MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra: Koliko stres i negativne emocije štete zdravlju   "Imam glavobolje od stresa", "Sve me boli od nervoze"... Koliko puta se desilo da izgovorite rečenice poput ovih? Živimo u veoma stresnom vremenu koje zahtijeva vještine Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je kvantna/spektralna analiza?   Svaka ćelija ima svoj spektar sa određenim karakteristikama. Pre svake hemijske promene u ćeliji nastupa fizička promena. To izaziva treperenje ćelijske membrane, a to opet emituje spektar koji može da Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra : Jasan vid bez naočara  Gorica Mijovic i Marijan Brvar su instruktori treninga vida odnosno metode oporavka vida vežbama za oči. Unazad 9 godina bave se edukacijom o tome kako da osobe koje Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u radu, Čudesna moć bio-eterične metode i terapije: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći : "Ono što je posebno potrebno istaći jeste činjenica da Bowen tehnika nema kontraindikacije zato što je u pitanju samoiscjeljenje tj. samo tijelo jeste ljekar koji potpomognut znanjem i radom Bowen Festival - Zdravlje i njega zene 22. i 23. juna u TC Delta City:   Festival pod nazivom "Zdravlje i njega zene", odrzace se u Podgorici, 22. i 23. juna 2022. godine u trznom centru Delta City, od 16h do 22h.   Festival organizuje Udruzenje za holisticku Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!: Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!   Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta

Ho-ponopono - povezivanje sa Božanstvom

 

Božanstvo kaže: “Kada se ti pomeriš, JA se pomerim. Kada ti učiniš korak, JA učinim korak. Ali kada se ti prepustiš, JA čistim put ispred tebe, baš u tom trenutku – ni minut pre ni kasnije.“

 

             Dr Hew Len

 

Divna, jednostavna i efikasna, tako bismo mogli opisati drevnu havajsku tehniku za rešavanje problema- ho’oponopono. Da se podsetimo, suština tehnike je u preuzimanju potpune, stopostotne odgovornosti za svoj život i sve što se dešava u njemu i izgovaranju fraza:,,Hvala ti,, i ,,Volim te,,. Sasvim jednostavno, zar ne?

 

Ipak, kada se malo udubimo u priču o ovoj tehnici, shvatićemo da je ljudima ponekad teško da prihvate baš tu jednostavnost. Naime, naš um voli više informacija, pa će se upitati- dobro kome ja to da govorim, koliko često u toku dana to moram da ponavljam, šta da radim ako se ništa ne dešava… uskoro ćemo biti zatrpani gomilom pitanja. Odgovori na ova pitanja potrebni su našem umu i u tome nema ničeg lošeg.

 

Preuzimanje 100% odgovornosti za svoj život

 

Svrha našeg života je povratak Ljubavi, spajanje sa Božanskim. Kako bismo ispunili ovu svrhu, potrebno je da preuzmemo stopostotnu odgovornost za svoj život takav kakav jeste. Važno je da uvidimo da je misao ono što nam iz trenutka u trenutak kreira život i da problemi nisu drugi ljudi, mesta, situacije niti političari, već misli koje mi imamo o njima. Ne postoji ništa izvan nas i naših misli. Stvoreni smo kao savršena bića i jesmo savršeni, ali se svakodnevno zatrpavamo gomilom nepotrebnih misli, sećanja, problema i osećanja, koje dr Len, zove- podaci.

Naši problemi su samo ponovljena sećanja iz prošlosti koja se pojavljuju kako bi nam dala šansu da gledamo očima ljubavi i delujemo inspirisani Božanskim. Sećanja su u stvari programi koji nisu samo naši, već ih delimo sa drugim ljudima. Oni su zajednički, a način da ih se oslobodimo je da izgovaramo ,,hvala ti i volim te,,.Na taj način mi u stvari molimo Božanstvo da izbriše te programe, odnosno podatke. Božansko čuje i odgovara ali na način najbolji za sve i u vreme koje je najbolje za sve. Zato se nama ponekad čini da se ništa ne dešava iako vredno ,,čistimo,, ali to nikada nije slučaj. Stvar je samo u tome što mi ne možemo da vidimo celu sliku i mnogo puta ne znamo šta smo izbegli čisteći.

 

Mi smo kreatori. Stvaramo stalno, svesno ili nesvesno. Mi nismo krivi za probleme koji se javljaju u našem životu, ali jesmo odgovorni za njih. Vrlo je važno da razgraničimo prihvatanje odgovornosti od osećanja krivice. Koncept lične odgovornosti je više od onoga što mi govorimo, radimo i mislimo. On uključuje i ono što drugi govore, rade i misle, a javalja se u našem životu. Kada ste u potpunosti odgovorni za sve što se javlja u vašem životu, znači da činjenica da se vaša prijateljica posvađala sa mužem, kada vam to ispriča postaje i  vaš problem. Drugim rečima, u vama takođe postoje programi koji su slični ili identični i koje na ovaj način imate priliku da iscelite. Ne krivite nikoga za stanje u svom životu, već preuzmite odgovornost i isceljujte.

 

Međutim, nemoguće je biti svestan svega što se dešava u nama i oko nas, jer mnoge stvari radimo nesvesno. Svakako da utičemo na stvaranje svog sveta upravo sada, ali to se u velikoj meri dešava nesvesno, bez naše svesne kontrole ili znanja. Ovo je razlog zbog kojeg samo pozitivno mišljenje često ne daje željene efekte. Naime, naš svesni um nije jedini kreator naše stvarnosti. Ogroman je broj informacija koje nesvesno primamo i šaljemo u spoljašnju realnost.

Jasno je da ne možemo kontrolisati svoje nesvesne reakcije. Ova želja za kontrolom u stvari potiče od našeg Ega. Složićete se da nije baš mudro dopustiti Egu da bira i odlučuje za nas, pošto smo se uverili da on ne raspolaže svim potrebnim informacijama.

 

Kada govirmo ,,Volim te ,, Hvala ti,, mi govorimo: Žao mi je zbog svega što je u meni, a što je dovelo do ovog problema.,, To znači preuzimanje 100% odgovornosti za sve u našim životima.

 

                                                           Da li je  potrebno da čistimo sve vreme?

 

Trenutno je sve u redu u našem životu, nemamo problema, sve nam  ide dobro, pa da li je potrebno da čistimo i tada. Šta god da se dešava, sećanja u našem podsvesnom umu stalno rade. Programi se stalno vrte, kao CD kome je trenutno utišan ton. Dakle, to što ga ne čujemo, ne znači da je isključen! Pošto podsvest i programi u njoj nikada ne spavaju, potrebno je da čistimo 24h dnevno.  

Kako da stalno čistimo pored svih svakodnevnih obaveza? To  će za nas raditi  naše Unutrašnje dete, samo ako  mu mi pokažemo da smo spremni da stalno čistimo. Ono će tada  preuzeti čišćenje na sebe i  radiće ga za nas. Dr Len kaže da kada naš svesni um preuzme 100% odgovornosti,  onda se naše Untrašnje dete povezuje sa nadsvesnim umom, a to je deo nas koji je povezan sa Božanskim.

 

Odnos sa Unutrašnjim detetom

 

Dr Len kaže da je odnos sa našim Unutrašnjim  detetom najvažniji odnos koji imamo u životu. Unutrašnje dete je  deo nas koji pati, oseća, u njemu su svi program, sećanja, nagomilani od početka sveta, kako kolektivni, tako  i individualni i zato je važno da sa njim uspostavimo dobar odnos. Nekome ovo ide lakše, nekome malo teže, ali svi mogu to da urade, ako žele. Dakle, nađite malo vremena i prostor gde vas niko neće ometati, a onda pozovite svoje Unutrašnje  dete. Kada se pojavi, pričajte sa njim, nežno, tihim glasom, ono je vrlo osetljivo. Moguće je da muškarac ima devojčicu za Unutrašnje dete, i obrnuto, to nije važno.  Možda ga nećete odmah videti, nema veze, pričajte mu, pojaviće se vremenom, kada stekne poverenje u vas. Zatim mu polako priđite i zamolite ga da vam dopusti da ga držite za ruku, a zatim i da ga zagrlite. Zamolite ga da vam oprosti zbog svega što je propatilo za vas i što ste ga do sada ignorisali i zanemarivali. Zahvalite mu se, recite mu da ćete uvek biti tu za njega/ nju i da više ne mora da brine. Zahvalite mu zbog svega što radi za vas, svakodnevno. Možete mu se izviniti za sve što je pretrpelo do sada, reći mu da ste sada sa njim, da ga nikada nećete napustiti, zahvalite mu se za sve što radi za vas, disanje, hodanje…zamolite ga da vam oprosti što ste ga zanemarivali i ignorisali. Kada se oseti slobodnim, ono će preuzeti  čišćenje na sebe.

 

Kad god čistimo nešto se dešava, čak i ako to ne možemo da vidimo ili osetimo trenutno. Zato budite otvoreni, bez očekivanja, jer čuda su svuda oko vas.

 

Koliko dugo treba čistiti da bi se videli rezultati? Očekivanja su isto program, podaci, dakle čistite i očekivanja, čistimo sve. Mi čistimo da bismo bili u miru sa sobom, ma šta da se dešava oko nas. Ako čistimo da bismo dobili posao, to su očekivanja. Dakle, ne čistim da bih dobila posao, nego da bih bila u miru sa sobom. Kada tako radimo, u naš život dolaze stvari koje su najbolje za nas, jer mi ih puštamo. Kada imamo očekivanja, ona nam prosto zamagljuju pogled i mi onda ne primećujemo neku očiglednu priliku, osobu i slično.

 

To nikako  ne znači da mi samo treba da sedimo i čistimo. Kada čistimo, naše aktivnosti, posao i svo ostalo delovanje u fizičkom svetu biće potpomognuto inspiracijom. Dr Len uvek naglašava da mi možemo delovati  iz podataka, programa ili iz inspiracije. Što više čistimo, inspiracija će lakše doći do nas. Važno je da smo otvoreni za znakove i da nemamo očekivanja, jer nas ona mogu odvesti na, uslovno rečeno, pogrešan put.

Očekivanja su isto sećanja- podaci. Mi ne znamo šta je najbolje za nas. Setite se da mi ne vidimo celu sliku i ne možemo znati šta je najbolje za nas. Zato je važno da imamo poverenja u Božanstvo Univerzum, jer on zna. i uvek nam pruža ono što je najbolje za nas, ne daje nam kazne, niti zadatke, već ono što je najbolje za nas u nekom trenutku.

Otpustite i pustite Boga da deluje kroz vas.

 

Kome se obraćamo kada čistimo?

 

Svojim sećanjima, detetu, Bogu,… Kada izgovaramo ,,Hvala ti,, ,;Volim te,, ne moramo da se obraćamo nikome određenom. Možete to radio prema svom osećaju, pa ako poželite da se obratite sebi, svom unutrašnjem detetu, učinite to, ako poželite da e obratite Bogu i to je u redu. Nećete pogrešiti, jer je to nemoguće, ako ste spremni da preuzmete 100% odgovornosti za sve što se dešava u vama. U tom slučaju koju god rečenicu da izgovarate, govorite :,, Žao mi je, oprosti mi zbog svega što je u meni , a što je stvorilo ovaj problem. ,, Ne možete raditi pogrešno, ako želite da otpustite. Božanstvo samo čeka da budemo spremni i kažemo, pusti to , molim te. Sve dok se mi držimo za problem, on ne može ništa da uradi, jer poštuje našu slobodnu volju. Ljubav može izlečiti sve. To je zakon univerzuma, kada pokucamo, vrata se otvaraju, samo je potrebno da odlučimo da zakucamo!

 

Da li treba da osećamo to što govorimo? Ovo je takođe često pitanje koje ljudi postavljaju, a na njega Mabel Kac odogovara pitanjem : ,,Da li treba da se smejemo svom kompjuteru dok pritiskamo,, delelte,,? ,,Naravno da ne. Dakle, najvažnije je da govorimo ,,Hvala ti,, i ,,Volim te,, ma kako se osećali. Ako ste ljuti, obavezno pokušajte i bićete zapanjeni kojom brzinom će vaša ljutnja nestati.

 

Mogu li da čistim za drugoga? Uvek su u pitanju naša sećanja i programi, koji utiču da mi drugu osobu vidimo sa problemom. Dakle, svi smo mi savršeni, i ako neko ima problem i priča nam o tome, jedino što treba da uradimo je da preuzmemmo odgovornost za to i kažemo:,, Žao mi je zbog svega što je u meni, što je dovelo do toga da te doživljavam sa tim problemom,,. Sve što se izbriše u nama, briše se i iz svih ostalih. Mi toliko volimo da govorimo drugima šta treba da rade, da delimo savete… Ali setite se da ne znamo ni šta je najbolje za nas, kako ćemo onda znati za druge. Osim toga, svi su savršeni, ono što nam smeta da ih takve vidimo su naši programi, ali mi možemo da ih izbrišemo, ako želimo. Sve zavisi od nas!

 

 

 

Ho’oponopono molitva

 

Mir neka bude sa tobom, sav moj mir.

Mir koji sam Ja, mir koji Ja jesam.

Mir uvek, sada i zauvek,

Moj mir Ja dajem tebi, moj mir ja ostavljam sa tobom

ne svetski mir, već samo Moj mir.

Mir mene.      

 

© Suzana Vemić

 

Za sve informacije pišite na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , a više informacija o tehnici možete naći na: http://hooponoponoija.wordpress.com/ i  http://hooponoponotehnika.com.

 

 

 

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 30 gostiju i nema prijavljenih članova

Povezane teme

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN