MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra: Koliko stres i negativne emocije štete zdravlju   "Imam glavobolje od stresa", "Sve me boli od nervoze"... Koliko puta se desilo da izgovorite rečenice poput ovih? Živimo u veoma stresnom vremenu koje zahtijeva vještine Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je kvantna/spektralna analiza?   Svaka ćelija ima svoj spektar sa određenim karakteristikama. Pre svake hemijske promene u ćeliji nastupa fizička promena. To izaziva treperenje ćelijske membrane, a to opet emituje spektar koji može da Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra : Jasan vid bez naočara  Gorica Mijovic i Marijan Brvar su instruktori treninga vida odnosno metode oporavka vida vežbama za oči. Unazad 9 godina bave se edukacijom o tome kako da osobe koje Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u radu, Čudesna moć bio-eterične metode i terapije: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći : "Ono što je posebno potrebno istaći jeste činjenica da Bowen tehnika nema kontraindikacije zato što je u pitanju samoiscjeljenje tj. samo tijelo jeste ljekar koji potpomognut znanjem i radom Bowen Festival - Zdravlje i njega zene 22. i 23. juna u TC Delta City:   Festival pod nazivom "Zdravlje i njega zene", odrzace se u Podgorici, 22. i 23. juna 2022. godine u trznom centru Delta City, od 16h do 22h.   Festival organizuje Udruzenje za holisticku Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!: Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!   Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta

Da li ste zavisni od neumjerenih užitaka?

"Previše radim. Pod stresom sam. Mogu valjda i ja uživati u onome što volim." Ovako opravdavate sebe u trenutku prekomernog uživanja, svesni sopstvene nedoslednosti i želeći da umanjite njihovu štetnost. Česte su situacije "pamet kad se pomeri", um i srce razilaze, i kada emocije pobeđuju razum.

 

                                                      Zavisnost od užitaka

 

Da li biste želeli da ostavite pušenje, svesni štetnog uticaja nikotina na zdravlje? Ipak, u tome vas sprečava osećaj velikog zadovoljstva koji vam pružaju desetine popušenih cigareta tokom dana.
Da li i vas jedino može potpuno opustiti nekoliko čaša nekog alkoholnog pića? Žudeći za opuštenošću, pijete svakodnevno, sve veće količine, nesvesno gubeći kontrolu.
Da li teško odolevate potrebi da prekomerno jedete, naročito slatkiše, uveče, kada ste sami ili pod stresom? Hrana je "lek za dušu" i popunjava vaš osećaj praznine i usamljenosti, pružajući osećaj ispunjenosti i sreće ili utoljavajući glad za ljubavlju, seksom, porodicom...Uvek je tu i pruža jedinstven osećaj, ali narušava zdravlje i uzrokuje gojaznost.
Imate li potrebu za užitkom koji vam pružaju: odlazak u kupovinu, kladionicu, surfovanje internetom, kocka, narkotici, neprekidan rad, perfekcionizam ili neke druge stvari?

 

 

Potrebno nam je ono što nemamo

U osnovi svih ovih zavisnosti je povezanost između lepih osećaja koje užitak izaziva i pruža sa jedne strane, i nekom vama posebno važnom vrednošću koju nemate npr. slobodom, ljubavlju,srećom, radošću... sa druge strane. Prekomernim uživanjima dobijate osećaj koji vam u vašoj svakodnevici nedostaju. Postajete zavisni od njih, sve češće, više i duže uživajući. Ovo je često povezano i sa poslom koji radite. Očekuje se da prisustvujete različitim društvenim događanjima, poslovnim ručkovima i večerama gde se neumereno jede, puši i pije. Slično je i sa porodičnim okupljanjima.

 

Možda ste i vi jedna od onih osoba koja bi želela manje jesti, prestati s pušenjem, jedenjem slatkiša, slanih grickalica ili konzumiranjem alkoholnih pića, ali ne znate kako, jer ste imali bezbroj neuspešnih pokušaja.

 

Metoda uspeha

Postoji vrlo efikasan, brz i uspešan način odvikavanja.To je wingwave, koučing metoda koja se primenjuje u radu kod eliminacije zavisnosti ili nekih loših navika kod preteranih užitaka. Takođe, jedna je od najefikasnijih metoda uklanjanja stresa, strahova, mentalnih i emocionalnih blokada. Rezultat je trenutan, vidljiv, merljiv i dugoročan.Upravo brzina promene najviše iznenađuje ljude. Sve neprijatne emocije se transformišu u prijatne i opuštajuće uz maksimalnu transparentnost procesa.Ciljano razvija lične resure i postizanje uspeha. Izdvaja se zbog svog gotovo trenutnog delovanja i preciznog utvrđivanja uzroka, kineziološkim testom. Nakon samo jedne sesije, postižu se značajni, vidljivi rezultati i promene. Kombinuju se kineziologija, NLP (Neuro Lingvističko Programiranje) i bilateralna stimulacija hemisfera mozga. Tretman je individualan, dugoročan, opuštajući, traje oko sat vremena uz lični izbor širine priče.

Uklanjanje "veštačkih" osećaja

Kod prekomernih užitaka primenjuje se "obrnuti wingwave", jer se razgrađuju pozitivne emocije. Osoba sa detaljno opisuje zbog čega voli to u čemu prekomerno uživa - čokoladu, pivo, kompjuter, vino, cigarete. Odgovori su razni: osećam zadovoljstvo, moć, opuštenost, ispunjenost, osećam se sigurnim, voljenim, važnim. Nakon toga, osoba opisuje gde tačno u telu ima "eho" u vidu fizičkih senzacija, koje proizvode ovi pozitivni osećaji, kao odgovor tela na pozitivno emocionalno stanje.
U toku procesa osoba se istovremeno fokusira na sredstvo užitka (npr. ukus vina u ustima) i pozitivan "eho" emocija u telu (leptirići u stomaku). Posle nekoliko setinga "mahanja" (vizuelne stimulacije hemisfera mozga) dolazi do promene, jer se dobar osećaj razgradi i nestane zajedno sa uzrokom koji ga je stvarao. Vino postaje bezukusno, "eho"u telu nestaje i dolazi samoosvešćujući osećaj: " Vino mi više nije važno. Ne može me ono učiniti važnim, kakva glupost." I čarolija nestaje.

Razvijanje samopouzdanja

Ovim postupkom se prekida prejaka asocijativna veza između sredstva uživanja i pozitivnih emocija i neutrališe osećaj prevelike želje i zavisnosti. Dolazi do otrežnjenja i istovremenog velikog oslobađajućeg osećaja. Na ovaj način prekida se i čarobni uticaj reklama: "Da vam cigarete daju osećaj slobode, šampanjac i vino osećaj važnosti, čokolada najdivnije zadovoljstvo". One vas snažnim prenaglašavanjem emocija usmeravaju na krivi put. Menjaju se vaša uverenja.

Koučing se nastavlja radom na uspostavljanju nove slike o vama, koju definišete sami. Zamišljate sebe kao uspešnu, snažnu, zdravu i umerenu osobu i takav osećaj vam se "usidrava" laganim setingom mahanja u vašu podsvest. Tada se uspostavlja nova vrsta užitka sopstvene umerenosti u svemu.Dovoljno je samo nekoliko ovakvih tretmana, da se problem u potpunosti otkloni. Preduslov efikasnosti koučinga je da iskreno želite da se oslobodite zavisnosti ili loše navike i da dolazite samoinicijativno, verujući u pozitivan ishod.

 

Primenjivost u praksi

Pasionirani kockar je ostavio rulet i kocku nakon 10 godina teške zavisnosti i bila su mu dovoljna samo tri tretmana za taj korak. Mnogo klijentkinja je normalizovalo svoju telesnu težinu, ojačalo samopouzdanje, motivaciju i veru u sebe. Zavisnost i neumereno konzumiranje čokolade je uspešno otklonjeno kod svih sa kojima se radilo na ovoj temi. Izgaranje na poslu i "radoholizam" koji su narušavali zdravlje uspešno su rešeni menadžerima sa kojima je rađen koučing. Nekoliko klijentkinja sa višegodišnjom bulimijom i svakodnevnim namerno izazivanim povraćanjem je normalizovalo ishranu, povraćanje je prestalo i nestala je potreba za prejedanjem.
Metoda je komplementarna sa svim medicinskim metodama i terapijama. Podrška je srećnijem, uspešnijem, zdravijem i opuštenijem načinu življenja.

Dr Vesna Danilovac ,
Life coach ICI - Berlin

 

Share

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 26 gostiju i nema prijavljenih članova

Povezane teme

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN