MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Biorezonantna dijagnostika u Podgorici od 1. do 4. novembra: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 1. do 4. novembra Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Sertifikovani kursevi u Podgorici i Budvi 2021-2022.: Sertifikovani kursevi u Podgorici i Budvi 2021-2022. Prijave su otvorene tokom cijele godine. - DIPLOMIRANI KLINIČKI HIPNOTERAPUET - 500 sati.- DIPLOMA PROFESIONALNE HIPNOZE I         HIPNOTERAPIJE - 150 sati.- Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta Kursevi za Dermapen i BB Glow u Podgorici: Kursevi za najpopularnije i najdjelotvornije tehnike podmladjivanja Dermapen i BB Glow, održaće se u Podgorici     Informacije na 067 535 705 ili Viber 067 385 157   Edukator:   Žaklina Ćirić dipl. viši estetičar kozmetičar, inžinjer Kursevi klasične i brazilske maderoterapije u Podgorici: Obuka za brazilsku i klasičnu maderoterapiju u Podgorici 12. i 13.   i   16. i 17. aprila   Obuka se radi dva dana,  od 10 do 18h, teorijski dio i praktični rad na modelu. Sve Tanja Taubner: roman PETLJE: "Svako u sebi nosi posebnost, autentičnost, ono nešto po čemu je jedinstven i svoj. Svako. Ono što autentičnost guši, mogu biti brojne stvari. Strah, recimo, nesigurnost, zabrane. Ko zna čega Biorezonantna dijagnostika u Podgorici jun 2021.: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 10. do 12.juna Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Vašeg Kurs maderoterapije u Nikšiću : Kurs masaže - maderoterapija      OBUKA ZA  HIT MASAŽA MADEROTERAPIJA - ANTICELULIT MASAŽA OKLAGIJAMA U NIKSICU 31. OKTOBRA I 1. NOVEMBRA  16 sati edukacije, dva dana, subota i nedelja, set oklagija, skripta, sertifikat  250 Biorezonantna dijagnostika u Valjevu i Arandjelovcu od 6. do 9. novembra: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Arandjelovcu  6. i 7. novembra. 2020. i u Valjevu 8. i 9. novembra  Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se

Kandidijaza - simptomi, uzroci, liječenje

Candida je rasprostranjena u prirodi, živi kao saprofit u ljudskoj sluznici (sluzokoži usta, probavnog sistema, bronhija, vagine...). Znači da je ona prirodni stanovnik tijela koji štiti naš organizam. Razvoj prehrambene industrije (velika upotreba konzervanasa, aditiva, emulgatora...), velika upotreba lijekova, alkohola, cigareta, šećera..., učinili su da se Candida nekontrolisano razmnoži (mutira) i postane agresivna gljivična infekcija.
Najnovije švedsko istraživanje govori da je stres takođe jedan od uzroka razvoja Candidijaze. Ove gljivice probijaju svojim korijenjem sluznicu, pa toksini Candide ulaze u krvotok i djeluju na cijelo tjelo, izazivajući veliki broj tjelesnih i duševnih simptoma.

Candidijazu - agresivnu gljivičnu infekciju, otkrili su 1983. godine lekari opšte prakse i nutricionisti, ali ovoj bolesti nije dato značajno mjesto u zvaničnoj medicini, tako da još ne postoji pouzdan rutinski medicinski test za njeno otkrivanje. Morate pratiti zdravstvene simptome i reakcije organizma na ishranu, tako ćete na vrijeme moći da reagujete.

U današnje vrijeme Candida je postala veliki zdravstveni problem, posebno zbog okolnosti njenog teškog laboratorijskog dijagnostikovanja.

Neki uzroci nastanka Candidijaze i pojave "loše" Candide su:

-hrana bogata slatkišima, gaziranim pićima, hrana bogata konzervansima i aditivima, "brza hrana"
-upotreba lijekova: antibiotika, hormonske terapije, antidepresiva, analgetika, teških toksičnih lijekova
-upotreba alkohola, nikotina, kafe
-stres, depresija, anksioznost
-pad imuniteta.

 

Simptomi i dijagnoza Candide

Spisak simptoma loše Candide - Candidijaze je veoma dug i opsežan a sam proces laboratorijskog dijagnostikovanja je vrlo često neuspješan jer rutinska medicinska istraživanja obično daju negativne rezultate. Ako ne znate zašto vam nije dobro (kada su svi nalazi uredni i sterilni) a vi ste umorni, hronično prehlađeni, dobijate alergijske reakcije, osjećate slabljenje i pad imuniteta, imate izraženu potrebu za slatkišima, gaziranim pićima i sl. Možete posumnjati na problem Candidijaze.
Simptomi se veoma razlikuju od pojedinca do pojedinca, u zavisnosti od ukupnog zdravstvenog stanja (ukoliko je pojedinac na nekoj hemijskoj terapiji i sl).
Simptomi Candidijaze se mogu odraziti na gastrointestinalni sistem (organi za varenje), respiratorne organe, kožu, urogenitalne organe, čula, mišićno-skeletni sistem, netolerantnost organizma prema određenoj hrani, vještačkim mirisima i bojama, nervni sistem...

Pored laboratorijskih medicinskih metoda dijagnostikovanja Candide a koji vrlo često ne dijagnostikuju Candidu, postoji jedna novija metoda kućnog dijagnostikovanja Candide u određenim slučajevima.

 

Kućni test na Candidu

Ujutru kada ustanete, napunite čistu staklenu čašu vodom, nemojte prati zube, piti vodu niti jesti, već pokupite što možete više pljuvačke i pljunite u čašu sa vodom.
Kada pljunete ako pljuvačka ostane da pliva na površini a voda je potpuno bistra kada je posmatrate sa strane, tada "loše" Candide nema.

Candida opstaje u vlažnoj sredini i ukoliko je ona prisutna, pljuvačka se rasteže kao paučina kroz vodu u manjoj ili većoj mjeri, uz mogućnost da na dnu čaše napravi bijeli sloj koji vam liči na usireno mlijeko to je Candida.
Ako ste na nekoj hemijskoj terapiji, ovaj test može biti neuspješan jer hemijski medikamenti prikrivaju lošu Candidu. Za sada ova metoda dijagnostikovanja Candide može prikazati prisustvo Candide u respiratornim organima, usnoj šupljini, a vrlo često i sistematsku Candidijazu. Ova metoda je u većoj upotrebi tek dvije godine, tako da njena uspješnost kod dijagnostikovanja različitih vrsta Candide tek treba da se potvrdi. Na osnovu ovoga najbolji metod dijagnostikovanja Candide je da pratite simptome koji su dugotrajni i otporni na liječenje i da tako prepoznate da li se radi o Candidijazi.

 

Candida - Pravilna ishrana

Dvije decenije iskustva u tretiranju Candidijaze potvrdile su ispravnost ishrane koju preporučujemo uz našu organsku terapiju.

Činjenice koje potvrđuju ovu tvrdnju ukazuju na to da problemi sa Candidom nisu postojali u ovolikoj mjeri dok su ljudi živjeli zdravo i hranili se zdravim proizvodima bez aditiva, emulgatora, vještačkih boja i ostalih toksina.
Postoje mnogi preporučeni režimi ishrane koji su rigorozni i imaju više negativan nego pozitivan uticaj na organizam i samim tim i na čišćenje loše Candide.

Pravilna ishrana za liječenje loše Candide ne podrazumijeva izgladnjivanje organizma i rušenje imuniteta već obuhvata zdrave namirnice koje pospješuju njegov oporavak. U okviru pravilne ishrane značajno mjesto zauzima organska hrana i organski dodaci ishrani.

Kada se koristi naša terapija u borbi protiv Candidijaze isključivo preporučujemo navedeni režim ishrane.

PRAVILNA ISHRANA KOJU TREBA PRIMJENITI U BORBI SA GLJIVIČNIM INFEKCIJAMA I ZA JAČANJE OTPORNOSTI ORGANIZMA

NE KORISTITI!

- Tijesta i peciva od bijelog brašna punog aditiva
- Gazirana pića (posebno izbegavati sva gazirana pića, sokove sa vještačkim aromama, šumeće vitamine...)
- Pivski kvasac ( ili kompleks B vitamina u čistom obliku)
- Mlijeko životinjskog porijekla
- Jako kisela jela (sa esencijama i vještačkim konzervansima),
- Izbaciti čokoladu, torte, kolače, kremove...
- Izbaciti alkohol, kafu i po mogućnosti nikotin
- Izbaciti brzu hranu (pice, hot dog, hamburgeri, pljeskavice i sl)
- Izbaciti konzervisanu hranu (zimnice sa konzervansima, paštete, salame, viršle...)
- Izbaciti grickalice (štapići, čipsevi, flipsevi.... )

Kod slučajeva sa dugotrajnim problemom Candidijaze moguće je da se pojavi alergija i na neku vrstu hrane koja je dozvoljena da se jede i u tim slučajevima treba izbjegavati to što vam ne prija dok organizam dovoljno ne ojača.

 

POŽELJNO JE KORISTITI:

- Integralni hleb i peciva napravljeni sa kvascem ali bez aditiva i vještačkih boja (kukurzno brašno, integralno pšenično brašno, ječmeno, ovseno, heljdino...). Ne upotrebljavati prašak za pecivo i sodu bikarbonu prilikom pravljenja peciva i hleba.
- Pite sa integralnim korama, polumasnim sirom (10 % masnoće) i sa jogurtom 0 do 0,5% masnoće
- Kuvana hrana (supe, čorbe, variva, pasulj, grašak, paprikaš, gulaš, sarma, punjena paprika...) spremljena samo sa prirodnim začinima (morska (prirodna) so, bosiljak, biber, nana, majčina dušica, kopar, timijan, ruzmarin, lovor, peršun, celer...) i hladno cijeđenim uljem (djevičansko maslinovo ulje za salate, kukuruzno ulje, susamovo ulje, laneno ulje, bundevino ulje, ulje sjemenke grožđa, ulje od kikirikija..)
- Dinstano, pečeno i kuvano meso (teletina, junetina, riba, domaća piletina, divljač...)
- Sve vrste voća i povrća, salate (sezonsko voće, svježe voće i povrće, svježe salate sa jabukovim organskim sirćetom)
- Prirodni sokovi (gusti ili bistri) bez šećera i aditiva, cijeđena pomorandža, limun, jabuka...
- Što više koristiti bijeli luk ili perle od bijelog luka
- Jogurt 0-0,5% masnoće i kiselo mlijeko (sa acdofilusom, probiotski)
- Polumasni mladi sir 10% masnoće, polumasna pavlaka 12% masnoće (mliječne proizvode je poželjno koristiti u manjim količinama)
- Prirodni med, džem bez konzervansa, malteks-ječmeni slad (pita od jabuka, od višanja sa integralnim korama i malteksom kao zaslađivačem)
- Žitarice (ovas, raž, ječam, integralni pirinač, žito, lan... )

 

Salata po našoj, zaštićenoj recepturi:
Staviti u šolju jogurta 0-0,5% masnoće jednu malu izrendanu šargarepu, pola kafene kašike cimeta, pola kafene kašike đumbira, jednu polovinu čena izreckanog bijelog luka, pola kafene kašike organske piskavice d.o.o. "In Spe" i sve to pojesti kao salatu jednom dnevno. ( konzumiranje ove salate pomaže lakše čišćenje toksina koji se oslobađaju prilikom eliminacije loše Candide iz organizma)

Biljna apoteka "Eliksir"

Jovana Tomaševića 32
Bar, Crna Gora
Tel / fax: +382 (0) 30.316-397
www.eliksir.co.me

Share

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 36 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN