MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Tretmani Rekonekcije Kreativnom inteligencijom u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je Rekonekcija kreativnom inteligencijom?       - Rekonekcija Kreativnom inteligencijom ili skraćeno RKI je postupak kojim se aktiviraju samoisceljujući i evolutivni mehanizmi prirode u svesti i fiziologiji pojedinca. Drugačije rečeno, to Tretmani regresije u Podgorici od 15. do 18. decembra: "Regresoterapija je tehnika koja omogućava da spoznamo svoju prošlost i tako mnogo dublje i sveobuhvatnije razumemu pravu suštinu života i lišimo se zabluda. Kad se to desi počećemo da činimo Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin u Banja Luci od 24. do 27. novembra: Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 24. do 27. novembra 2018. u Banja Luci Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje Obuka za MADEROTERAPIJU 22. i 23. decembra u Podgorici : OBUKA ZA MADEROTERAPIJU U PODGORICI 22. i 23. decembra 2018.   Maderoterapija ili terapija drvetom je tehnika masaze koja potice iz Kolumbije i koja se zasniva na korisćenju anatomski izradjenih elemenata od Festival - Ljepote Mediterana - u Budvi 22. i 23. oktobra: U okviru festivala «Lepota Mediterana» i “7 međunarodne konferencije o zdravstvenom turizmu - perspektivama i granicama” koji se održava u hotelu Splendid u Bečićima, 22-23.10.2018. godine, kroz 9 predavanja i Homeopatski pregledi i terapija u Podgorici od 13. do 15. oktobra:       Homeopatski pregledi i terapija u Podgorici od 13. do 15. oktobra   Kako izgleda homeopatski pregled?   Homeopatski pregled se zasniva na vrlo detaljnom razgovoru sa klijentom. Za vreme razgovora homeopata će vam postaviti Reiki tretmani na Zlatiboru 23. i 24. novembra:   Reiki je jedna od najstarijih metoda unapredjenja zdravlja poznata čovječanstvu. Zasniva se na vještini kanalisanja Univerzalne životne energije u cilju značajnog povećanja kapaciteta vitalne energije pojedinca, jačanja odbrambenih sposobnosti organizma, PEAT i Aspektika tretmani - Banja Luka: Individualni tretmani za Banja Luku od 20. do 30. januara   Rešavanje konkretnih tema i problema. Radi se fokusirano i usmjereno na jednu temu koja predstavlja problem. Tretman traje od sat do Obuka za EETT life coach-a u Podgorici od 15. septembra: U Podgorici pocinje Napredni program obuke za EETT life coach-a. Prvi modul 15. i 16. septrembra. Obuku vodi Ivana Kuzmanovic. Prijave na 067 535 705   O EETT metodi mozete procitati OVDJE         NAPREDNA GODINA – Reiki tretmani u Nikšiću 13. i 14. oktobra:   Reiki je jedna od najstarijih metoda unapredjenja zdravlja poznata čovječanstvu. Zasniva se na vještini kanalisanja Univerzalne životne energije u cilju značajnog povećanja kapaciteta vitalne energije pojedinca, jačanja odbrambenih sposobnosti organizma,

Psiho test: Jeste li otporni na frustraciju?

Psiho test: Jeste li otporni na frustraciju?

Pred vama se nalazi osam izmišljenih situacija, a za svaku od njih su ponuđene tri vrste reakcija. Kako svi mi reagujemo na različite načine, vjerovatno je da za neke situacije neće biti ponuđen odgovor koji bi vi izabrali. U tom slučaju odaberite odgovor najsličniji vašoj zamišljenoj reakciji.
Zapišite odgovore.

 

1) Na poslu su Vam na vrijeme zadali rok za zadatak koji ako odmah sad počnete raditi sigurno nećete stići da završite. Vi ćete:

A) shvatiti to kao izazov, marljivo raditi i pokušati odgoditi rok za još koji dan

B) odustati od zadatka i pritom se živcirati što nisi ranije počeo/počela

C) odustati od zadatka, nećete se puno nervirati jer ste sigurni da ćete sledeći zadatak početi na vrijeme

 

2) Vaš partner ima namjeru da prekine vašu vezu, Vaša reakcija je:

A) pokušati zajedno s partnerom uočiti najbitniji problem i raditi na vašem odnosu

B) izvikati se na partnera ili se zaplakati pred njim/njom

C) objasniti sebi da u suštini niste jedno za drugo i da je bolje razdvojiti se na neko vrijeme

 

3) Uslijed nevremena odlomilo se drvo i palo na vaše auto. Nastala je velika šteta. Vaše misli su:

 

A) Desilo se iznenada, nisam to mogao/la predvidjeti. Polako ću popravljati auto, što se može...

B) Kud baš na moj auto! Kako ću sada to platiti? Znao/la sam da sam ga trebao/la osigurati protiv ovakvih stvari!

C) Hvala Bogu da je samo auto, moglo je pasti na čovjeka. Materijalno se može nadoknaditi.

 

4) U velikoj ste žurbi a autobus vam pobjegne pred nosom. Razmišljate:

A) Ništa sad, važno mi je da stignem pa ću uzeti taxi, stopirati ili zvrcnuti komšiju s autom. Još nije sve izgubljeno.

B) Znao/la sam! Mogao/la sam krenuti minut ranije, pa da stignem na vrijeme. Sigurno ću propustiti najbitnije kad kasnim.

C) Sad ne mogu ništa promijeniti, barem ću sad stići da kupim pecivo i pročitam novine do sljedećeg autobusa.

 

5) Čekate već sat vremena u pošti i neka žena se progura ispred vas bez pitanja. Vi ćete:

A) mirno joj objasniti koliko dugo svi čekate ovdje i pokazati joj kraj reda

B) živčano se izvikati na nju da je bude sram i da to više ne ponovi

C) pomisliti u sebi kako žena ima valjani razlog za guranje, zasigurno bi uredno čekala da joj nije tako važno

 

6) Neko od ukućana Vam je bez pitanja uzeo važnu knjigu koja Vam upravo sada treba. Kroz glavu Vam prolazi:

A) Idem brzo pogledati u knjižaru ili do susjeda, možda imaju tu knjigu.

B) Nevjerovatno je bezobrazan, sve mi je upropastio. Više ništa neću stići da završim.

C) Pogledaću druge knjige, možda nađem nešto još zanimljivije što mogu iskoristiti.

 

7) Pet godina radite sa prijateljem u firmi i shvatite da Vas je zakinuo za dvije plate. Razmišljate:

A) Popričaću s njim i ispitati situaciju. Možda je slučajno zaboravio.

B) Imala/o sam povjerenje u njega, ne mogu vjerovati da me tako prevario. Možda sam mogla/o to predvidjeti.

C) Do sad je sve bilo u redu, trebam biti srećan/na zbog dosadašnjeg zaposlenja. Ovo je možda znak da promijenim posao.

 

8 ) Neko  Vama vrlo blizak oboli od smrtne bolesti. Vaša reakcija je:

A) Treba otići svim mogućim doktorima, raspitati se za lijekove. Možda i otkriju lijek prije nego bude prekasno.

B) Zašto se baš njemu/njoj to dogodilo? Kako ću ja bez nje/njega?

C) Treba biti snažan i misliti na nju/njega. Moramo što ljepše i kvalitetnije iskoristiti vrijeme što nam je preostalo zajedno.
________________________________________________________________________________

Pogledajte koji su vaši najčešći odgovori i u skladu s tim pročitajte interpretaciju.

 

Najčešći odgovori A ili C - otporni ste na frustracije:

Kad se nađete u frustrirajućoj situaciji, ona vas ne izbaci iz takta, već najčešće tražite načine kako zaobići prepreku, kako ukloniti poteškoću ili promijeniti cilj koji se pokazao nedostižnim. Tražite alternativna rješenja u datoj situaciji i ne zamarate se onime što je nepromjenjivo, na što ne možete uticati. Zbog toga vam ostaje više energije koju možete usmjeriti na rješavanje situacije. Imate realan uvid u vlastite sposobnosti i mogućnosti svladavanja određene situacije, tako da već u startu postavljate izvodive ciljeve. Samim time smanjujete vjerovatnost pojavljivanja frustrirajuće situacije. Često znate preokrenuti situaciju u svoju korist i "prijetnju" pretvoriti u izazov. Dakle, za vas vrijedi poslovica, "Što te ne slomi, te ojača".

Ipak, i unutar skupine onih koji su otporni na frustracije, mogu se uočiti dvije pomalo različite podskupine, i to upravo zavisno od toga prevladavaju li odgovori A ili odgovori C., pa tako:

 

Pripadate li podskupini s najviše odgovora A skloni ste prihvatiti situaciju kakva jeste i tražiti nova rješenja kako bi došli do željenog cilja. Na odličnom ste putu, jer nastojite promijeniti ono što možete, a prihvatiti ono što ne možete promijeniti.

 

Pripadate li podskupini s najviše odgovora C, skloni ste tražiti alternativna objašnjenja i pozitivne strane događaja, makar to koji put završi kao svojevrsno samozavaravanje (vjerovatno nismo jedno za drugo; možda je to znak da nađem drugi posao ili sigurno žena ima valjani razlog...). Ne brinite, to je jedna vrsta odbrambenog mehanizma koji smo skloni koristiti da sebi olakšamo tešku situaciju. Ionako je većina naših doživljaja određena našim interpretacijama i ličnim objašnjenjima, stoga su odbrambeni mehanizmi korisni. No morate paziti da to ne bude jedini način suočavanja sa problemima, jer ćete tako previše zaobilaziti stvarnost.

 

Najčešći odgovor B - niska tolerancija na frustraciju:

Vi ste skloni ovakve i slične situacije doživljavati kao ugrožavajuće i prijeteće, burno reagujete bez puno razmišljanja. Lako vas se izbaci iz takta, pa vam se teško vratiti u stanje gdje bi mogli mirno razmisliti o tome što dalje učiniti. Stanje frustracije je najčešće izazvano raskorakom koji stvaraju naša očekivanja i težnje u odnosu na naše realne sposobnosti i mogućnosti. Često vam se događa da ste se precijenili i postavili sebi nerealne ciljeve, pa ste frustrirani kad ih ne postignete, ili pak podcjenjujete svoje sposobnosti pa u mnogim slučajevima ni ne reagujete, iako ste vjerojatno sposobni preći prepreku i profitirati.

Bilo bi korisno da što objektivnije razmislite o svojim sposobnostima i mogućnostima, te o tome što vas dovodi do (ne)uspjeha. To će vam pomoći da realnije odredite ciljeve i na kraju krajeva, da ih i postignete. Takođe ste vjerovatno skloni brinuti se o stvarima koje više ne možete mijenjati (propušteni bus, vremenski rok...) i tu gubite najviše živaca. Za vas bi bilo jako dobro shvatiti da nema smisla žaliti za nečim što je sada nepromjenjivo, već treba izvući pouku i sljedeći put na vrijeme reagirati. Energiju koju trošite na živciranje, usmjerite ka nekoj akciji, nemojte je potratiti na samosažaljenje ili bijes.
________________________________________________________________________________

 

Stres je stanje koje nastaje kada su ljudi suočeni s događajima koje smatraju prijetećima za svoju dobrobit ili koji od njih traže ulaganje posebnih napora kako bi udovoljili zahtjevima. O našoj interpretaciji događaja ovisi koliko ćemo neku situaciju percipirati kao ugrožavajuću, te u skladu s time kolika će biti nivo doživljenog stresa. Ono što nam često izaziva napetost je nepredvidivost događaja, zbog toga smo tjeskobni i strepimo. Zato je korisno uočiti da o većini situacija u životu odlučujemo sami, te da zaista možemo uticati na nivo doživljenog stresa.

Izvor: trigon.hr

Share

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 98 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN