MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin od 9. do 12. jula u Baru: Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 9. do 12. jula u Baru Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje probleme bilo Mjerenje štetnih zračenja u vašem stambenom prostoru - u Podgorici od 9. do 13. jula: Da li se noću često budite, ili ujutru ustajete umorni i osećate se "kao da vas je voz pregazio"? Da li ima te teške snove, glavobolje, slabiju koncentraciju? Ako je tako, Kvantna analiza cijelog organizma u Podgorici od 9. do 13. jula: Quantum Resonance Magnetic Analyzer, uređaj je koji otkriva i analizira stanje kompletnog organizma. Ovaj aparat koristi najsavremeniju tehnologiju baziranu na kvantnoj medicini. Koristeći magnetnu rezonancu i merenje frekvencija elektromagnetnih impulsa tela, Yoga odmor u Ulcinju od 15. do 20. juna: Yoga + meditacija + pranayama + relaksacija + more + zvučna terapije + joga smijeha + REBT (popularni pravac psihoterapije) + meditativna šetnja = STRES DETOKS   YOGA ODMOR ULCINJ - VELIKA PLAŽA 15-20. Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 2. do 4. juna:  Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 2. do 4. juna.  Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Obuka za REIKI metodu 12. maja u Subotici:     OBUKA za Medical REIKI metodu 12. maja u Subotici Predavač - edukator: Dr Mirjana Mićović,(Beograd),  pedijatar, akupunkturolog, fitoterapeut, master i učitelj Reiki-ja -Gendai Reiki Ho. Postanite sertifikovani REIKI praktičar, naučite da radite Reiki Retreat za žene na moru od 8. do 14. juna 2018.: Retreat za žene na moru8-14 juni 2018, Ljuta kod Kotora   Kombinacija iz snova – letovanje u prelepom ambijentu kamene vile na samoj obali mora u mirnom mestu Ljuta u srcu Boke Radionica - Promijenite život hipnozom i autohipnozom - u Podgorici 29. aprila: RADIONICA "PROMENITE ŽIVOT HIPNOZOM I AUTOHIPNOZOM" u Podgorici u nedelju 29. aprila    Promenite svoj um savremenom hipnozom i samohipnozom!     Upoznajte se sa tehnikama hipnoze i autohipnoze, zagospodarite svojim umom, preuzmite kormilo vašeg Besplatno predavanje o Transcendentalnoj meditaciji u Podgorici 31.marta: Besplatno uvodno predavanje o Transcendentalnoj meditaciji u Podgorici u subotu, 31. marta. U sali hotela "New star", u ul. Kralja Nikole 106 Predavanje je od 16h do 17.30h Predavac je Ljubomir Kojo iz Postanite sertifikovani Reiki praktičar 27. i 28. aprila u Ljubljani:     OBUKA za Medical REIKI metodu 27. i 8. aprila u LJUBLJANI Predavač - edukator: Dr Mirjana Mićović,(Beograd),  pedijatar, akupunkturolog, fitoterapeut, master i učitelj Reiki-ja -Gendai Reiki Ho. Postanite sertifikovani REIKI praktičar, naučite da

Samo nek je s andjelima - jul 2013.

Piše: Snežana Radusinović


 

PUŠTANJE je andjeo za JUL 2013

PUSTANJE, ANDJEO JULA

Inspirativna poruka andjela PUŠTANJA,
odlomak iz “Knjige andjeoskih karata” autorki Kathy Tyler i Joy Drake:

 

“Pusti sve što te drži u prošlosti ili te vodi u budućnost. Ovo se može odnositi na kontrolu, očekivanja, inhibicije, brigu ili zastarjelu sliku sebe.”

 

SAMO NEK’ JE S ANDJELIMA

 

Da li vas je nekada snašla situacija koja prevazilazi vašu pamet, iskustvo, spretnost … u kojoj ste probali da uradite sve što znate i umijete bez trunke uspjeha, bez tračka nade u promjenu, bez i najmanje, najneznatnije naznake da je rešenje na pomolu? Situacija u kojoj ste sve pokušali, u kojoj ste posegli za svim mogućim strategijama, znanim i neznanim, sopstvenim i tuđim, onima koje savjetujete drugima, onima koje su vam došle kao savjet. Situacija u kojoj vam se cijelo tijelo grči od napora da se nešto preduzme, učini, pokrene … a ruke se napregnuto, djelatno, udarnicki stežu u pesnicu, u imperativ – nešto moramo uraditi.

 

Dok se zasukanih rukava, spremni na akciju hvatamo u koštac sa problemom po ko zna koji put, na način za koji vjerujemo da je nov i spasonosan, rijetko nam pada na pamet da probamo da –ne radimo ništa, da dignemo ruke, da se predamo, da zastanemo u nedjelanju, da za trenutak samo budemo, i da u potpunoj, neaktivnoj, spokojnoj prisutnostipustimo sva svoja „rešenja“, sve planove, nade, pretpostavke, očekivanja, sva prošla iskustva. U ruke koje su pustile svoje napore i zadatke i šake naizgled bespomoćno otvorene u svojoj neznavenoj nepreduzetnosti – može nam, gotovo niotkuda, samo od sebe, ničim prizvano, ničim zasluženo – doletjeti rešenje.

 

Puštanje je, po mom osjećaju, svjesno putovanje u prazninu, to je čin pročišćujućeg oslobađanja, to je dozvola da sve što nosimo u sebi, možda samo nekoliko trenutaka ili čitav svoj život, slobodno oteče od nas, izadje, ispolji se … ostavljajući u nama prazan prostor koji svojom čistotom i ogoljenošću prirodno priziva tačno ono što nam treba. Kada je naša nutrina zakrčena starim pričama, potisnutim emocijama koje su čekajući pogodan trenutak što nikad nije stigao ostale zatomljene u nama, uhodanim reakcijama koje se zaodijevaju raznim formama, ali recikliraju istu matricu … onda se i sami vrtimo u krug, po šemi onoga što u sebi nosimo, uzalud se trudeći da iskoračimo iz starog… Akcija se zatvara u kavez bez izlaza, što god da uradimo – promjene nema. Grčevito se držimo poznatoga, strahujući da ćemo ostati praznih ruku na ledini, na vjetrometini, bez potpore, bez rešenja. Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani.

 

Puštanje je stanje lake protočnosti podstaknute dozvolom da sve što je u nama, osjećanja, vjerovanja, ubjedjenja, sjećanja, slutnje, očekivanja … može slobodno da ispliva na površinu, da se odlije, da oteče … oslobadjajući nas za svježe prilive, za nepoznato, neistraženo, neisprobano. Otpustiti znači otvoriti se za novo, znači prosto odškrinuti vrata kaveza, dozvoliti zlatnoj ptičici naših omiljenih rešenja, naših „savršenih“recepata, „pobjedničkih“ taktika …da nas napusti, da se raskrili, da ode… Jer tek kada pustimo vrapca iz naše ruke, možemo se nadati golubu sa grane.

 

Pustiti nije isto što i odustati.Odustajanje je praznina koja je sama sebi cilj. Puštanje je praznina koja prirodno teži ponovnom ispunjenju. Odustajanje je dizanje ruku u nevjerici. Puštanje je ruka otvorena u povjerenju, podržana vjerom u život, u ljude, u dobre ishode.


Odustati znači ne nadati se ni vrapcu ni golubu. Pustiti znači otvoriti se za sve ptice ovoga svijeta.

Inspirisani andjelom jula pustimo sve što treba da ode. Podržani povjerenjem u dobre ishode, u ljude, u život … pustimo.

 

Piše: Snežana Radusinović, akreditovana facilitatorka Igre Transformacije
Više informacija na www.transformisi.me

 

Share

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 78 gostiju i nema prijavljenih članova

Povezane teme

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN