MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Savremena borba izmedju dobra i zla: Bujišić Ivona, advokatski pripravnik iz Podgorice javnosti je postala poznata putem sarkastičnih video snimaka na instagramu. Iskoristila je talenat za glumu i poznavanje psihologije savremenog čovjeka da ukaže na probleme Seminar Brankice Kovačević 7. aprila u Podgorici: "Život je jedna velika igra stvaranja kroz ljubav i prisustvo uz punu svesnost i uživanje.", Brankica Kovačević, istraživač, posmatrač života, diplomirani ekonomista, diplomirani psiholog, autor knjiga "Potraga za srećom" i "Potraga Besplatno predavanje o regresoterapiji u Podgorici 17. marta: Besplatno predavanje o regresoterapiji u Podgorici u nedelju, 17. marta od 19h do 20.30h    Regresija (regresoterapija) pruža odgovore na mnoge situacije i probleme koji se konstantno ponavljaju, a koje osobe ne Obuka za regresoterapeute u Podgorici 23. i 24. marta: Obuka za regresoterapeute 23. i 24. marta u Podgorici Od 10 do 18h subota i nedelja   Regresija (regresoterapija) pruža odgovore na mnoge situacije i probleme koji se konstantno ponavljaju, a koje osobe Obuka za hit anticelulit masažu oklagijama u Podgorici 30. i 31. marta: Martovska akcija i popusti za kurs masaže       HIT MASAŽA MADEROTERAPIJA - ANTICELULIT MASAŽA OKLAGIJAMA U Podgorici 30. i 31. marta 16 sati edukacije, dva dana, subota i nedelja, set oklagija GRATIS, skripta, Obuke za masaže u Nikšiću 9. i 10. marta: Martovska akcija i popusti za kurseve masaže     1. LIMFNA DRENAŽA - 16 sati edukacije, 2 DANA, SUBOTA I NEDELJA 9. i 10. marta OD 10h do 18h - 230 e, U Rasprodaja italijanskih haljina u Podgorici od 18. februara do 8. marta: Zbog zatvaranja butika, rasprodaja italijanskih haljina u Podgorici od 18. februara do 8. marta. Od 15 do 40 eura     Haljine su izuzetnog kvaliteta, proljecni i zimski modeli.    Informacije na br tel 069 307 Obuka za havajsku masažu i limfnu drenažu u Podgorici od 2. do 10. februara: Obuka za tehnike LIMFNA DRENAŽA i HAVAJSKA ILI LOMI LOMI NUI MASAŽA u Podgorici od 2. do 11. februara     1. LIMFNA DRENAŽA - 16 sati edukacije, 2 DANA, SUBOTA I NEDELJA 2. i Tretmani Rekonekcije Kreativnom inteligencijom u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je Rekonekcija kreativnom inteligencijom?       - Rekonekcija Kreativnom inteligencijom ili skraćeno RKI je postupak kojim se aktiviraju samoisceljujući i evolutivni mehanizmi prirode u svesti i fiziologiji pojedinca. Drugačije rečeno, to Tretmani regresije u Podgorici od 8. do 12. marta: "Regresoterapija je tehnika koja omogućava da spoznamo svoju prošlost i tako mnogo dublje i sveobuhvatnije razumemu pravu suštinu života i lišimo se zabluda. Kad se to desi počećemo da činimo

Egipatski horoskop - Koje božanstvo vas štiti?

 

Egipatski horoskop je podijeljen je u dvanaest znakova, i svaki od njih štiti jedno božanstvo. Na osnovu sledeće tabele možete otkriti koje božanstvo štiti vas i šta vam savjetuje kada je u pitanju ljubavni život.

 


1.Ako ste rođeni između 01. januara i 02. februara štiti vas Bog proroka – AMON;

 

2. Ako ste rođeni između 03. februara i 04. marta štiti vas Bog svete rijeke Nil – SEBEK;

 

3. Ako ste rođeni između 05. marta i 09. aprila štiti vas Bog plodnosti i vegetacije – OZIRIS;

 

4. Ako ste rođeni između 10. aprila i 02. maja štiti vas Bog istine – PTAH (čita se Pta);

 

5. Ako ste rođeni između 03. maja i 16. juna štiti vas Bog života – AMON;

 

6. Ako ste rođeni između 17. juna i 21. jula štiti vas Boginja ljubavi –NEFTIS;

7. Ako ste rođeni između 22. jula i i 18. avgusta štiti vas Bog munje i oluje – SET;

8. Ako ste rođeni između 19. avgusta i 21. septembra štiti vas Bog zaštitinik – ANUBIS;

9. Ako ste riđeni između 22. septembra i 15. oktobra štiti vas Bog Sunca – RA;

10. Ako ste rođeni između 16. oktobra i 09. novembra štiti vas Boginja čuda – IZIDA;

11. Ako ste rođeni između 10. novembra i 03. decembra štiti vas Bog svjetlosti, mudrosti i magije – THOT
(čita se Tot);

12. Ako ste rođeni između 04. decembra i 31. decembra štiti vas Boginja muzike i umjetnosti – HATOR.

 

AMON
01. januar – 02. februar


U ljubavnom životu vas štiti Amon – Bog proroka. Svojim štićenicima daje talenat da se istinski zaljube na prvi pogled i to u pravu osobu. To se obično dogodi na nekom javno mjestu. Uporni ste, ali i nenametljivi. Svoju volju sprovodite tiho i polako. Na prvi pogled izgledate hladni, ali u suštini gajite duboka osjećanja do kojih treba pronaći put. Ponekad, čak i izgledate nezinteresovano, što je samo maska za snažnu emotivnost. Vi ste privržena i odana osoba koja u ljubavi umije da ide na sve ili ništa. Naravno, za uzvrat, takođe tražite mnogo.

Ne tolerišete nevjernost. U lošim ljubavnim odnosima, umijete na vrijeme da reagujete i prekinete veze koji nemaju budućnost. Posesivnost može biti česta crta razdora u vašim vezama.
Vaša boja je zlatna, a oružje kojim zavodite – intelekt i poslovni uspjeh.

 

SEBEK
03. februar – 04. mart


Veoma cijenite ljepotu i umetnost. Ponekad vas spoljašnja ljepota i sjaj mogu sasvim zaslijepiti. Ipak, vi spadate među najnaprednije osobe kada je riječ o emocijama i seksualnosti. Originalni ste i neponovljivi.
U emotivnim vezama imate potrebu za za intelektualnom razmjenom i prijateljstvom. Osim toga ste i radoznali i ne volite da se vezujete za samo jednu osobu.
Naročito u mladosti, skloni ste eksperimentisanju.

U svojoj potrazi za srodnom dušom spremni ste sve da probate. Radoznali ste i spremni da proširite svoje vidike. Brzog ste uma, dobrog zapažanja i imate širok krug prijatelja. Veoma ste iskreni u emotivnim odnosima i ne podnosite laži i mutne situacije.

Sebek je Bog – krokodil, čuva svetu rijeku Nil i blago drevnog Egipta. Za vas je sačuvao umjetnost da sa voljenom osobom ostvarite harmoniju i sklad. Kad naiđete na pravu osobu, onda se vezujete za čitav život. Tada ne postoji privrženija osoba od vas.

Vaša boja je plava, a oružje kojim zavodite - originalnost.


OZIRIS
05. mart – 09. april


Vrlo ste romantični i senzualni. Izuzetno ste skloni idealizaciji ljubavnog partnera i ljubavnog života uopšte, pa se može dogoditi da budete i razočarani. U mladosti ćete sigurno izliti »rijeke« suza zbog izražene emotivnosti. Prvo što morate da naučite je da razdvajate stvarnost od želja i maštanja.

Puni ste razumijevanja za druge i možete biti izrazito produhovljeni. Neophodni su vam ljubav i nježnost, jer se bez njih osjećate izgubljenim. Često imate izraženu intuiciju i veoma volite prirodu, poeziju i životinje. U prirodi se osjećate na svom terenu i kao kod kuće. Ne volite zatvorene prostore i atmosferu zagušljivih gradova.
Potrebno vam je mnogo vremena da se zaista zaljubite. Ali zato kada se ljubav rodi vrijeme radi za vas. Vaša ljubav je čvrsta i pouzdana. Izuzetno ste osjećajni, odani i strastveni.

Štiti vas Oziris – Bog plodnosti i savjetuje da za sreću u ljubavi oblačite garderobu indigo boje. U zavođenju koristite svoje najjače oružje –senzualne oči.

 

PTA
10. april – 02. maj


U ljubavi ste impulsivni i puni zahtjeva. Iskreni ste, otvoreni, lojalni, pa čak i naivni. Pta je Bog Istine i vi ne pristajete na odnose koji nisu sasvim iskreni. Obično nemate mnogo strpljenja i zbog svojih zahtjeva i impulsivnog reagovanja lako raskidate. Ponekad umijete da budete prgavi i neugodno iskreni. Mislite da je najbolje sasuti istinu u oči bez obzira na posledice.


U mlađim godinama ljudi po zaštitom Boga Pta umiju da promijene mnogo partnera u potrazi za »pravom« osobom. Uostalom, vrlo često se i zaljubljujete. Umijete da se zaletite i rijetko razmišljate o posledicama svojih postupaka. Vaša strast je direktna i sve želite »sad i odmah«.
U izboru bračnog partnara ipak umijete da donesete i neke sasvim praktične odluke. Obično birate osobu koja čvrsto stoji na zemlji i na koju se možete potpunoosloniti. Želite da bude stalno u vašoj blizini i da cijeni ono što i vi – prije svega iskrenost i pouzdanost.

Vaše najjače oružje je osmjeh, a boja crvena.


HORUS
03. maj – 16. Jun


U ljubavnom pogledu ste ponekad slični leptirima. Privlače vas avanture i nova poznanstva. Skloni ste da žrtvujete i svoju sigurnost u ime nečeg novog, čak i kada time pravite neku glupost. Rado se upuštate u avanture na putovanjima, ili sa nepoznatim osobama. Uradićete sve da zadovoljite svoju radoznalost.

Posjedujete strastvenu prirodu i oči koje su uvijek "žive", pokretljive i obično svijetle boje. Život i ljubav za vas su stalno traganje i nalaženje partnera, i u jednom trenutku svaki od njih je »onaj pravi«.

Za pravu ljubav je potrebno da se pojavi snažna i stabilna osoba. Neko ko može da ukroti ovaj nemirni duh, a ipak da vam pruži uzbuđenja koja volite. U svakom slučaju vas niko ne smije ograničavati. Posesivne osobe vas guše i ne razumijete se. Na sreću, vi obično odmah osjetite takve osobe i klanjate ih se.

U ljubavnom zavođenju koristite sve sposobnosti, a najviše svoj bogati duh. Boja ćilibara vašem izgledu donosi notu nježnosti.


NEFTIS
17. juni – 21. jul


Predivna Neftis vlada ovim, možda najromantičnijom znakom. Njena djeca su nevjerovatno odana svojim ljubavnicima, postajući sa onima koje vole jedno tijelo i jedna duša. Senzualni ste, strastveni i vrlo emotivni.
U potrazi za pravom osobom ponekad se dogodi da »izgubite kompas« i počnete da lutate od jedne osobe do druge. Vama su ljubav i nježnost potrebniji nego bilo kom drugom znaku, ali za uzvrat isto dajete.
Ponekad ste pretjerano skloni sanjarenju, ali ako vam se pruži prilika, svoje snove umijete da prenesete i u javu. Veoma ste kreativni i potrebno vam je više načina da biste se izrazili. Najčešće je to kroz neki oblik umjetnosti.
Zbog preosetljivosti i ranjivosti morate biti veoma pažljivi pri izboru partnera sa kojim ćete provesti cijeli život. Morate pronaći nekog ko je podjedanko pažljiv i odan kao vi, jer možete biti i iskorišćeni.

U zavođenju se oslonite na svoj izgled, i istaknite ga uz pomoć bijele garderobe i svih pastelnih boja.


SET
22. jul – 18. avgust


Imate vrlo živ temperament, a vaša osjećanja su uzvišena i dostojanstvena. Set je Bog munje i oluje, i vašim osjećanjima daje notu žestoke strastvenosti. Ne predajete se lako i od partnera očekujete maksimalno angažovanje.

Stalno sanjate o strasti i romantičnim doživljajima. Vaši kriterijumi su ponekad toliko visoki da radije sjedite i maštate, nego da se prepusite nekom ko će vas samo polovično zadovoljiti.

Potrebna vam je osoba uravnoteženog karaktera i temperamenta koja će umjeti da izađe na kraj sa vašim žestokim osjećanjima. Ipak, vi niste posesivni i umijete vrlo emancipovano da se postavite. Volite da se ponosite partnerom i da vas on sa svoje strane obasipa pažnjom i poklonima. Kada zaista volite onda se potpuno posvećujete partneru i angažovano radite na vašoj vezi. Nesigurnije osobe lako možete uplašiti vašim sigurnim i nadasve aktivnim stavom prema svijetu i prema vezi.

Osvajate svojom dostojanstvenom pojavom i aristokratskim držanjem. Vaše boje su boje sunčeve svjetlosti: narandžasta i zlatna.


ANUBIS
19. avgust – 21. septembar


Anubis je Bog Zaštitnik i vama je gotovo osiguran srećan i miran ljubavni život. Vrlo ste odgovorni, inteligentni i pošteni. Emotivni ste i romantični, ali vam ponekad nedostaje inicijative. Morate uložiti malo više energije i entuzijazma kada tražite partnera svog života. U stanju ste dugo nekoga da volite bez pokušaja da mu se približite.

Ljubazni ste i diskretni, i nije vam uvek lako da se nametnete bez obzira na vaše neosporne vrijednosti.

Naročito u mladosti skloni ste da previše očekujete, i u jednom trenutku se morate »spustiti na zemlju« i odlučiti za jednu osobu, koja, ipak, ima i poneku manu.

Tražite osobu koja će umjeti da otkrije vaše kvalitete. Želite postepeno ljubavno zavođenje, i u vezi očekujete prije svega sigurnost.

Prava osoba za vas je ona koja ima i neku tajnu u sebi i koja će vam dozvoliti da je stalno iznova otkrivate i svakodnevno se sve više zaljubljujete.
Vaše veze su uvek vremenom sve jače.

Vaša boja je teget, a oružje – inteligencija i duh.

 

RA
22. septembar – 15. oktobar


Vaše emocije su delikatne, odmjerene, pune pažnje i ljubaznosti. Rijetko kad vam se dešava da uletite u neku vezu glavom bez obzira, a avanture su same po sebi isključene.

Volite romantičnu atmosferu i maštovite ljubavne igre da biste se osjećali sasvim ispunjeni. Sigurno je da nećete imati problema da nađete osobu svog života, jer ste vi osoba koja je idealna za život u dvoje.
Vrlo ste osjetljivi na komplimente, rado ih primate i dugo ih pamtite. Romantična atmosfera na početku veze je neophodna. Ne možete da zamislite osvajanje u nekoj neprikladnoj atmosferi. Kasnije umijete potpuno da se predate, mada nikada ne gubite prisebnost.
Uvijek ste okruženi osobama suprotnog pola, pa možete sebi da dozvolite i da budete izbirljivi. Ipak, tu za vas i leži glavna opasnost. Ponekad niste sigurni da ste napravili pravi izbor, i skloni ste pretjeranom kolebanju.
Ne osvrćite se previše u prošlost, zahvaljujući nepresušnom šarmu vaša budućnost je svijetla.
Vaša boja je zelena.


IZIDA
16. oktobar – 09. novembar


Biginja Izida je boginja čuda a osobe koje su rođene pod njenom zaštitom kao da imaju magičnu moć. Vaš osmjeh je u stanju da opčini svakog, a posebno onog koga ste odlučili da osvojite.

U ljubavi dajete sve od sebe i ni malo se ne ustežete da preuzmete inicijativu u svoje ruke. Želite da usrećite svog partnera, i ponekad se dogodi da nemate mjere.

Vrlo ste strastveni i prije svega otvoreni, a takvo ponašanje očekujete i od partnera.
Za vas nema »zabranjenog voća«, i vašim osjećanjima se teško oduprijeti. Upornost je jedna od vaših najupečatljivijih osobina. Kada ste se za nekog odlučili, on je gotovo sigurno vaš. Vi vodite igu i birate, mada dozvoljavate da budete i izabrani.
Vaša boja je tamno crvena.


TOT
10. novembar – 03. decembar


Vi ponekad imate teškoća u iskazivanju svojih osjećanja. Sa jedne strane imate potrebu za nekim ko je uvijek tu kada se osetite tužnim ili neraspoloženim, a sa druge strane imate stalnu potrebu za bjekstvom – volite avanture i nova poznanstva. Najviše bi vam prijala osoba koja je uvijek na jednom mjestu i kojoj vi uvijek možete da dođete kada osjetite potrebu za spokojem i ljubavlju.
Vaši potencijali na polju ljubavi najviše zavise od vašeg raspoloženja. Možete biti lijeni, ali i velikodušni. Zbog svoje ćudljivosti i česte promjene raspoloženja, često predstavljate misteriju za druge ljude.
Za vas je ljubav sinonim života i zbog toga vam je svaka veza veličanstvena. Rado preuzimate inicijativu. Lako se prepuštate iznenadnim, uzbudljivim ljubavnim doživljajima, i na otvoreno pokazivanje osjećanja uzvraćate istom mjerom. Najviše vam prijaju duge veze u kojima postajete prije svega prijatelj sa partnerom.

Vaša boja je ljubičasta, a oružje duhovitost.

 

HATOR
04. – 31. decembar


Vi ste zaljubljeni u ljubav. Kada se u nekog zaljubite, teško prekidate vezu.
Potreban vam je partner koji će vas razumjeti ali i koji će umijeti da podstakne sva ona osjećanja koja se kovitlaju u vašim dubinama. Hator je Boginja umjetnosti i muzike i vaša osjećanja su rafinirana i nježna. Želite ljubav ali se istovremeno i plašite. Zbog toga ponekad izgledate kao hladna i neosvojiva osoba.
Imate veliki seksualni potencijal, što se iz vašeg ponašanja ne može lako zaključiti. Konzervativni stavovi i stidljivost koju pokazujete zaista ne može navesti na pomisao o vašoj stvarnoj prirodi.

U braku ste lojalni i trudite se da zajednički život učinite što sigurnijim i bezbjednijim.
Vaša boja je tamno zelena, a oružje kojim zavodite nije uočljivo na prvi pogled. U tome i jeste vaša tajna. Treba vas postepeno otkrivati.

A.L.

 

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 68 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN