MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Reiki tretmani za Banja Luku od 15. do 21. avgusta:   Reiki je jedna od najstarijih metoda unapredjenja zdravlja poznata čovječanstvu. Zasniva se na vještini kanalisanja Univerzalne životne energije u cilju značajnog povećanja kapaciteta vitalne energije pojedinca, jačanja odbrambenih sposobnosti organizma, Bars tretmani u Podgorici od 19. do 23. avgusta: UPOZNAJTE SE SA SJAJNIM ENERGETSKIM TEHNIKAMA ACCESS CONSCIOUSNESS je PRISTUP SVESTI,pristup našem beskonačnom kapacitetu, pristup nama samima I obilju svemogućnosti. To je tehnika koja sadrži veliki broj alata koji nam pomažu Radionica - Promijenite život autohipnozom - u Podgorici 23. avgusta:     Promenite svoj um savremenom hipnozom i samohipnozom! Upoznajte se sa tehnikama hipnoze i autohipnoze, zagospodarite svojim umom, preuzmite kormilo vašeg broda kojim plovite kroz čaroliju zvanu život i uplovite u novi Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin od 9. do 12. jula u Baru: Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 9. do 12. jula u Baru Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje probleme bilo Mjerenje štetnih zračenja u vašem stambenom prostoru - u Podgorici od 9. do 13. jula: Da li se noću često budite, ili ujutru ustajete umorni i osećate se "kao da vas je voz pregazio"? Da li ima te teške snove, glavobolje, slabiju koncentraciju? Ako je tako, Kvantna analiza cijelog organizma od 10. do 12. avgusta u Banja Luc: Provjerite stanje cijelog organizma u Banja Luci od 10. do 12. avgusta Preglede radi dr Vesna Sekulic, iz Beograda     Quantum Resonance Magnetic Analyzer, uređaj je koji otkriva i analizira stanje kompletnog organizma. Ovaj Yoga odmor u Ulcinju od 15. do 20. juna: Yoga + meditacija + pranayama + relaksacija + more + zvučna terapije + joga smijeha + REBT (popularni pravac psihoterapije) + meditativna šetnja = STRES DETOKS   YOGA ODMOR ULCINJ - VELIKA PLAŽA 15-20. Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 2. do 4. juna:  Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 2. do 4. juna.  Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Obuka za REIKI metodu 12. maja u Subotici:     OBUKA za Medical REIKI metodu 12. maja u Subotici Predavač - edukator: Dr Mirjana Mićović,(Beograd),  pedijatar, akupunkturolog, fitoterapeut, master i učitelj Reiki-ja -Gendai Reiki Ho. Postanite sertifikovani REIKI praktičar, naučite da radite Reiki Retreat za žene na moru od 8. do 14. juna 2018.: Retreat za žene na moru8-14 juni 2018, Ljuta kod Kotora   Kombinacija iz snova – letovanje u prelepom ambijentu kamene vile na samoj obali mora u mirnom mestu Ljuta u srcu Boke

Karakteristike: Vata, Pita, Kapha doša

Da biste utvrdili kojem tipu pripadate, uradite test - OVDJE 

VATA doša


Karakteristike VATA tipova:


Riječ vata dolazi iz sanskritske riječi va što znači pokret. Pokret je glavno načelo vate. Sve što stimuliše, stvara i omogućava pokret ima karakter vate. Vata tipovi su skloniji promjenama od ostalih tipova I njihovo ponašanje je teško predvidjeti. Naleti kako mentalne tako I fizičke energije se iznenada javljaju kod Vata osoba, ali isto tako I nestaju. Bilo da šetaju, jedu ili donose odluku kada će otići da spavaju, konstantno su neodlučni. Ova promjenljivost u ponašanju im se odražava I na varenje, raspoloženje I emocije te tako utiče na kompletno zdravlje.


Ove osobe su:


- Vitke ili mršave gradje
- Skloni su brigama
- Lako se zamaraju
- Lako zaboravljaju
- Imaju lak I isprekidan san


Snaga probave kod Vata osoba zna biti slabija, čak ponekad ne osjećaju glad ili im mnoge namirnice ne odgovaraju. Probava je često slabija i neredovita. Od hrane i pića vole toplo, slatkasto, kiselo i slano.
Kada je vata u disbalansu tada su vata tipovi jako mrzovoljni, neraspoloženi, ne žele komunicirati, nervozni su, javljaju se psihički poremećaji kao stres, depresija, melanholija, potištenost, misle da su za sve krivi ili brzo nalaze krivca, pate od nesanice, strahova, briga, imaju pomanjkanje hrabrosti i samopouzdanja, pamćenje im se muti i gubi.

Savjeti vata tipovima:

- Redovne šetnje
- Sve toplo - hrana, pića, odjeća, prostorije
- Hrana i pića slađa, kisjela i slana
- Odlazak na spavanje rano i uvijek u približno isto vrijeme
- Plivanje, izleti, trčanja, biciklizam, joga
- Puno vode

Održavajte dah dubokim, mirnim i snažnim, naglašavajući udisaj.
Održavajte um smirenim i koncentriranim, ukorijenjenim u sadašnji trenutak.
Uvedite u ishranu toplu kuvanu hranu i topple napitke. U ishrani, tjestenina, kuvane žitarice i čorbe su dobre, a poželjno je izbjegavati suvu i hrskavu hranu, sirovo povrće, hladna pića i hladne deserte. I iznad svega, jedite redovno i izbjegavajte gutati slabo prožvakanu hranu.

 

PITA doša 


Karakteristike PITA tipova:


Pitta doša temelji se na elementu vatre. Karakterišu je vatrene emocije i vatreni pristup životu. Osnovna karakteristika PITA tipova je intenzitet. Poredjenje sa vatrom je primjetno čak i kada su u pitanju fizičke karakteristike ovih ljudi, jer često imaju sjajnu, čak i crvenu kosu,  rumen ten i obraze koji se lako zacrvene.


Po prirodi, PITA tipovi su veoma ambiciozni, pokretači sa smjelim idejama I planovima, a mogu biti I drski ako su izazvani na takve reakcije.


Kada su u ravnoteži, oni su puni ljubavi, lice im zrači toplinom... Ako su izloženi stresu, mogu postati agresivni i kritički nastrojeni.


- Srednje su gradje
- Često imaju odbojnost prema suncu i toploj vodi
- Preduzimljivog su karaktera, jasno i razgovjetno razgovaraju


Savjeti PITA tipovima


Potrebni su vam:


- Redovni, lagani obroci u mirnom okruženju
- Unošenje puno tečnosti, najviše vode
- Svakodnevna meditacija ili kratka šetnja
- Smirujuće boje poput zelene i plave
- Svakodnevni kraći odmor
- Raditi stvari i poslove gdje ćete moći sami kreirati i voditi

 

KAPHA doša 

Karakteristike KAPHA tipova


Kapha je nasmirenija, najstabilnija doša. Unosi izdržljivost i jačinu. KAPHA osobe sup o prirodi smirene, staložene, vedre i optimistične. Teško se naljute i vole da razmotre sve sa svih strana prije nego odnesu stav o nečemu.


Kad nisu u ravnoteži, postaju neodlučne i letargične, i tada su skloni prejedanju i lijenosti. Prija im fizička vježba i hrana koja je u skladu sa njihovom prirodnom sklonošću ka gojaznosti.


- Čvrsta, snažna gradja
- Postojana energija
- Hladna, blijeda, često masna koža
- Dubok, dug san
- Spora probava


Savjeti


- Redovna fizička aktivnost: fitnes, joga, vožnja bicikla, trčanje, plivanje, izleti
- Izbjegavajte ležanje, a naročito spavanje posle jela
- Redovno konzumirajte med
- Pića unosite mlaka i topla
- Izbjegavajte jelo posle 18 sati

 

Share
 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 41 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN