MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Tretmani Rekonekcije Kreativnom inteligencijom u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je Rekonekcija kreativnom inteligencijom?       - Rekonekcija Kreativnom inteligencijom ili skraćeno RKI je postupak kojim se aktiviraju samoisceljujući i evolutivni mehanizmi prirode u svesti i fiziologiji pojedinca. Drugačije rečeno, to Tretmani regresije u Podgorici od 15. do 18. decembra: "Regresoterapija je tehnika koja omogućava da spoznamo svoju prošlost i tako mnogo dublje i sveobuhvatnije razumemu pravu suštinu života i lišimo se zabluda. Kad se to desi počećemo da činimo Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin u Banja Luci od 24. do 27. novembra: Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 24. do 27. novembra 2018. u Banja Luci Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje Obuka za MADEROTERAPIJU 22. i 23. decembra u Podgorici : OBUKA ZA MADEROTERAPIJU U PODGORICI 22. i 23. decembra 2018.   Maderoterapija ili terapija drvetom je tehnika masaze koja potice iz Kolumbije i koja se zasniva na korisćenju anatomski izradjenih elemenata od Festival - Ljepote Mediterana - u Budvi 22. i 23. oktobra: U okviru festivala «Lepota Mediterana» i “7 međunarodne konferencije o zdravstvenom turizmu - perspektivama i granicama” koji se održava u hotelu Splendid u Bečićima, 22-23.10.2018. godine, kroz 9 predavanja i Homeopatski pregledi i terapija u Podgorici od 13. do 15. oktobra:       Homeopatski pregledi i terapija u Podgorici od 13. do 15. oktobra   Kako izgleda homeopatski pregled?   Homeopatski pregled se zasniva na vrlo detaljnom razgovoru sa klijentom. Za vreme razgovora homeopata će vam postaviti Reiki tretmani na Zlatiboru 23. i 24. novembra:   Reiki je jedna od najstarijih metoda unapredjenja zdravlja poznata čovječanstvu. Zasniva se na vještini kanalisanja Univerzalne životne energije u cilju značajnog povećanja kapaciteta vitalne energije pojedinca, jačanja odbrambenih sposobnosti organizma, PEAT i Aspektika tretmani - Banja Luka: Individualni tretmani za Banja Luku od 20. do 30. januara   Rešavanje konkretnih tema i problema. Radi se fokusirano i usmjereno na jednu temu koja predstavlja problem. Tretman traje od sat do Obuka za EETT life coach-a u Podgorici od 15. septembra: U Podgorici pocinje Napredni program obuke za EETT life coach-a. Prvi modul 15. i 16. septrembra. Obuku vodi Ivana Kuzmanovic. Prijave na 067 535 705   O EETT metodi mozete procitati OVDJE         NAPREDNA GODINA – Reiki tretmani u Nikšiću 13. i 14. oktobra:   Reiki je jedna od najstarijih metoda unapredjenja zdravlja poznata čovječanstvu. Zasniva se na vještini kanalisanja Univerzalne životne energije u cilju značajnog povećanja kapaciteta vitalne energije pojedinca, jačanja odbrambenih sposobnosti organizma,

Karakteristike: Vata, Pita, Kapha doša

Da biste utvrdili kojem tipu pripadate, uradite test - OVDJE 

VATA doša


Karakteristike VATA tipova:


Riječ vata dolazi iz sanskritske riječi va što znači pokret. Pokret je glavno načelo vate. Sve što stimuliše, stvara i omogućava pokret ima karakter vate. Vata tipovi su skloniji promjenama od ostalih tipova I njihovo ponašanje je teško predvidjeti. Naleti kako mentalne tako I fizičke energije se iznenada javljaju kod Vata osoba, ali isto tako I nestaju. Bilo da šetaju, jedu ili donose odluku kada će otići da spavaju, konstantno su neodlučni. Ova promjenljivost u ponašanju im se odražava I na varenje, raspoloženje I emocije te tako utiče na kompletno zdravlje.


Ove osobe su:


- Vitke ili mršave gradje
- Skloni su brigama
- Lako se zamaraju
- Lako zaboravljaju
- Imaju lak I isprekidan san


Snaga probave kod Vata osoba zna biti slabija, čak ponekad ne osjećaju glad ili im mnoge namirnice ne odgovaraju. Probava je često slabija i neredovita. Od hrane i pića vole toplo, slatkasto, kiselo i slano.
Kada je vata u disbalansu tada su vata tipovi jako mrzovoljni, neraspoloženi, ne žele komunicirati, nervozni su, javljaju se psihički poremećaji kao stres, depresija, melanholija, potištenost, misle da su za sve krivi ili brzo nalaze krivca, pate od nesanice, strahova, briga, imaju pomanjkanje hrabrosti i samopouzdanja, pamćenje im se muti i gubi.

Savjeti vata tipovima:

- Redovne šetnje
- Sve toplo - hrana, pića, odjeća, prostorije
- Hrana i pića slađa, kisjela i slana
- Odlazak na spavanje rano i uvijek u približno isto vrijeme
- Plivanje, izleti, trčanja, biciklizam, joga
- Puno vode

Održavajte dah dubokim, mirnim i snažnim, naglašavajući udisaj.
Održavajte um smirenim i koncentriranim, ukorijenjenim u sadašnji trenutak.
Uvedite u ishranu toplu kuvanu hranu i topple napitke. U ishrani, tjestenina, kuvane žitarice i čorbe su dobre, a poželjno je izbjegavati suvu i hrskavu hranu, sirovo povrće, hladna pića i hladne deserte. I iznad svega, jedite redovno i izbjegavajte gutati slabo prožvakanu hranu.

 

PITA doša 


Karakteristike PITA tipova:


Pitta doša temelji se na elementu vatre. Karakterišu je vatrene emocije i vatreni pristup životu. Osnovna karakteristika PITA tipova je intenzitet. Poredjenje sa vatrom je primjetno čak i kada su u pitanju fizičke karakteristike ovih ljudi, jer često imaju sjajnu, čak i crvenu kosu,  rumen ten i obraze koji se lako zacrvene.


Po prirodi, PITA tipovi su veoma ambiciozni, pokretači sa smjelim idejama I planovima, a mogu biti I drski ako su izazvani na takve reakcije.


Kada su u ravnoteži, oni su puni ljubavi, lice im zrači toplinom... Ako su izloženi stresu, mogu postati agresivni i kritički nastrojeni.


- Srednje su gradje
- Često imaju odbojnost prema suncu i toploj vodi
- Preduzimljivog su karaktera, jasno i razgovjetno razgovaraju


Savjeti PITA tipovima


Potrebni su vam:


- Redovni, lagani obroci u mirnom okruženju
- Unošenje puno tečnosti, najviše vode
- Svakodnevna meditacija ili kratka šetnja
- Smirujuće boje poput zelene i plave
- Svakodnevni kraći odmor
- Raditi stvari i poslove gdje ćete moći sami kreirati i voditi

 

KAPHA doša 

Karakteristike KAPHA tipova


Kapha je nasmirenija, najstabilnija doša. Unosi izdržljivost i jačinu. KAPHA osobe sup o prirodi smirene, staložene, vedre i optimistične. Teško se naljute i vole da razmotre sve sa svih strana prije nego odnesu stav o nečemu.


Kad nisu u ravnoteži, postaju neodlučne i letargične, i tada su skloni prejedanju i lijenosti. Prija im fizička vježba i hrana koja je u skladu sa njihovom prirodnom sklonošću ka gojaznosti.


- Čvrsta, snažna gradja
- Postojana energija
- Hladna, blijeda, često masna koža
- Dubok, dug san
- Spora probava


Savjeti


- Redovna fizička aktivnost: fitnes, joga, vožnja bicikla, trčanje, plivanje, izleti
- Izbjegavajte ležanje, a naročito spavanje posle jela
- Redovno konzumirajte med
- Pića unosite mlaka i topla
- Izbjegavajte jelo posle 18 sati

 

Share
 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 73 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN