MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra: Koliko stres i negativne emocije štete zdravlju   "Imam glavobolje od stresa", "Sve me boli od nervoze"... Koliko puta se desilo da izgovorite rečenice poput ovih? Živimo u veoma stresnom vremenu koje zahtijeva vještine Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je kvantna/spektralna analiza?   Svaka ćelija ima svoj spektar sa određenim karakteristikama. Pre svake hemijske promene u ćeliji nastupa fizička promena. To izaziva treperenje ćelijske membrane, a to opet emituje spektar koji može da Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra : Jasan vid bez naočara  Gorica Mijovic i Marijan Brvar su instruktori treninga vida odnosno metode oporavka vida vežbama za oči. Unazad 9 godina bave se edukacijom o tome kako da osobe koje Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u radu, Čudesna moć bio-eterične metode i terapije: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći : "Ono što je posebno potrebno istaći jeste činjenica da Bowen tehnika nema kontraindikacije zato što je u pitanju samoiscjeljenje tj. samo tijelo jeste ljekar koji potpomognut znanjem i radom Bowen Festival - Zdravlje i njega zene 22. i 23. juna u TC Delta City:   Festival pod nazivom "Zdravlje i njega zene", odrzace se u Podgorici, 22. i 23. juna 2022. godine u trznom centru Delta City, od 16h do 22h.   Festival organizuje Udruzenje za holisticku Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!: Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!   Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta

Iscjeljujući dodir bioterapeutkinje Gordane Veinović

Gordana Veinović je energo–bioterapeut koja je svoje zvanje stekla na Naučno metodičkom Institutu "Džuna Davitašvili" u Moskvi. Posjeduje iskustvo od 20 godina rada u oblastima tradicionalnih, komplementarnih i alternativnih metoda i postupaka liječenja i rehabilitacije, u saradnji sa zvaničnom medicinom.

U svom dugogodišnjem radu i praksi Gordana Veinović bila je predsjednik za primjenjenu ekologiju Jugoslavije, 1994. godine uvrštena u Sveruski svjetski registar komplementarne medicine, deset godina vodila ordinaciju "Biosan" u Kragujevcu, bila osnivač prvog Centra komplementarne medicine na Balkanu, medicinski centar "Geri-M" u Skoplju, gdje je vodila osam godina Odjeljenje za antistres, biorevitalizaciju i relaksaciju ( program gradskih uslova). Neki od njenih naistaknutijih programa su patentirani: "Ekološko zdravstveni program – turizam" kao i program "Biosan".
Njen pristup u radu je da uvijek traži uzrok bolesti, obuhvata 320 diagnoza koje je u svojoj praksi pratila kroz sve etape od postavljene dijagnoze, obradjenog problema, do izliječenja, rehabilitacije i remisije.


Pohađala je seminare:
• Dr Mela iz SAD,
• Kita Šervuda, vodećeg bioenergetičara iz SAD,
• Dr Zanata iz Milana.

 

Sami početak vašeg rada vezan je za Crnu Goru. Možete li nam ukratko prepričati to iskustvo? Kako je došlo do toga da budete odabrani za edukaciju iz ove oblasti?


Davnih 80-ih godina bila sam član udruženja za celoviti razvoj čoveka u Hrvatskoj u Zagrebu, gde sam inače i rođena. Pohađala sam mnoga predavanja o prirodi u službi zdravlja, duhovnosti, preventivi I edukaciji. Bila sam na radionicama kod Dr.Mela- "Indijanski duhovni put I iscelenja starih Indijanaca", Kita Šervuda, priznatog iscelitelja iz Amerike, Dr. Zanate iz Instituta za pranoterapiju iz Milana i drugih predavača.
To me je uvelo u saznanje da duhovno, energetsko, vibraciono, misaono delovanje može komplementarno, neškodljivo za čoveka, u saradnji sa oficijalnom medicinom pomoći ljudima da olakšaju svoje energetske blokade koje su uzrok mnogih bolesti. Tako sam sa mnogima sa prostora bivše Jugoslavije bila stalni učesnik "dana drevne medicine" u Budvi, kao i na našem zadnjem zajedničkom sastajanju u Tivtu.

1988. godine sam bila pozvana od generala armije za istraživanja Džune Davitašvili na "dane drevne medicine", koji su se odžavali u Budvi, da dođem u Moskvu gdje sam obučavala moju duhovnost u iscelivanje, i to 1988.godine za profilaktiku a 1989. Godine za beskontaktnu energetsku tehniku koju mi zovemo Bioenergoterapija.

 


Bioenergija je životna energija koju balansiram, time postižem kvantni skok "uspavanih" i blokiranih ćelija. 1990. Godine pozvana sam od direktora Ade na Bojani gospodina Đorđa Strugara da dva meseca radim antistres, biorevitalizaciju i relaksaciju sa terapijama za strane i naše turiste.
Uz moj terapeutski rad, uvek sam bila edukator odgovornosti klijenata prema sebi, što je bilo dugogodišnje iskustvo poboljšanja kvaliteta življenja u zdravlju. 1993. godine sam opet bila pozvana da napravim program za Adu na Bojani i hotel Otrant - ekološko zdravstveno rekreativan program - antistres biorevitalizacija i relaksacija, koji pomaže ljudima da stečenim znanjima žive kvalitetnije kada se vrate svojim kućama, za koji imam autorsko pravo, ali je to zbog ratne situacije bilo stopirano.


Edukovali ste se na Institutu "Džuna Davitašvili" u Moskvi. Šta ste tamo učili i kakvo je bilo to iskustvo?


Moja znanja stečena tokom mog razvojnog puta su bila podloga za bolje shvatanje i prihvatanje saznanja kojima su raspolagali Rusi, koji su izučavali iskustva tradicionalnih načinja lečenja zasnovanih na duhovnosti i iscelivanju. Tako je nastala tehnika iscelenja bezkontaktnog ili kontaktnog delovanja predajnika – iscelitelja, tj. onog koji predaje energiju i prijemnika tj. pacijenta koji se tretira.


Tako sam 1994. godine bila pozvana na Prvi svetski kongres komplementarne medicine u Moskvi, gde je ministar zdravlja rekao da sve što je pomagalo ljudima stolećima iskustveno i dobro i pomaže, da se mora otrgnuti od zaborava, izučavati i iskustveno dokazano primenjivati. Tamo sam uvrštvena u sveruski registar komplementarne medicine «Eniom», kao iscelitelj, energoterapeut i postala sam saradnik najvećeg centra komplementarne medicine «Eniom». Kod njih sam imala mogućnost da učim i pokažem svoje mogućnosti na poligonu u Pereslav Zaljeskom na Donu. Tako sam u Moskvi sarađivala sa Kineskim centru «Sen Džu» gde sam imala priliku i mogućnost da se upoznam sa Kineskim tehnikama i njihovim pristupom zdravlju, gde smo imali razmenu iskustava i ujedno sam postala njihov saradnik.

 

Zbog čega ste odabrali da se bavite baš time?


Kako kažu ljudi - život piše romane. O mom radu kao terapeutu nisam ni sanjala. Duhovni razvoj, aktiviranje ličnih resursa, rad na sebi i osećanje da nam je data prilika za život, da moramo služiti svome telu, fizičkom i psihičkom, da bi nam služilo u zdravlju je bilo zapečaćeno u Budvi iz koje sam pošla u Moskvu. Putevi u našem životu su zacrtani Božijom voljom, dali su mi toliko vetra u leđa i saznanje da mogu pomagati drugima i da uvek kada uradim nešto dobro original ostaje meni a kopiju dajem drugom, usmerili su me da u životu razmišljam i radim pozitivno. Tako sam počela da radim zvanično kao terapeut 1990. godine u saradnji sa lekarom i psihologom koji su pratili i obrađivali svakog pacijenta od početka do kraja terapije.


Na ovo pitanje bih mogla satima da odgovaram. Preko 27 godina prakse i iskustva sam prošla, dug razvojni put koji mi je otvorio saznanje koliko mi u stvari malo znamo o sebi. Od 1990. do 1999. godine sam bila u timu sa lekarom i psihologom gde sam primenjivala znanje iz Rusije da bih 2000. godine kao suosnivač Prvog centra komplementarne medicine na Balkanu, medicinskog centra «Geri-M» u Skoplju sa sublimiranim znanjima osmislila svoju upotpunjenu tehniku tokom 8 godina boravka i rada u centru «Geri-M», gde sam radila i dolazila do novih saznanja o mogućnostima i primeni moje tehnike i rada i upotpunjavanja usluge zvanične medicine.
Tamo sam, prema proceni lekara i mojih znanja, pristupila primeni tehnike koju sam nazvala «Biotouch» (Biotač). Sada sam u Beogradu i spoljni sam saradnik centra «Balans Medika».

 

Kako se izvode tretmani i koliko traju?

U toku rada sa pacijent leži na stolu ili sedi na stolici u ovisnosti šta se obrađuje. Nisu dozvoljene manipulacije energijama koje mogu dezorijentisati pacijenta. Prvenstveno i osnovno je da se izbalansira energija celog organizma da bi se tretiralo obolelo mesto gde je bol ili blokada koje zovemo bolest. U zavisnosti od toga šta se obrađuje, tretman traje 30 do 45 minuta, može i do 60 minuta kod težih blokada. Kod svakog pacijenta je potrebno minimum pet tretmana u kojima se dešavaju postepene promene.

 

Kako se osoba osjeća tokom tretmana, a kako posle?


Osoba tokom tretmana može da oseća: toplotu, pojačanu toplotu gde je manjak energije, hladno gde se izvlači zapalenje, peckanje ili žarenje gde su blokade ili veći problemi. Osobe osećaju opuštanje, bolju cirkulaciju, bolju pokretljivost i smanjenje bola.

 

Da li postoji starosna granica za terapije? Da li postoje neke kontraindikacije za ove tretmane?


Starosne granice ne postoje. Najsrećnija sam kada radim sa decom, ona su otvorena za prijem i ne stvaraju mentalni otpor koji je jako bitan kod terapije.
Kontraindikacije postoje kod: tromboflebita u akutnom stanju, čir na želucu u akutnom stanju, zapalenje slepog creva i moždanog udara pre 21 dana.
Kod takvih slučajeva tokom rada dolazi do stanja koje se oseća kao anestezija, osoba nema bol, a to nije dobro jer zamaskira problem koji bi se mogao iskomplikovati.


Svi treba da znaju jedno: bol je dobar u akutnom stanju, on je upaljena signalna lampica da nešto nije u redu. Ako ga zanemarimo, naše tegobe postaju hronične, to je put ka degenarativnom starenju. To se odnosi na sva stanja koja se u akutnom stanju ne izleče.

 

 

 

 

Iz vašeg dugogodišnjeg iskustva, koja su to stanja ili promjene u organizmu (tijelu) za koje su vaše terapije dale najbolje rezultate?


Teško je reći, nekad mislite da je nešto teško rešivo, a ispadne da se oporavak začuđujuće brzo odigra. Nešto što je kod nekoga rutina, kod nekog drugog dođe do zastoja. Zato je uvek važno celovito prići problemu i sa svih strana sagledati uzrok.


Uglavnom, sva meka tkiva se brže oporavljaju jer dolazi do bolje cirkulacije i snabdevanja ćelija nutritivima koje krv doprema do njih: fibroze, fibroadenomi, ciste.


– Biolifting: aktiviranje kolagena

– Cerebralni problemi: posledice moždanog udara i cerebralna paraliza kod dece

– Problem sa očnim pritiskom, bazal, štitne žlezde

– Depresivna stanja, stres, anoreksija

– Fibroadenomi, fibroze na dojkama

– Loša cirkulacija

– Problemi sa kičmom itd.

Teško je reći, sve zavisi od drugih faktora. Prema praktikumu za pranoterapiju iz Milana postoji 320 dijagnoza koje su praćene statistički 10 godina. Postoji: izlečenje i poboljšanje.
Napominjem da naš imunitet zavisi od toga koliko smo iscrpljeni, premoreni i pod stresom. Važno je koliko spavamo, koliko se odmaramo, koliko smo na vazduhu, kako se hranimo i koliko se krećemo. To je podloga za zdravlje.
Sve je to deo rada sa klijentom koji dobija program u kome mora biti odgovoran prema sebi da ne dođe u stanje da ne bi opet "pukao" tamo gde je najtanji u zdravlju. Najbolji je rezultat da pacijent svesno nastavi da radi na celokupnom stanju svog organizma, emocionalnom i fizičkom, jer je 70% naše energije emocionalna energija, a 30% fizička energija. Svesno radeći na sebi imamo mogućnost da budemo mlađi, pokretljiviji, svesniji i zdraviji za svoje godine.


Imaćemo zadovoljstvo da Vas ugostimo u Podgorici. Tom prilikom radićete individualne terapije sa klijentima i održati jednodnevnu edukaciju. Šta će polaznici edukacije biti u prilici da nauče?


Što se tiče predavanja za vaše čitaoce biće mi čast da im predočim pojam bioenergije koji mi doživljavamo samo kao terapiju. Bioenergija, či, ki, prana, je naziv za životnu energiju.
Stres i hronični umor su, nažalost, posledica načina života koji sada živimo.
Intenziv radionica će trajati 4 sata, polaznici će u grupi kroz teorijski i praktični rad dobiti znanja gde su u problemu i u neznanju dozvolili da se osećaju loše. Naučiće kako praktikovati kod kuće da se opuste i primene na sebi usvojena znanja. Naučiće kako živeti zdravije, kvalitetnije u samorealizaciji će mnogima koji nisu upoznali sebe I svoje potrebe biti put samospoznaje svojih mogućnosti kroz upotrebu ličnih resursa koje danas pogotovo moramo svesno koristiti.

 

 

S obzirom na to da su u današnje vrijeme u velikoj mjeri zastupljeni problemi i stanja poput depresije, anksioznosti i uopste stanja prouzrokovanih stresom, da li ove terapije I tu mogu biti od pomoći?


Iz dugogodišnjeg iskustva mogu odgovorno da kažem: onaj koji dođe svojom voljom i sarađuje svesnim radom na sebi će imati izuzetne rezultate u terapiji.
Manipulatori i oni koje na silu dovedu teško se otvaraju i beže od odgovornosti. Stres nije bolest, on je amortizer na događaje iz spoljašnjeg sveta, ali ima veliki atak na naše emocionalno stanje - na naš unutrašnji svet, nervni sistem i fizičko telo.
Ako ga ne smanjimo i ne držimo pod kontrolom tražeći uzroke i rešavamo ih, to nam stvara trasirani put ka emocionalnim problemima koje mi ne zovemo patnja duše već nazivamo raznim dijagnozama.

 

Vi ste predsjednica udruženja za cjeloviti razvoj Srbije pod nazivom "Ekobiosan". Koji je cilj vašeg udruženja?


Cilj udruženja je edukacija i preventiva. Raditi na duhovnom razvoju ili kako bi je mi nazvali "primenjena ekologija", što znači čistota u svim aspektima življenja. Kada je naša svest racionalna i pozitivna naš duh je jak, on nas održava. Aktivirati sva znanja i resurse svojih mogućnosti kao i prirode u službi zdravlja i prirodne tehnike u ovim teškim vremenima su i te kako potrebne. Kada nam je teško, teški smo sebi i drugima. Zato pozivamo lekare, psihologe, praktičare dokazanih tehnika, duhovnike i sve one koji mogu da pruže svoja znanja drugima. Znanje nije ništa ako ga držimo samo za sebe. Mnogo je humanije da ga podelimo sa drugima, družimo se, izmenjujemo iskustva koja su potvrđenja u praksi. Nadimo malo više vremena za sebe i druge osobe, decu, roditelje, prijatelje, učimo se radovati, voleti, biti milostiviji, davati i primati bez straha.

 

U toku razgovora, više puta ste naglasili da "čuda ne postoje". Ipak, tokom našeg susreta i tri terapije koje ste mi uradili na predjelu lica, tačnije donje vilice i dijela lica koji mi je, nakon operacije, duže od deset godina bio skoro neosjetljiv na dodir, sada ponovo osjećam potpuno, kao nekada. Za mene, to jeste čudo. Kako to Vi objašnjavate?


Čuda ne postoje, ono što se oseća, vidi i daje rezultat je namera onoga koji želi da pomogne i aktivira odlukom okidač koji stupa u delovanje preko moždanih talasa, energetskom rezonancom jer je misao vibracija, svest je energija, vibracija. Misao je kreator povezan sa ćelijskim izrazom fizičkog tela. Zato je važno šta mislimo, radimo i govorimo. Svest trajno učestvuje u zdravlju i bolesti. Svesna želja i odluka zajedno sa namerom da se pomogne i Vaše otvaranje bez blokada i predrasuda su dale takve rezultate.

Intervju: Maja Pejović

Share

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 56 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN