MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Biorezonantna dijagnostika u Banja Luci od 14. do 16. juna : Biorezonantna dijagnostika i terapija u Banja Luci od 16. do 18. juna Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine. Informacije na  00382 67 535 705 ili na Viber 00382 67 385 157       Primenom Biorezonantna dijagnostika u Kraljevu od 4. do 6. juna: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Kraljevu od 4. do 6. juna 2020. i u Vrnjackoj Banji 2. i 3. juna Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, Kurs depilacije i kurs za manikir i pedikir u Baru i Podgorici:     Kurs u Baru 23. i 24. maja  Kurs u Podgorici 30. i 31. maja     KURS DEPILACIJE   Na kursu radimo sledeće:  - odnos sa klijentima  - higijena  - priprema prema tipu kože  - upoznavanje sa priborom i materijalom za Biorezonantna dijagnostika u Zrenjaninu od 7. do 9. juna: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Zrenjaninu od 7. do 9. juna Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Kurs za Kozmetičare - Kozmetički tretmani lica u Baru 8. i 15. maja:   Trodnevni Kurs za Kozmetičare - Kozmetički tretmani lica u Baru 8., 9. i 10. maja i 15., 16. i 17.maja     Polaznici obuke su osobe koje započinju poslovnu karijeru kozmetičara iz oblasti kozmetike Obuka za Dipping powder tehniku i Japanski manikir u Podgorici: U Podgorici će po prvi put biti održani kursevi za inovativne, ali sve više popularne tehnike, Dipping Nugenesis powder tehniku, kao i kurs za Japanski manikir. O tome razgovaramo sa Kreiraj život kakav želiš uz POY metodu: "Points of you (POY) je metodologija koja revolucionarno mijenja svijet koučinga, ljudskih resursa, ličnog i profesionalnog razvoja, sa ciljem da se unaprijedi kreativnost, produktivnost i zadovoljstvo ljudi i timova", objašnjava Kurs za kozmetičare - Tretmani lica - u Podgorici od 13. do 15. marta:   Kurs za kozmetičare - Tretmani lica u Podgorici 13., 14. i 15. marta i u Baru 21., 22. i 23. marta   Polaznici obuke su osobe koje započinju poslovnu karijeru kozmetičara iz Obuka za maderoterapiju 13. i 14. juna u Podgorici: Akcija i popusti za kurs masaže       HIT MASAŽA MADEROTERAPIJA - ANTICELULIT MASAŽA OKLAGIJAMA U Podgorici 13. i 14. juna 16 sati edukacije, dva dana, subota i nedelja, set oklagija, skripta, sertifikat, U Biorezonantna dijagnostika i terapija u Čačku 15. i 16. marta: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Čačku od 15. i  16. marta Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine. Informacije na  00382 67 535 705 ili na Viber 00382 67 385 157       Primenom dva

Beskvasni ječmeni hleb

Pečenje beskvasnog hleba izgleda kao komplikacija, ali je zapravo veoma lako, kada uvežbate postupak. Dobra je stvar što čak i u slučaju da hleb ne naraste, on je ukusan, za razliku od neuspelog hleba od belog brašna. Ako nemate ječmeno brašno zamenite ga pšeničnim, kukuruznim, heljdinim, raženim...

Pečenje beskvasnog hleba izgleda kao komplikacija, ali je zapravo veoma lako, kada uvežbate postupak. Dobra je stvar što čak i u slučaju da hleb ne naraste, on je ukusan, za razliku od neuspelog hleba od belog brašna. Ako nemate ječmeno brašno zamenite ga pšeničnim, kukuruznim, heljdinim, raženim... Ja sam ječmeno brašno sam samleo od zrna ječma (geršle), u mlinu za kafu, koji koristim samo za mlevenje semenki i zrna. Mislim da je bila dobra ideja da ječam ne sameljem u sasvim fino brašno, već malo krupnije, da bude kao griz. To je hlebu dalo dodatnu rastresitost, pa se nije "spljeskao".

Recept:

Razmitite 1 šolju pšeničnog brašna sa 1 šoljom mlake vode. Ostavite u keramičkoj posudi, poklopljeno tako da ima 2-3 mm prostora lufta, da bi ovo početno testo (starter) moglo da "diše". Ako je toplo kao što je sad samo tako ostavite testo u nekom ormanu bez promaje, da stoji puna 24 časa, da dobro uskisne. Kada je malo hladnije, umotati testo u čaršav ili tanko ćebence. Za ovo vreme prirodne gljivice iz vazduha "prave gozbu" i hrane se ugljenim hidratima iz brašna, odnosno proizvode ugljendioksid od kojeg testo narasta. Posle 24 časa, gljivice će pojesti svu "hranu" i biće gladne. To je pravo vreme da umešate još brašna, pa će testo zbog gladnih gljivica lepo
narasti.

Dakle, u uskisli starter umešajte sada 1 šolju pšeničnog brašna i 1 šolju ječmenog brašna, kao i malo usitnjene morske nerafinisane soli (pola kašičice). Umesite testo, snažno gnječeći oko 10 minuta.Ostavite testo poklopljeno i smešteno na isti način kao i starter, opet 24 časa. Nakon ovog vremena, testo će lepo narasti, rascvetati se...

Za pečenje je važno da imate tešku metalnu ili keramičku posudu sa dobrim poklopcem. Zagrejte tu posudu i poklopac u rerni na 220 stepeni, pa preručite testo, poklopite i pecite 45 minuta na 220 stepeni, bez otklapanja. Otklopite posudu i pecite otklopljeno još oko 10 minuta.

Napomena: Brašna su različite vlažnosti, neko je vlažnije, neko suvlje – zavisi gde ga nabavite, koliko i kako stoji, itd. Moguće je da će biti potrebno malo više ili malo manje vode nego u receptu. Testo treba da bude mekan i kompaktno. Kako testo treba da izgleda, da bi hleb ispao na kraju dobar – to se uči iskustvom. Za pečenje hleba je potrebno puno vežbe i nesupelih pokušaja.
U svakom slučaju, hleb će uvek biti jestiv, bez obzira da li naraste ili ne.

Piše: Nikola Pešić

www.zdravirecepti.blogspot.com

Share

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 57 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN