MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Access Bars® obuka 28. septembra u Podgorici : Access Bars®  obuka u Podgorici 28. septembra    ACCESS BARS™ Sjećate li se kada ste zadnji put bili potpuno opušteni i pritom paženi i maženi? Ili je prošlo već previše vremena otkada ste Jelena Vuletić: Probudi liderku u sebi: "„Ja, liderka" predstavlja prvi koučing program u Crnoj Gori koji je posvećen razvoju liderstva kod žena." , objašnjava Jelena Vuletić, Izvršna direktorka za rizike Hipotekarne banke i osnivač kompanije "Balance to Grupne seanse hipnoze za odvikavanje od pušenja u Podgorici od 14. do 16. septembra: Ovo je problem koji se veoma uspešno rešava hipnozom. Kao i svaka zavisnost i navika, i ova se rešava tamo gde je i nastala, a to je u podsvesnom umu. Besplatno predavanje - Digitalne vještine i benefiti učenja programiranja u školskom uzrastu- : Predavanje na temu "Digitalne vještine i benefiti učenja programiranja u školskom uzrastu" održaće se u M:tel digitalnoj fabrici, 9.septembra u 19 časova, u saradnji sa kompanijom DigitalBee.   Domaćin susreta će biti Jasna Pejović: Kroz život idem sa osmjehom: "Ideja za ovaj kurs je rasla godinama, neka znanja su došla prirodno kroz posao koji sam obavljala, kaže Jasna Pejović, diplomirani Matematičar i Programer, Magistar Menadzmenta Informacionih Tehnologija, student Doktorskih studija Obuka za Reiki u Podgorici u septembru 2019.:     OBUKA za REIKI metodu u Podgorici u septembru Edukator: Vesna Vukcevic, Reiki Gendai Reiki Ho majstor i Ucitelj , Munai Ki terapeut, prakticar metode Kvantna harmonizacija.    Postanite sertifikovani REIKI praktičar, naučite da radite Reiki tretmane. Hipnoza sa Danielom Lukić u Podgorici od 12. do 15. septembra: Daniela Lukić iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 12. do 15. septembra u Podgorici   AKO ŽELITE DA SE OSOBODITE STRAHOVA, NERVOZE, TREME, NESANICE, EMOCIONALNIH PROBLEMA i sličnih smetnji, onda Biorezonantna dijagnostika i terapija u Mostaru od 14. do 16. avgusta: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Mostaru od 14. do 16. avgusta Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 17. do 19. septembra: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 17. do 19. septembra 2019. Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog Biorezonantna dijagnostika i terapija u Trebinju od 2. do 5. avgusta: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Trebinju od 2. do 5. avgusta Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja

Pirinčani hleb - recept

Kaju je japanska riječ za žitarice koje se kuvaju dok ne postanu mekane i kremaste. Žorž Ošava je smislio izvrsni pirinčano-pšenični kaju hleb, koji je veoma popularan u makrobiotičkim domaćinstvima širom svijeta.

Potrebno:


- 2 šolje integralnog pšeničnog brašna
- 2 šolje meko kuvanog integralnog pirinča
- 1/8 – 1/4 male kašike morske soli


Priprema:


Pomiješati brašno i morsku so. Dodati meki pirinač i formirati tijesto. Ako je pirinač dovoljno mekan, neće biti potrebno dodavati vodu. Ako je pirinač bio kuvan u ekspres-loncu, dodati malo vode. Četvrtasti pleh od 40 cm podmazati sa malo susamovog ulja i posuti brašnom. Oblikovati tijesto u veknu i staviti u pleh. Oštrim nožem zasjeći tijesto po sredini. Staviti čist, vlažan peškir ili krpu na tijesto da bi se "izvukao" višak brašna. Ostaviti tijesto na toplom mestu, pored rerne ili toplog radijatora. Pustiti da odstoji 8-10 sati, povremeno vlažeći krpu ako se osuši. Pošto je tijesto nadošlo, peći 30 minuta na 150–180 stepeni. Zatim pojačati temperaturu na 200 stepeni i peći sat do sat i 15 minuta. Kad je hleb pečen, izvaditi ga i ostaviti ga da se hladi.

Po želji, u tijesto možete dodati kašiku suvog grožđa ili prženih semenki da bi se dobio blago slatkast ukus ili hrskaviji hleb.

Evelin Kuši

Recept iz knjige

"Kompletni vodič za makrobiotičko kuvanje"

 

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 45 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN