MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Info veče o hipnoterapiji 3. februara u Podgorici: Info veče o hipnoterapiji pod nazivom : "Moc podsvijesti" u Podgorici 3. februara od 20h u sali restorana "Ahh riba"     Da li tragate za resenjem za svoje probleme? Imate li neku temu 10 savjeta za zdravlje slavnog japanskog ljekara: Preminuo je 18. srpnja 2017., u 105. godini, a u nasljeđe čitavom svijetu ostavio je vrlo vrijedna osobna saznanja o nedokučivoj tajni dugog življenja.   Hinohara je pomogao i u uspostavljanju medicinskih Radionica - Kako se osloboditi negativnih emocija 28. januara u Podgorici: U nedelju, 28. januara od 17h do 20h odrzace se radionica pod nazivom "Kako se osloboditi negativnih misli i emocija".    Koliko puta ste bili preplavljeni bijesom, tugom, patnjom, krivicom? Koliko to Radionica - Kako pronaći srodnu dušu - 3. decembra u Podgorici: RADIONICA ZA SAMORAZVOJ Nedelja 3. decembar 2017Vrijeme: 16h-19h   Tema radionice: Kako pronaći srodnu dušu   Cilj radionice je kako kroz samospoznaju zakoraciti ka srodnoj Dusi, njegovati partnerski odnos, prevazici zivotne prepreke, prihvatiti ono sto jeste Radionica - Moć odgovornosti - 7. decembra u Podgorici: Radionica "Moć odgovornosti" 7. 12. u Podgorici   Možda postoji nešto u vašem životu što bi po ličnim kriterijumima moglo biti bolje, ali kad razmišljate o tome niste baš sigurni da znate Hipnoterapija u Banja Luci od 24. do 27. februara:   Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane  od 24. do 27. februara   Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje probleme bilo da je Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin od 6. do 9. novembra u Beču: Tatjana Beočanin, hipnoterapeut iz Beograda, vlasnica Hipno centra Beograd, će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 6. do 9. novembra u Beču   Više o Tatjaninom radu i hoipnozi mozete naći na njenom Obuka za lajfkoučeve 11. i 12. novembra u Podgorici: OBUKA ZA LAJFKOUČEVE U PODGORICI počinje 11. i 12. novembra 2017.   Obuka Emocionalne energo terapije i transformacije omogućava vam da ovladate znanjima i tehnikama life coucha i primenite ih kako na Seminar - Da li je hipnoza i Vase resenje? - u Podgorici 14. septembra: Trocasovni seminar pod nazivom " Da li je hipnoza i Vasr resenje?" odrzace se u Podgorici u cetvrtak, 14.septembra od 18h do 19h Seminar vodi Tatjana Beocanin, hipnoterapeut iz Beograda, vlasnica Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin od 3. do 6. februara u Podgorici: Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od od 3. do 6. februara u Podgorici Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje probleme

Feng shui 10 da i ne, prvi dio

Feng Shui praksa je raznovrsna i slojevita, sa mnogo škola i različitim perspektivama. Na Istoku je tradicija da se ova vještina uči direktno od majstora, koji nasleđuju ili na drugi način slijede linije starih majstora, premda se u zadnje vrijeme klasični Feng Shui podučava čak i na univerzitetima u Hongkongu i Singapuru (Singapore Polytechnic).

Nakon što je prije nekoliko godina izgubio značajnog klijenta iz Azije, navodno zbog toga što njegovo zdanje nije bilo sagrađeno i uređeno po principima klasičnog Feng Shuija, Donald Trump je odlučio da i sam isproba Feng Shui na djelu. Ubrzo, pronašao je odgovarajućeg majstora koji mu je analizirao prostor i napravio neophodna podešavanja.

Iako je Feng Shui tokom poslednjih deset godina postao izuzetno popularan na zapadu, paradoksalno se o ovoj metodi danas zna uglavnom isto koliko i prije  deset godina. Ono malo znanja što je stizalo sa tradicionalno zatvorenog Istoka, rado je na zapadu bilo ogrnuto ruhom new age-a, kako od strane pojedinaca željnih znanja, tako i od onih željnih brze zarade.

Od davnina pa naovamo, još uvijek važi staro pravilo, a to je da život čovjeka prate 3 vrste „sreće" ili energija: energija neba (vrijeme, tajanstveni kosmički uticaji), energija tla (Feng Shui) i energija čovjeka (naša ljubaznost, ispravnost, moralnost, želja za znanjem, dobra djela koja činimo i sl.). Rođenjem smo dobili energiju koja je zacrtana u našim genima; pored toga, još uvijek postoji slobodna volja da se odlučuje, uči i primjenjuje naučeno, te i da se angažuje neko ko će stručno i ozbiljno da odradi Feng Shui konsultaciju; ipak, čak i kada se to završi, individua ostaje sama sa sobom, pa joj ne preostaje ništa drugo no da radi na sebi tako da jednog dana postane - bolji i kvalitetniji čovjek.

1. Feng Shui je instant metoda

NETAČNO

Feng Shui NIJE instant metoda; preciznije rečeno - autentični kineski Feng Shui to nije. Na žalost, čak i oni koji vjeruju da se bave Feng Shuijem i koriste kolokvijalno ovaj izraz, zapravo se bave nekom vrstom ''energetskog podešavanja prostora'', varijacijom new age metoda, često i ne znajući da ono što rade nije Feng Shui, već nešto sasvim drugo. Najčešće se dešava da oni nikada nisu čak ni sreli pravog majstora klasičnog kineskog Feng Shuija, te da su znanje stekli čitajući knjige i da u praksi primjenjuju ono što su negdje pročitali ili - čuli od drugih. Da bi se izbjegle greške, potrebno je postaviti dva pitanja svima koji vjeruju da se bave Feng Shuijem:

•     Gdje ste vi to učili? Čime se vi, zapravo bavite, hoćete li mi malo detaljnije objasniti?

Reputacija koju je Feng Shui stekao na zapadu nije do metode, već prije svega do  ljudi. Želja da se živi bolje i kvalitetnije a da se pri tome ne plati cijena za to, nije realna zato što mi skoro uvijek dobijemo onoliko koliko i platimo. Napredak bez ulaganja i truda nije moguć, a kada prestanemo da vjerujemo u edukaciju i usavršavanje, desi se da zastanemo i zaglavimo se negdje na svom putu.

2. Feng Shui primjenjuju manje obrazovani ljudi.

NETAČNO

Baš naprotiv, klasični kineski Feng Shui primjenjuju prije svega obrazovani i odlično informisani ljudi, koji znaju da se radi o složenoj nauci; oni takođe znaju da se klasični Kineski Feng Shui dugo uči a često poznaju i istorijat nastanka ove metode kao i njenu dugu tradiciju. Kao racionalnim i praktičnim ljudima, stalo im je da iskoriste postojeće kapacitete svog prostora, zaposlenih i samog biznisa do maksimuma.

 

3. Feng Shui je preko 4000 godina stara metoda.

TAČNO

Klasični kineski Feng Shui jeste metoda čija se starost procjenjuje i na više od 5000 godina. Pošto su ljudi uvijek zavisili od tla, mnoge civilizacije su bile posvećene istraživanju načina na koje bi mogli da prežive i unaprijede svakodnevni život (blizina vode, uzvišenja koja bi zaštitila od hladnih vjetrova i neprijatelja). Ipak, samo je kineska civilizacija preživjela do danas, skupa sa znanjima koja su plod hiljadugodišnjih istraživanja. Njihova znanja su dobacila toliko daleko i duboko, da su oni stremili ne samo da pronađu boravište za sebe, već i da pronađu posebna mjesta koje će i njihovim potomcima obezbijediti boljitak i stabilnost.

U prvo vrijeme, sva znanja su bila rezervisana za cara i njegove ministre, a Feng Shui je primjenjivan da bi se orijentisale prije svega spiritualno značajne strukture. kao što su hramovi. Kasnije, Feng Shui je počeo da bude primjenjivan da bi se na najpovoljniji mogući način orijentisala i mjesta za boravak i druge građevine. Povoljnost je određivana na osnovu geografskih elemenata lokacije, kao što su vode i uzvišenja, ali i na osnovu pravaca kompasa, vremenskih perioda, uticaja zvijezda... Klasični Feng Shui je vremenom izrastao u složenu i slojevitu nauku, koja je potkrijepljena sistematizovanim znanjem naslijeđenim u knjigama očeva Feng Shuija, kao što su Guo Pu, Yang Gong i Lai Pu Yi. Većina savremenih majstora ove vještine slijedi i prenosi znanje Yang Gong-a i Lai Pu Yi-a.

4. Klasični kineski feng shui se primarno bavi energijom tla - zemlje. Osnovni instrument u klasičnom kineskom Feng Shuiju jeste specijalni kompas, Luo Pan.

TAČNO

Energija (zemlje) nije svuda ista, a njen se kvalitet može ustanoviti geomag- netnim kompasom. Energija tla varira na svom putu ispod površine zemlje, i potrebno joj je vrijeme da sazri i okolnosti da se nakupi. Kada je ima u obilju i kada izlazi na površinu na tačno određeni način, ona može da bude izuzetno iscjeljujuća i da obezbijedi po- rodicama koje tu žive, tokom mnogih generacija, velike dobrobiti, prije svega dobro zdravlje i sreću. Mjesta sa obiljem energije tla su poznata i kao mjesta koja nas opuštaju i iscjeljuju, na kojima se osjećamo prijatno i ispunjeni energijom.

Da bi se utvrdili kvalitet i kvantitet energije tla i voda na određenom području, uobičajeno se koristi tradicionalni geomantski instrument, kompas Luo Pan. Luo Pan je nalik običnom kompasu utoliko što pokazuje pravce sa preciznošću do jednog stepena, iako se po svim drugim karakteristikama - razlikuje. Naime, u ovom kompasu koji se nalazi na drvenoj ploči, nalaze se krugovi u kojima su, na kineskom jeziku, ugravirane mnogobrojne formule; „čitajući" ih, ekspert sa velikom preciznošću može da proceni povoljnost određene lokacije i prostora.

5. Efekti primjene Feng Shuija su momentalni i snažni.

NETAČNO I TAČNO

Premda adekvatna primjena klasičnog kineskog Feng Shuija zaista može da donese injekciju energije u jedan životni ili poslovni prostor, u praksi se ipak ne teži brzim efektima već se prije svega insistira na stalnoj snabdevenosti prostora energijom, Ch'i, kao što se teži i postizanju usklađenosti između prostora i njegovih korisnika. Naravno, postoje određene stare i do skora dobro čuvane metode koje se ko- riste za „aktiviranje" prostora, a svode se na primjenu određenih formula klasičnog Feng Shuija sa metodama odabira najboljeg datuma i formulama Yi Jinga, kojima se može postići precizno usmjereni brzi efekat.

Snežana Tufegdžić Althea je majstor klasičnog kineskog Feng Shuija i autor više knjiga. Profesionalno se bavi pružanjem Feng Shui konsultacija za životni i poslovni prostor, kao i Date Selection i Ba Zi Destiny Reading konsultacijama. Više informacija o Feng Shuiju možete potražiti na site-ovima: www.classicallyfengshuied.com, www. feng-shui.in.rs, kao i na blogu www.classicalyfengshuied.blogspot.com

Informacije u vezi zakazivanja +381 63 8021 971 (12-17h) ili mailom: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Share

 

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 100 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN