MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Reiki tretmani u Nikšiću 18. i 19. maja:   Reiki je jedna od najstarijih metoda unapredjenja zdravlja poznata čovječanstvu. Zasniva se na vještini kanalisanja Univerzalne životne energije u cilju značajnog povećanja kapaciteta vitalne energije pojedinca, jačanja odbrambenih sposobnosti organizma, Besplatno predavanje - Život bez straha - u Podgorici 11.maja: Besplatno predavanje pod nazivom 'Život bez straha' u Podgorici, u subotu, 11.maja od 19h do 20h. Joga studio 'Tanja', ul. Crnogorskih serdara br 38.     Da li je život bez straha moguć? Reiki tretmani u Trebinju od 16. do 19. maja:   Reiki je jedna od najstarijih metoda unapredjenja zdravlja poznata čovječanstvu. Zasniva se na vještini kanalisanja Univerzalne životne energije u cilju značajnog povećanja kapaciteta vitalne energije pojedinca, jačanja odbrambenih sposobnosti organizma, Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 5. do 12. juna: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 5. do 12. juna 2019. Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin od 17. do 21. maja u Banja Luci: Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 17. do 21. maja u Banja Luci AKO ŽELITE DA SE OSOBODITE STRAHOVA, NERVOZE, TREME, NESANICE, EMOCIONALNIH PROBLEMA i sličnih smetnji, Biorezonantna dijagnostika i terapija u Bijeljini od 17. do 24. maja: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Bijeljini od 17. do 24 maja 2019. Zakljucno  23. maja Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i Besplatno predavanje o ENEAGRAMU u Beogradu 19. aprila : Uvodno predavanje o Enegramu je u petak 19. 04. u 19h u  edukativnom centru "Holi", ul,. Knjeginje Ljubice 12 u Beogradu i besplatno je.   Predavanje je o ENEAGRAMU, jedna oblast kod Radionica Brankice Kovačević - Otpusti prošlost i bolne emocije - u Podgorici 12. 5.:   Radionica Brankice Kovačević "Otpusti prošlost i bolne emocije"  u Podgorici 12. 5.   Otpusti svoji potisnutu bol, razreši svoje unutrašnje konflikte i eliminiši tragove koji su se vremenom nakupili  kao posledica nagomilane Savremena borba izmedju dobra i zla: Bujišić Ivona, advokatski pripravnik iz Podgorice javnosti je postala poznata putem sarkastičnih video snimaka na instagramu. Iskoristila je talenat za glumu i poznavanje psihologije savremenog čovjeka da ukaže na probleme Brankica Kovačević: Život je velika igra stvaranja: "Život je jedna velika igra stvaranja kroz ljubav i prisustvo uz punu svesnost i uživanje.", Brankica Kovačević, istraživač, posmatrač života, diplomirani ekonomista, diplomirani psiholog, autor knjiga "Potraga za srećom" i "Potraga

Karakteristike: Vata, Pita, Kapha doša

Da biste utvrdili kojem tipu pripadate, uradite test - OVDJE 

VATA doša


Karakteristike VATA tipova:


Riječ vata dolazi iz sanskritske riječi va što znači pokret. Pokret je glavno načelo vate. Sve što stimuliše, stvara i omogućava pokret ima karakter vate. Vata tipovi su skloniji promjenama od ostalih tipova I njihovo ponašanje je teško predvidjeti. Naleti kako mentalne tako I fizičke energije se iznenada javljaju kod Vata osoba, ali isto tako I nestaju. Bilo da šetaju, jedu ili donose odluku kada će otići da spavaju, konstantno su neodlučni. Ova promjenljivost u ponašanju im se odražava I na varenje, raspoloženje I emocije te tako utiče na kompletno zdravlje.


Ove osobe su:


- Vitke ili mršave gradje
- Skloni su brigama
- Lako se zamaraju
- Lako zaboravljaju
- Imaju lak I isprekidan san


Snaga probave kod Vata osoba zna biti slabija, čak ponekad ne osjećaju glad ili im mnoge namirnice ne odgovaraju. Probava je često slabija i neredovita. Od hrane i pića vole toplo, slatkasto, kiselo i slano.
Kada je vata u disbalansu tada su vata tipovi jako mrzovoljni, neraspoloženi, ne žele komunicirati, nervozni su, javljaju se psihički poremećaji kao stres, depresija, melanholija, potištenost, misle da su za sve krivi ili brzo nalaze krivca, pate od nesanice, strahova, briga, imaju pomanjkanje hrabrosti i samopouzdanja, pamćenje im se muti i gubi.

Savjeti vata tipovima:

- Redovne šetnje
- Sve toplo - hrana, pića, odjeća, prostorije
- Hrana i pića slađa, kisjela i slana
- Odlazak na spavanje rano i uvijek u približno isto vrijeme
- Plivanje, izleti, trčanja, biciklizam, joga
- Puno vode

Održavajte dah dubokim, mirnim i snažnim, naglašavajući udisaj.
Održavajte um smirenim i koncentriranim, ukorijenjenim u sadašnji trenutak.
Uvedite u ishranu toplu kuvanu hranu i topple napitke. U ishrani, tjestenina, kuvane žitarice i čorbe su dobre, a poželjno je izbjegavati suvu i hrskavu hranu, sirovo povrće, hladna pića i hladne deserte. I iznad svega, jedite redovno i izbjegavajte gutati slabo prožvakanu hranu.

 

PITA doša 


Karakteristike PITA tipova:


Pitta doša temelji se na elementu vatre. Karakterišu je vatrene emocije i vatreni pristup životu. Osnovna karakteristika PITA tipova je intenzitet. Poredjenje sa vatrom je primjetno čak i kada su u pitanju fizičke karakteristike ovih ljudi, jer često imaju sjajnu, čak i crvenu kosu,  rumen ten i obraze koji se lako zacrvene.


Po prirodi, PITA tipovi su veoma ambiciozni, pokretači sa smjelim idejama I planovima, a mogu biti I drski ako su izazvani na takve reakcije.


Kada su u ravnoteži, oni su puni ljubavi, lice im zrači toplinom... Ako su izloženi stresu, mogu postati agresivni i kritički nastrojeni.


- Srednje su gradje
- Često imaju odbojnost prema suncu i toploj vodi
- Preduzimljivog su karaktera, jasno i razgovjetno razgovaraju


Savjeti PITA tipovima


Potrebni su vam:


- Redovni, lagani obroci u mirnom okruženju
- Unošenje puno tečnosti, najviše vode
- Svakodnevna meditacija ili kratka šetnja
- Smirujuće boje poput zelene i plave
- Svakodnevni kraći odmor
- Raditi stvari i poslove gdje ćete moći sami kreirati i voditi

 

KAPHA doša 

Karakteristike KAPHA tipova


Kapha je nasmirenija, najstabilnija doša. Unosi izdržljivost i jačinu. KAPHA osobe sup o prirodi smirene, staložene, vedre i optimistične. Teško se naljute i vole da razmotre sve sa svih strana prije nego odnesu stav o nečemu.


Kad nisu u ravnoteži, postaju neodlučne i letargične, i tada su skloni prejedanju i lijenosti. Prija im fizička vježba i hrana koja je u skladu sa njihovom prirodnom sklonošću ka gojaznosti.


- Čvrsta, snažna gradja
- Postojana energija
- Hladna, blijeda, često masna koža
- Dubok, dug san
- Spora probava


Savjeti


- Redovna fizička aktivnost: fitnes, joga, vožnja bicikla, trčanje, plivanje, izleti
- Izbjegavajte ležanje, a naročito spavanje posle jela
- Redovno konzumirajte med
- Pića unosite mlaka i topla
- Izbjegavajte jelo posle 18 sati

 

Share
 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 35 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN