MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Info veče o hipnoterapiji 3. februara u Podgorici: Info veče o hipnoterapiji pod nazivom : "Moc podsvijesti" u Podgorici 3. februara od 20h u sali restorana "Ahh riba"     Da li tragate za resenjem za svoje probleme? Imate li neku temu 10 savjeta za zdravlje slavnog japanskog ljekara: Preminuo je 18. srpnja 2017., u 105. godini, a u nasljeđe čitavom svijetu ostavio je vrlo vrijedna osobna saznanja o nedokučivoj tajni dugog življenja.   Hinohara je pomogao i u uspostavljanju medicinskih Radionica - Kako se osloboditi negativnih emocija 28. januara u Podgorici: U nedelju, 28. januara od 17h do 20h odrzace se radionica pod nazivom "Kako se osloboditi negativnih misli i emocija".    Koliko puta ste bili preplavljeni bijesom, tugom, patnjom, krivicom? Koliko to Radionica - Kako pronaći srodnu dušu - 3. decembra u Podgorici: RADIONICA ZA SAMORAZVOJ Nedelja 3. decembar 2017Vrijeme: 16h-19h   Tema radionice: Kako pronaći srodnu dušu   Cilj radionice je kako kroz samospoznaju zakoraciti ka srodnoj Dusi, njegovati partnerski odnos, prevazici zivotne prepreke, prihvatiti ono sto jeste Radionica - Moć odgovornosti - 7. decembra u Podgorici: Radionica "Moć odgovornosti" 7. 12. u Podgorici   Možda postoji nešto u vašem životu što bi po ličnim kriterijumima moglo biti bolje, ali kad razmišljate o tome niste baš sigurni da znate Hipnoterapija u Banja Luci od 24. do 27. februara:   Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane  od 24. do 27. februara   Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje probleme bilo da je Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin od 6. do 9. novembra u Beču: Tatjana Beočanin, hipnoterapeut iz Beograda, vlasnica Hipno centra Beograd, će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 6. do 9. novembra u Beču   Više o Tatjaninom radu i hoipnozi mozete naći na njenom Obuka za lajfkoučeve 11. i 12. novembra u Podgorici: OBUKA ZA LAJFKOUČEVE U PODGORICI počinje 11. i 12. novembra 2017.   Obuka Emocionalne energo terapije i transformacije omogućava vam da ovladate znanjima i tehnikama life coucha i primenite ih kako na Seminar - Da li je hipnoza i Vase resenje? - u Podgorici 14. septembra: Trocasovni seminar pod nazivom " Da li je hipnoza i Vasr resenje?" odrzace se u Podgorici u cetvrtak, 14.septembra od 18h do 19h Seminar vodi Tatjana Beocanin, hipnoterapeut iz Beograda, vlasnica Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin od 3. do 6. februara u Podgorici: Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od od 3. do 6. februara u Podgorici Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje probleme

Da li ste zavisni od neumjerenih užitaka?

"Previše radim. Pod stresom sam. Mogu valjda i ja uživati u onome što volim." Ovako opravdavate sebe u trenutku prekomernog uživanja, svesni sopstvene nedoslednosti i želeći da umanjite njihovu štetnost. Česte su situacije "pamet kad se pomeri", um i srce razilaze, i kada emocije pobeđuju razum.

 

                                                      Zavisnost od užitaka

 

Da li biste želeli da ostavite pušenje, svesni štetnog uticaja nikotina na zdravlje? Ipak, u tome vas sprečava osećaj velikog zadovoljstva koji vam pružaju desetine popušenih cigareta tokom dana.
Da li i vas jedino može potpuno opustiti nekoliko čaša nekog alkoholnog pića? Žudeći za opuštenošću, pijete svakodnevno, sve veće količine, nesvesno gubeći kontrolu.
Da li teško odolevate potrebi da prekomerno jedete, naročito slatkiše, uveče, kada ste sami ili pod stresom? Hrana je "lek za dušu" i popunjava vaš osećaj praznine i usamljenosti, pružajući osećaj ispunjenosti i sreće ili utoljavajući glad za ljubavlju, seksom, porodicom...Uvek je tu i pruža jedinstven osećaj, ali narušava zdravlje i uzrokuje gojaznost.
Imate li potrebu za užitkom koji vam pružaju: odlazak u kupovinu, kladionicu, surfovanje internetom, kocka, narkotici, neprekidan rad, perfekcionizam ili neke druge stvari?

 

 

Potrebno nam je ono što nemamo

U osnovi svih ovih zavisnosti je povezanost između lepih osećaja koje užitak izaziva i pruža sa jedne strane, i nekom vama posebno važnom vrednošću koju nemate npr. slobodom, ljubavlju,srećom, radošću... sa druge strane. Prekomernim uživanjima dobijate osećaj koji vam u vašoj svakodnevici nedostaju. Postajete zavisni od njih, sve češće, više i duže uživajući. Ovo je često povezano i sa poslom koji radite. Očekuje se da prisustvujete različitim društvenim događanjima, poslovnim ručkovima i večerama gde se neumereno jede, puši i pije. Slično je i sa porodičnim okupljanjima.

 

Možda ste i vi jedna od onih osoba koja bi želela manje jesti, prestati s pušenjem, jedenjem slatkiša, slanih grickalica ili konzumiranjem alkoholnih pića, ali ne znate kako, jer ste imali bezbroj neuspešnih pokušaja.

 

Metoda uspeha

Postoji vrlo efikasan, brz i uspešan način odvikavanja.To je wingwave, koučing metoda koja se primenjuje u radu kod eliminacije zavisnosti ili nekih loših navika kod preteranih užitaka. Takođe, jedna je od najefikasnijih metoda uklanjanja stresa, strahova, mentalnih i emocionalnih blokada. Rezultat je trenutan, vidljiv, merljiv i dugoročan.Upravo brzina promene najviše iznenađuje ljude. Sve neprijatne emocije se transformišu u prijatne i opuštajuće uz maksimalnu transparentnost procesa.Ciljano razvija lične resure i postizanje uspeha. Izdvaja se zbog svog gotovo trenutnog delovanja i preciznog utvrđivanja uzroka, kineziološkim testom. Nakon samo jedne sesije, postižu se značajni, vidljivi rezultati i promene. Kombinuju se kineziologija, NLP (Neuro Lingvističko Programiranje) i bilateralna stimulacija hemisfera mozga. Tretman je individualan, dugoročan, opuštajući, traje oko sat vremena uz lični izbor širine priče.

Uklanjanje "veštačkih" osećaja

Kod prekomernih užitaka primenjuje se "obrnuti wingwave", jer se razgrađuju pozitivne emocije. Osoba sa detaljno opisuje zbog čega voli to u čemu prekomerno uživa - čokoladu, pivo, kompjuter, vino, cigarete. Odgovori su razni: osećam zadovoljstvo, moć, opuštenost, ispunjenost, osećam se sigurnim, voljenim, važnim. Nakon toga, osoba opisuje gde tačno u telu ima "eho" u vidu fizičkih senzacija, koje proizvode ovi pozitivni osećaji, kao odgovor tela na pozitivno emocionalno stanje.
U toku procesa osoba se istovremeno fokusira na sredstvo užitka (npr. ukus vina u ustima) i pozitivan "eho" emocija u telu (leptirići u stomaku). Posle nekoliko setinga "mahanja" (vizuelne stimulacije hemisfera mozga) dolazi do promene, jer se dobar osećaj razgradi i nestane zajedno sa uzrokom koji ga je stvarao. Vino postaje bezukusno, "eho"u telu nestaje i dolazi samoosvešćujući osećaj: " Vino mi više nije važno. Ne može me ono učiniti važnim, kakva glupost." I čarolija nestaje.

Razvijanje samopouzdanja

Ovim postupkom se prekida prejaka asocijativna veza između sredstva uživanja i pozitivnih emocija i neutrališe osećaj prevelike želje i zavisnosti. Dolazi do otrežnjenja i istovremenog velikog oslobađajućeg osećaja. Na ovaj način prekida se i čarobni uticaj reklama: "Da vam cigarete daju osećaj slobode, šampanjac i vino osećaj važnosti, čokolada najdivnije zadovoljstvo". One vas snažnim prenaglašavanjem emocija usmeravaju na krivi put. Menjaju se vaša uverenja.

Koučing se nastavlja radom na uspostavljanju nove slike o vama, koju definišete sami. Zamišljate sebe kao uspešnu, snažnu, zdravu i umerenu osobu i takav osećaj vam se "usidrava" laganim setingom mahanja u vašu podsvest. Tada se uspostavlja nova vrsta užitka sopstvene umerenosti u svemu.Dovoljno je samo nekoliko ovakvih tretmana, da se problem u potpunosti otkloni. Preduslov efikasnosti koučinga je da iskreno želite da se oslobodite zavisnosti ili loše navike i da dolazite samoinicijativno, verujući u pozitivan ishod.

 

Primenjivost u praksi

Pasionirani kockar je ostavio rulet i kocku nakon 10 godina teške zavisnosti i bila su mu dovoljna samo tri tretmana za taj korak. Mnogo klijentkinja je normalizovalo svoju telesnu težinu, ojačalo samopouzdanje, motivaciju i veru u sebe. Zavisnost i neumereno konzumiranje čokolade je uspešno otklonjeno kod svih sa kojima se radilo na ovoj temi. Izgaranje na poslu i "radoholizam" koji su narušavali zdravlje uspešno su rešeni menadžerima sa kojima je rađen koučing. Nekoliko klijentkinja sa višegodišnjom bulimijom i svakodnevnim namerno izazivanim povraćanjem je normalizovalo ishranu, povraćanje je prestalo i nestala je potreba za prejedanjem.
Metoda je komplementarna sa svim medicinskim metodama i terapijama. Podrška je srećnijem, uspešnijem, zdravijem i opuštenijem načinu življenja.

Dr Vesna Danilovac ,
Life coach ICI - Berlin

 

Share

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 88 gostiju i nema prijavljenih članova

Povezane teme

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN