MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Info veče o hipnoterapiji 3. februara u Podgorici: Info veče o hipnoterapiji pod nazivom : "Moc podsvijesti" u Podgorici 3. februara od 20h u sali restorana "Ahh riba"     Da li tragate za resenjem za svoje probleme? Imate li neku temu 10 savjeta za zdravlje slavnog japanskog ljekara: Preminuo je 18. srpnja 2017., u 105. godini, a u nasljeđe čitavom svijetu ostavio je vrlo vrijedna osobna saznanja o nedokučivoj tajni dugog življenja.   Hinohara je pomogao i u uspostavljanju medicinskih Radionica - Kako se osloboditi negativnih emocija 28. januara u Podgorici: U nedelju, 28. januara od 17h do 20h odrzace se radionica pod nazivom "Kako se osloboditi negativnih misli i emocija".    Koliko puta ste bili preplavljeni bijesom, tugom, patnjom, krivicom? Koliko to Radionica - Kako pronaći srodnu dušu - 3. decembra u Podgorici: RADIONICA ZA SAMORAZVOJ Nedelja 3. decembar 2017Vrijeme: 16h-19h   Tema radionice: Kako pronaći srodnu dušu   Cilj radionice je kako kroz samospoznaju zakoraciti ka srodnoj Dusi, njegovati partnerski odnos, prevazici zivotne prepreke, prihvatiti ono sto jeste Radionica - Moć odgovornosti - 7. decembra u Podgorici: Radionica "Moć odgovornosti" 7. 12. u Podgorici   Možda postoji nešto u vašem životu što bi po ličnim kriterijumima moglo biti bolje, ali kad razmišljate o tome niste baš sigurni da znate Hipnoterapija u Banja Luci od 24. do 27. februara:   Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane  od 24. do 27. februara   Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje probleme bilo da je Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin od 6. do 9. novembra u Beču: Tatjana Beočanin, hipnoterapeut iz Beograda, vlasnica Hipno centra Beograd, će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 6. do 9. novembra u Beču   Više o Tatjaninom radu i hoipnozi mozete naći na njenom Obuka za lajfkoučeve 11. i 12. novembra u Podgorici: OBUKA ZA LAJFKOUČEVE U PODGORICI počinje 11. i 12. novembra 2017.   Obuka Emocionalne energo terapije i transformacije omogućava vam da ovladate znanjima i tehnikama life coucha i primenite ih kako na Seminar - Da li je hipnoza i Vase resenje? - u Podgorici 14. septembra: Trocasovni seminar pod nazivom " Da li je hipnoza i Vasr resenje?" odrzace se u Podgorici u cetvrtak, 14.septembra od 18h do 19h Seminar vodi Tatjana Beocanin, hipnoterapeut iz Beograda, vlasnica Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin od 3. do 6. februara u Podgorici: Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od od 3. do 6. februara u Podgorici Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje probleme

Da li ste spremni za brak?

 Pročitajte dobro pitanja i odgovorite potpuno iskreno. Na kraju pogledajte što odgovori govore o vama i o vašoj vezi.

 

1. Kad se posvađate s partnerom, to izgleda ovako:


a. Vičete sve dok partner ne uvidi gdje griješi, jer ne želite stalno raspravljati o istim stvarima.
b. Ne kažete ništa, radije se povučete jer znate da će inače izbiti još gora svađa.
c. Pokušate riješiti problem razgovorom, a ako svađa eskalira malo se ohladite i onda ponovo pokušate riješiti stvar.

 

2. Vaš je suprug (supruga) nabacio desetak kilograma viška. Vaša reakcija je:


a. Iskrenost je bolja od laži: kažete mu da pod hitno mora na dijetu.
b. Ne kažete ništa (ili da vam njegova debljina ne smeta) jer ni vi više ne izgledate bajno.
c. Predložite mu da zajedno vježbate.

3. Odlučili ste da kupiti nove zavjese (za muškarce: novi LCD televizor). Predložite to suprugu, ali on bi radije kupio LCD televizor (za muškarce: vaša žena bi radije kupila nove zavjese). Kako izgleda vaš razgovor:


a. Poslušate ga reda radi, a onda svejedno kupite zavjese jer već imate televizor koji je sasvim dobar.
b. Složite se s kupovinom televizora jer će inače nastati pakao, a zavjese toga nisu vrijedne.
c. Uz pomoć dobre volje (a u nuždi i kreditne kartice) uspijete dogovoriti nekakav kompromis.

 

4. Na večeri u širokom društvu vaš dragi nekoliko puta spomene neku vašu manu. Reagujete ovako:


a. Kažete mu da ućuti jer on ima još i većih problema, a vi ih svejedno trpite.
b. Odćutite jer znate da je u pravu.
c. Pričekate da se vratite kući, i onda popričate o tome što ga muči.

 

5. Seks se "pokvario" u poslednje vrijeme. Sve ste više frustrirani i zato odlučite:


a. Optužiti ga da je nekada bio vatreniji, a možda i nabacite da vas sigurno vara s nekom drugom.
b. Otići na dijetu jer je njegovo hlađenje sigurno posljedica vaše neprivlačnosti.
c. Porazgovarati sa suprugom i vidjeti u čemu je stvar.

 

6. Htjeli biste prihvatiti novi posao koji donosi veću platu (iako ćete povremeno morati raditi prekovremeno). Napravite sljedeće:


a. Odlučite sami hoćete li prihvatiti posao, jer je to ionako vaš život.
b. Savjetujete se sa suprugom i odustanete ako vam on kaže da to nije dobra ideja.
c. Savjetujete se sa suprugom i odlučite na temelju argumenata i zajedničkih razmišljanja.

 

7. Na zabavi vaš suprug razgovara sa zajedničkom prijateljicom srdačno - pa možda i previše prisno za vaš ukus. Obuzima vas ljubomora i to rješavate ovako:


a. Potražite zgodnog muškarca i počnete flertovati s njim, da suprugu pokažete kako je to.
b. Pravite se da vam ništa ne smeta jer ne želite ispasti jadni.
c. Pozovete ga u stranu, i zamolite da pažnju posveti vama.

 

8. Veče je, djeca su zaspala, i napokon imate malo slobodnog vremena. Vi gledate romantični film, a suprug sjedi za računarom u drugoj sobi. Želite da sjedne uz vas i zato:

a. Nervozno ga pozovete i prebacite mu da nikada ne želi biti uz vas.
b. Pustite ga na miru jer će se naljutiti ako ga odvojite od kompjutera.
c. Pozovete ga i predložite da zajedno gledate televiziju, pa makar promijenili program (dok ne nađete ono što zanima i jedno i drugo).

 

9. Upali ste u rutinu i dani se nižu kao na beskonačnoj vrpci, isti i dosadno predvidivi. To vam smeta i zato:


a. Prebacite suprugu što vas ne vodi nikuda, jer vam je dosadno kod kuće.
b. Ne kažete ništa, jer je život težak i treba štedjeti.
c. Pronađete u novinama bioskopski repertoar ili otkrijete park za šetnju, i naveče izvučete muža iz kuće.

10. Imate problem na poslu i bojite se hoćete li ga uspjeti riješiti. Suprugu kažete:


a. Da ste nervozni radi posla i da vam se miče s puta sledećih nekoliko dana, jer ne želite još i svađe kod kuće.
b. Ništa, jer ga ne želite dodatno opterećivati kad i on ima svoje probleme.
c. Uz kafu mu ukratko prepričate što vas muči, i cijenite što možete s njim podijeliti brige;

11. Nezadovoljni ste vezom ili brakom. Kako to podijelite s partnerom:

a. Ne kažete mu ništa, jer bi i sam trebao shvatiti da nešto nije u redu ako vas zaista voli.
b. Ne kažete ništa, jer su to obične gluposti. Grize vas savjest što ste tako osjetljivi.
c. Porazgovarate sa suprugom i kažete mu iskreno što osjećate.

 

Ako ste zaista odgovorili iskreno, pogledajte još jednom svoje odgovore i pročitajte što oni znače:

Svaki odgovor označen sa a) govori o tome da niste shvatili da je brak zajednica dvoje ravnopravnih ljudi, u kojoj niko nema pravo svoje želje postavljati ispred partnerovih. Odluke se moraju donositi zajedno, inače će jedan od partnera (onaj koji stalno popušta) biti sve više frustriran - sve dok napokon ne pukne i ne poželi pobjeći iz veze u kojoj nema pravo glasa. Jednako tako shvatite da ste za rješavanje problema odgovorni jednako koliko i vaš partner, i zato se uključite: niko vas ne treba zabavljati ili pogađati što vas muči, jednako kao što ni vi ne morate čitati partnerove misli. Ako vam nešto zasmeta, pokušajte riješiti problem umjesto da odmah krećete u protivnapad i uzvraćate udarce.

 

Svaki odgovor označen sa b) otkriva da ste nesigurni u sebe, i da probleme prihvatate jer vjerujete da bolje niste ni zaslužili. Istina je da život nije med i mlijeko, i istina je da su problemi neizbježni pratioci - ali to ne znači da morate trpjeti sve što vam donese loš brak. Vrijeme je da se založite za sebe, da slobodno porazgovarate s partnerom i zajedno pokušate pronaći rješenje. Ako umjesto razumijevanja i razgovora od partnera dobijete uvrede i prijetnje, onda bi bilo dobro da razmislite vrijedi li vaš brak ili veza da zgazite sami sebe. U svakom slučaju rješavajte probleme što prije, jer će vas inače preplaviti i izbiti iz vas burnije nego što biste htjeli.

 

Svaki odgovor označen sa c) pokazuje kako bismo se zapravo trebali postaviti prema problemima u braku. Loše stvari ne treba ignorisati ili nametati rješenja koja odgovaraju samo jednoj strani, jer su takvi dogovori loši i samo odgađaju dalju eskalaciju svađa. Naravno, ne očekujte da ćete uvijek riješiti problem od prve, a sigurno je i da će povremeno biti svađa, vike i poneke uvredljive riječi. Obećanja o idealnom braku naći ćete samo u knjigama i rubrikama instant-savjeta popularnih časopisa, dok u stvarnom životu ljutnja često nadvlada razum. U tom slučaju pokušajte barem stati na trenutak, i nastaviti raspravu kad se malo ohladite. Svaki riješeni problem bit će nova spona koja će još malo učvrstiti vaš brak. Pripazite ipak da tokom svađe ne kažete previše ružnih riječi jer ćete time umjesto rješenja kreirati novi i još veći problem.

www.sretneveze.hr

 

Share

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 110 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN