MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin od 9. do 12. jula u Baru: Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 9. do 12. jula u Baru Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje probleme bilo Mjerenje štetnih zračenja u vašem stambenom prostoru - u Podgorici od 9. do 13. jula: Da li se noću često budite, ili ujutru ustajete umorni i osećate se "kao da vas je voz pregazio"? Da li ima te teške snove, glavobolje, slabiju koncentraciju? Ako je tako, Kvantna analiza cijelog organizma u Podgorici od 9. do 13. jula: Quantum Resonance Magnetic Analyzer, uređaj je koji otkriva i analizira stanje kompletnog organizma. Ovaj aparat koristi najsavremeniju tehnologiju baziranu na kvantnoj medicini. Koristeći magnetnu rezonancu i merenje frekvencija elektromagnetnih impulsa tela, Yoga odmor u Ulcinju od 15. do 20. juna: Yoga + meditacija + pranayama + relaksacija + more + zvučna terapije + joga smijeha + REBT (popularni pravac psihoterapije) + meditativna šetnja = STRES DETOKS   YOGA ODMOR ULCINJ - VELIKA PLAŽA 15-20. Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 2. do 4. juna:  Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 2. do 4. juna.  Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Obuka za REIKI metodu 12. maja u Subotici:     OBUKA za Medical REIKI metodu 12. maja u Subotici Predavač - edukator: Dr Mirjana Mićović,(Beograd),  pedijatar, akupunkturolog, fitoterapeut, master i učitelj Reiki-ja -Gendai Reiki Ho. Postanite sertifikovani REIKI praktičar, naučite da radite Reiki Retreat za žene na moru od 8. do 14. juna 2018.: Retreat za žene na moru8-14 juni 2018, Ljuta kod Kotora   Kombinacija iz snova – letovanje u prelepom ambijentu kamene vile na samoj obali mora u mirnom mestu Ljuta u srcu Boke Radionica - Promijenite život hipnozom i autohipnozom - u Podgorici 29. aprila: RADIONICA "PROMENITE ŽIVOT HIPNOZOM I AUTOHIPNOZOM" u Podgorici u nedelju 29. aprila    Promenite svoj um savremenom hipnozom i samohipnozom!     Upoznajte se sa tehnikama hipnoze i autohipnoze, zagospodarite svojim umom, preuzmite kormilo vašeg Besplatno predavanje o Transcendentalnoj meditaciji u Podgorici 31.marta: Besplatno uvodno predavanje o Transcendentalnoj meditaciji u Podgorici u subotu, 31. marta. U sali hotela "New star", u ul. Kralja Nikole 106 Predavanje je od 16h do 17.30h Predavac je Ljubomir Kojo iz Postanite sertifikovani Reiki praktičar 27. i 28. aprila u Ljubljani:     OBUKA za Medical REIKI metodu 27. i 8. aprila u LJUBLJANI Predavač - edukator: Dr Mirjana Mićović,(Beograd),  pedijatar, akupunkturolog, fitoterapeut, master i učitelj Reiki-ja -Gendai Reiki Ho. Postanite sertifikovani REIKI praktičar, naučite da

Joga - Put ka sebi

 

 "O jednoj osobi možeš otkriti više u jednom satu igranja nego u jednoj godini razgovora"- Platon.

 


Razigrani duh

Igranje je način na koji možemo da stupimo u kontakt sa samim sobom i drugim oko sebe na prirodan način. To je duhovna konekcija bez napora jako slična meditaciji. Meditacija je potpuna prisutnost u trenutku i dostupnost mističnosti svakog novog trenutka. U tom trenutku potpunog uranjanja oslobadjamo se iskristaliziranih pretpostavki prošlosti i ulazimo u svijet nevinosti i novih mogućnosti.


Djeca se ne boje padanja i ustajanja i ponovnih pokušaja. To je za njih prirodno. Što smo stariji počinjemo da sumnjamo sami u sebe i druge oko nas. Strah i nepovjerenje ometa našu sposobnost igranja sa predanošću i naš život prelazi u igru ko ce biti bolji, ko će znati više i mi pocinjemo da brinemo. 

Počinjemo da se takmičimo i da optužujemo sve oko nas za naše jade. Optužujemo naše roditelje, haotičan život, bračne drugove, radne kolege, naše godine, neimaštinu, politiku, zauzetost, jednostavno smo programirani da vjerujemo da naš status, naše pozicije u društvu, naš izgled je ono što će nas napraviti srećnim ili nesrećnim.

Čitav naš život mi smo bili učeni da gledamo izvan sebe. Naši uzori su roditelji, ucitelji, eksperti, gurui a jedino što nas nikad niko nije učio je kako da upoznamo sebe.


Joga je spoznaja sebe


Joga je spoznaja sebe, spoznaja svojih mogućnosti i kako će naše odredjene akcije uticati na naš život.


Sjećam se jednog od mojih učitelja joge na mojim počecima koji je rekao :" Iscjedit ću te kao pomorandžu. Ako iscjediš pomorandžu - dobićeš sok od pomorandze a ako iscijedim tebe, šta ću dobiti?"
To je joga - da iscjediš sve iz svoje unutrašnjosti i staviš na površinu.

Tako da sve što je unutra: strahovi, sumnje, frustracije, toksini, snaga, vjerovanja, potencijali izadju tako što će ili nestati ili će se upotrijebiti za vaš daljni razvoj. Ti izazovi - fizički, emotivni, mentalni i duhovni vam daju priliku da doživite svaki dio sebe na sasvim novom nivou.

Sve počinje sa vašim tijelom. Joga je nevjerovatan oblik fitnesa koji oblikuje snažno i zdravo tjelo. Svaki mišić se koristi uravnoteženo što utiče na paljenje metaboličke peći. Vec poslije par mjeseci vježbanja osjećaćete se jaki i mirni i sa daleko više energije. Pravo je čudo kada to počnete osjećati.


Mi upijamo život kao sunđer i akumulišemo strahove i tjeskobe u našem sistemu. Joga praksom mi uspijevamo da dosegnemo sve kutke i skrivene džepove napunjene nepoželjnim stvarima i da ih se oslobodimo. Joga vam donosi nazad slatkoću i nevinost života. Djeca imaju joga tjela jer nisu nagomilana slojevima toksičnog življenja.


Uz pomoć joge bićete u stanju da razumijete da svaka akcija donosi rezultat. Bićete u mogućnosti da spajate tačke života i bićete u stanju da prepoznajete kako male dnevne aktivnosti imaju efekat domina. Joga će zapaliti vaš mentalni duh.

Odgovor je u nama


Kao istruktor joge i dugogodišnji učenik joge naučila sam da ne uzimam jogu kao dogmu. Kada počnemo da uzimamo nešto ozbiljno, vanjsko majstorstvo postaje cilj i mi se ponovo ulovimo u iluziji. Mnogi učitelji joge (gurui) uče da je tradicija sveta i da je moramo slijediti jer u protivnom nećemo uspjeti. Ali kako je to moguće?


Ako smo razdjelili unutrašnji glas mudrosti u korist onog što nam neko drugi govori kako doista možemo biti ono sto jesmo?

Tu smo samo u sjeni nekog drugog od koga tražimo odgovor. Ja vjerujem da moramo naći svoj vlastiti put i prošetati se njime. Nema joga učitelja, gurua koji vam može reći šta vama treba, niti u joga pozi, niti u dijeti, niti u životnom stilu. Joga učitelj vam može dati principe a na vama je dalje da koristite vašu intuiciju i ono što je pravilno za vas uz te osnovne principe. Uloga joga učitelja je da probudi u vama ono što je jednostavno zaboravljeno usput.


Kao Acro i partner joga insrtuktor pomažem odraslim da se osjećaju opet kao djeca, da vjeruju u sebe i druge i da otkriju vjerovanje u beskrajnu moć. Sa svojim studentima obično u početku vidim ogroman strah i nepovjerenje koje se jako brzo pretvara u ushićenje i podsticanje koje grade i koje im je potrebno kako bi raširili svoja krila.

 


Evo par ideja koje mogu da donesu lutanje kroz vaš život:


1) Umjesto našeg odraslog uobičajenog negativnog pitanja "Šta ako padnem?" da postavimo pozitivno dječije: "Šta ako uspijem?"

Kada djeca nešto istinski žele, ona ne prihvataju da ne mogu to ostvariti bez više pokušaja. Njihovi snovi su za njih već realnost. Oni sebe vide kako su to već dobili ili već uradili. Neka naši snovi postanu realnost tako što ćemo se pitati: "Kako ja mogu ovu situaciju u ovom momentu napraviti boljom?

 

2) Provodite vrijeme sa djecom ili životinjama. Gledajte ih kako se igraju, igrajte se sa njima i otkrijte svijet kroz njihove oči, oni su najbolji učitelji.


3)Isprobajte različite stilove joge ali i drugacije fizičke prakse kao što su ples, borilačke vještine, počnite nešto novo. Divno je biti početnik. Uživajte u procesu učenja.


4) Dozvolite sebi grešku. Na greškama se uči. Pokušajte da stojite na jednoj nozi sa zatvorenim očima i vidite koliko dugo možete da stojite. Smejte se ako padnete poslije par sekundi. Pokušajte opet. Poslije par pokušaja vrijeme stajanja će biti duže. Ako ne pokušate nećete ni uspjeti.


Znam da će se mnogi pitati - a zar joga nije ono presavijanje, zamotavanje ruku i nogu oko tjela, okretanje naopačke, zbunjujuće meditacije i hiljade objašnjenja kako se izvode a da ne govorim o duhovnom djelu koji treba da stvori prosvijetljene ljude.

Sve je to ono što će se mozda sresti na tom putu učenja joge. Joga je dugo putovanje bez destinacije. Mnogi moji studenti su me pitali na prvim časovima : "Koliko dugo moram vježbati da riješim problem bolova u kičmi ili bilo koji drugi problem?" Moj odgovor na to pitanje je : "Onoliko dugo koliko dugo si stvarao problem."
Probudite snagu koja je već u vama i promijenite svoj život.

Krenite na taj put sa jogom gdje ćete otkriti svoju vlastitu snagu. To putovanje stvarno vrijedi. Na njemu ćete sresti sebe.

Biljana Malešević, instruktorka joge

Share

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 80 gostiju i nema prijavljenih članova

Povezane teme

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN