MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra: Koliko stres i negativne emocije štete zdravlju   "Imam glavobolje od stresa", "Sve me boli od nervoze"... Koliko puta se desilo da izgovorite rečenice poput ovih? Živimo u veoma stresnom vremenu koje zahtijeva vještine Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je kvantna/spektralna analiza?   Svaka ćelija ima svoj spektar sa određenim karakteristikama. Pre svake hemijske promene u ćeliji nastupa fizička promena. To izaziva treperenje ćelijske membrane, a to opet emituje spektar koji može da Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra : Jasan vid bez naočara  Gorica Mijovic i Marijan Brvar su instruktori treninga vida odnosno metode oporavka vida vežbama za oči. Unazad 9 godina bave se edukacijom o tome kako da osobe koje Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u radu, Čudesna moć bio-eterične metode i terapije: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći : "Ono što je posebno potrebno istaći jeste činjenica da Bowen tehnika nema kontraindikacije zato što je u pitanju samoiscjeljenje tj. samo tijelo jeste ljekar koji potpomognut znanjem i radom Bowen Festival - Zdravlje i njega zene 22. i 23. juna u TC Delta City:   Festival pod nazivom "Zdravlje i njega zene", odrzace se u Podgorici, 22. i 23. juna 2022. godine u trznom centru Delta City, od 16h do 22h.   Festival organizuje Udruzenje za holisticku Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!: Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!   Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta

Intervju sa - Dr Frank Kinslow- osnivačem Kvantne sinhronizacije

"Kvantna sinhronizacija je proces vrlo brzog iscjeljivanja koji može raditi svako. Bez obzira imate li slomljenu nogu ili slomljeno srce."

 

Dr. Frank Kinslow je doktor kiropraktičar i učitelj za gluve, klinički duhovni savjetnik i začetnik procesa kvantnog entrainmenta. Predaje i podučava ovu metodu širokoj publici. Autor je knjige Tajna trenutnog iscjeljenja  i Kvantno življenje.

Živi u Sarasoti na Floridi gdje ima privatnu savjetodavnu praksu i predaje na univerzitetu Everglades University.


Intervju: Dr. Patricia Donworth

Kvantna sinhronizacija (Quantum Entrainment), tehnika duhovnog prosvjetljenja koju je osnovao dr. Frank Kinslow, metoda je ovladavanja/liječenja koja se bazira na čistoj svjesnosti ili dubokom odmaranju.

Kvantna sinhronizacija se može naučiti u nekoliko trenutaka, nisu potrebne godine. Taj izvanredni proces pomalo podsjeća na vedantu, zen i "Moć sadašnjeg trenutka". Dr. Kinslow ga je opisao u ovom intervjuu.

Dr. Patricia Donworth: Vi ste bivši kiropraktičar, dugo godina se bavite meditacijom, učitelj ste za gluve i duhovni savjetnik. Sva ta iskustva, ali posebno meditacija, koliko sam razumjela, pomogli su vam da razvijete kvantnu sinhronizaciju. Recite nam kako se razvila QS.

Dr. Frank Kinslow: Od mojih kasnih 20-ih do ranih 40-ih proveo sam skoro tri godine u dubokoj, tihoj meditaciji, često sakriven od svih u Alpima. I kad sam bio zauzet poslom i podizanjem porodice i dalje sam meditaciji posvećivao tri i po sata dnevno. Počeo sam posučavati druge tehnikama koje sam primio iz "viših sfera" i okupio oko sebe nekoliko tragalaca za unutrašnjim mirom i prosvjetljenjem.
Poslije sedam godina predavanja shvatio sam da još uvijek nešto nedostaje. Odustao sam od svega i vratio se u osamu kako bih kontemplirao o "ničemu" ili "čistoj svjesnosti". Poslije još sedam godina ćutnje shvatio sam da nikuda ne trebamo ići i ništa ne trebamo raditi. Sve je savršeno baš tako kako jeste. Vidite, "Ništa" ne daje odgovore, ono JESTE odgovor! Duboko odmaranje, čista svjesnost, duboki mir – to bi bili drugi izrazi kojima se opisuje iskustvo «ničega» ili «bez misli».

Pri kraju 1980-ih razvio sam metodu samoistraživanja koji omogućava da jedna osoba "preda" iskustvo dubokog mira drugoj, nešto poput vrste prenosa "duhovne energije" od jedne osobe drugoj. To je bila preteča kvantne harmonizacije. Vremenom sam usavršavao proces i uklanjao ono što nije bilopotrebno. Rezultat je bio QS – brz, jednostavan proces koji budi dublju unutrašnju svjesnost, a iscjeljivanje je jednostavno propratni učinak.

Dr. Patricia Donworth: Dakle, dajte nam definiciju kvantne sinhronizacije i objasnite kako djeluje.


Dr. Frank Kinslow: Kvantna harmonizacija je proces vrlo brzog iscjeljivanja koji može raditi svako. Bez obzira imate li slomljenu nogu ili slomljeno srce, morate se odmarati da biste ozdravili. Želite li tjelesno, emocionalno ili duhovno ozdravljenje potreban vam je dubok odmor. Što je dublji odmor brže je ozdravljenje. Čista svjesnost najdublji je odmor koji možete postići. Otkrio sam proces koji tijelu, umu i duhu trenutno pruža dubok odmor i brzo ozdravljenje. Djeluje za nekoliko sekundi. To je ono što zovem kvantna sinhronizacija.

Dr. Patricia Donworth: "Što je dublji odmor, brže je ozdravljenje." Zanimljivo. Recite nam više o odnosu između "odmora" i "svjesnosti".


Dr. Frank Kinslow: Koristim riječ "odmor" jer svi znamo da se od odmora osjećamo bolje. Ali ovaj QS odmor toliko je dubok da je nepomičan. Kada doživljavamo čistu svjesnost doživljavamo taj dubok, nepomičan mir čak i dok nastavljamo misliti, govoriti i živjeti. Kad se to desi blagi mir prožima našu aktivnost. Postajemo slobodni od vezujućeg utjecaja svakodnevnih briga. Osjećamo se jedinstveno posebni kao da nam je otkrivena neka kosmička tajna da je svijet sasvim u redu baš takav kakav je. To je prava ljubav. Ona uklanja zabrinutost zbog sljedećeg uragana, hipoteke, cijena benzina i problema sa zdravljem i odnosima. U stanju smo izaći iz patnje i ludila tipičnih za ljudsko stanje i vidjeti ih iz šire perspektive mira i harmonije.
Svijeća je sjajna u tamnoj noći, ali postaje beznačajna pod punom svjetlosti Sunca.

Dr. Patricia Donworth: Dakle, ključ je u čistoj svjesnosti. Ljudi potroše godine pokušavajući ući u čistu svjesnost. Postoje stotine, ili hiljade puteva, metoda i procesa za postizanje mira, tišine... Prema vašem procesu, kažete da je moguće postići čistu svjesnost u samo nekoliko minuta. Zatim učite ljude da žive iz tog stanja čiste svjesnosti. Obećavate li više nego što možete ispuniti?

 


Dr. Frank Kinslow
: Obećanja nisu potrebna. Nema ničega što bi se trebalo postići. U stvari, čista svjesnost ne može se postići jer ju već imamo. Ili tačnije, nema "nas" koji bi postigli ono što je svuda, čitavo vrijeme. Ne bih želio zvučati misteriozno, ali ako mislite da treba nešto da postignete da biste postali svjesni sebe ili prosvijetljeni onda ste već izgubili bitku. Sve što se može postići može se i izgubiti. Čista svjesnost ne može se ni dobiti ni izgubiti. Zato, sve što treba uraditi je postati svjestan čiste svjesnosti, a to je nevjerovatno lako učiniti.

 

Dr. Patricia Donworth: Dakle, uvedite nas u Kvantnu sinhronizaciju. Kakva je dinamika dešavanja, prema vašem mišljenju?

Dr. Frank Kinslow: Sve stvorene stvari sastoje se od energije i reda: stolice, zvijezde, dlake i kruške. Čitav život jednostavno je forma i energija kojoj dodjeljujemo imena. Ali odakle potiču? Možete reći od atoma, ali odakle potiču atomi? Sve potiče od čiste svjesnosti, sve je čista svjesnost. Osoba koja se bavi kvantnom harmonizacijom pokreće ozdravljenje tako što postaje intenzivno svjesna esencije svjesnosti dok je maglovito svjesna fizičkog ili emocionalnog problema. Tada tiho posmatra i kao čista svjesnost stvara alternativnu verziju originala. Ta alternativna verzija nudi tijelo/um slobodan od disharmonije i s njom povezanih simptoma. Praktičar KH-a ne čini ništa. Samo pažljivo posmatra čistu svjesnost i u pravom trenutku pogura stvaranje u smjeru ozdravljenja, to je sve. Rad na toj suptilnoj razini pruža inicijatoru predivan osjećaj neograničenog širenja, mira i blaženstva.
Kada postanete svjesni čiste svjesnosti čarobne stvari počnu se dešavati same od sebe. Mi zapravo ne radimo ništa, a sve se pravi za nas.

 

Dr. Patricia Donworth: Kako radite s čistom sviješću kako biste izazvali konkretne promjene... umjesto da samo ostanete u blaženoj svjesnosti?

 

Dr. Frank Kinslow: To je najbolje od svega. Pošto postignete čistu svjesnost ne morate raditi ništa. Ona zna kako izliječiti. Uvijek ste ispunjeni čistom sviješću, i zato već znate kako iscijeliti. Ne morate naučiti liječiti, treba samo da budete svjesni čiste svjesnosti. Baš kao što ne morate naučiti disati. Sve što vam treba je vazduh. Ne morate naučiti kako ozdraviti. Sve što vam treba je čista svjesnost.


Dr. Patricia Donworth: U redu, to vrijedi za inicijatora Kvantne S, ali što je s osobom koja je prima?
Na primjer. John Smith došao je kod vas na tretman i kaže da ima ukočeno rame i bol u krstima.
Dva pitanja: 1) Kako se vaše iskustvo "čiste svjesnosti" prenosi na Johna ili pokreće promjenu?
i
2) Kakva je Johnova uloga u iscjeljivanju?

 

Dr. Frank Kinslow: Moja uloga je u tome da postanem svjestan čiste svjesnosti, a zatim stanem sa strane, jer čista svjesnost najbolje zna što treba učiniti. Ja ne provodim energiju, ne primjenjujem tehniku, ne prizivam anđele ili vodiče, ne slijedim propisani niz pokreta rukama – ništa od toga. (Iako bilo što od toga može pomoći kod drugih tehnika, u Kvantnoj to ne radimo.) I dok partner (osoba koja se iscjeljuje) može imati određenu namjeru, to zapravo nije bitno, jer se prepuštamo neograničenoj mudrosti čiste svjesnosti. Čista svjesnost zna za to ukočeno rame i bol u krstima. Čista svjesnost takođe zna za stvari kojih John možda uopšte nije svjestan. Predajemo se čistoj svjesnosti i sklanjamo se s puta. U toj vrsti rada nema mjesta egu. Mi se sklanjamo s puta i savršena stvar se napravi sama od sebe.

 

Dr. Patricia Donworth: A kakva je uloga osobe koja se iscjeljuje, tj. partnera u procesu Kvantne?


Dr. Frank Kinslow: Nikakva. Da jednostavno "bude". Ne treba se fokusirati na namjeru, vizualizovati bilo što ili provoditi energiju. U stvari, što partner manje radi to bolje. Partneri jednostavno puste da im um slobodno teče i ne pokušavaju "pomagati". Stanje čiste svjesnosti obuhvata partnera. Poznato je da neki partneri mogu doživjeti efekt "talasa" ili "klimanja", drugi se mogu njihati ili osjećati talas blaženstva. Ali ta iskustva nisu neophodna. Znam da to zvuči previše dobro da bi bilo istina, ali ti učinci događaju se stalno, kako s početnicima tako i onima koji se cijeli život bave iscjeljivanjem. U stvari, tokom osnovne radionice Kvantne prisutni dožive to u roku od 30 minuta. Poslije toga, što više rade Kvantnu više postaju svjesni čiste svjesnosti. To je doista jednostavno kao što zvuči.

 

Dr. Patricia Donworth: Mnogo se pisalo o "namjeri" ili "moći namjere". Popularne knjige i filmovi, uključujući "Tajnu" i slično? uče o "moći namjere" ili "zakonu privlačenja". Zanimljivo, otkrića na području kvantne teorije sada ukazuju na podatke da što je neka namjera preciznija, što se preciznije vizualizuje i osjeća, jače smo usmjereni na određeni rezultat, a možda isključujemo "bolje i veće" mogućnosti. Koja je uloga – ako je uopšte ima - "fokusirane namjere" u procesu kvantne sinhronizacije?

 

Dr. Frank Kinslow: Znam da je mnogo toga rečeno o namjeri. Neki smatraju da namjera treba biti vrlo precizna, u svakom pogledu vrlo detaljna. Ti sastavi oslanjaju se na to da pojedinci odlučuju što je najbolje i onda očekuju da će tim vođenim naporom to i ostvariti. S procesom kvantne sinhronizacije nije tako. KS-ovci se oslanjaju isključivo na čistu svjesnost. Znaju da je neograničeni izvor cijele kreacije u tim pitanjima mudriji od individualnog uma. U KS-u onaj koji traži pomoć implicitno izražava namjeru, a rješenje se nalazi u neograničenoj mudrosti čiste svjesnosti.

Dr. Patricia Donworth: Vaši opisi podsjećaju me na Tolleov rad i "moći sadašnjeg trenutka". Kao da ste tu filozofiju odveli korak dalje pravim procesom za dobijanje konkretnih rezultata. Je li to dobar opis Kvantne S?

Dr. Frank Kinslow: Vrlo dobar. Kvantna je upravo to: manifestovana moć sadašnjeg trenutka. Postajemo svjesni nepokretnog Sada i, dok se kupamo u njegovom nepokretnom obilju, posmatramo kako obavlja sav posao. Možemo reći da je to put do unutrašnjeg obogaćenja i svjesnosti sebe za lijenjivce.

 

Dr. Patricia Donworth: Prije nekoliko dana sam razgovarala sa jednom ženom koja mi je rekla da se jednostavno više ne želi boriti. Čini se da je za mnoge od nas život neprestana borba: bilo da se radi o dolaženju do novca da se spoji kraj s krajem, zadržavanju posla, otplaćivanju kredita s hipotekom, da i ne govorimo o našem fizičkom zdravlju. Ne bi li bilo divno pronaći put, metodu koja je bez borbe, laka, bez napora?

Dr. Frank Kinslow: Pronašli ste ga. Kvantna je bez napora. Samo na taj način i može djelovati. Kada vidimo da Kvantna H djeluje bez našeg miješanja počinjemo osjećati da se svi problemi u našem životu – finansije, posao, odnosi, itd. – takođe mogu riješavati bez napora. To nam pruža trenutno psihičko olakšanje. Ideja da se prepustimo nije nova. Praktična tehnologija za trenutno postizanje tog života bez napora postoji. Zovemo je Kvantna sinhronizacija.

Dr. Patricia Donworth: Da se na trenutak vratimo na vašu biografiju. Je li postajo neki 'Eureka!' trenutak u kojem ste shvatili da bi čista svjesnost mogla izazivati iscjeljenje?

 

Dr. Frank Kinslow: Nekoliko mjeseci bio sam ozbiljno bolestan. Moje tijelo i um bili su toliko slabi da mi je i samo ustajanje iz kreveta bilo tjelesno i emocionalno iscrpljujuće. Jednog dana usred te tame i depresije moj svijet je stao, kao da svemir zadržava dah. Spoljašnji svijet nastavio se okretati, ljudi i stvari ponašali su se kao i prije, ali sam doživljavao nepokretnost iza svega toga. Pronašao sam tajnu Sopstva - duboku, prodiruću univerzalnu ljubav rođenu iz čiste svjesnosti. Nastavio sam tjelesno i duhovno ozdravljati, ali čak je i to bio moj relativni život; "ja" koje je prije te spoznaje bilo cijeli moj život. Iza tog života ležala je predivna nepomičnost čiste svjesnosti. Oduvijek je bila tamo, ali ja na nju nisam obraćao pažnju. Prva stvar koju napravimo za polaznike radionica kvantne sinhronizacije je da im pokažemo punoću koja leži izvan njihovog "ja".

 

Dr. Patricia Donworth: Što se dogodilo s vašom bolešću, tamom i depresijom?

Dr. Frank Kinslow: Nisam doživio spontano iscjeljenje tijela/uma. Tijelo/um nastavili su trpjeti još jednu ili dvije godine. Ono što se istog trena izliječilo bila je moja duša. Iskustvo bolesti tonulo je u drugi plan kako su rasli mir i harmonija. Moj spoljašnji život nije se mnogo promijenio u odnosu na ranije, ali u sebi sam bio slobodan od patnje. To je bilo fantastično! Moja stopala su bila čvrsto na zemlji, dok mi je duša slobodno letjela neograničenim nebeskim prostranstvima. Iskoristio sam to iskustvo u razvoju kvantne sinhronizacije.

 

Dr. Patricia Donworth: Možete li mi dati neke primjere kako je Kvantna djelovala u vašem životu ili u životima nekih vaših klijenata?

Dr. Frank Kinslow: Kvantna djeluje na svemu. Djeluje svaki put, ali ne uvijek onako kako mislimo da će djelovati. To je zato što čista svjesnost ima vlastiti um – univerzalni um izvan ograničenja naših individualnih umova. Fizički, KH-aši su ublažili ili potpuno izliječili stanja kao što su artritis, lomovi i uganuća, problemi sa želucem, opstipacija. Ako patite od toga KS vam može biti od pomoći.
Na emocionalnom polju Kvantna je stvarno moćna. Uticaj trauma i emocionalnih poremećaja koji su trajali cijeli život može se izliječiti za nekoliko minuta. Baš neki dan kod mene je bio četranestogodišnjak koji je četiri godine bolovao od teške depresije. Od jedne KH seanse potpuno se promijenio. Njegova majka zahvalila mi se što sam joj vratio njenog sina. Ali teško je prihvatati zasluge kada niste ništa napravili.
Najuočljiviji je duhovni rast kroz KH. Agresivni ljudi se smire, smeteni i frustrirani ljudi "ugledaju svijetlo", dugogodišnji tragaoci pronađu to za čim su tragali u vlastitoj tradiciji. To je zaista čudesno posmatrati na svim nivoima.

Dr. Patricia Donworth: Što osoba koja prima KH osjeća ili doživljava?

Dr. Frank Kinslow: Partner će najprije osjećati tjelesno opuštanje zbog dubokog odmora koji prati proces. Zatim će mir osjetiti i u umu. To iskustvo brzo će se produbiti i tijelo se počinje njihati ili savijati dok svaku ćeliju prožima čista svjesnost. U toj fazi um može doživljavati duga razdoblja bez misli. To je ujedno vrijeme kada se mogu manifestovati blaženstvo ili radost i čini se da je sa svijetom sve u redu, kao što i jeste. Nakon Kvantne zatražim od partnera da još jednom ocijeni problem. Rezultati su često dramatični, pa čak i čudesni.

Dr. Patricia Donworth: Dakle,  seansa nije samo seansa iscjeljivanja, to je seansa učenja kako mogu sve više pristupati čistoj svjesnosti u životu i na taj način podsticati ozdravljenje jednostavno kroz to što ću postajati svjesniji.

Dr. Frank Kinslow: Tako je. U potpunosti ste pogodili. Prvo postanete svjesni, nakon toga je sve drugo šlag na torti života. Znam, zvuči otrcano, ali shvatili ste što želim reći. Jednom kada postanete svjesni nemate što raditi i nemate kud. To je zato što ste vi, čista svjesnost, već svuda i radite sve.

 

Dr. Patricia Donworth: Mora li neko biti fizički prisutan s onim ko primjenjuje KH ili se može koristiti i za liječenje na daljinu?

Dr. Frank Kinslow: KS se može obavljati na daljinu za nekoga na drugom kraju grada ili na drugom kraju svijeta. Djeluje jednako dobro kao KS pri fizičkim susretom, neki kažu čak i bolje. Djeluje zato što je čista svjesnost svuda.

 

Dr. Patricia Donworth: Što je s kućnim ljubimcima, biljkama, kompjuterima i automobilskim akumulatorima koji ne sarađuju? Spomenuli ste da se KH može koristiti za sve, uključujući nežive predmete.

 

Dr. Frank Kinslow: Sa stvarima isti je slučaj kao i s iscjeljivanjem na daljinu. Sve je prožeto čistom svjesnošću. Ljudi, kućni ljubimci, biljke... Sve reaguje na KH. Vaš ljubimac će je obožavati. Imali smo štence kojima su se izravnali kukovi, mačke i pse kojima je izliječeno neurotično ponašanje, ptice koje su se oporavile od infekcija, itd. Nije neobično da osobe koje primjenjuju Kvantnu H poprave pokvarene blendere, uzgoje veći paradajz , podebljaju svoje bankovne račune, pronađu prijatelje, lako se voze kroz najveće gužve i ublaže stres na poslu. Ništa nije izvan uticaja čiste svjesnosti.

 

Dr. Patricia Donworth: Bila sam na nekoliko vaših seminara i jedno od najboljih iskustava bilo mi je kad smo radili grupnu Kvantnu.

Dr. Frank Kinslow: Iscjeljujuća moć grupne meditacije dobro je naučno dokumentovana. Grupna KH izvanredno je djelotvorna u stvaranju tog "grupnog" učinka. Uticaj jedne osobe eksponencijalno se povećava s brojem ljudi ugrupi. U grupi svaka osoba spomene svoju ličnu želju, a zatim ostali članovi obavijaju tu želju čistom svjesnošću.
To je kao da posijete sjeme u najplodnije tlo koje možete zamisliti. U skupini od 100 ljudi, na primjer, svaka želja dobije pažnju N2 ili 10.000 ljudi u čistoj svjesnosti. To bi trebalo osigurati prilično dobre prihode od vaše početne investicije.

 

Share

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 28 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN