MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći : "Ono što je posebno potrebno istaći jeste činjenica da Bowen tehnika nema kontraindikacije zato što je u pitanju samoiscjeljenje tj. samo tijelo jeste ljekar koji potpomognut znanjem i radom Bowen Festival - Zdravlje i njega zene 22. i 23. juna u TC Delta City:   Festival pod nazivom "Zdravlje i njega zene", odrzace se u Podgorici, 22. i 23. juna 2022. godine u trznom centru Delta City, od 16h do 22h.   Festival organizuje Udruzenje za holisticku Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!: Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!   Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta Kursevi klasične i brazilske maderoterapije u Podgorici: Obuka za brazilsku i klasičnu maderoterapiju u Podgorici 12. i 13.   i   16. i 17. aprila   Obuka se radi dva dana,  od 10 do 18h, teorijski dio i praktični rad na modelu. Sve Tanja Taubner: roman PETLJE: "Svako u sebi nosi posebnost, autentičnost, ono nešto po čemu je jedinstven i svoj. Svako. Ono što autentičnost guši, mogu biti brojne stvari. Strah, recimo, nesigurnost, zabrane. Ko zna čega Kurs maderoterapije u Nikšiću : Kurs masaže - maderoterapija      OBUKA ZA  HIT MASAŽA MADEROTERAPIJA - ANTICELULIT MASAŽA OKLAGIJAMA U NIKSICU 31. OKTOBRA I 1. NOVEMBRA  16 sati edukacije, dva dana, subota i nedelja, set oklagija, skripta, sertifikat  250 Kurs mikropigmentacije - Puder obrve u Podgorici 7. novembra: POWDER BROWS EDUKACIJA u Podgorici 7. novembra EDUKACIJA TRAJNE ŠMINKE OBRVA - PUDER OBRVE u Podgorici - akcijska i trenutno najpovoljnija cijena obuke!     Edukaciju vodi Emilija Dugić, profesionalni artist trajne šminke, vlasnica Obuka za brazilsku maderoterapiju u Podgorici 3. i 4. oktobra: Obuka za brazilsku maderoterapiju u Podgorici 3. i 4. oktobra   Obuka traje 2 dana, 16 sati ukupno, subota i nedelja od 10 do 18h Sve polaznice obuke dobijaju i sertifikat i set za

Beskvasni ječmeni hleb

Pečenje beskvasnog hleba izgleda kao komplikacija, ali je zapravo veoma lako, kada uvežbate postupak. Dobra je stvar što čak i u slučaju da hleb ne naraste, on je ukusan, za razliku od neuspelog hleba od belog brašna. Ako nemate ječmeno brašno zamenite ga pšeničnim, kukuruznim, heljdinim, raženim...

Pečenje beskvasnog hleba izgleda kao komplikacija, ali je zapravo veoma lako, kada uvežbate postupak. Dobra je stvar što čak i u slučaju da hleb ne naraste, on je ukusan, za razliku od neuspelog hleba od belog brašna. Ako nemate ječmeno brašno zamenite ga pšeničnim, kukuruznim, heljdinim, raženim... Ja sam ječmeno brašno sam samleo od zrna ječma (geršle), u mlinu za kafu, koji koristim samo za mlevenje semenki i zrna. Mislim da je bila dobra ideja da ječam ne sameljem u sasvim fino brašno, već malo krupnije, da bude kao griz. To je hlebu dalo dodatnu rastresitost, pa se nije "spljeskao".

Recept:

Razmitite 1 šolju pšeničnog brašna sa 1 šoljom mlake vode. Ostavite u keramičkoj posudi, poklopljeno tako da ima 2-3 mm prostora lufta, da bi ovo početno testo (starter) moglo da "diše". Ako je toplo kao što je sad samo tako ostavite testo u nekom ormanu bez promaje, da stoji puna 24 časa, da dobro uskisne. Kada je malo hladnije, umotati testo u čaršav ili tanko ćebence. Za ovo vreme prirodne gljivice iz vazduha "prave gozbu" i hrane se ugljenim hidratima iz brašna, odnosno proizvode ugljendioksid od kojeg testo narasta. Posle 24 časa, gljivice će pojesti svu "hranu" i biće gladne. To je pravo vreme da umešate još brašna, pa će testo zbog gladnih gljivica lepo
narasti.

Dakle, u uskisli starter umešajte sada 1 šolju pšeničnog brašna i 1 šolju ječmenog brašna, kao i malo usitnjene morske nerafinisane soli (pola kašičice). Umesite testo, snažno gnječeći oko 10 minuta.Ostavite testo poklopljeno i smešteno na isti način kao i starter, opet 24 časa. Nakon ovog vremena, testo će lepo narasti, rascvetati se...

Za pečenje je važno da imate tešku metalnu ili keramičku posudu sa dobrim poklopcem. Zagrejte tu posudu i poklopac u rerni na 220 stepeni, pa preručite testo, poklopite i pecite 45 minuta na 220 stepeni, bez otklapanja. Otklopite posudu i pecite otklopljeno još oko 10 minuta.

Napomena: Brašna su različite vlažnosti, neko je vlažnije, neko suvlje – zavisi gde ga nabavite, koliko i kako stoji, itd. Moguće je da će biti potrebno malo više ili malo manje vode nego u receptu. Testo treba da bude mekan i kompaktno. Kako testo treba da izgleda, da bi hleb ispao na kraju dobar – to se uči iskustvom. Za pečenje hleba je potrebno puno vežbe i nesupelih pokušaja.
U svakom slučaju, hleb će uvek biti jestiv, bez obzira da li naraste ili ne.

Piše: Nikola Pešić

www.zdravirecepti.blogspot.com

Share

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 22 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN