MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Ženomrzac - vješti manipulator - kako ga prepoznati: Pre nego što pružimo detaljan opis muškaraca koji mrze žene i ponašanja kojima pribegava kako bi stekao potpunu kontrolu nad svojom partnerkom, smatramo da je važno da se osvrnemo i Kurs Transcendentalne meditacije u Beogradu od 23. do 27. jula: Kurs Transcendentalne meditacije u Beogradu od 23. do 27. jula   "Dobrobiti koje donosi primena ove tehnike počinju da se pojavljuju momentalno, od prve meditacije. Nije potrebno da čekamo da prođu nedelje, Obuke za anti-age metode u Podgorici: Obuke za najpopularnije i najdjelotvornije tehnike podmladjivanja, Hijaluron pen, Dermapen i BB Glow, održaće se u Podgorici 4. i 5. jula. Informacije na 067 535 705 ili Viber 067 385 Biorezonantna dijagnostika u Banja Luci : Biorezonantna dijagnostika i terapija u Banja Luci od 16. do 20. juna Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine. Informacije na  00382 67 535 705 ili na Viber 00382 67 385 157       Primenom Biorezonantna dijagnostika u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Kraljevu od 16. do 18. 2020. i u Vrnjackoj Banji 18. do 20. avgusta   Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi Kurs depilacije i kurs za manikir i pedikir u Baru i Podgorici:     Kurs u Baru 23. i 24. maja  Kurs u Podgorici 30. i 31. maja     KURS DEPILACIJE   Na kursu radimo sledeće:  - odnos sa klijentima  - higijena  - priprema prema tipu kože  - upoznavanje sa priborom i materijalom za Biorezonantna dijagnostika u Zrenjaninu od 7. do 9. juna: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Zrenjaninu od 7. do 9. juna Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Kurs za Kozmetičare - Kozmetički tretmani lica u Baru 8. i 15. maja:   Trodnevni Kurs za Kozmetičare - Kozmetički tretmani lica u Baru 8., 9. i 10. maja i 15., 16. i 17.maja     Polaznici obuke su osobe koje započinju poslovnu karijeru kozmetičara iz oblasti kozmetike Obuka za Dipping powder tehniku i Japanski manikir u Podgorici: U Podgorici će po prvi put biti održani kursevi za inovativne, ali sve više popularne tehnike, Dipping Nugenesis powder tehniku, kao i kurs za Japanski manikir. O tome razgovaramo sa Kreiraj život kakav želiš uz POY metodu: "Points of you (POY) je metodologija koja revolucionarno mijenja svijet koučinga, ljudskih resursa, ličnog i profesionalnog razvoja, sa ciljem da se unaprijedi kreativnost, produktivnost i zadovoljstvo ljudi i timova", objašnjava

Karakteristike: Vata, Pita, Kapha doša

Da biste utvrdili kojem tipu pripadate, uradite test - OVDJE 

VATA doša


Karakteristike VATA tipova:


Riječ vata dolazi iz sanskritske riječi va što znači pokret. Pokret je glavno načelo vate. Sve što stimuliše, stvara i omogućava pokret ima karakter vate. Vata tipovi su skloniji promjenama od ostalih tipova I njihovo ponašanje je teško predvidjeti. Naleti kako mentalne tako I fizičke energije se iznenada javljaju kod Vata osoba, ali isto tako I nestaju. Bilo da šetaju, jedu ili donose odluku kada će otići da spavaju, konstantno su neodlučni. Ova promjenljivost u ponašanju im se odražava I na varenje, raspoloženje I emocije te tako utiče na kompletno zdravlje.


Ove osobe su:


- Vitke ili mršave gradje
- Skloni su brigama
- Lako se zamaraju
- Lako zaboravljaju
- Imaju lak I isprekidan san


Snaga probave kod Vata osoba zna biti slabija, čak ponekad ne osjećaju glad ili im mnoge namirnice ne odgovaraju. Probava je često slabija i neredovita. Od hrane i pića vole toplo, slatkasto, kiselo i slano.
Kada je vata u disbalansu tada su vata tipovi jako mrzovoljni, neraspoloženi, ne žele komunicirati, nervozni su, javljaju se psihički poremećaji kao stres, depresija, melanholija, potištenost, misle da su za sve krivi ili brzo nalaze krivca, pate od nesanice, strahova, briga, imaju pomanjkanje hrabrosti i samopouzdanja, pamćenje im se muti i gubi.

Savjeti vata tipovima:

- Redovne šetnje
- Sve toplo - hrana, pića, odjeća, prostorije
- Hrana i pića slađa, kisjela i slana
- Odlazak na spavanje rano i uvijek u približno isto vrijeme
- Plivanje, izleti, trčanja, biciklizam, joga
- Puno vode

Održavajte dah dubokim, mirnim i snažnim, naglašavajući udisaj.
Održavajte um smirenim i koncentriranim, ukorijenjenim u sadašnji trenutak.
Uvedite u ishranu toplu kuvanu hranu i topple napitke. U ishrani, tjestenina, kuvane žitarice i čorbe su dobre, a poželjno je izbjegavati suvu i hrskavu hranu, sirovo povrće, hladna pića i hladne deserte. I iznad svega, jedite redovno i izbjegavajte gutati slabo prožvakanu hranu.

 

PITA doša 


Karakteristike PITA tipova:


Pitta doša temelji se na elementu vatre. Karakterišu je vatrene emocije i vatreni pristup životu. Osnovna karakteristika PITA tipova je intenzitet. Poredjenje sa vatrom je primjetno čak i kada su u pitanju fizičke karakteristike ovih ljudi, jer često imaju sjajnu, čak i crvenu kosu,  rumen ten i obraze koji se lako zacrvene.


Po prirodi, PITA tipovi su veoma ambiciozni, pokretači sa smjelim idejama I planovima, a mogu biti I drski ako su izazvani na takve reakcije.


Kada su u ravnoteži, oni su puni ljubavi, lice im zrači toplinom... Ako su izloženi stresu, mogu postati agresivni i kritički nastrojeni.


- Srednje su gradje
- Često imaju odbojnost prema suncu i toploj vodi
- Preduzimljivog su karaktera, jasno i razgovjetno razgovaraju


Savjeti PITA tipovima


Potrebni su vam:


- Redovni, lagani obroci u mirnom okruženju
- Unošenje puno tečnosti, najviše vode
- Svakodnevna meditacija ili kratka šetnja
- Smirujuće boje poput zelene i plave
- Svakodnevni kraći odmor
- Raditi stvari i poslove gdje ćete moći sami kreirati i voditi

 

KAPHA doša 

Karakteristike KAPHA tipova


Kapha je nasmirenija, najstabilnija doša. Unosi izdržljivost i jačinu. KAPHA osobe sup o prirodi smirene, staložene, vedre i optimistične. Teško se naljute i vole da razmotre sve sa svih strana prije nego odnesu stav o nečemu.


Kad nisu u ravnoteži, postaju neodlučne i letargične, i tada su skloni prejedanju i lijenosti. Prija im fizička vježba i hrana koja je u skladu sa njihovom prirodnom sklonošću ka gojaznosti.


- Čvrsta, snažna gradja
- Postojana energija
- Hladna, blijeda, često masna koža
- Dubok, dug san
- Spora probava


Savjeti


- Redovna fizička aktivnost: fitnes, joga, vožnja bicikla, trčanje, plivanje, izleti
- Izbjegavajte ležanje, a naročito spavanje posle jela
- Redovno konzumirajte med
- Pića unosite mlaka i topla
- Izbjegavajte jelo posle 18 sati

 

Share
 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 35 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN