- Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra
- Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra
- Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra
- Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici
- Čudesna moć bio-eterične metode i terapije
- Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći
NOVI članci
Pirinčani hleb - recept
Kategorija: Kuhinja
Kaju je japanska riječ za žitarice koje se kuvaju dok ne postanu mekane i kremaste. Žorž Ošava je smislio izvrsni pirinčano-pšenični kaju hleb, koji je veoma popularan u makrobiotičkim domaćinstvima širom svijeta.
Potrebno:
- 2 šolje integralnog pšeničnog brašna
- 2 šolje meko kuvanog integralnog pirinča
- 1/8 – 1/4 male kašike morske soli
Priprema:
Pomiješati brašno i morsku so. Dodati meki pirinač i formirati tijesto. Ako je pirinač dovoljno mekan, neće biti potrebno dodavati vodu. Ako je pirinač bio kuvan u ekspres-loncu, dodati malo vode. Četvrtasti pleh od 40 cm podmazati sa malo susamovog ulja i posuti brašnom. Oblikovati tijesto u veknu i staviti u pleh. Oštrim nožem zasjeći tijesto po sredini. Staviti čist, vlažan peškir ili krpu na tijesto da bi se "izvukao" višak brašna. Ostaviti tijesto na toplom mestu, pored rerne ili toplog radijatora. Pustiti da odstoji 8-10 sati, povremeno vlažeći krpu ako se osuši. Pošto je tijesto nadošlo, peći 30 minuta na 150–180 stepeni. Zatim pojačati temperaturu na 200 stepeni i peći sat do sat i 15 minuta. Kad je hleb pečen, izvaditi ga i ostaviti ga da se hladi.
Po želji, u tijesto možete dodati kašiku suvog grožđa ili prženih semenki da bi se dobio blago slatkast ukus ili hrskaviji hleb.
Evelin Kuši
Recept iz knjige
"Kompletni vodič za makrobiotičko kuvanje"
Ko je online
Ko je na mreži: 28 gostiju i nema prijavljenih članova