MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra: Koliko stres i negativne emocije štete zdravlju   "Imam glavobolje od stresa", "Sve me boli od nervoze"... Koliko puta se desilo da izgovorite rečenice poput ovih? Živimo u veoma stresnom vremenu koje zahtijeva vještine Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je kvantna/spektralna analiza?   Svaka ćelija ima svoj spektar sa određenim karakteristikama. Pre svake hemijske promene u ćeliji nastupa fizička promena. To izaziva treperenje ćelijske membrane, a to opet emituje spektar koji može da Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra : Jasan vid bez naočara  Gorica Mijovic i Marijan Brvar su instruktori treninga vida odnosno metode oporavka vida vežbama za oči. Unazad 9 godina bave se edukacijom o tome kako da osobe koje Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u radu, Čudesna moć bio-eterične metode i terapije: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći : "Ono što je posebno potrebno istaći jeste činjenica da Bowen tehnika nema kontraindikacije zato što je u pitanju samoiscjeljenje tj. samo tijelo jeste ljekar koji potpomognut znanjem i radom Bowen Festival - Zdravlje i njega zene 22. i 23. juna u TC Delta City:   Festival pod nazivom "Zdravlje i njega zene", odrzace se u Podgorici, 22. i 23. juna 2022. godine u trznom centru Delta City, od 16h do 22h.   Festival organizuje Udruzenje za holisticku Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!: Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!   Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta

Voda - čudesni tečni kristal II dio

 

Obična voda koju svakodnevno koristimo za piće, kuvanje, pranje, zalivanje… najveće je čudo prirode. Ono što sigurno znamo o njoj, jeste da bez nje ne možemo da živimo. Međutim, ni za jednu poznatu stvar nije vezano toliko tajanstvenih, neobičnih i paradoksalnih stvari.

O ljekovitim svojstvima vode i njenoj primjeni kao prirodnog lijeka razgovarali smo sa prof. Spasojem Vlajićem, fizičarem kristalografije i nastavnikom informatike. On se preko 40 godina bavi proučavanjem tehnologije i fizike svijesti a predavač je i psihologije uspjeha. Iz ovih oblasti prof. Vlajić napisao je tridesetak knjiga.

 

Nastavak intervjua

Na koji način se ovakva "zasićena" voda može osvježiti? Kako joj vratiti prvobitna svojstva?


-Sada se ponovo vraćamo magnetima. Tokom ogleda je otkriveno da magnetno polje "briše" dio štetnih informacija utisnutih u vodu. Naime, magnetno polje djeluje na sam oblik molekula i dovodi ih u prvobitno stanje. Tako očišćena, osvježena i oplemenjena voda, obnovljena snagom blagotvornog – djeluje na biohemijske procese u živim organizmima. Ni u jednom slučaju do sada nije otkrivena štetnost magneta po vodu. Ovako značajan uticaj magnetnog polja na oblik molekula vode postaje jasniji ako se zna da je, kako ste pomenuli, voda tečni kristal.


Postoji li još neki jednostavan način oplemenjivanja vode?


-Da, to je njeno zaleđivanje. Pored vraćanja molekula u njihovo prvobitno, "svježe" stanje, zamrzavanjem vode mogu da se znatnim dijelom odstrane teški metali, koji ubrzavaju starenje ćelija.

Čišćenje ćelija otopljenom vodom vrši se na sljedeći način:


Posudu sa prethodno zaleđenom vodom ostaviti na sobnoj temperaturi. Za tretman čišćenja i podmlađivanja ćelija, uzima se oko dvije trećine vode koja se prva otopi, a ostatak leda se ne koristi. U tako otopjlenoj vodi ima manje štetnih metala, a poboljšana su joj i ostala svojstva, korisna za organizam.
Sam postupak čišćenja ćelija se sastoji u tome što se osam do deset čaša svježe otopljene vode treba piti u malim gutljajima, svakog dana, tokom 15 do 20 dana. Posle toga se napravi pauza od mjesec dana, a onda se postupak ponovi.
Pored osjećaja svježine, poleta i poboljšanja zdravlja, povoljne promjene posle ovog tretmana se vide i na tijelu. Na primjer, bore na licu se povlače ili smanjuju, a koža podmlađuje.

