- Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra
- Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra
- Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra
- Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici
- Čudesna moć bio-eterične metode i terapije
- Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći
NOVI članci
Čamci od tikvica
Kategorija: Kuhinja
Tikvica punjena mesom, posuta sirom i zapečena...
Tikvica koja je istovremeno i jelo i tanjir...
Čamci od tikvica će vas lako prevesti na gurmansku obalu slasti...
1kg tikvica (150 kcal)
300 g mljevenog mesa (oko 600 kcal)
150 g paradajza (21 kcal)
150 svježe paprike (30 kcal)
50 g luka (12 kcal)
1 češnjić bijelog luka
100 g trapista (322 kcal)
Origano
Začin, biber
Ukupno: 1135 kcal
Potrebno je birati manje tikvice , tako da ih 4-5 stane u kilo, otprilike da su dužine dlana. Tikvice se dobro operu, ne gule se, prerežu se uzdužno i samo im se sredina izdubi kako bi se dobio oblik čamca, a onda se svega 2-3 min bare u slanoj vodi.
Posebno se izdinsta sitno sjeckani crni i bijeli luk, dodaju se sjeckane paprike, paradajz i sredina tikvice koju smo izdubili. I na kraju mljeveno meso. Sve se na malo jačoj vatri brzo proprži, začini začinom, biberom i origanom.
Na kraju se ovom smjesom napune tikvice slože se na pek papir , preko njih se narenda trapist i u rernu na 200C oko 20 min. Kad se sir lijepo otopi i porumeni i tikvice su gotove.
Pomfrit je lijep prilog uz njih, pa kad dodate i salatu od svježeg povrća gurmanska plovidba može da počne...
Ko je online
Ko je na mreži: 27 gostiju i nema prijavljenih članova