MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

              

 

Info veče o hipnoterapiji 3. februara u Podgorici: Info veče o hipnoterapiji pod nazivom : "Moc podsvijesti" u Podgorici 3. februara od 20h u sali restorana "Ahh riba"     Da li tragate za resenjem za svoje probleme? Imate li neku temu 10 savjeta za zdravlje slavnog japanskog ljekara: Preminuo je 18. srpnja 2017., u 105. godini, a u nasljeđe čitavom svijetu ostavio je vrlo vrijedna osobna saznanja o nedokučivoj tajni dugog življenja.   Hinohara je pomogao i u uspostavljanju medicinskih Radionica - Kako se osloboditi negativnih emocija 28. januara u Podgorici: U nedelju, 28. januara od 17h do 20h odrzace se radionica pod nazivom "Kako se osloboditi negativnih misli i emocija".    Koliko puta ste bili preplavljeni bijesom, tugom, patnjom, krivicom? Koliko to Radionica - Kako pronaći srodnu dušu - 3. decembra u Podgorici: RADIONICA ZA SAMORAZVOJ Nedelja 3. decembar 2017Vrijeme: 16h-19h   Tema radionice: Kako pronaći srodnu dušu   Cilj radionice je kako kroz samospoznaju zakoraciti ka srodnoj Dusi, njegovati partnerski odnos, prevazici zivotne prepreke, prihvatiti ono sto jeste Radionica - Moć odgovornosti - 7. decembra u Podgorici: Radionica "Moć odgovornosti" 7. 12. u Podgorici   Možda postoji nešto u vašem životu što bi po ličnim kriterijumima moglo biti bolje, ali kad razmišljate o tome niste baš sigurni da znate Hipnoterapija u Banja Luci od 24. do 27. februara:   Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane  od 24. do 27. februara   Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje probleme bilo da je Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin od 6. do 9. novembra u Beču: Tatjana Beočanin, hipnoterapeut iz Beograda, vlasnica Hipno centra Beograd, će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od 6. do 9. novembra u Beču   Više o Tatjaninom radu i hoipnozi mozete naći na njenom Obuka za lajfkoučeve 11. i 12. novembra u Podgorici: OBUKA ZA LAJFKOUČEVE U PODGORICI počinje 11. i 12. novembra 2017.   Obuka Emocionalne energo terapije i transformacije omogućava vam da ovladate znanjima i tehnikama life coucha i primenite ih kako na Seminar - Da li je hipnoza i Vase resenje? - u Podgorici 14. septembra: Trocasovni seminar pod nazivom " Da li je hipnoza i Vasr resenje?" odrzace se u Podgorici u cetvrtak, 14.septembra od 18h do 19h Seminar vodi Tatjana Beocanin, hipnoterapeut iz Beograda, vlasnica Hipnoterapija sa Tatjanom Beočanin od 3. do 6. februara u Podgorici: Tatjana Beočanin iz Beograda će raditi individualne hipnoterapeutske tretmane od od 3. do 6. februara u Podgorici Da li tragate za izlazom iz vaše trenutne situacije?  Tražite li rešenje za svoje probleme

Uvod u feng shui

 

Feng shui je vještina uređenja prostora u kojem živimo i(li) radimo. Primarni cilj ove vještine je uspostavljanje harmonije sa okruženjem.
Feng shui je nastao u Kini. Njegova primjena na Istoku ima veoma dugu tradiciju. Ova vještina nas uči važnosti življenja u skladu sa energijom kojom smo okruženi i čiji smo sastavni dio. Ta energija ima različite nazive, pa se u Kini naziva či, u Japanu ki, u Indiji prana...Či, tj. energija je u nama i svuda oko nas.

 

 

 

Jin i jang

Postoje dva osnovna oblika energije: jin i jang. Njihovo međusobno preplitanje i odmjer se najlakše shvata kroz simbol tai chi (osnovna energija). Tai chi je poznatiji kao simbol jin-jang. Na njemu je prikazana težnja energije za balansom:

Jin - mirnija, pasivnija, mekša, tamna strana, ženski princip;
Jang - brža, aktivnija, čvršća, svijetla strana, muški princip.

Ništa nije potpuno jin ili potpuno jang. To se uočava i na ovom simbolu. Bijela strana ima jednu crnu tačku i obrnuto. Te dvije strane predstavljaju dva dijela iste cjeline, a istovremeno teže balansu.

Kako je feng shui veoma slojevit i kompleksan, uči se godinama. Ipak, moguće je naučiti osnovna pravila i principe, te ih primjenjivati na prostor. Tom primjenom može se uravnotežiti energija prostora, osjećati se mnogo prijatnije i udobnije u sopstvenom domu i poboljšati kvalitet života uopšte.

 Osam oblika energije i strane svijeta

 

Prije uređenja, potrebno je odrediti pravce/strane svijeta koji dom i prostorije u njemu zauzimaju. Svaki pravac predstavlja - odnosi se na određeni segment života.

Sjever- karijera, bogatstvo, finansije;
Istok- zdravlje, porodični odnosi;
Zapad- djeca, kreativnost;
Jug- slava, popularnost, reputacija;
Sjeveroistok- lični rast, razvoj, učenje;
Jugoistok- sreća sa novcem, prosperitet;
Jugozapad- majka, brak, partnerstvo;
Sjeverozapad- otac, putovanja, pomoć drugih.

Pet elemenata

Svaki od sljedećih pet elemenata opisuje tip energije i povezan je sa određenom stranom svijeta. Osim toga, svaki element je povezan sa oblicima, bojama i materijalima.

Voda je element velike snage. U feng shui-u voda se povezuje sa bogatstvom. Energija vode donosi napredak. Zbog velike snage mora se „držati pod kontrolom".

Boja - crna, plava
Oblik - talasast, krivudav
Strana svijeta - sjever

Vatra je element velike moći. Koristi se u malim dozama i sa velikom obazrivošću. Smatra se nepovoljnim velika količina elementa vatre u kući, jer može „uzburkati strasti", podstaći nervozu i svađe među ukućanima. Vatra donosi slavu, popularnost, strast...

Boja - crvena
Oblik - trouglast
Strana svijeta - jug

Metal je element koji donosi sreću, pomoć od drugih ljudi. Simbol je velike moći, a vezuje se i za energiju oca.

Boja - bijela, srebrna
Oblik - kružni
Strana svijeta - zapad, sjeverozapad

Drvo je element čija energija donosi napredak, rast. Vrlo je važno da bude uspješno aktiviran jer se odnosi na zdravlje. Drvo donosi sreću u odnosu na materijalna sredstva.

Boja - zelena
Oblik - pravougaoni
Strana svijeta - istok, jugoistok

Zemlja je element velike snage. Energija ovog elementa pruža oslonac, snagu, ostvaruje ravnotežu...Element zemlje se vezuje za majku i ženski dio porodice.

Boja - braon, žuta
Oblik - kvadratni
Strana svijeta - jugozapad, sjeveroistok

 

Međusobni odnos elemenata

Svi elementi (kako u prirodi i našem okruženju, tako i u našim domovima), konstantno se prožimaju i utiču jedni na druge. Njihovo međusobno djelovanje može biti produktivnog i destruktivnog karaktera.

Produktivni ciklus elemenata:


zemlja - metal
metal - voda
voda - drvo
drvo - vatra
vatra - zemlja

Destruktivni ciklus elemenata:


metal - drvo
drvo - zemlja
zemlja - voda
voda - vatra
vatra - metal

Monna magazin br.2

 

Share

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 99 gostiju i nema prijavljenih članova

Povezane teme

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN