- Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra
- Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra
- Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra
- Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici
- Čudesna moć bio-eterične metode i terapije
- Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći
NOVI članci
Granita od malina
Kategorija: Kuhinja
Granita ili sicilijanski sladoled omiljena je italijanska poslastica. Za razliku od sorbea, koji se tokom zamrzavanja miješa, granita se zamrzava naglo, bez miješanja, a onda se viljuškom grebe nekoliko puta u toku zamrzavanja.
Ako nemate vremena za to, onda ga prije serviranja usitnite u blenderu ili izlomite tučkom na sitne komade. Najpoznatiji ukusi granite su one pripremljene s kafom, jagodama i limunom, ali i pomorandžom, čokoladom..
GRANITA OD MALINA
POTREBNO:
115 g šećera, 300 ml vode, 500 g malina, 1 limun
PRIPREMA
Kuvajte šećer i vodu dok se šećer ne rastopi. Pustite da se prohladi, a onda stavite u frižider da se rashladi.
Štapnim mikserom ili u multipraktiku sameljite maline, pa ih propasirajte kroz fino sito. Pire od malina pomiješajte s dobro rashlađenim sirupom i smjesu ulijte u plastičnu posudu, dovoljno veliku da masa ne bude deblja od 2,5 cm. Poklopite i stavite u zamrzivač.
Kad počne da se zamrzava, viljuškom izgrebite smesu, a onda vratite da se ponovo zamrzava. Grebanje viljuškom trebalo bi ponavljati na svakih pola sata dok ne dobijete fine ledene kristale.
Ko je online
Ko je na mreži: 20 gostiju i nema prijavljenih članova