 


Uputstvo za pripremanje solarne vode


Sipajte pijaću vodu u neku staklenu flašu ili sličnu posudu. Maksimalna zapremina neka bude 2 litra. Preporučljivije je koristiti čak i manje zapremine za solarnu vodu jer je koncentracija sunčeve svjetlosti tada u vodi jača što ubrzava proces punjenja vode energjom. Pokrijte površinu na vrhu manjom staklenom čašom ili poklopcem da bi sunčevi zraci mogli padati direktno unutra. Pošto je iznesete vani na sunčevu svjetlost, flašu je najbolje postaviti na zamljanu podlogu. Ne postavljajte je na travu jer ona sprečava punjenje energijom. Ako nemate uslova da postavite flašu na golu zemlju bez trave, onda iskoristite pijesak, kamen, stijenu ili betonske površine... Ostavite je da stoji najmanje 5 sati napolju u zavisnosti od godišnjeg doba, lokacije gdje živite i doba dana. Voda će biti u potpunosti napunjena energijom ukoliko je izložena suncu od 5 do 8 sati. Ako i ostavite flašu napolju na direktnom suncu preko 8 sati, to vodi neće smetati. Možete je piti odmah nakon punjenja, ali takvu vodu treba koristiti samo 24 sata. Nakon toga je ponovo iznosite napolje da se opet dopuni sunčevom energijom. Nije potrebno da ovu vodu dodatno pročišćavate.
Osim što možete da pijete sunčanu vodu, možete je direktno nanositi na bilo koje oboljele djelove tijela i masirati ih. Takođe njom možete prati oči radi boljeg i jasnijeg vida i lice protiv bubuljica i bora...


Može li se voda oplemeniti pozitivnim mislima?


-Japanci su i naučnim mjerenjima utvrdili da može. Uticaj misli na grupisanje molekula vode se ostvaruje preko moždanih talasa - koji su, takođe električne i magnetne prirode. Taj moždani magnetizam je povezan sa stanjima svijesti i on utiče na molekule vode. Pritom smiren čovjek ima nižu učestalost moždanih talasa nego uznemiren, a time i drugačije djeluje na vodu. Pokazalo se da voda poprima u nekom drugom agregatnom stanju, recimo čvrstom, oblike koji su usklađeni sa stanjem naših misli. Japanski naučnik Dr Masaru Emoto puštao je vodi različite vrste muzike, govorio, pisao ili tipkao lijepe i ružne riječi, čak joj prikazivao slike i video snimke. Uspio je da vizuelno dokumentuje molekularne promjene u kristalima vode pomoću svojih fotografskih tehnika.
Molitva uvodi u sklad, što se vidi i po simetričnom grupisanju molekula, dok bijes dovodi do rasula i nesklada. Na sličan način voda reaguje i prilikom puštanja hevi metal muzike u odnosu na klasičnu muziku recimo, koja formira kristale savršenog oblika i simetrije. Sa jedne strane voda reaguje na mehaničku energiju, na zvuk, sa druge na elektromagnetna polja koja, između ostalog, predstavljaju i naše misli.


Pomenuli ste dejstvo mehaničke energije zvuka. Ruski naučnici su utvrdili da je što se toga tiče posebno specifična molitva i način na koji ona utiče na vodu, mijenjajući njene osobine. Da li se time mogu objasniti i neobična svojstva bogojavljenske svete vode?


-To se dešava jer se u molitvenom stanju svijest izdiže na jedan viši nivo. U molitvi imate skladan odnos između namjera – misli i onoga što je izrečeno. Tokom molitve glas je skladan i ustaljen na određenoj visini. To sadejstvo skladnih moždanih talasa i govora koji je ritmičan i prijatno usporen, možemo vidjeti po ponašanju vode. Ovo je odgovor i na onu veliku tajnu kako osveštana voda poslije dužeg vremena zadržava svježinu i ljekovita svojstva.
Naravno, to je samo materijalni odbljesak nečeg još tajanstvenijeg. Navedene činjenice su novi poziv za put u dubine, gdje se materijalno pretapa u svoje tanane energetske treptaje, i još dalje – u skladan simetrijski poredak i ljepotu – koja će, kako to smatra Dostojevski, spasiti svijet.

 

Pripremio: Radoje Mijušković

 

Prvi dio intervjua možete pročitati OVDJE

 

Share

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 21 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN