MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Biorezonantna dijagnostika u Bijeljini 29. i 30. novembra i Tuzli od 1. do 4. decembra: Biorezonantna dijagnostika i terapija u BIJELJINI 29. I 30. NOVEMBRA I U TUZLI od 1. do 4. decembra Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se Mohanđi u Tivtu 17. novembra - program Spoznaj Sebe: Spoznaj Sebe – program sa Mohanđijem u Tivtu 17. novembra Pitate li se nekada "Ko sam ja?, Zašto sam ja ja? Koja je moja svrha?" Odgovore na ova i slična pitanja Biorezonantna dijagnostika u Beču od 29. novembra do 3. decembra: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Beču od 29. novembra do 3. decembra Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Škola hipnoze u Podgorici - kurs 9. i 10. novembra: Želite li da: -  postanete hipnoterapeut, - da se bavite hipnozom, - izučavate tajne ljudskog uma, - zavirite u podsvijest, - naučite kako da uz pomoć hipnotičkih tehnika ostvarujete svoje ciljeve, Obuka za limfnu drenažu u Nikšiću 19. i 20. oktobra: LIMFNA DRENAŽA - 16 sati edukacije, 2 DANA, SUBOTA I NEDELJA , OD 10h do 18h - 230 e       Obuka obuhvata teorijski i praktični dio, skriptu, materijal za dalje učenje, i Hipnoterapija sa Danielom Lukić u Podgorici od 7. do 10.novembra: Daniela Lukić iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 7. do 10. novembra u Podgorici   AKO ŽELITE DA SE OSOBODITE STRAHOVA, NERVOZE, TREME, NESANICE, EMOCIONALNIH PROBLEMA i sličnih smetnji, onda Obuka za tri vrste masaže u Baru i Nikšiću: Obuke za masaže:   HIT MASAŽA MADEROTERAPIJA - ANTICELULIT MASAŽA OKLAGIJAMA U Nikšiću i Baru 2. i 3. novembra i 9. i 10. novembra. 16 sati edukacije, dva dana, subota i nedelja, set Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 3. do 10. novembra : Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 3. do 10. novembra  Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Hipnoterapija sa Danielom Lukić u Bijeljini od 15. do 17. oktobra: Daniela Lukić iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 15. do 17. oktobra u Bijeljini   AKO ŽELITE DA SE OSOBODITE STRAHOVA, NERVOZE, TREME, NESANICE, EMOCIONALNIH PROBLEMA i sličnih smetnji, onda Obuka za Reiki metodu u Nikšiću 12. i 13. oktobra:     OBUKA za REIKI metodu Edukator: Vesna Vukcevic, Reiki Gendai Reiki Ho Majstor i Učitelj , Munai Ki terapeut, praktičar metode Kvantna harmonizacija, 10-ak godina praktičar energetskih tehnika, sa velikim iskustvom, promoter energetskih

Jabuke u šlafroku

jabuke


Šlafrok iliti kućna haljina, ujedno je i romantični baka Irmin naziv za pohovane jabuke. Časkom se spreme, pa su odličan izbor za poslasticu na brzinu kad vam na primjer banu nenajavljeni gosti.

 

3 jabuke (oko 600g – 240 kcal)
1 jaje (80 kcal)
3 kašike ulja (270 kcal)
3 kašičice šećera (15 kcal- 60 kcal)
1,5 šolja kukuruznog brašna (150-200 g -555-740 kcal)
prstohvat soli
prstohvat praška za pecivo
čašica votke (0.5 dl – 175 kcal)
vanil šećer (10 g – 40 kcal)
ulje za prženje (oko 1-2 dl – 900-1800 kcal)
50 g štaub šećera (200 kcal)
cimet
čokoladni preliv (50 kcal -10g)


Ukupno: 3655kcal (išli smo na kaloričniju varijantu)

 

Časkom se spreme, pa su odličan izbor za poslasticu na brzinu kad vam na primjer banu nenajavljeni gosti.

I šta onda radim? Jednostavno, 3 jabuke ogulim i izdubim (vadilicom za paprike), pa izrežem na krugove debljine 5-7 mm.

Umutim smjesu za pohovanje: 1 jaje, kukuruzno brašno, malo ulja, soli izmedju prsta , 3 kašičice šećera ( treba da je slatko), čašica votke, vanil šećer i praška za pecivo 'na vrh noža'... Gustina treba da je duplo gušća nego za palačinke.

U tiganj stavim ulja kao za prženje šnicli, ugrijem ga na srednju temperaturu, pa svaki kolut jabuke provučem kroz poh i pržim na umjerenoj temperaturi. Jabuka treba da počne da mekša ali ne i da se skroz razgnjeca. Ispržim ove divne krugove sa obje strane i stavim ih na kuhinjski papir koji ima zadatak da pokupi višak masnoće. I tako redom dok nepotrošim sve jabuke. Onda prohlađene 'obučene' jabuke složim na tanjir i pospem ih mljevenim šećerom i po želji cimetom i tečnom čokoladom...

Zgodno za goste koje nisam očekivala, ali i za domaće... Nije pretjerano kalorično (ipak se ne potroši svo to ulje u kojem pržimo), može se spremiti u maloj količini, i za svega 10-15 min, tj kad god nam 'nam-padne na slatko'... i, naravno, bez glutena.

 

www.kuvajza.me

 

 
Share

 

 

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 71 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN