MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Hipnoza sa Danielom Lukić u Podgorici od 12. do 15. septembra: Daniela Lukić iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 12. do 15. septembra u Podgorici   AKO ŽELITE DA SE OSOBODITE STRAHOVA, NERVOZE, TREME, NESANICE, EMOCIONALNIH PROBLEMA i sličnih smetnji, onda Biorezonantna dijagnostika i terapija u Mostaru od 14. do 16. avgusta: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Mostaru od 14. do 16. avgusta Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 23. do 25. avgusta: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 23. do 25. avgusta 2019. Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog Ako tražite uzrok bolesti, onda dobro pogledajte kičmu: Stručnjak iz Centra za kiropraktiku "Preporod", Miloš Prvanović,master kiropraktike, gostovaće u Podgorici od 19. do 21. jula Kontakt tel 067 535 705   Centar kiropraktike "PREPOROD" vrši ciljani terapeutski pristup mnogim zdravstvenim Biorezonantna dijagnostika i terapija u Trebinju od 2. do 5. avgusta: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Trebinju od 2. do 5. avgusta Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog stanja Film Dejvida Linča o meditaciji - premijerno u KIC-u 14. juna: Premijerno u Crnoj Gori "Meditacija, kreativnost, mir"   film Dejvida Linča   Dokumentarni film Dejvida Linča „Meditacija, kreativnost, mir“ biće, premijerno u Crnoj Gori, prikazan u petak 14.06.2019. u multimedijalnoj dvorani KIC Budo Tomović, Reiki tretmani u Nikšiću 18. i 19. maja:   Reiki je jedna od najstarijih metoda unapredjenja zdravlja poznata čovječanstvu. Zasniva se na vještini kanalisanja Univerzalne životne energije u cilju značajnog povećanja kapaciteta vitalne energije pojedinca, jačanja odbrambenih sposobnosti organizma, Besplatno predavanje - Život bez straha - u Podgorici 11.maja: Besplatno predavanje pod nazivom 'Život bez straha' u Podgorici, u subotu, 11.maja od 19h do 20h. Joga studio 'Tanja', ul. Crnogorskih serdara br 38.     Da li je život bez straha moguć? Reiki tretmani u Trebinju od 16. do 19. maja:   Reiki je jedna od najstarijih metoda unapredjenja zdravlja poznata čovječanstvu. Zasniva se na vještini kanalisanja Univerzalne životne energije u cilju značajnog povećanja kapaciteta vitalne energije pojedinca, jačanja odbrambenih sposobnosti organizma, Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici u julu: Biorezonantna dijagnostika i terapija u Podgorici od 18. do 20. jula 2019. Provjerite stanje kompletnog organizma najsavremenijim aparatima kvantne medicine.     Primenom dva najsavremenija aparata, radi se komforna, brza i sveobuhvatna analiza zdravstvenog

Jogi Fabijan: Nije sirova hrana za svakoga

 

Mislim da je krajnje vreme da se razmotri taj mit o sirovoj hrani. Pokušaću da to učinim iz ugla gledanja da je hrana najbolji lek. Korićenje lekova i - u manjoj meri - čajeva su samo jedan vid lečenja i možemo ih primenjivati dok nas ne stignu nuzefekti. Međutim, hrana je nasigurniji način lečenja jer jedemo svaki dan i to celog života. U tome je veličina Hipokratove maksime „da nam htrana bude lek i da nam lek bude hrana". Zato kada jedemo ono što je dobro za nas, održavamo dobro zdravlje i lečimo se; lečenje hranom je holistički pristup zdravlju.

E, iz mnogih razloga danas sedam od deset ljudi ima slab metabolizam. To je pre svega zbog masne, presne, procesuirane i „hladne" hrane što u kombinaciji sa stresnim načinom života dovodi do sporog metabolizma koji opet stvara preveliku kilažu, holeseterol i razne bolesti.

Kako izbrati koju hranu jesti, koja hrana da ti bude lek?

Za tačan odgovor na ovo pitanje je vrlo zanimljiva videti razliku u pristupu hrani na Zapadu i na Istoku. Nutricionizam Zapada je opsednut „super hranom" koju bi onda svi trebali jesti, dakle, nezavisno od tipa čoveka. Nutricionisti, a i svi mi, smo prepuni znanja o proteinima, šećerima, vitaminima, mineralima i svemu tome a ne vodimo računa kom tipu čoveka pripadamo.

Nećemo sada imati vremena da ulazimo u tipove čoveka prema Ajurvedi ili Kineskoj tradicionalnoj medicini ali ćemo ovde dati simptome slabog metabolizma:

- Osećaš nelagodnost u stomaku posle jela

- Proveri jezik ujutru i vidi da li imaš otiske zuba sa strane jezika 

- Da li ti je posle stolice potrebno da upotrebiš više od jednog listića toalet papira?

 

Ako imaš te simptome, trebaš preduzeti sledeće korake:

- Smanjiti ili ukinuti hladna pića i hranu

- Jesti više kuvane nego presne hrane

- Piti kafu i/ili čaj na pun a ne na prazan stomak

- I izbegavati „hladnu" hranu. Ovo je možda nov koncept za neke od vas pa da kažem par reči. Hladna (jin) hrana je ona koja raste na manje sunca, koja je slana, nemasna, bogata kalijumom, sočna i vlažna. Na primer: banana, grejpfrut, ananas, jabuke, kruške, lubenica, paradajz, krastavac, jagode, rotkvice, brokoli, karfiol, tikvice, mahunarke, ječam, jogurt, belance, so, itd, itd.

Već hiljade godina čovek jede kuvanu hranu i propagiranje sirove hrane bez obzira na tip čoveka ide na ruku samo prodavcima knjiga o sirovoj hrani.

Ono što je blagoslov sirove hrane to su – enzimi. Njih ima jako puno vrsta i nalaze se u svežoj, sirovoj hrani i oni su zaista „činioci života". Ima ih najviše u svežim klicama ali to ne znači da trebamo jesti samo sirovu hranu ili samo klice. Možemo, ako nemamo ni jedan od gorenavedenih simptoma.

Jako je važno da oni koji propagiraju sirovu hranu, provere na sebi - iskreno i bez predrasuda - da li se dobro osećaju; da provere ne da li nisu bolesni, nego da li su ZDRAVI (zdravlje nije odsutvo bolesti). Ukoliko im takav način ishrane nije doneo celovito i vibrantno zdravlje, onda bolje da ispitaju mogučnost nekih prilagođavanja.

Opasno je zbog ega zavaravati i sebe i druge.

Što se mene tiče, jako volim voće i jedem ga sveže ali povrće više volim kuvano, tako da sam spontano našao ravnotežu. Pošto sam i proizvođač svežih klica, jedem ih svakodnevno ali se ne hranim njima.

Jogi Fabijan

www.joga.rs

 

 

Share

 

 

 

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 40 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN