MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra: Koliko stres i negativne emocije štete zdravlju   "Imam glavobolje od stresa", "Sve me boli od nervoze"... Koliko puta se desilo da izgovorite rečenice poput ovih? Živimo u veoma stresnom vremenu koje zahtijeva vještine Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je kvantna/spektralna analiza?   Svaka ćelija ima svoj spektar sa određenim karakteristikama. Pre svake hemijske promene u ćeliji nastupa fizička promena. To izaziva treperenje ćelijske membrane, a to opet emituje spektar koji može da Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra : Jasan vid bez naočara  Gorica Mijovic i Marijan Brvar su instruktori treninga vida odnosno metode oporavka vida vežbama za oči. Unazad 9 godina bave se edukacijom o tome kako da osobe koje Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u radu, Čudesna moć bio-eterične metode i terapije: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći : "Ono što je posebno potrebno istaći jeste činjenica da Bowen tehnika nema kontraindikacije zato što je u pitanju samoiscjeljenje tj. samo tijelo jeste ljekar koji potpomognut znanjem i radom Bowen Festival - Zdravlje i njega zene 22. i 23. juna u TC Delta City:   Festival pod nazivom "Zdravlje i njega zene", odrzace se u Podgorici, 22. i 23. juna 2022. godine u trznom centru Delta City, od 16h do 22h.   Festival organizuje Udruzenje za holisticku Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!: Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!   Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta

Astrološki znaci i uređenje doma

 

OVAN

 

Ono što svakako obilježava domove Ovnova  jesu jednostavnost i funkcionalnost. Zaboravite na ukrase i sitnice. Udoban namještaj, ravne linije i otvorenost prostora učiniće vam boravak u njemu ugodnim.

Posebnu pažnju obratićete na osjećaj perspektive, pa će zato prozori u vašem stanu ili kući morati biti što veći, a ako su tu i balkonska vrata, ona bi trebala biti barem dvostruka. Uz to ide i okolina koja bi trebalo biti što prirodnija, tako da imate pogled na šumu, livadu ili neki sličan pejzaž. Ako toga nema, pobrinućete se za velike i zelene biljke koje su jednostavne za održavanje. Bambus će vam stvoriti raskošno zelenilo uz dovoljnu prozračnost i jednaku količinu sunca. Uvijek je zelen, i zimi i ljeti, a nije zahtjevan za održavanje. Poneki Ovnovi vole živjeti poput Tarzana, ne baš na drvetu, nego u kućici od prirodnih materijala (najbolje od drveta) u blizini šume ili na planinskom proplanku. Cijepanje drva i loženje peći za njih je dobrodošla i  draga rekreacija.

 

BIK

Kod Bikova  sve uvijek mora biti na dohvat ruke, jer se oni u svom domu vole osjećati opušteno, a komocija im je iznad svega. Zato će njihov dom biti pun praktičnih rješenja, kao što su zgodni ormarići i razni kućanski aparati koji olakšavaju život. Namještaj treba biti takav da se u njega može gotovo leći, a frižider treba biti što većeg kapaciteta. Obavezni su estetski detalji i to najradije cvjetnog uzorka, bilo da se radi o vazama s cvijećem, cvjetnim aranžmanima ili rubovima ogledala oslikanog cvijećem. Ako uzgajaju sobno bilje, vole da je šareno. Televizor u njihovom životu zauzima takođe važno mjesto, ali ne toliko zbog sadržaja, koliko kao sredstvo opuštanja, pa uz isti uvijek stoji i stočić na koji mogu staviti slatkiše u kojim uživaju gledajući svoju omiljenu seriju. Trpezarija treba biti raskošno uređena sa velikim stolom gdje ima mjesta za svakoga, a ako ima prostora i za roštilj na balkonu ili u dvorištu, niko srećniji od Bikova.

 

BLIZANAC

Njihov dom često podsjeća na hodnik pun raznih mogućnosti. Niz vrata, paravana ili pregrada otvaraju sliku dinamičnog prostora za najrazličitije namjene. Jedan kutak je rezervisan za kompjuter i sve što ide uz njega, drugi za naslonjač oko kog su razbacani omiljeni časopisi, treći je mali kuhinjski sto na kraju kuhinje gdje Blizanci jedu svoje leteće obroke (ako ih ne jedu u hodu u bilo kojem dijelu stana) i tako dalje. Vrlo su im dragi prostori koji se mogu sastojati i samo od jedne prostorije ali s poluetažom ili manjom galerijom, uređeni modernistički, ali ne pretjerano ekscentrično. Kroz njihov dom često prolaze razni poznanici i prijatelji, pa se tu često nađe manja garnitura od lakih materijala poput bambusa. Ako imaju zavjese, to su uvijek neke lagane od proluprozirnih materijala i pastelnih boja koje i inače vole. Takođe im je važan ormar za odjeću, a najbolje rješenje je plakar ili čak manja sobica s nizom polica i vješalica. Uz to ide i veliko ogledalo u kom Blizanci mogu do mile volje isprobavati svoje modne kombinacije prije nego što izađu u jedno od svojih brojnih kretanja u društvu.

 

RAK

 

Ovdje možemo očekivati pravu porodičnu atmosferu. Rakovi su odlični domaćini i njima je stalo da se svako ko dođe u njihov dom osjeća ugodno. Zato će se pobrinuti za ugodne garniture, ali i veću i lijepu kuhinju oko koje se može okupljati. Sve će znati izvrsno obogatiti nizom detalja iz kojih zrači toplina, a koji obično djeluju vrlo prirodno. Mnogi od njih vole kamine. Stoljnjaci, svijećnjaci, jednostavni cvjetni aranžmani, svjetiljke koje naglašavaju intimnost, sve će to doprinijeti ugođaju. Spavaću sobu vole jasno odvojiti od ostalog prostora jer im je važno da se uvijek mogu povući u svoj svijet. Zato na njene prozore nerijetko stavljaju i teže zavjese. Sobne biljke njeguju s posebnom pažnjom, ali ih ne ističu previše, jer ih smatraju integralnim dijelom svog doma. Takođe vole ukrasiti kupatilo, pa tu možemo vidjeti niz sitnih redova ukrasnih pločica, uvijek meke frotirske peškire, nježne sapune i poneku biljku. Ako imaju vrt, uvijek žele u njemu napraviti malo jezerce ili fontanu. Ukoliko su roditelji, dječju sobu uređuju s posebnom pažnjom i tako da se dijete u njoj može na miru opustiti.

 

LAV

U njihovom domu uvijek mora postojati neki senzacionalan dio. Žele impresionirati one koji im dođu u posjetu, ali i sami sebe. Garniture od vještačke kože i markantnog dizajna koji ostavlja utisak superiornosti nerijetko će biti njihov izbor. Čudno, ali u domu vole i tamne boje, najčešće crnu. Ali sve to kombinuju s raskošnim svjetiljkama neobičnih oblika, pa je doživljaj prostora takav kao da se nalazite u nekom studiju za snimanje. Sjaj i raskoš vole pokazivati i slikama umjetnika koje vise po zidovima, a ako već nemaju djela poznatijih umjetnika, Lavovi će se potruditi da slike koje imaju budu u zlatnim ili sličnim upečatljivim okvirima. Kada u njihovom kupatilu mora biti velika, a ako imaju mogućnost jacuzzija, biće presrećni. Takođe vole poneku stepenicu u stanu, dvoetažna rješenja, pa goste dočekuju na onoj višoj etaži gledajući dolje i držeći svoj govor domaćina. Najmještaj u svim prostorijama obično ima neki metalni dio koji treba bar malo sjajiti, a ako to može biti i neki plemenitiji materijal, tim bolje. Vole i ogledala, a s njima znaju i pretjerati. Rado bi ih ponekad stavili i na plafon.

 

DJEVICA

Domovi Djevica često su gotovo savršeno uređeni i prirodni. Ovaj perfekcionist zna tačno pogoditi ono što mu treba u svakodnevnom životu. Ako slučajno tražite neki alat, pomagalo u domaćinstvu koje je rijetko ili praktičan predmet koji će vam upotpuniti ili olakšati život, u domu Djevice sigurno ćete naći niz takvih stvari. Vole priodne materijale, drveni namještaj, kamene kuće ili one od cigle. Švedski stil Ikee sasvim im odgovara. Ormarići tačno određenog tematskog sadžaja takođe su dio njihovog doma. U njihovom prostoru uvijek ima niz detalja i važan im je radni prostor za njihove hobije. Sanduk za alate, u kupatilu ormarić za kozmetiku, ormarić za ljekove i prvu pomoć, ormarić za začine u kuhinji i slično. S mnogo ukusa znaju izabrati namještaj da je po mjeri čovjeka, praktičan i lijep. Kod njih ništa ne odskače, a sve je korisno i ima smisla. Mogli bi mnogima dati pametan savjet za uređenje doma. Jedino što ponekad pretjeruju u urednosti i stalno nešto čiste, pa ima i onih tipova kojima kuća izgleda poput apoteke.

 

VAGA

Prvo što ćete primijetiti u domu Vage jest neki vrlo lijep predmet, jednaki komad namještaja ili vaza s cvijećem, a najčešće su to ruže. Vole klasiku, ali ne onu tešku, nego namještaj od lakših materijala i uvijek svijetlih boja. Takođe im je važna simetrija, pa biraju takve kuće ili stanove u kojim uvijek postoje dvije jednake strane. Oni se dobro osjećaju ako je oko njih sve u paru i imaju više estetske kriterije. Tako na zidu obično nalazimo po dvije slike koje su tematski ili po obliku povezane, ipak s ležernim i ugodnim sadržajima, a i namještaj slično postavljaju – dva jednaka naslonjača, dva ormarića, dvije komode, dva ogledala. Zavjese su svijetle, a nerijetko čak i bijele i lagane, dok dnevno svijetlo u njihov stan ili kuću treba prodirati u većim količinama. Vole se poigrati i s bjelinom zidova, pa ima tipova koji njeguju minimalistički stil s tek ponešto namještaja, ali s upečatljivom ravnotežom između zidova. Na primjer, imaju pregradni zid poput ograde (do visine struka) između kuhinje i trpezarije ili u nekoj od soba, a na vrh istog stave neki ukrasni detalj ili lampu koja je pravo umjetničko djelo.

 

ŠKORPION

Dom Škropiona nerijetko podjseća na priču iz 1001 noći. Jastuci svih oblika, veličina i boja, a najradije pomalo rustikalni, njihovo su obilježje. U stanju su ih staviti čak i u kuhinju. Cijeli prostor u kom žive nerijetko podsjeća na spavaću sobu i imate osjećaj da se možete svugdje valjati do mile volje. Mirisni štapići i  kod njih gore i danju i noću doprinoseći ugođaju zagonetnosti i mistike. Vole okrugle stolove oko kojih se okuplja društvo na kartanje-gatanje ili prizivanje duhova :), a isti sto koriste i za jelo. Zavjese ponekad imaju i između soba ili koriste rese i perle za pregrade. Od boja obožavaju ljubičastu, tirkiznu, crnu, tamno plavu i tamno zelenu. Spavaća soba kod njih je uvijek posebna priča. Uređena u slično opisanom stilu, ona mora nadahnjivati za bogat ljubavni život. Ponekad imaju i ormar s nizom seksualnih pomagala, a kupatilo im je nerijetko tamnih pločica.  Vole diskretnu rasvjetu, pa tu možemo naći male lampe raznih oblika.

 

STRIJELAC

 

Strijelci često su u svom domu samo u prolazu, ali i tada on treba služiti svrsi koju oni žele. A ta je nerijetko povezana sa putovanjima, pa ovdje možemo naći niz predmeta koji podsjećaju na drugačije kulture ili uspomene iz dalekih krajeva. Police su im zato jako potebne, ali i ormar s već spakovanim koferima. Ima tipova koji cijeli svoj dom urede u stilu neke zemlje, zavisno koju već najviše vole. Tako imate Strijelaca s potpuno indijskim stilom doma – s niskim namještajem, tabureima, egzotičnim stolićima i sličnim, potom onih koji više vole afrički stil s garniturama od afričkog egzotičnog drveta, maskama po zidovima i ukrasima od perja ili pak onaj indonezijski s namještajem od drveta ili pruća. Strijelci jako cijene prirodu, pa će mnogi gledati da žive u kući od prirodnih materijala u prirodnom okruženju – odgovaraće im i selo, planina, rub šume. Teško je reći gdje je ovom znaku dom, jer on osjeća cijeli svijet kao svoj dom, na neki je način skitnica i jako voli slobodu kretanja do u najudaljenije daljine. Zato svoj dom doživljava kao predah u kom može sabrati doživljaje s posljednjeg putovanja ili ako već ne putuje toliko, može kroz ezgotične detalje iz drugih krajeva sanjati o istom.

 

JARAC

Jarci  vole jednostavnost i klasiku. Biće zadovoljni s drvenim namještajem koji služi svrsi. Ne vole imati u kući ništa što im zapravo ne treba i vrlo su odmjereni u vezi nabavke namještaja. Tačno znaju što žele i tačno to i traže. Obično su to prirodni materijali i kvalitetan, ali jednostavan namještaj koji može potrajati. U njihovom domu sve je vrlo praktično organizirano, a ako su slabi na nešto, to je mali dio stana koji će biti njihov radni prostor, pa makar to bio i samo jedan kutak sobe. Ondje Jarac voli imati radni sto s pregradama, radnu policu i kompjuter. Takođe vole na zidu imati kartu svijeta jer im to povećava osjećaj kontrole i moći. Sve prostorije u stanu urediće funkcionalno i uživati u korištenju onog što im treba znajući da ni u čemu nisu pretjerali. Svoj decentni stil obogatiće ponekom biljkom, a ako žive u kući, posebnu pažnju posvetit će uređenju vrta. Tu će napraviti mediteransku postavu od lavandi, ruzmarina, žalfije, matičnjaka i sličnog začinskog i korisnog bilja koje će trajati, a njima donositi dragi hobi branja, sušenja i ukrašavanja doma  istim.

 

VODOLIJA

Kad uđete u njihov dom možda ćete se osjećati kao da ste u svemirskom brodu. Teško ga je jednostavno opisati, ali glavno obilježje svakako je inovacija, ekscentričnost, nešto što šokira ili u blažem obliku moderni namještaj. Ima tipova koji naprave pravi lavirint od stana i u svakom kutku vas čeka neko iznenađenje. To mogu biti dizajnerska rješenja, razne instalacije, slike neobičnih sadržaja ili neobični predmeti. Njihov dom može biti i vrlo zabavan i nikad u njemu nije dosadno. Namještaj je uvijek modernistički, zavjese i tepih obično ni nemaju, a nerijetko pokušavaju spojiti nespojivo. Tako u kuhinjskom prostoru možemo naći ormariće koji nisu tipični za kuhinju ni po obliku ni po sadržaju ili u kupatilu nalazimo policu s knjigama i tematskim časopisima. Vodolije vole sve nijanse srebrne, sivkaste, kremaste i bijele boje, pa ponekad imate osjećaj kao da ste na oblaku. Takođe vole muziku, pa ćete u njihovom domu uvijek naći dobre i obično snažne zvučnike, a izbor CD-a bit će neograničen. Ponekad uz sve to ide i mali light-show u jednom dijelu sobe, a kad stavite slušalice na uši i pustite sve u pogon, doživljaj je naponovljiv.

 

RIBE

Pozovu li vas Ribe u posjetu, pripremite se za opuštajući i mistični ambijent. Njihova priroda voli sve što podsjeća na morske dubine, pa u domu preferiraju plavu, zelenu i nježno ljubičastu boju. Za detalje nije teško pogoditi da zaista vole sve što je iz mora, pa ćete tu nerijetko naći svijećnjake ili kutije ukrašene morskim pužićima, kamenčićima, rakovim oklopima ili sličnim, a obavezno na komodi imaju i poneku veliku školjku čiji ih šum na uhu smiruje u trenucima stresa. Najmještaj je udoban i obično pun jastuka. Zajvese ponekad imaju svjetlucave detalje poput sedefa, a rasvjeta je svakako diskretna. Takođe vole prostore na više manjih etaža ili jednostavne paravane kojim odjeljuju cjeline dnevnog boravka, kuhinje, ali i spavaće sobe. Vole zavjese oko kreveta, a mirisni štapići su im dragi detalj. Kuhinja je obično rustikalna i pomalo starinska, dok dječja soba  pobuđuje maštu. Mnoštvo lijepih igračaka upotpunjuje prostor, a plišani jastuci-životinje doprinose udobnosti. Ima i onih Riba koje ne mogu bez vode, pa tu možemo naći razne vodoskoke na struju ili prirodnije rješenje – akvarijume.

ehoroskop.hr

 

Share

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 31 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN