- Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra
- Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra
- Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra
- Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici
- Čudesna moć bio-eterične metode i terapije
- Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći
NOVI članci
Tiramisu
Kategorija: Kuhinja
100 g piškota (390 kcal)
1 dcl nes-kafe (4 kašičice oko 20 g, 13 kcal)
2 kašike likera od badema ili kafe ( oko 30 ml, 116 kcal)
3 jaja (240 kcal)
3 kašika šećera (180 kcal)
1 vanil šećer
250 g mascarpone sira (1125 kcal)
20 g rendane čokolade (106 kcal)
Ukupno 1990 kcal u 2-3 porcije
Dobro umutite žumanca mikserom, dodajte šećer i vanilin šećer i mutite dok se šećer rastopi a žumance posvijetli, pa to sve zajedno kuvajte na pari oko 5 minuta, i ostavite da se ohladi.
Umutite dobro rashlađeni maskarpone sir sa 2 kašike likera ( najbolji je Amareto), a u drugoj posudi umutite bjelanca u čvrst snijeg. Takođe u 1 dcl vrele vode u supenom tanjiru rastopite nes- kafu.
Onda prvo dodajte rashlađena žumanca u umućeni maskarpone, lijepo umutite, pa sve zajedno dodajite kašiku po kašiku u snijeg od bjelanaca muteći najsporijom brzinom miksera, dok se sve ne sjedini u finu glatku kremu.
Piškote umačite u neskafu (u koju po želji možete dodati još kašiku dvije likera, neće smetati-samo će poboljšati atmosferu) i slažite ih u čašu za voćne kupove. Mogu se koristiti i veće čaše za vino, a u zavisnosti od veličine čaša dobit ćete 2-3 porcije.
Kad ste rasporedili sve piškote rasporedite i krem preko njih, i ne trudite se da je površina savršeno glatka jer na kraju se sve pospe rendanom čokoladom.
Tiramisu je potrebno držati u frižideru barem 4 sata da se dobro ohladi i stegne, pa je najbolje napraviti ga dan ranije.
Ko je online
Ko je na mreži: 39 gostiju i nema prijavljenih članova