MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra: Koliko stres i negativne emocije štete zdravlju   "Imam glavobolje od stresa", "Sve me boli od nervoze"... Koliko puta se desilo da izgovorite rečenice poput ovih? Živimo u veoma stresnom vremenu koje zahtijeva vještine Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je kvantna/spektralna analiza?   Svaka ćelija ima svoj spektar sa određenim karakteristikama. Pre svake hemijske promene u ćeliji nastupa fizička promena. To izaziva treperenje ćelijske membrane, a to opet emituje spektar koji može da Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra : Jasan vid bez naočara  Gorica Mijovic i Marijan Brvar su instruktori treninga vida odnosno metode oporavka vida vežbama za oči. Unazad 9 godina bave se edukacijom o tome kako da osobe koje Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u radu, Čudesna moć bio-eterične metode i terapije: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći : "Ono što je posebno potrebno istaći jeste činjenica da Bowen tehnika nema kontraindikacije zato što je u pitanju samoiscjeljenje tj. samo tijelo jeste ljekar koji potpomognut znanjem i radom Bowen Festival - Zdravlje i njega zene 22. i 23. juna u TC Delta City:   Festival pod nazivom "Zdravlje i njega zene", odrzace se u Podgorici, 22. i 23. juna 2022. godine u trznom centru Delta City, od 16h do 22h.   Festival organizuje Udruzenje za holisticku Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!: Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!   Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta

O čarobnom svijetu Maja

 

Za Senku Stojanov, priča o majanskoj civilizaciji nije nepoznanica. Ona je započela "čarobno putovanje kroz svijet Maja" još 1999.god. Na trenutno aktuelno pitanje, ona odgovara: "Maje nikada nisu rekle da će se 21.12.2012. dogoditi smak svijeta." Neuobičajeno i veoma zanimljivo je to da se Senka bavi izradom majanskih horoskopa. Osim toga, Senka je otkrila još jednu svoju ljubav o čemu kaže: "Napisala sam dvije knjige i vjerujem da ću uskoro pronaći put do srca pravog izdavača."

 

Kada ste počeli da se interesujete za civilizaciju Maja? Odakle potiče to interesovanje?


Oduvijek sam bila zainteresovana za drevne civilizacije. Više sam bila "okrenuta" Egiptu i tajnama koje su ostale unutar piramida. Ali, kako to već život iskreira, potpuno neplanski sam pošla na predavanje o majanskoj civilizaciji. Htjela sam da odslušam jedno predavanje i da završim sa majanskom avanturom. Medjutim, Maje su bile dovoljno šarmantne i intrigantne, da sam te 1999. godine odlučila da pohadjam čitav seminar. I tako je započelo čarobno putovanje kroz svijet Maja.

Bavite se i izradom majanskih horoskopa...


Da, bavim se izradom majanskih horoskopa ili tumačenja. Majanska tumačenja koja radim su putokazi i smjernice koji nam pomažu da živimo na najbolji način, sa darovima koje smo dobili za putovanje zvano život.
Postoji dosta različitih tumačenja. Životne Maje, godišnje, uporedne partnerske, uporedne roditelj-dijete, dnevne... Životne Maje daju osnovne karakterne osobine koje odlikuju odredjenu osobu. Postoje predikcije u smislu otvaranja vidika kroz majansku računicu, za šta je odredjena osoba predodredjena najviše. Ako to možemo nazvati predikcijom, da moguće su predikcije.
Dnevna tumačenja radim u vidu putokaza za svaki dan. To je lično tumačenje za tačno odredjen dan. Tumačenje po danima je izuzetno precizno i od velike pomoći u svakodnevnom orijentisanju. Obično se za dnevna tumačenja opredjeljuju osobe koje su pred velikim životnim izazovima ili su trenutno dezorijentisani u bilo kom smislu.
Partnerska tumačenja ne govore da li ćemo srećno živjeti "do kraja života" sa našim trenutnim partnerom ili da li će brak potrajati. Partnerska služe za prevazilaženje konflikta i pokazuju za šta su dvije osobe kao tim najuspješnije.
Svako od nas ima svoj znak koji Maje zovu Pečat i broj koji ga prati, a Maje ga zovu Ton. Postoji dvadeset Pečata i trinaest Tonova, dakle 260 kombinacija. Svako od nas je jedna od 260 mogućih kombinacija.

 

Zanimljivo je da ovaj intervju radimo baš u 2012. godini. Da li u majanskom horoskopu postoje godišnja predvidjanja?


Godišnje tumačenje je preciznije od životnog i nosi jasne poruke, za šta imamo najbolje predispozicije u datoj godini. Na primjer, želimo da započnemo privatni biznis i sve raspoložive snage usmjeravamo u tom pravcu, a Maje kažu da je godina idealna za ljubav. To znači da ćemo mnogo energije uložiti u dosezanje maksimuma na poslovnom planu i ostvarićemo stoti dio, samo zato što vrsta energije koja je dominantna te godine nije namijenjena poslovnom, već emotivnom uspjehu. U tom smislu su godišnja tumačenja jako korisna.

Da li imate neku generalnu preporuku, a koja se bazira na majanskim učenjima?

Majanska učenja nam pomažu da upoznamo sebe i kroz sopstvene promjene postignemo sve ono za čim naše srce žudi. Poruka je jasna, budite srećni u svemu što radite. To se odnosi na sve sfere življenja i, naravno, "ako nije 100 posto DA, onda mora biti da je NE".

U svakom sistemu astrologije, postoje negativne karakteristike znakova. Majanci to zovu „sjenka". Kako vi gledate na to i šta čovjek treba da radi sa svojom sjenkom?
Negativne karakteristike majanskih pečata su prisutne kao što svaki čovjek ima kako dobre, tako i manje dobre osobine. Prigrliti sebe baš takve kakvi jesmo je veliki korak ka rešavanju negacija u bilo kom smislu. Nijedan problem ne možemo riješiti ukoliko odbijamo da priznamo postojanje istog. Tek kada stanemo pred ogledalo i kažemo "to sam ja, nesavršena i volim sebe baš takvu kakva jesam" već je korak ka promjeni na bolje. Negirajući "sjenku" samo ne želimo da prihvatimo ono što je očigledno i odgovornost koja je potrebna da se promjena na bolje sprovede. Naše je samo da napravimo jedan korak, univerzum se već pobrine za dalje.


Da li majanska filozofija propagira odricanje od materijalnih dobara ili se zalaže za balans? Kakav je vaš stav po tom pitanju?

Majanska civilizacija nas uči da izbalansiramo duhovno i materijalno. Ne postoji napredak u odvojenosti, samo u zajedništvu. Ukoliko radimo na sebi i pratimo sopstveni put duhovnosti, a u realnom životu imamo sijaset problema, to jasno ukazuje da nismo u skladu sa onim što propagiramo i da smo upetljani u teoriju, bez realizacije sopstvenih uvjerenja. Tek kada živimo svoju duhovnost i kroz materijalna dobra, računa se da smo naučili lekciju. Nema potrebe da budemo u duhovnoj ili materijalnoj krajnosti, niti je majansko učenje u vezi sa asketizmom. Maje nas uče kako da budemo čarobnjaci i stvorimo sve što nam je u materijalnoj ravni neophodno. To isključuje gomilanje npr. novca bez cilja i tek da bismo ga imali, već uključuje izobilje u svemu, ali sa svrhom koja je jasna.

Svjedoci smo urušavanja mnogih vrijednosti, izmedju ostalog i onih u vezi sa partnerskim odnosima i seksualnošću. Kakav stav su Majanci imali prema ovim pojavama?

Majanci znaju šta je "sveti čin vodjenja ljubavi", samim tim su u velikoj prednosti. Nisu patili od formi, raznoraznih klišea, a ponajmanje su brinuli šta će ko da kaže, za razliku od većine u ovom vremenskom trenutku. Neobojeni "bolestima" modernog društva, živjeli su po svom osjećaju. Kada osjećaj ide ispred nas, nema greške u odabiru partnera. U ljubavi ste i samo iz ljubavi se vodi ljubav. Nema laži, licemjerja, niti potrebe da budemo u odnosu koji nas odvaja od nas samih i po automatizmu čini da prestajemo da budemo autentični. Partneri su na prvom mjestu cjeloviti sami po sebi, pa kao dva cjelovita bića odlično znaju da partnerski odnos ne podrazumijeva ratovanje, već nadopunjavanje i magičnu igru koja traje. Čarobna formula za dobar partnerski spoj postoji. Dok god i jedan i drugi partner napreduju i kao odvojene jedinke i sve im u životu ide na bolje dok su zajedno, znači da su dobar spoj.

Kakvo je vaše mišljenje o 21.12.2012. na osnovu onoga što ste čitali i što znate?

Najbitnije je reći da je došlo do pogrešnog tumačenja majanskog proročanstva. Maje nikada nisu rekle da će se 21.12.2012. dogoditi smak svijeta. To su tumačenja zbog nedostatka informacija i iz nerazumijevanja kraja majanskog ciklusa. Takodje, ne dolazi do kraja vremena u bukvalnom smislu, jer bi i to na neki način značilo da će biti smak svijeta. Samo se završava veliki vremenski majanski ciklus od 26000 godina. Majanci imaju dosta vremenskih ciklusa, koje mjere na 13 dana, 28 dana... i najveći vremenski ciklus je 26000 godina. Kada dolazi do završetka velikog ciklusa, svakako će se dogoditi promjene, već se dešavaju. Ali, to samo znači da će se desiti promjene u ljudskoj svijesti koje će postati očiglednije nego do sada. Moje vidjenje je da će doći do evoluiranja ljudske svijesti, koje je neminovno pri kraju velikog vremenskog majanskog ciklusa.

Da li postoje situacije u kojima ste zažalili zbog posla kojim se bavite?

Postoje, naravno, još uvijek sam na putu učenja i, nažalost, dotiču me raznorazne pojave u društvu. Kada sam krenula putem Maja, 1999. godine, "osudila" sam sebe na drugačiji život. Drznula sam se da živim drugačije i budem "neprilagodjena". U momentima kada ne ide sve kako Maje kažu i kada sebe dovodim pred vrata čiji ću prag preći, ili se okrenuti i nastaviti putem koji sam odabrala, upitam se šta treba da naučim iz situacije koja mi nije najprijatnija. Naravno, mislim da svi imaju svoju mantru koja im pomaže u danima koji su prepuni problema. Imam ih više, ali mi je omiljena "ko zna zašto je to dobro", a za njom slijedi "i ovo će proći".

Šta ste promijenili u svom životu od kada ste počeli da izučavate majansku civilizaciju? Tačnije, čime se još bavite?

Promijenila sam mnogo toga, praveći radikalne rezove u svim životnim sferama, a najprije u poslu. Nakon tri mjeseca od završetka prvog majanskog kursa, a posle 15 godina rada, mijenjanja firmi, poslova koje sam radila, okušavanja u samostalnom poslu, odlučila sam da prestanem da radim. Kada sam dala otkaz, naizgled bez razloga, znala sam da mi je potrebno vrijeme da pronadjem to nešto u čemu sam dobra, a šta mi stvara zanos. To je bila velika odluka i nisam naišla na odobravanje okoline, ali sam bila riješena da istrajem po bilo koju cijenu. Poslije nekoliko mjeseci traganja, počela sam da pišem. Nikada do tada nisam pisala niti sam mislila da mogu da se ostvarim u tom pravcu. I krenulo je bez najave, bila sam potpuno začudjena i osjetila sam konačno zanos, dok čitam nešto što sam stvorila. Sada, posle dosta godina, radim majanske horoskope i osjećam zanos kad god uradim sledeći i osjetim da sam nekom uspjela da pomognem da krene u sopstveno traganje ka srećnijem životu. Takodje, godinu dana sam pisala članke za nekoliko naših magazina na temu Maja.
Napisala sam dvije knjige i vjerujem da ću uskoro pronaći put do srca pravog izdavača. Imam još dosta ideja i snova kojima težim, ali je svakako pisanje ljubav koja traje i zanos koji ne prestaje, pa ću sasvim sigurno ostati dosljedna svojoj ljubavi. Vjerujem da će biti prilike da opet pričamo o konkretnim darovima koje, putujući kroz svijet drevnih Maja, dobijam svakodnevno. Najvažnije od svega je da se osjećam slobodno, spremna sam na nove izazove koji su svakodnevno ispred mene i učim još uvijek da budem hrabra, jer sreća prati samo hrabre.

Ukoliko ste zainteresovani za izradu majanskog horoskopa, možete kontaktirati Senku na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na fb profil Mayan Horoscope.

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 22 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN