MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra: Koliko stres i negativne emocije štete zdravlju   "Imam glavobolje od stresa", "Sve me boli od nervoze"... Koliko puta se desilo da izgovorite rečenice poput ovih? Živimo u veoma stresnom vremenu koje zahtijeva vještine Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je kvantna/spektralna analiza?   Svaka ćelija ima svoj spektar sa određenim karakteristikama. Pre svake hemijske promene u ćeliji nastupa fizička promena. To izaziva treperenje ćelijske membrane, a to opet emituje spektar koji može da Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra : Jasan vid bez naočara  Gorica Mijovic i Marijan Brvar su instruktori treninga vida odnosno metode oporavka vida vežbama za oči. Unazad 9 godina bave se edukacijom o tome kako da osobe koje Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u radu, Čudesna moć bio-eterične metode i terapije: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći : "Ono što je posebno potrebno istaći jeste činjenica da Bowen tehnika nema kontraindikacije zato što je u pitanju samoiscjeljenje tj. samo tijelo jeste ljekar koji potpomognut znanjem i radom Bowen Festival - Zdravlje i njega zene 22. i 23. juna u TC Delta City:   Festival pod nazivom "Zdravlje i njega zene", odrzace se u Podgorici, 22. i 23. juna 2022. godine u trznom centru Delta City, od 16h do 22h.   Festival organizuje Udruzenje za holisticku Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!: Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!   Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta

Bars tehnika dovodi do željenih promjena

"Da li znate da postoje 32 tačke (engl. "bars") na vašoj glavi koje nežnim dodirom snažno, a lako, otpuštaju sve što za vas predstavlja blokade?"  

O Bars tehnici govori Rada Čanak, sertifikovani Voditelj Access Consciousnessa, vodi Access Bars ™ radionice, radionice drugih tjelesnih procesa, a takodje radi individualne Bars i druge tretmane – MTVSS, energetski facelifting, BMM...

 

Kako je došlo do toga da počnete da se bavite ovom metodom?

U životu sam mnogo putovala, učila, istraživala i interesovala se za sve ono za šta je vladalo uverenje da je iza granica mogućeg.
U decembru 2012. godine posetila sam Love and Spirit Festival koji se održavao u Beogradu, sa ciljem da čujem i naučim nešto novo. Na Festivalu sam prisustvovala predavanju o metodi Access Consciousness, posebno o Access the Bars. U sebi sam osetila promenu i energiju koja je bila drugačija od bilo koje druge ranije. Odlučila sam da, ako ujutro budem osećala isto, odem na Bars radionicu. Otišla sam na radionicu i moj život se promenio. Promenila sam svoj život, a Access mi je dao alate, koji su mi omogućili da dodjem do promene sa potpunom lakoćom!


U svakodnevnom životu je počelo sve da se dešava sa lakoćom i radošću. Takvo osećanje sam ponekad imala u životu i pre Barsa, ali bi se ono izgubilo, a nisam znala kako da ga vratim. Tada nisam znala da sama sebe ograničavam i blokiram kada tražim odgovore i rešenja na racionalnom nivou, umesto da postavljam pitanja koja me osnažuju. Access me je naučio da uvek budem SVOJA, da postavljam pitanja i da ne očekujem odgovore, jer samo tada osećam lakoću, lepotu i radost života, a da mi za to nije potreban poseban razlog.


Preko 20 godina sam proučavala različite metode i tehnike, a tokom poslednjih 15 godina završila sam sledeće tehnike : Energoinformaciona dijagnostika i korekcija, EFT – Tehnika emocionalne slobode, Kvantni dodir, Bowen, Tesla metamorfoza zdravlja, Tesla metamorfoza isceljivanja na daljinu,Tesla metamorfoza svetlosnog tela, QE tehnika – dr Frank Kinslow, Sunyoga meditacija, Ho´oponopono, Wingwave Coaching, Life Coaching i mnoge druge, ali uvek sam mislila i osećala da postoji nešto moćnije i brže što bih mogla da primenim u radu.

Sa Access Consciousness – Pristupom svesti je moj život počeo toliko brzo da se menja i tako brzo su se dešavale začudjujuće stvari kakve do tada nisam iskusila. Uz Access Bars, druge telesne procese i druge alate Access Consciousness odnosno Pristupa svesti u radu na sebi i sa klijentima koristim i neke od ranijih tehnika.


Pokretanje Barsa mi je donelo više sreće, bistre misli, jasnije vidjenje situacija i ljudi, omogućilo promenu tačaka gledišta i da sve što radim u svakodnevnom životu radim sa lakoćom i radošću.


Volim Access Consciousness alate i tehnike i neverovatno je kako jednostavno i lako mogu da rešim situacije u svom životu i da pomognem drugim ljudima da to isto urade. Prosto, sve deluje magično! Sa lakoćom sam prihvatila alate Accessa, implementirala ih u svoj život i sa radošću ih delim sa ljudima iz celog sveta.

 

Šta je metoda Access Consciousness (Pristup svijesti)?


Access consiousness (Pristup svesti) je skup alata i tehnika dizajniranih tako da vam pomognu da promenite bilo koji aspekt u vašem životu sa kojim niste zadovoljnii kreirate što god želite ito na drugačiji, lakši način. Ovde nema odredjenog sistema ili programa koji treba da prihvatite, da verujete u njega ili ga sledite.

Cilj Accessa je da osnaži ljude kako bi znali da znaju. Svako može izabrati alate i primeniti ih na ono što želi da promeni u svom životu.
Access vas uči da postavljanjem pitanja na koja ne tražite odgovore osnažite sebe i otvorite se za veće mogućnosti.
Pristup svesti je pragmatičan sistem. Učimo da postavljamo pitanja umesto da stalno tražimo odgovore. Ceo život pokušavamo da nađemo pravi odgovor i time stalno sebe ograničavamo.


Koja je osnovna tehnika u Access Consciousness®-u?


Access Bars je prvi i osnovni telesni process i radionica u Accessu. To je vrlo jednostavan telesni proces gde laganim dodirom aktiviramo 32 tačke na glavi.

Svaka od tih tačaka predstavlja neko područje našeg života kao što su:

novac, tuga, radost, kreativnost, seksualnost, telo, kontrola, forma, komunikacija, odnosi...

Ove 32 tačke čuvaju elektromagnetske komponente svih misli, ideja, stavova, odluka i verovanja koja smo ikada o bilo čemu imali.

Pokretanjem Barsa eliminišemo blokade koje nas zaustavljaju u bilo kom aspektu života.

 

Kako u praksi izgleda primjena ove metode - odnosno tretman Access Bars®?


Bars tretman je jednostavan, neinvanzivan telesni proces gde praktičar - terapeut lagano dodiruje odredjenim redosledom, 32 tačke (Bars) na glavi kako bi se otpustila zgusnuta (blokirana) energija. Za to vreme klijent potpuno opušteno leži na krevetu za masažu. Za razliku od većine drugih tehnika, ovde klijent ne mora ponovo da proživljava dramu i traumu ili stres da bi to otpustio.


Tretman je veoma prijatan i osobi koja ga prima daje osećaj mira i lakoće, dovodi je u stanje opuštenosti, potpune relaksacije tako da se vrlo često dogadja da osoba tokom tretmana zaspe.

 

Kome je Bars tretman namijenjen?


Svima, bez obzira na starost, pol ili zdravstveno stanje, jer nema kontraindikacija. Preporučljiv je posebno ljudima koji su u kontinuiranom stresu, menadžerima, studentima, djacima, sportistima, ali i maloj deci i trudnicama ...

Za sve koji žele promenu u bilo kom segmentu života - ili samo žele da se dobro opuste i otpuste sve što ih pritiska.
Ljudima koji nemaju energije, osećaju umor, zapeli su u nekom segmentu života i ne vidite izlaz.

Ako su depresivni, loše spavaju, razdražljivi, stalno u strahu i misle da za njih nema pomoći.


Kao dodatna tehnika, Barsi su velika pomoć terapeutima, maserima, kiropraktičarima, svima koji se bave nekim oblikom rada na telu, svima koji se bave ličnim rastom i razvojem, roditeljima, supružnicima, deci.

 

Po čemu se ova metoda (set tehnika) izdvaja u odnosu na druge?


Prednost ove tehnike i svih Access tehnika je što su promene vidljive vrlo brzo i u svim sferama života. Osoba koja prima tretman ne mora da zna šta se otpustilo i iz kog je vremena, niti se treba suočavati sa prošlošću da bi poboljšala svoju sadašnjost.


Access je zapravo osvešćivanje našeg unutrašnjeg znanja koje svi posedujemo samo ne znamo kako da do njega dodjemo. Putem jednostavnih i pažljivo formulisanih pitanja, mi učimo da primimo i vidimo mogućnosti. Tako se otvaraju potpuno nove mogućnosti od kojihpravimo izbor koji dalje kreira našu realnost. Izlazimo iz modela bolesti ili preživljavanja i stvaramo sebi zdrav život i obilje, ako to izaberemo.

 

Pomenuli ste da se primjenom ovih tehnika može uticati čak i na promjenu dioptrije, odnosno da može doći do poboljšanja vida?


Postoji poseban telesni proces pod nazivom "Korekcija vida" koji može pomoći kod poboljšanja vida i više od toga, sem promene dioptrije ovaj process menja i uvide.

 


Da li osobe koje imaju, na primjer, probleme emotivne prirode poput strahova, depresije I sl. mogu primjenjivati ove tehnike?

Mogu, naravno. Tretman nema kontraindikacija, može samo da pomogne da se otpusti ono što je dovelo do tog stanja.

Posle tretmana te osobe mogu da dodju i na radionicu jer tako mogu sebi da otvore mogućnosti da im se ceo život promeni.

 


Možete li navesti par primjera iz prakse?


U praksi se klijentima i polaznicima radionica i seminara osim mira i lakoće, koje svi odmah osete, dešavaju različite stvari od toga da je, recimo jedna polaznica seminara kupila stan kakav je nekoliko godina trazila i već je bila odustala od svega, ali samo nekoliko dana posle radionice zvali su je iz agencije i ponudili stan koji je ispunjavao sve njene zahteve.


Drugi tokom Access Bars tretmana otpuštaju blokade u telu, a nestaju im bolovi sa kojima su došli.


Neko tretmanima poboljšava zdravlje, neko odnose, finansije, a neko sve zajedno.

Svi kažu da osećaju kako dolazi do oslobađanja naboja koji ih sve vreme ograničava i onemogućuje da napreduju i to obično "definišu" – kao da je tona tereta nestala iz njihovog tela, a životne situacije kroz koje upravo prolaze ne izgledaju baš onako kako su ih doživljavali pre tretmana, nekako su i one lakše, nerešivo postaje rešivo. Važno je znati da terapeut nije taj koji vam daje energiju, niti vam je oduzima.

Od klijentove spremnosti za promene zavisi koliko će ograničenja otpustiti. Sve je stvar izbora .Izbor je taj koji kreira svesnost, a ne obrnuto.

 

Da li je bolje da osoba dolazi kod terapeuta koji ce mu raditi tretmane ili preporučujete samostalni rad?


U većini slučajeva dajem prednost radionicama i samostalnom radu, jer se ne radi o primanju odredjenog broja tretmana, a klijent ipak ima slobodu izbora.

 

Tokom boravka u Podgorici, radićete obuku za Bars tehniku.  Sta će polaznici obuke naučiti?


Polaznici mogu proći Bars obuku kao i odredjene pojedinačne telesne procese kao što su: MTVSS, Biomimetička mimikrija, Korekcija vida, Energetski facelift koji se rade polaganjem ruku na telo kako bi se otpustila napetost.


Ovi procesi deluju na razne vrste "bolova" i povreda na telu, bez obzira iz kog perioda povreda ili bol potiču.

Promene su brzo vidljive i kod:

sportskih povreda, povreda kičme, svih oblika bolova u leđima.

Vrlo brzo mogu nestati ciste i miomi i drugi pokazatelji disbalansa u telu. Ovim procesima se telo ponovno dovodi u balans i istovremeno se podiže imuni sistem.

Svaki od tih procesa ima svoje specifičnosti.

Na primer Access Energetic FaceLift™ je telesni proces, polaganja ruku, koji na prirodan način preokreće znake starenja ne samo na licu već i na celom telu.
Ovo je isključivo energetski tretman, ne koriste se nikakva dodatna kozmetička sredstva.


Da li posle obuke može da se radi sa drugima?


Posle svake obuke polaznik dobija sertifikat da je sertifikovani praktičar odredjenog procesa. Na samoj obuci polaznici primaju i daju tretmane i uče kroz praktičan rad,što im daje mogućnost da naučeno primene na drugim ljudima, bilo da se radi o članovima porodice, prijateljima ili klijentima.


Koliko obuka traje?


SEMINAR ACCESS BARS traje jedan dan (8h) u toku koga polaznici ovladaju ovom tehnikom, praktičnim radom i teorijskim delom. U toku obuke svaki polaznik prima dva BARS tretmana i daje dva BARS tretmana. Na seminaru se nauči i kako da se koriste pitanja koja su verbalni deo ove tehnike, kao i izjave čišćenja (klirinzi). Svaki polaznik po završenoj obuci dobija detaljan priručnik i mapu sa 32 tačke koji su im u početku rada stalna podrška.


Obuka polaznicima daje zvanje Bars Praktičara i internacionalni sertifikat da mogu da rade kao praktičari i da to naplaćuju.


Posle završenog seminara polaznici imaju mogućnost da u svakoj prilici pomognu sebi ili svojim bližnjima kao i da doprinesu svojoj budućnosti.
Ova obuka daje mogućnost da polaznici uče dalje i usavršavaju se i postanu Bars Facilitatori i više od toga, u zavisnosti od toga šta izaberu!


Druge telesne radionice traju od 2 – 5h i po završetku svake se takodje dobija sertifikat za taj telesni proces.

 

 

 Isto tako, u Podgorici cete raditi i individualne tretmane. Kako, u prakticnom smislu, izgleda tretman, koliko traje?


Praktično to izgleda tako što klijent dodje kod praktičara, obavi se kratak razgovor, a zatim se klijent udobno smesti, uglavnom je to ležeći položaj i opusti. Praktičar pokreće proceslaganim dodirom polaganjem ruku na tačke ili pozicije koje su za taj proces.Tretmani traju od 1-1,5h u zavisnosti koji se tretman radi. Već posle prvog tretmana vidne su promene kod većine ljudi. Klijenti prijavljujuda se osećaju lagano, relaksirano, podmlađeno i ono što im najviše prija je mir koji su dobili.

 

Ko se može prijaviti za tretman?


Na tretman mogu da dodju svi bez obzira na pol, uzrast, zdravstvene probleme.

 

 Maja Pejović

Share

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 55 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN