MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Grupne seanse hipnoze za odvikavanje od pušenja u Podgorici od 14. do 16. septembra: Ovo je problem koji se veoma uspešno rešava hipnozom. Kao i svaka zavisnost i navika, i ova se rešava tamo gde je i nastala, a to je u podsvesnom umu. Besplatno predavanje - Digitalne vještine i benefiti učenja programiranja u školskom uzrastu- : Predavanje na temu "Digitalne vještine i benefiti učenja programiranja u školskom uzrastu" održaće se u M:tel digitalnoj fabrici, 9.septembra u 19 časova, u saradnji sa kompanijom DigitalBee.   Domaćin susreta će biti Jasna Pejović: Kroz život idem sa osmjehom: "Ideja za ovaj kurs je rasla godinama, neka znanja su došla prirodno kroz posao koji sam obavljala, kaže Jasna Pejović, diplomirani Matematičar i Programer, Magistar Menadzmenta Informacionih Tehnologija, student Doktorskih studija Obuka za Reiki u Podgorici u septembru 2019.:     OBUKA za REIKI metodu u Podgorici u septembru Edukator: Vesna Vukcevic, Reiki Gendai Reiki Ho majstor i Ucitelj , Munai Ki terapeut, prakticar metode Kvantna harmonizacija.    Postanite sertifikovani REIKI praktičar, naučite da radite Reiki tretmane. Hipnoza sa Danielom Lukić u Podgorici od 12. do 15. septembra: Daniela Lukić iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 12. do 15. septembra u Podgorici   AKO ŽELITE DA SE OSOBODITE STRAHOVA, NERVOZE, TREME, NESANICE, EMOCIONALNIH PROBLEMA i sličnih smetnji, onda Biorezonantna dijagnostika i terapija u Mostaru od 14. do 16. avgusta: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Mostaru od 14. do 16. avgusta Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 17. do 19. septembra: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 17. do 19. septembra 2019. Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog Biorezonantna dijagnostika i terapija u Trebinju od 2. do 5. avgusta: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Trebinju od 2. do 5. avgusta Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Film Dejvida Linča o meditaciji - premijerno u KIC-u 14. juna: Premijerno u Crnoj Gori "Meditacija, kreativnost, mir"   film Dejvida Linča   Dokumentarni film Dejvida Linča „Meditacija, kreativnost, mir“ biće, premijerno u Crnoj Gori, prikazan u petak 14.06.2019. u multimedijalnoj dvorani KIC Budo Tomović, Reiki tretmani u Nikšiću 18. i 19. maja:   Reiki je jedna od najstarijih metoda unapredjenja zdravlja poznata čovječanstvu. Zasniva se na vještini kanalisanja Univerzalne životne energije u cilju značajnog povećanja kapaciteta vitalne energije pojedinca, jačanja odbrambenih sposobnosti organizma,

Tiramisu

100 g piškota (390 kcal)
1 dcl nes-kafe (4 kašičice oko 20 g, 13 kcal)
2 kašike likera od badema ili kafe ( oko 30 ml, 116 kcal)
3 jaja (240 kcal)
3 kašika šećera (180 kcal)
1 vanil šećer
250 g mascarpone sira (1125 kcal)
20 g rendane čokolade (106 kcal)

Ukupno 1990 kcal u 2-3 porcije

 

Dobro umutite žumanca mikserom, dodajte šećer i vanilin šećer i mutite dok se šećer rastopi a žumance posvijetli, pa to sve zajedno kuvajte na pari oko 5 minuta, i ostavite da se ohladi.


Umutite dobro rashlađeni maskarpone sir sa 2 kašike likera ( najbolji je Amareto), a u drugoj posudi umutite bjelanca u čvrst snijeg. Takođe u 1 dcl vrele vode u supenom tanjiru rastopite nes- kafu.


Onda prvo dodajte rashlađena žumanca u umućeni maskarpone, lijepo umutite, pa sve zajedno dodajite kašiku po kašiku u snijeg od bjelanaca muteći najsporijom brzinom miksera, dok se sve ne sjedini u finu glatku kremu.


Piškote umačite u neskafu (u koju po želji možete dodati još kašiku dvije likera, neće smetati-samo će poboljšati atmosferu) i slažite ih u čašu za voćne kupove. Mogu se koristiti i veće čaše za vino, a u zavisnosti od veličine čaša dobit ćete 2-3 porcije.


Kad ste rasporedili sve piškote rasporedite i krem preko njih, i ne trudite se da je površina savršeno glatka jer na kraju se sve pospe rendanom čokoladom.
Tiramisu je potrebno držati u frižideru barem 4 sata da se dobro ohladi i stegne, pa je najbolje napraviti ga dan ranije.

www.kuvajza.me

 

Share

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 60 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN