MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Reiki tretmani za Banja Luku od 15. do 21. avgusta:   Reiki je jedna od najstarijih metoda unapredjenja zdravlja poznata čovječanstvu. Zasniva se na vještini kanalisanja Univerzalne životne energije u cilju značajnog povećanja kapaciteta vitalne energije pojedinca, jačanja odbrambenih sposobnosti organizma, Bars tretmani u Podgorici od 19. do 23. avgusta: UPOZNAJTE SE SA SJAJNIM ENERGETSKIM TEHNIKAMA ACCESS CONSCIOUSNESS je PRISTUP SVESTI,pristup našem beskonačnom kapacitetu, pristup nama samima I obilju svemogućnosti. To je tehnika koja sadrži veliki broj alata koji nam pomažu Radionica - Promijenite život autohipnozom - u Podgorici 23. avgusta:     Promenite svoj um savremenom hipnozom i samohipnozom! Upoznajte se sa tehnikama hipnoze i autohipnoze, zagospodarite svojim umom, preuzmite kormilo vašeg broda kojim plovite kroz čaroliju zvanu život i uplovite u novi Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin od 9. do 12. jula u Baru: Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 9. do 12. jula u Baru Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje probleme bilo Mjerenje štetnih zračenja u vašem stambenom prostoru - u Podgorici od 9. do 13. jula: Da li se noću često budite, ili ujutru ustajete umorni i osećate se "kao da vas je voz pregazio"? Da li ima te teške snove, glavobolje, slabiju koncentraciju? Ako je tako, Kvantna analiza cijelog organizma od 10. do 12. avgusta u Banja Luc: Provjerite stanje cijelog organizma u Banja Luci od 10. do 12. avgusta Preglede radi dr Vesna Sekulic, iz Beograda     Quantum Resonance Magnetic Analyzer, uređaj je koji otkriva i analizira stanje kompletnog organizma. Ovaj Yoga odmor u Ulcinju od 15. do 20. juna: Yoga + meditacija + pranayama + relaksacija + more + zvučna terapije + joga smijeha + REBT (popularni pravac psihoterapije) + meditativna šetnja = STRES DETOKS   YOGA ODMOR ULCINJ - VELIKA PLAŽA 15-20. Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 2. do 4. juna:  Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 2. do 4. juna.  Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Obuka za REIKI metodu 12. maja u Subotici:     OBUKA za Medical REIKI metodu 12. maja u Subotici Predavač - edukator: Dr Mirjana Mićović,(Beograd),  pedijatar, akupunkturolog, fitoterapeut, master i učitelj Reiki-ja -Gendai Reiki Ho. Postanite sertifikovani REIKI praktičar, naučite da radite Reiki Retreat za žene na moru od 8. do 14. juna 2018.: Retreat za žene na moru8-14 juni 2018, Ljuta kod Kotora   Kombinacija iz snova – letovanje u prelepom ambijentu kamene vile na samoj obali mora u mirnom mestu Ljuta u srcu Boke

Psiho test: Jeste li otporni na frustraciju?

Psiho test: Jeste li otporni na frustraciju?

Pred vama se nalazi osam izmišljenih situacija, a za svaku od njih su ponuđene tri vrste reakcija. Kako svi mi reagujemo na različite načine, vjerovatno je da za neke situacije neće biti ponuđen odgovor koji bi vi izabrali. U tom slučaju odaberite odgovor najsličniji vašoj zamišljenoj reakciji.
Zapišite odgovore.

 

1) Na poslu su Vam na vrijeme zadali rok za zadatak koji ako odmah sad počnete raditi sigurno nećete stići da završite. Vi ćete:

A) shvatiti to kao izazov, marljivo raditi i pokušati odgoditi rok za još koji dan

B) odustati od zadatka i pritom se živcirati što nisi ranije počeo/počela

C) odustati od zadatka, nećete se puno nervirati jer ste sigurni da ćete sledeći zadatak početi na vrijeme

 

2) Vaš partner ima namjeru da prekine vašu vezu, Vaša reakcija je:

A) pokušati zajedno s partnerom uočiti najbitniji problem i raditi na vašem odnosu

B) izvikati se na partnera ili se zaplakati pred njim/njom

C) objasniti sebi da u suštini niste jedno za drugo i da je bolje razdvojiti se na neko vrijeme

 

3) Uslijed nevremena odlomilo se drvo i palo na vaše auto. Nastala je velika šteta. Vaše misli su:

 

A) Desilo se iznenada, nisam to mogao/la predvidjeti. Polako ću popravljati auto, što se može...

B) Kud baš na moj auto! Kako ću sada to platiti? Znao/la sam da sam ga trebao/la osigurati protiv ovakvih stvari!

C) Hvala Bogu da je samo auto, moglo je pasti na čovjeka. Materijalno se može nadoknaditi.

 

4) U velikoj ste žurbi a autobus vam pobjegne pred nosom. Razmišljate:

A) Ništa sad, važno mi je da stignem pa ću uzeti taxi, stopirati ili zvrcnuti komšiju s autom. Još nije sve izgubljeno.

B) Znao/la sam! Mogao/la sam krenuti minut ranije, pa da stignem na vrijeme. Sigurno ću propustiti najbitnije kad kasnim.

C) Sad ne mogu ništa promijeniti, barem ću sad stići da kupim pecivo i pročitam novine do sljedećeg autobusa.

 

5) Čekate već sat vremena u pošti i neka žena se progura ispred vas bez pitanja. Vi ćete:

A) mirno joj objasniti koliko dugo svi čekate ovdje i pokazati joj kraj reda

B) živčano se izvikati na nju da je bude sram i da to više ne ponovi

C) pomisliti u sebi kako žena ima valjani razlog za guranje, zasigurno bi uredno čekala da joj nije tako važno

 

6) Neko od ukućana Vam je bez pitanja uzeo važnu knjigu koja Vam upravo sada treba. Kroz glavu Vam prolazi:

A) Idem brzo pogledati u knjižaru ili do susjeda, možda imaju tu knjigu.

B) Nevjerovatno je bezobrazan, sve mi je upropastio. Više ništa neću stići da završim.

C) Pogledaću druge knjige, možda nađem nešto još zanimljivije što mogu iskoristiti.

 

7) Pet godina radite sa prijateljem u firmi i shvatite da Vas je zakinuo za dvije plate. Razmišljate:

A) Popričaću s njim i ispitati situaciju. Možda je slučajno zaboravio.

B) Imala/o sam povjerenje u njega, ne mogu vjerovati da me tako prevario. Možda sam mogla/o to predvidjeti.

C) Do sad je sve bilo u redu, trebam biti srećan/na zbog dosadašnjeg zaposlenja. Ovo je možda znak da promijenim posao.

 

8 ) Neko  Vama vrlo blizak oboli od smrtne bolesti. Vaša reakcija je:

A) Treba otići svim mogućim doktorima, raspitati se za lijekove. Možda i otkriju lijek prije nego bude prekasno.

B) Zašto se baš njemu/njoj to dogodilo? Kako ću ja bez nje/njega?

C) Treba biti snažan i misliti na nju/njega. Moramo što ljepše i kvalitetnije iskoristiti vrijeme što nam je preostalo zajedno.
________________________________________________________________________________

Pogledajte koji su vaši najčešći odgovori i u skladu s tim pročitajte interpretaciju.

 

Najčešći odgovori A ili C - otporni ste na frustracije:

Kad se nađete u frustrirajućoj situaciji, ona vas ne izbaci iz takta, već najčešće tražite načine kako zaobići prepreku, kako ukloniti poteškoću ili promijeniti cilj koji se pokazao nedostižnim. Tražite alternativna rješenja u datoj situaciji i ne zamarate se onime što je nepromjenjivo, na što ne možete uticati. Zbog toga vam ostaje više energije koju možete usmjeriti na rješavanje situacije. Imate realan uvid u vlastite sposobnosti i mogućnosti svladavanja određene situacije, tako da već u startu postavljate izvodive ciljeve. Samim time smanjujete vjerovatnost pojavljivanja frustrirajuće situacije. Često znate preokrenuti situaciju u svoju korist i "prijetnju" pretvoriti u izazov. Dakle, za vas vrijedi poslovica, "Što te ne slomi, te ojača".

Ipak, i unutar skupine onih koji su otporni na frustracije, mogu se uočiti dvije pomalo različite podskupine, i to upravo zavisno od toga prevladavaju li odgovori A ili odgovori C., pa tako:

 

Pripadate li podskupini s najviše odgovora A skloni ste prihvatiti situaciju kakva jeste i tražiti nova rješenja kako bi došli do željenog cilja. Na odličnom ste putu, jer nastojite promijeniti ono što možete, a prihvatiti ono što ne možete promijeniti.

 

Pripadate li podskupini s najviše odgovora C, skloni ste tražiti alternativna objašnjenja i pozitivne strane događaja, makar to koji put završi kao svojevrsno samozavaravanje (vjerovatno nismo jedno za drugo; možda je to znak da nađem drugi posao ili sigurno žena ima valjani razlog...). Ne brinite, to je jedna vrsta odbrambenog mehanizma koji smo skloni koristiti da sebi olakšamo tešku situaciju. Ionako je većina naših doživljaja određena našim interpretacijama i ličnim objašnjenjima, stoga su odbrambeni mehanizmi korisni. No morate paziti da to ne bude jedini način suočavanja sa problemima, jer ćete tako previše zaobilaziti stvarnost.

 

Najčešći odgovor B - niska tolerancija na frustraciju:

Vi ste skloni ovakve i slične situacije doživljavati kao ugrožavajuće i prijeteće, burno reagujete bez puno razmišljanja. Lako vas se izbaci iz takta, pa vam se teško vratiti u stanje gdje bi mogli mirno razmisliti o tome što dalje učiniti. Stanje frustracije je najčešće izazvano raskorakom koji stvaraju naša očekivanja i težnje u odnosu na naše realne sposobnosti i mogućnosti. Često vam se događa da ste se precijenili i postavili sebi nerealne ciljeve, pa ste frustrirani kad ih ne postignete, ili pak podcjenjujete svoje sposobnosti pa u mnogim slučajevima ni ne reagujete, iako ste vjerojatno sposobni preći prepreku i profitirati.

Bilo bi korisno da što objektivnije razmislite o svojim sposobnostima i mogućnostima, te o tome što vas dovodi do (ne)uspjeha. To će vam pomoći da realnije odredite ciljeve i na kraju krajeva, da ih i postignete. Takođe ste vjerovatno skloni brinuti se o stvarima koje više ne možete mijenjati (propušteni bus, vremenski rok...) i tu gubite najviše živaca. Za vas bi bilo jako dobro shvatiti da nema smisla žaliti za nečim što je sada nepromjenjivo, već treba izvući pouku i sljedeći put na vrijeme reagirati. Energiju koju trošite na živciranje, usmjerite ka nekoj akciji, nemojte je potratiti na samosažaljenje ili bijes.
________________________________________________________________________________

 

Stres je stanje koje nastaje kada su ljudi suočeni s događajima koje smatraju prijetećima za svoju dobrobit ili koji od njih traže ulaganje posebnih napora kako bi udovoljili zahtjevima. O našoj interpretaciji događaja ovisi koliko ćemo neku situaciju percipirati kao ugrožavajuću, te u skladu s time kolika će biti nivo doživljenog stresa. Ono što nam često izaziva napetost je nepredvidivost događaja, zbog toga smo tjeskobni i strepimo. Zato je korisno uočiti da o većini situacija u životu odlučujemo sami, te da zaista možemo uticati na nivo doživljenog stresa.

Izvor: trigon.hr

Share

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 94 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN