MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Obuka za havajsku masažu i limfnu drenažu u Podgorici od 2. do 10. februara: Obuka za tehnike LIMFNA DRENAŽA i HAVAJSKA ILI LOMI LOMI NUI MASAŽA u Podgorici od 2. do 11. februara     1. LIMFNA DRENAŽA - 16 sati edukacije, 2 DANA, SUBOTA I NEDELJA 2. i Tretmani Rekonekcije Kreativnom inteligencijom u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je Rekonekcija kreativnom inteligencijom?       - Rekonekcija Kreativnom inteligencijom ili skraćeno RKI je postupak kojim se aktiviraju samoisceljujući i evolutivni mehanizmi prirode u svesti i fiziologiji pojedinca. Drugačije rečeno, to Tretmani regresije u Podgorici od 8. do 12. marta: "Regresoterapija je tehnika koja omogućava da spoznamo svoju prošlost i tako mnogo dublje i sveobuhvatnije razumemu pravu suštinu života i lišimo se zabluda. Kad se to desi počećemo da činimo Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin u Banja Luci od 24. do 27. novembra: Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 24. do 27. novembra 2018. u Banja Luci Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje Obuka za MADEROTERAPIJU 22. i 23. decembra u Podgorici : OBUKA ZA MADEROTERAPIJU U PODGORICI 22. i 23. decembra 2018.   Maderoterapija ili terapija drvetom je tehnika masaze koja potice iz Kolumbije i koja se zasniva na korisćenju anatomski izradjenih elemenata od Festival - Ljepote Mediterana - u Budvi 22. i 23. oktobra: U okviru festivala «Lepota Mediterana» i “7 međunarodne konferencije o zdravstvenom turizmu - perspektivama i granicama” koji se održava u hotelu Splendid u Bečićima, 22-23.10.2018. godine, kroz 9 predavanja i Homeopatski pregledi i terapija u Podgorici od 13. do 15. oktobra:       Homeopatski pregledi i terapija u Podgorici od 13. do 15. oktobra   Kako izgleda homeopatski pregled?   Homeopatski pregled se zasniva na vrlo detaljnom razgovoru sa klijentom. Za vreme razgovora homeopata će vam postaviti Reiki tretmani na Zlatiboru 23. i 24. novembra:   Reiki je jedna od najstarijih metoda unapredjenja zdravlja poznata čovječanstvu. Zasniva se na vještini kanalisanja Univerzalne životne energije u cilju značajnog povećanja kapaciteta vitalne energije pojedinca, jačanja odbrambenih sposobnosti organizma, PEAT i Aspektika tretmani u Podgorici od 24. do 31. januara: Individualni tretmani u Podgorici od 24. do 31. januara   Rešavanje konkretnih tema i problema. Radi se fokusirano i usmjereno na jednu temu koja predstavlja problem. Tretman traje od sat do sat Obuka za EETT life coach-a u Podgorici od 15. septembra: U Podgorici pocinje Napredni program obuke za EETT life coach-a. Prvi modul 15. i 16. septrembra. Obuku vodi Ivana Kuzmanovic. Prijave na 067 535 705   O EETT metodi mozete procitati OVDJE         NAPREDNA GODINA –

Integrativno disanje - put do iscjeljenja

Osnovna tehnika Integrativnog Disanja se radi u ležećem položaju uz ili bez odgovarajuće muzike uz primenu specijalnih tehnika disanja. 

To je proces sa veoma dubokim delovanjem, tako da je moguće razrešavanje dugogodišnjih problema, kao i karmički donesenih problema. ", objašnjava Sonja Simonovska, sertifikovani voditelj međunarodnog školovanja za Integrativno Disanje austrijske organizacije "Atman" iz Beča, autorka knjiga "Kvantna Transformacija" i "Zašto", osnivač Programa Lens, energoterapeut, kouč i životni savjetnik. Ima petnaestogodišnje iskustvo u radu sa klijentima i grupama. Živi i radi u Beču i drži seminare u više zemalja.

 

Šta je Integrativno disanje?

Integrativno disanje je spoj starih spiritualnih znanja sa savremenim metodama ličnog razvoja. Omogućava jedan holistički (celosni) pristup u radu na sebi. Obuhvata sve nivoe postojanja: mentalni, emotivni, energetski, telesni i duhovni. Koristi razne tehnike svesnog disanja, pokret, muziku, meditaciju, energetski i mentalni rad. Od tehnika disanja se dosta primenjuje povezano ili kružno disanje koje se koristi u Rebirthingu (Preporađanju), a koga je osnovao Lionard Orr sedamdesetih godina. Kasnije su se iz njega razvile mnoge druge srodne škole disanja. Razni oblici intenzivnog povezanog disanja se od davnina koriste u raznim šamanskim ritualima isceljenja.

Organizacija Integrativnog Disanja Atman iz Beča, čiji sam ja član je nastala pre 25 godina i jedna je od najrenomiranijih ove vrste u Austriji. Njen osnivač je Dr. Wilfried Ehrmann, psihoterapeut, pisac i duhovni učitelj. Autor je više knjiga, među kojima i knjige Priručnik za terapiju disanjem (Handbuch der Atemtherapie), koja se smatra najobuhvatnijom knjigom ovog tipa u Evropi. www.atman.at

 

Koji je cilj Integrativnog disanja? Kako se može iskusiti, naučiti?

Integrativno Disanje može da se koristi u oblasti terapije, isceljenja i duhovnosti.

Njegova primena omogućava: oslobađanje od potisnutih emocija, oslobađanje od traumatičnih iskustava, prevazilaženje strahova i depresivnih stanja, smanjenje stresa, oslobađanje od preteranog razmišljanja i briga, smirenje uma, pročišćenje organizma, povećanje imuniteta, podmlađivanje, rešavanje seksualnih problema, doživljavanje stanja proširene svesnosti i još mnogo toga.

Integrativno Disanje podstiče veoma duboke transformacione procese i jedna je od najboljih metoda za prevazilaženje depresivnih stanja i oslobađanja od zavisnosti. Pomaže i svima koji su na putu duhovnosti i omogućava bolje i dublje meditacije i dostizanje unutrašnjeg mira.

Isto tako Integrativno Disanje daje odlične rezultate u oblasti isceljenja i omogućava pronalaženje duhovnih uzroka bolesti kao i poruka koju bolest sa sobom nosi. Ovo nije instant-tehnika, već jedan proces koji omogućava otkrivanje potisnutih emocija i njihovo proživljavanje u jednoj zaštićenoj atmosferi, što je glavni uslov isceljenja. O važnosti emocija za zdravlje se govori u savremenoj nauci psihosomatici, kao i u starim spiritualnim tehnikama isceljenja.

Isto tako Integrativno Disanje se preporučuje svima koji se već nalaze u pomagačkim profesijama, terapeutima, savetnicima, koučima, energetičarima, isceliteljima, maserima zbog svoje lične psihohigijene i energetske zaštite. Veoma pomaže za pročišćenje tela i aure.

 

Radionice Integrativnog disanja 

Integrativno disanje se može iskusiti na radionicama Integrativnog disanja.

Nakon deset seansi, bilo grupnih ili individualnih pod vođstvom iskusnog terapeuta moguće je da se izvodi samostalno.


Osnovna tehnika Integrativnog Disanja se radi u ležećem položaju uz ili bez odgovarajuće muzike uz primenu specijalnih tehnika disanja. Kada se radi u grupi svaki pojedinac dobije uputstva kako da diše u zavisnosti od njegovih/njenih potreba u tom trenutku. Pre ulaska u sam proces obično se vrši priprema pri čemu se koristi meditacija u pokretu ili neke druge vežbe iz telesne terapije.

Proces može biti miran ili katarzičan. U toku procesa mogu da se jave telesne senzacije, da dođe do izliva emocija, do doživljavanja različitih vizija ili odlaska u druge živote. To je proces sa veoma dubokim delovanjem, tako da je moguće razrešavanje dugogodišnjih problema, kao i karmički donesenih problema. Svaka je seansa posebna i pruža jedinstveno iskustvo. Veoma se velika pažnja poklanja implementiranju doživljenih iskustava u svakodnevni život.

 

Naprednije tehnike Integrativnog disanja mogu da se rade i u sedećem položaju, sa zatvorenim ili otvorenim očima, tu je i disanje u paru, disanje pred ogledalom, vatreno disanje i mnoge druge. A ko želi da nauči Integrativno Disanje i da ga profesionalno primenjuje u radu sa klijentima treba da završi Školovanje za Integrativno Disanje.

 

 Integrativno disanje pomaže za:

 

-oslobađanje od potisnutih emocija

-oslobađanje od uticaja neprijatnih i traumatičnih iskustava

-prevazilaženje strahova i depresivnih stanja

-poboljšanje komunikacije

-poboljšanje ljubavnih, bračnih, partnerskih odnosa

-oslobađanje od porodične karme

-pronalaženja odgovora na pitanje: Šta mi ovaj moj problem/moja bolest govori, koju mi poruku nosi?

-proćišćenje organizma

-povećanje imuniteta-doživljavanje stanja proširene svesnosti

-spiritualna iskustva

 

Recite nam nešto više o školovanju za Integrativno disanje.

Školovanje za Integrativno Disanje je jedinstveno na našim prostorima. Radi se po austrijskim principima organizacije Atman iz Beča, koja je član svetske organizacije za Integrativno Disanje. Nakon završenog Školovanja dobija se originalna austrijska diploma Organizacije Atman i stiče se mogućnost da se postane njihov član i da ime stoji na njihovom oficijalnom sajtu. Sada je moguće da se na maternjem jeziku dobije ovo izuzetno znanje i iskustvo, bez putovanja u inostranstvo i to po cenama mnogo nižim od austrijskih. Školovanje obuhvata Integrativno Disanje, učenje Kvantne Transformacije, (Metoda - dve- tačke), primenu Energetskih metoda i Lajf koučing.

Detaljnije o školovanju može da se vidi na: http://www.lens.co.at/sr/skolovanje

 

 

Koliko prenatalno pamćenje utiče na život osobe? Koliko uopšte možemo da dopremo do toga?

Na život osobe prenatalno pamćenje utiče veoma mnogo. Postoje i naučni dokazi o tome, ima dosta istraživanja na tu temu. Jedna intetresantna knjiga je "Šta dete oseća u majčinoj utrobi" koju je napisao nemački psiholog i psihoterapeut Werner Gross. Beba u majčinoj utrobi oseća veoma mnogo, oseća raspoloženja ne samo majke, već i oca, oseća njihov zajednički odnos, oseća raspoloženje u majčinom okruženju i još mnogo toga. Isto tako važan je i momenat začeća, proces rađanja, kao i energetsko nasleđe predaka (pored genetskog). Uz pomoć Integrativnog Disanja može da se dođe do svih ovih sećanja ako je to za osobu u datom trenutku važno.

Ali sve ovo ne sme da se shvati u smislu: "Mama i tata su se stalno svađali, mama je u trudnoći imala puno stresova, kod mojih predaka se svašta izdešavalo, bilo je tu i nasilja i svađa i eto tako sam ja sada istraumatiziran/a i ništa mi neide od ruke, život mi je u haosu."

Baš naprotiv, Integrativno Disanje pruža mogućnost doživljavanja proširenih stanja svesnosti u kojima ceo život može da se sagleda iz sasvim druge perspektive. To je proces u kome se u jednom trenutku shvati da sve što se desilo u bilo kom periodu se desilo s razlogom, što doprinosi tome da se izađe iz uloge "žrtve" i da se preuzme odgovornost za sopstveni život. To pak ne znači da moramo sve da objasnimo i logički razumemo, ovde se ne radi o intelektualiziranju.

Prednost Integrativnog Disanja je što se na jednom dubljem nivou stvari jednostavno shvate. Što se tiče prenatalnih trauma ili trauma predaka, u svakoj porodici se nešto dešavalo, nema porodice u kojoj je sve išlo "glatko". Stvar je u tome kako sa svim tim nasleđem "izići nakraj". Ako želimo da celu prošlost osvestimo i razjasnimo trebalo bi nam nekoliko života a i ako sve to čak i stignemo da uradimo, nema garancije da ćemo se tih traumatičnih iskustva i osloboditi.


Nekada previše čeprkanja po prošlosti može da bude i kontraproduktivno, na primer kod depresivnih stanja.
Integrativno Disanje omogućava da se osvesti tačno onaj deo prošlosti (bilo prenatalni ili natalni) koji je za osobu u datom trenutku potreban kako bi se rešio neki aktuelni ili hronični problem.

 

Znamo da je disanje osnovna veza sa životom. Ali, koliko ljudi generalno pravilno dišu? Da li uopšte postoje pravila?

Ljudi generalno ne dišu pravilno. Pravilno dišu bebe, a zatim sa odrastanjem čovek "zaboravi" kako da diše pravilno. Nažalost pravilno disanje se ne uči u školi, iako predstavlja veoma važan faktor zdravlja. Mnoge discipline psihofizičkog razvoja nude mogućnost da se pravilno disanje nauči. Integrativno Disanje je proces koji se koristi samo u terapeutske svrhe i pomaže na indirektan način da se diše pravilno, tako što se prvo radi na oslobađanju od potisnutih emocija. Nakon prolaženja kroz procese Integrativnog Disanja se i svakodnevno disanje automatski promeni i ljudi počinju pravilno da dišu. Tek tada još lakše mogu da usvoje i trajno koriste tehnike pravilnog disanja.

 

Sonja Simonovska je zvanični predstavnik austrijske organizacije za Integrativno disanje ATMAN iz Beča za zemlje: Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.

Prvi put u Crnoj Gori, Sonja će održati radionicu Integrativnog disanja, (prvi vikend aprila). 

Više o Sonji i njenom radu na www.lens.co.at 

Intervju: Maja Pejović

 

Share

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 45 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN