MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Savremena borba izmedju dobra i zla: Bujišić Ivona, advokatski pripravnik iz Podgorice javnosti je postala poznata putem sarkastičnih video snimaka na instagramu. Iskoristila je talenat za glumu i poznavanje psihologije savremenog čovjeka da ukaže na probleme Seminar Brankice Kovačević 7. aprila u Podgorici: "Život je jedna velika igra stvaranja kroz ljubav i prisustvo uz punu svesnost i uživanje.", Brankica Kovačević, istraživač, posmatrač života, diplomirani ekonomista, diplomirani psiholog, autor knjiga "Potraga za srećom" i "Potraga Besplatno predavanje o regresoterapiji u Podgorici 17. marta: Besplatno predavanje o regresoterapiji u Podgorici u nedelju, 17. marta od 19h do 20.30h    Regresija (regresoterapija) pruža odgovore na mnoge situacije i probleme koji se konstantno ponavljaju, a koje osobe ne Obuka za regresoterapeute u Podgorici 23. i 24. marta: Obuka za regresoterapeute 23. i 24. marta u Podgorici Od 10 do 18h subota i nedelja   Regresija (regresoterapija) pruža odgovore na mnoge situacije i probleme koji se konstantno ponavljaju, a koje osobe Obuka za hit anticelulit masažu oklagijama u Podgorici 30. i 31. marta: Martovska akcija i popusti za kurs masaže       HIT MASAŽA MADEROTERAPIJA - ANTICELULIT MASAŽA OKLAGIJAMA U Podgorici 30. i 31. marta 16 sati edukacije, dva dana, subota i nedelja, set oklagija GRATIS, skripta, Obuke za masaže u Nikšiću 9. i 10. marta: Martovska akcija i popusti za kurseve masaže     1. LIMFNA DRENAŽA - 16 sati edukacije, 2 DANA, SUBOTA I NEDELJA 9. i 10. marta OD 10h do 18h - 230 e, U Rasprodaja italijanskih haljina u Podgorici od 18. februara do 8. marta: Zbog zatvaranja butika, rasprodaja italijanskih haljina u Podgorici od 18. februara do 8. marta. Od 15 do 40 eura     Haljine su izuzetnog kvaliteta, proljecni i zimski modeli.    Informacije na br tel 069 307 Obuka za havajsku masažu i limfnu drenažu u Podgorici od 2. do 10. februara: Obuka za tehnike LIMFNA DRENAŽA i HAVAJSKA ILI LOMI LOMI NUI MASAŽA u Podgorici od 2. do 11. februara     1. LIMFNA DRENAŽA - 16 sati edukacije, 2 DANA, SUBOTA I NEDELJA 2. i Tretmani Rekonekcije Kreativnom inteligencijom u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je Rekonekcija kreativnom inteligencijom?       - Rekonekcija Kreativnom inteligencijom ili skraćeno RKI je postupak kojim se aktiviraju samoisceljujući i evolutivni mehanizmi prirode u svesti i fiziologiji pojedinca. Drugačije rečeno, to Tretmani regresije u Podgorici od 8. do 12. marta: "Regresoterapija je tehnika koja omogućava da spoznamo svoju prošlost i tako mnogo dublje i sveobuhvatnije razumemu pravu suštinu života i lišimo se zabluda. Kad se to desi počećemo da činimo

Kandidijaza - simptomi, uzroci, liječenje

Candida je rasprostranjena u prirodi, živi kao saprofit u ljudskoj sluznici (sluzokoži usta, probavnog sistema, bronhija, vagine...). Znači da je ona prirodni stanovnik tijela koji štiti naš organizam. Razvoj prehrambene industrije (velika upotreba konzervanasa, aditiva, emulgatora...), velika upotreba lijekova, alkohola, cigareta, šećera..., učinili su da se Candida nekontrolisano razmnoži (mutira) i postane agresivna gljivična infekcija.
Najnovije švedsko istraživanje govori da je stres takođe jedan od uzroka razvoja Candidijaze. Ove gljivice probijaju svojim korijenjem sluznicu, pa toksini Candide ulaze u krvotok i djeluju na cijelo tjelo, izazivajući veliki broj tjelesnih i duševnih simptoma.

Candidijazu - agresivnu gljivičnu infekciju, otkrili su 1983. godine lekari opšte prakse i nutricionisti, ali ovoj bolesti nije dato značajno mjesto u zvaničnoj medicini, tako da još ne postoji pouzdan rutinski medicinski test za njeno otkrivanje. Morate pratiti zdravstvene simptome i reakcije organizma na ishranu, tako ćete na vrijeme moći da reagujete.

U današnje vrijeme Candida je postala veliki zdravstveni problem, posebno zbog okolnosti njenog teškog laboratorijskog dijagnostikovanja.

Neki uzroci nastanka Candidijaze i pojave "loše" Candide su:

-hrana bogata slatkišima, gaziranim pićima, hrana bogata konzervansima i aditivima, "brza hrana"
-upotreba lijekova: antibiotika, hormonske terapije, antidepresiva, analgetika, teških toksičnih lijekova
-upotreba alkohola, nikotina, kafe
-stres, depresija, anksioznost
-pad imuniteta.

 

Simptomi i dijagnoza Candide

Spisak simptoma loše Candide - Candidijaze je veoma dug i opsežan a sam proces laboratorijskog dijagnostikovanja je vrlo često neuspješan jer rutinska medicinska istraživanja obično daju negativne rezultate. Ako ne znate zašto vam nije dobro (kada su svi nalazi uredni i sterilni) a vi ste umorni, hronično prehlađeni, dobijate alergijske reakcije, osjećate slabljenje i pad imuniteta, imate izraženu potrebu za slatkišima, gaziranim pićima i sl. Možete posumnjati na problem Candidijaze.
Simptomi se veoma razlikuju od pojedinca do pojedinca, u zavisnosti od ukupnog zdravstvenog stanja (ukoliko je pojedinac na nekoj hemijskoj terapiji i sl).
Simptomi Candidijaze se mogu odraziti na gastrointestinalni sistem (organi za varenje), respiratorne organe, kožu, urogenitalne organe, čula, mišićno-skeletni sistem, netolerantnost organizma prema određenoj hrani, vještačkim mirisima i bojama, nervni sistem...

Pored laboratorijskih medicinskih metoda dijagnostikovanja Candide a koji vrlo često ne dijagnostikuju Candidu, postoji jedna novija metoda kućnog dijagnostikovanja Candide u određenim slučajevima.

 

Kućni test na Candidu

Ujutru kada ustanete, napunite čistu staklenu čašu vodom, nemojte prati zube, piti vodu niti jesti, već pokupite što možete više pljuvačke i pljunite u čašu sa vodom.
Kada pljunete ako pljuvačka ostane da pliva na površini a voda je potpuno bistra kada je posmatrate sa strane, tada "loše" Candide nema.

Candida opstaje u vlažnoj sredini i ukoliko je ona prisutna, pljuvačka se rasteže kao paučina kroz vodu u manjoj ili većoj mjeri, uz mogućnost da na dnu čaše napravi bijeli sloj koji vam liči na usireno mlijeko to je Candida.
Ako ste na nekoj hemijskoj terapiji, ovaj test može biti neuspješan jer hemijski medikamenti prikrivaju lošu Candidu. Za sada ova metoda dijagnostikovanja Candide može prikazati prisustvo Candide u respiratornim organima, usnoj šupljini, a vrlo često i sistematsku Candidijazu. Ova metoda je u većoj upotrebi tek dvije godine, tako da njena uspješnost kod dijagnostikovanja različitih vrsta Candide tek treba da se potvrdi. Na osnovu ovoga najbolji metod dijagnostikovanja Candide je da pratite simptome koji su dugotrajni i otporni na liječenje i da tako prepoznate da li se radi o Candidijazi.

 

Candida - Pravilna ishrana

Dvije decenije iskustva u tretiranju Candidijaze potvrdile su ispravnost ishrane koju preporučujemo uz našu organsku terapiju.

Činjenice koje potvrđuju ovu tvrdnju ukazuju na to da problemi sa Candidom nisu postojali u ovolikoj mjeri dok su ljudi živjeli zdravo i hranili se zdravim proizvodima bez aditiva, emulgatora, vještačkih boja i ostalih toksina.
Postoje mnogi preporučeni režimi ishrane koji su rigorozni i imaju više negativan nego pozitivan uticaj na organizam i samim tim i na čišćenje loše Candide.

Pravilna ishrana za liječenje loše Candide ne podrazumijeva izgladnjivanje organizma i rušenje imuniteta već obuhvata zdrave namirnice koje pospješuju njegov oporavak. U okviru pravilne ishrane značajno mjesto zauzima organska hrana i organski dodaci ishrani.

Kada se koristi naša terapija u borbi protiv Candidijaze isključivo preporučujemo navedeni režim ishrane.

PRAVILNA ISHRANA KOJU TREBA PRIMJENITI U BORBI SA GLJIVIČNIM INFEKCIJAMA I ZA JAČANJE OTPORNOSTI ORGANIZMA

NE KORISTITI!

- Tijesta i peciva od bijelog brašna punog aditiva
- Gazirana pića (posebno izbegavati sva gazirana pića, sokove sa vještačkim aromama, šumeće vitamine...)
- Pivski kvasac ( ili kompleks B vitamina u čistom obliku)
- Mlijeko životinjskog porijekla
- Jako kisela jela (sa esencijama i vještačkim konzervansima),
- Izbaciti čokoladu, torte, kolače, kremove...
- Izbaciti alkohol, kafu i po mogućnosti nikotin
- Izbaciti brzu hranu (pice, hot dog, hamburgeri, pljeskavice i sl)
- Izbaciti konzervisanu hranu (zimnice sa konzervansima, paštete, salame, viršle...)
- Izbaciti grickalice (štapići, čipsevi, flipsevi.... )

Kod slučajeva sa dugotrajnim problemom Candidijaze moguće je da se pojavi alergija i na neku vrstu hrane koja je dozvoljena da se jede i u tim slučajevima treba izbjegavati to što vam ne prija dok organizam dovoljno ne ojača.

 

POŽELJNO JE KORISTITI:

- Integralni hleb i peciva napravljeni sa kvascem ali bez aditiva i vještačkih boja (kukurzno brašno, integralno pšenično brašno, ječmeno, ovseno, heljdino...). Ne upotrebljavati prašak za pecivo i sodu bikarbonu prilikom pravljenja peciva i hleba.
- Pite sa integralnim korama, polumasnim sirom (10 % masnoće) i sa jogurtom 0 do 0,5% masnoće
- Kuvana hrana (supe, čorbe, variva, pasulj, grašak, paprikaš, gulaš, sarma, punjena paprika...) spremljena samo sa prirodnim začinima (morska (prirodna) so, bosiljak, biber, nana, majčina dušica, kopar, timijan, ruzmarin, lovor, peršun, celer...) i hladno cijeđenim uljem (djevičansko maslinovo ulje za salate, kukuruzno ulje, susamovo ulje, laneno ulje, bundevino ulje, ulje sjemenke grožđa, ulje od kikirikija..)
- Dinstano, pečeno i kuvano meso (teletina, junetina, riba, domaća piletina, divljač...)
- Sve vrste voća i povrća, salate (sezonsko voće, svježe voće i povrće, svježe salate sa jabukovim organskim sirćetom)
- Prirodni sokovi (gusti ili bistri) bez šećera i aditiva, cijeđena pomorandža, limun, jabuka...
- Što više koristiti bijeli luk ili perle od bijelog luka
- Jogurt 0-0,5% masnoće i kiselo mlijeko (sa acdofilusom, probiotski)
- Polumasni mladi sir 10% masnoće, polumasna pavlaka 12% masnoće (mliječne proizvode je poželjno koristiti u manjim količinama)
- Prirodni med, džem bez konzervansa, malteks-ječmeni slad (pita od jabuka, od višanja sa integralnim korama i malteksom kao zaslađivačem)
- Žitarice (ovas, raž, ječam, integralni pirinač, žito, lan... )

 

Salata po našoj, zaštićenoj recepturi:
Staviti u šolju jogurta 0-0,5% masnoće jednu malu izrendanu šargarepu, pola kafene kašike cimeta, pola kafene kašike đumbira, jednu polovinu čena izreckanog bijelog luka, pola kafene kašike organske piskavice d.o.o. "In Spe" i sve to pojesti kao salatu jednom dnevno. ( konzumiranje ove salate pomaže lakše čišćenje toksina koji se oslobađaju prilikom eliminacije loše Candide iz organizma)

Biljna apoteka "Eliksir"

Jovana Tomaševića 32
Bar, Crna Gora
Tel / fax: +382 (0) 30.316-397
www.eliksir.co.me

Share

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 44 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN