MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra: Koliko stres i negativne emocije štete zdravlju   "Imam glavobolje od stresa", "Sve me boli od nervoze"... Koliko puta se desilo da izgovorite rečenice poput ovih? Živimo u veoma stresnom vremenu koje zahtijeva vještine Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je kvantna/spektralna analiza?   Svaka ćelija ima svoj spektar sa određenim karakteristikama. Pre svake hemijske promene u ćeliji nastupa fizička promena. To izaziva treperenje ćelijske membrane, a to opet emituje spektar koji može da Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra : Jasan vid bez naočara  Gorica Mijovic i Marijan Brvar su instruktori treninga vida odnosno metode oporavka vida vežbama za oči. Unazad 9 godina bave se edukacijom o tome kako da osobe koje Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u radu, Čudesna moć bio-eterične metode i terapije: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći : "Ono što je posebno potrebno istaći jeste činjenica da Bowen tehnika nema kontraindikacije zato što je u pitanju samoiscjeljenje tj. samo tijelo jeste ljekar koji potpomognut znanjem i radom Bowen Festival - Zdravlje i njega zene 22. i 23. juna u TC Delta City:   Festival pod nazivom "Zdravlje i njega zene", odrzace se u Podgorici, 22. i 23. juna 2022. godine u trznom centru Delta City, od 16h do 22h.   Festival organizuje Udruzenje za holisticku Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!: Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!   Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta

Kurs Transcendentalne meditacije u Beogradu od 23. do 27. jula

Kurs Transcendentalne meditacije u Beogradu od 23. do 27. jula

 

"Dobrobiti koje donosi primena ove tehnike počinju da se pojavljuju momentalno, od prve meditacije. Nije potrebno da čekamo da prođu nedelje, meseci ili godine, već od trenutka kada prvi put sednemo da meditiramo, počinju da se ispoljavaju blagodeti na svim nivoima čovekovog postojanja, ", objašnjava Ljubomir Kojo, licencirani Učitelj Transcendentalne meditacije, konsultant Mahariši ajurvede, aromaterapeut, praktičar Rekonektivnog iscjeljivanja

 

Šta je Transcendentalna meditacija?

 

Transcendentalna meditacija je laka, prirodna i nenaporna tehnika za razvoj punog potencijala čoveka. To je jedinstvena tehnika čiji se principi i praksa fundamentalno razlikuju od bilo koje druge forme meditacije ili metode mentalnog ili fizičkog razvoja dostupnih na tržištu. To je najviše ispitivana tehnika samorazvoja na svetu. Do sada je urađeno preko 600 nezavisnih naučnih istraživanja na preko 250 univerziteta i istraživačkih instituta u 33 zemlje.

 

Ona su rađena od Moskovskog instituta za kibernetiku pri Ruskoj akademiji nauka, preko Karolinska univerziteta iz Švedske, Stenforda, Jejla, Harvarda, Prinstona, Masačusetskog instituta za tehnologiju i mnogih drugih, sve do nekoliko istraživanja koja su urađena kod nas, na Institutu za mentalno zdravlje.

Ta istraživanja su pokazala da je Transcendentalna meditacija najefikasnija dostupna tehnika, koja omogućava duboku relaksaciju, oslobađa od stresa, unapređuje zdravlje, povećava inteligenciju i kreativnost, donosi osećaj sreće i unutrašnje ispunjenosti i time daje direktan doprinos unapređenju međuljudskih odnosa i dostizanju svetskog mira.

To nije nikakva religija, filozofski sistem ili nešto slično, to je tehnika direktnog iskustva. Pomoću nje dolazimo u kontakt sa osnovnim poljem života koje je nauka nazvala Jedinstvenim poljem ili Univerzalnim poljem prirodnog zakona.

 

Jedinstveno polje je, kako je i moderna fizika utvrdila, izvor svih sila i svih čestica koje postoje u prirodi, izvor cele kreacije ili celog univerzuma. Samim tim, ono predstavlja i osnovno polje života iz koga nastajemo i u kome postojimo i mi, ljudska bića. Primenom Transcendentalne meditacije naš duh dolazi u kontakt sa Jedinstvenim poljem i na taj način dostiže svoje osnovno stanje, stanje potpune slobode, neograničenosti, stanje gde nema nikakvih misli, nikakve mentalne aktivnosti, stanje najveće svesnosti. Zato se za ovu tehniku kaže da je tehnika povratka sebi ili tehnika povratka kući.


Jedinstveno polje je rezervoar beskonačne energije, beskonačne ineligencije, beskonačne kreativnosti. Ono predstavlja, kako kvantna fizika kaže, polje čiste svesti, čiste Kreativne inteligencije, beskonačne organizujuće moći Jedinstvenog polja.
Kreativna inteligencija je univerzalna inteligencija Prirode, koja je stvorila i koja održava u savršenoj ravnoteži ceo Univerzum. Ona je izvor sveg reda u prirodi. Dodir sa njom unosi stanje reda u ceo naš sistem i unapređuje sve aspekte i sve nivoe našeg postojanja.

 

Dobrobiti koje donosi primena ove tehnike počinju da se pojavljuju momentalno, od prve meditacije. Nije potrebno da čekamo da prođu nedelje, meseci ili godine, već od trenutka kada prvi put sednem da meditiramo, počinju da se ispoljavaju blagodeti na svim nivoima čovekovog postojanja.To se dešava na nivoima psihe, uma, tela, počinju čak i da se poboljšavaju odnosi sa okruženjem.

Od prve meditacije počinju da se osećaju rezultati – život počinje prirodno da se živi sve više u stanju blaženstva, počinje prirodno da bude ispunjen mirom i srećom. Um i mišljenje postaju jasniji i skladniji, želje počinju da se ispunjavaju bez napora i automatski.
Ako lišće na drvetu nije kakvo bi trebalo da bude, možemo ga zaštiti od sunca ili se na bilo koji drugi način pobrinuti za njega ali iskusan baštovan zna da će jednim potezom, zalivanjem korena, učiniti da stablo, grane, grančice, cvetovi i svi ostali aspekti drveta trenutno ožive i razvijaju se. Zalivaj korenje da bi uživao u plodovima!

 

 

 

 

Ko sve moze nauciti i primjenjivati ovu tehniku?

Ova tehnika je toliko laka za učenje da je može naučiti svako ko je u stanju da ima ili da misli bilo kakve misli. Toliko je laka da je deca od desete godine uče na isti način kao i odrasle osobe. Deca od treće godine života je mogu naučiti ali na malo drugačiji način, prilagođen njihovom uzrastu, dok je od desete uče potpuno isto kao odrasli. Kod dece od desete pa do dvadesete godine života se jedino razlikuje preporučeno vreme trajanja same vežbe meditacije, sve ostalo je isto kao kod odraslih osoba.

 

 

Šta se dešava u toku same meditacije?

 

U toku meditacije naš um ili bolje rečeno naša pažnja spontano počinje da doživljava sve suptilnija faze razvoja sopstvenih misli. Nauka kaže da mi koristimo samo 5-10 % našeg mentalnog potencijala. U toku same meditacije, naša pažnja počinje da sa te grube površine svesnih misli spontano putuje ka unutra, doživljavajući sve finije i manje izražene nivo svojih misli, sve dok ne dođe do izvora misli, do Jedinstvenog polja. Kada doživi najsuptilniji izraz misli, tada transcendira (što znanči prekoračiti, otići van nečega) polje relativnog iskustva i odlazeći van domašaja misli, smiruje se u stanju transcendentalne svesti, stanju apsolutnog postojanja, stanju gde nema nikakve mentalne aktivnosti, nikakvih misli ali je um potpuno budan i svestan sebe. To je jedini način da se ode van domašaja misli, čiji „teror" trpimo svakodnevno. U tim trenucima ostvarujemo stanje potpunog potencijala.
Kada talas sa površine okeana dostiže svoj maksimalni potencijal. Kada se slegne, kada se smiri, kada dođe u svoje osnovno stanje. Tada on stiče status okeana, tada on jeste ceo okean.

 

Koji su glavni benefiti od meditacije?

 

Benefiti ili dobrobiti koje se ostvaruju primenom ove tehnike su mnogobrojne. Najčešće se priča o rezultatima istraživanja koja su pokazala dobrobiti primene ove tehnike u četiri značajna područija čovekovog življenja. To su razvoj mentalnog potencijala, unapređenje zdravlja, socijalni ili međuljudski odnosi i dostizanje svetskog mira. Na uvodnom predavanju se detaljno izlažu mnoga od tih istraživanja, što je teško izvodljivo u članku ove dužine. Ipak, pomenućemo neke od rezultata u sve četiri oblasti.

 

¤ Mentalni potencijal: Značajno i neprekidno se uvećava korišćenje mentalnog potencijala, za koji nauka inače kaže da ga koristimo samo 5 – 10%. Dolazi do oživljavanja funkcionisanja svih područija moždanih aktivnosti. Poboljšava se i dugoročna i kratkoročna memorija, bez obzira na godine starosti onog ko je vežba. Dolazi do povećanja koeficijenta inteligencije, kao i raznih drugih oblika inteligencije, nasuprot uverenju u naučnim krugovima koje je vladalo do ovih istraživanja, da inteligenciju nije moguće povećavati posle 24. – 25. godine starosti. Poboljšava se učenje i usvajanje novih znanja i koncepata, kao i mogućnosti akademskih postignuća. Smanjuje se neurotičnost, anksioznost, depresija, poboljšava moralno rezonovanje. Misli postaju snažnije i sređenije, što dovodi do toga da postajemo sve efikasniji u obavljanju bilo koje vrste posla ili akativnosti.

 

¤ Zdravlje: Dolazi do smanjenja krvnog pritiska i sistolnog i dijastolnog. Smanjuju se aterosklerotične naslage ili plakovi na zidovima krvnih sudova, samom vežbom, bez ikakvih medikamenata. Smanjuje se insulinska rezistencija, koja je glavni uzročnik dijabetesa tipa 2. Čovek se podmlađuje tj. smanjuje se biološka starost organizma. Smanjuju se vrednosti masnoća u krvi, kao što se i povećava alkalnost organizma. Poboljšavaju se atletske sposobnosti, što su prepoznali mnogi svetski poznati i uspešni sportisti, među kojima je i Novak Đoković.
Praksa Transcendentalne meditacije stvara, na onoga ko je vežba, izuzetno jake revitališuće i podmlađujuće uticaje, koji su kumulativni. Rezultat istraživanja u tom segmentu je dao zapanjujući rezultat. On kaže da se biološka starost, koja predstavlja realno stanje ili starost organizma, smanjuje kod praktikanata TM-a, koji to rade u poslednjih pet godina, za čitavih dvanaest godina! To znači da je čovek posle pet godina bavljenja ovom tehnikom podmlađen za čitavih dvanaest godina!

 

 Emisiju - gostovanje Ljubomira na tv Pink mozete pogledati klikom OVDJE¤ Socijalni odnosi: Povećavaju se radni učinak i zadovoljstvo u obavljanju posla, čak i kad se radi o najmonotonijim poslovima. Poboljšava se vrednovanje drugih osoba, što dovodi do našeg poboljšanog ponašanja i istog takvog odgovora iz okruženja. Ova tehnika stvarajući zdravog i srećnog pojedinca doprinosi stvaranju srećnog i skladnog društva. Ona razvija kvalitete uma i srca i doprinosi širenju pozitivnih uticaja u okolinu i kolektivnu svest i time stvara harmonično društvo koje se bazira na uzajamnom uvažavanju i skladnom ponašanju. Poboljšavaju se odnosi u zajednici bilo koje vrste, porodici, preduzeću, sportskom ili bilo kakvom timu.


Dobrobiti na ovom polju su prepoznale i uvele ovu tehniku za svoje zaposlene mnoge velike i uspešne firme kao što su Majkrosoft, Oliveti, Dženeral motors, Bank of Amerika, Ford, Motorola, Amerikan ekspres, IBM, Erikson, Kseroks, HP, Honda i mnoge druge.
Transcendentalna meditacija je uvedena u mnoge škole i univerzitete širom planete. Pokazalo se da kod učenika za vrlo kratko vreme, od samo par meseci, dolazi do poboljšanja uspeha na testovima i ispitima, kao što se i poboljšava njihovo ponašanje prema drugim učenicima i nastavnom osoblju. Učenici počinju da sve manje izostaju sa časova i da radije pohađaju nastavu. Deca oslobođena stresa postaju uzorni učenici i vršnjačko nasilje postaje samo ružna prošlost.

 

¤ Svetski mir: Svetski mir, koji je nedosanjani san celokupnog čovečanstva u svetskoj istoriji, postaje java i stvarnost zahvaljujući tehnici Transcendentalne meditacije. Problem koji nije mogao biti rešen zbog svoje veličine, primenom ove tehnike, rešava se na nivou pojedinca. Kada srećni i zadovoljni pojedinci odašilju te uticaje u okruženje i kolektivnu svest, dolazi do stvaranja srećnih i mirnih društava, što automatski dovodi do uspostavljanja svetskog mira.


Individualna i kolektivna svest su tesno povezane i snažo utiču jedna na drugu. Njihov uticaj je takav da kad 1% stanovnika nekog grada, oblasti ili države praktikuje tehniku Transcendentalne meditacije, automatski dolazi do takvih promena u kolektivnoj svesti da se sve negativne tendencije u društvu, kao što su stopa kriminala, broj samoubistava, broj saobraćajnih nesreća i slično, smanjuju za čak 25 – 30%. Istovremeno rastu pokazatelji pozitivnih promena u društvu. Merljive su čak i pozitivne promene u dešavanjima na berzi.

Do ovog otkrića se došlo 1974. godine i fenomen je nazvan Maharišijev efekat, po Mahariši Maheš Jogiju, indijskom fizičaru i najznačajnim svetskom naučniku u polju tehnologija razvoja svesti. On je i osnivač ili bolje reći obnovitelj više hiljada godina stere tehnike Transcendentalne meditacije.

Već 1976. godine Mahariši objavljuje postojanje, kasnije nazvanog, Proširenog Maharišijevog efekta. On govori da je, za postizanje spomenutih promena u kolektivnoj svesti, dovoljno samo √(1%) stanovnika te određene oblasti, pod uslovom da oni praktikuju TM Sidhi ili napredne tehnike Transcendentalne meditacije, među kojima je najpoznatija tehnika Jogijskog letenja. Postojanje ovog efekta je nauka dokazala 1983. godine.
Broj naprednih praktikanata, koji je dovoljan da dovede do kvantnog skoka u kolektivnoj svesti na celoj planeti, je samo 10.000. 
Važno je znati da svako ko praktikuje Transcendentalnu meditaciju, čini najbolju moguću stvar, ne samo za sebe, već i za svoju, kako bližu, tako i dalju okolinu.

 

Da li se zdravstvene tegobe mogu umanjiti primjenom ove tehnike?

 

Kako da ne. Savremena medicina kaže da je, u zavisnosti od autora, od 75 pa do čak 90% hroničnih bolesti psihosomatskog porekla. To znači da su ta oboljenja ili direktno izazavana stresom ili da stres ima glavnu ulogu u njihovom nastajanju. Tehnika transcendentalne meditacije, kao daleko najefikasnija tehnika u oslobađanju od stresa, uklanja sam uzrok psihosomatskih oboljenja. To se dešava zahvaljujući tome što nas vežbanje ove tehnike oslobađa ne samo svakodnevnih, već i duboko ukorenjenih stresova koje smo sticali tokom celog života.

Visoki krvni pritisak, angina pektoris, bronhijalna astma, diabetes melitus, reumatoidni artritis, izvesni poremećaji tiroidne žlezde, ekcemi, ulkusna bolest, samo su neka od obolenja koje moderna medicina klasifikuje kao psihosomatska.
Redovna vežba tehnike Transcendentalne meditacije doprinosi znatnom ublažavanju ovih tegoba, a u nekim slučajevima i do potpunog povlačenja simptoma.
U mojoj praksi, imao sam na desetine i desetine slučajeva gde je vežba tehnike TM, zajedno sa malim promenama u dnevnoj rutini i ishrani, doprinela bitnom popravljanju stanja. Kod pojedinih tegoba, na primer nesanice, delovanje je gotovo trenutno.

 

 

Kako je doslo do toga da pocnete da se bavite Transcendentalnom meditacijom?

 

 

U momentu kada sam se našao na raskrsnici nekih životnih puteva, imao sam snažno ubeđenje i osećaj da način života koji sam do tada vodio, a koji se može nazvati uobičajnim, nije sigurno sve što kao ljudska bića možemo dostići i da mora postojati neki viši cilj ili smisao života.

 

Zainteresovao sam se za vežbe joge i počeo da ih upražnjavam. Osećao sam se bolje i lagodnije ali se osećaj neke nedovoljnosti i dalje javljao. Čitajući literaturu koja se bavi čovekovim duhovnim razvojem, došao sam do zaključka da je meditacija nešto što bih trebao da probam. Pokušavao sam sa raznim tehnikama i živeo u ubeđenju da činim prvu stvar. Nekako mi je pod ruku pala Maharišijeva knjiga „Nauka o Bitku i umetnost življenja". U njoj on govori o tehnici Transcendentalne meditacije, o tome zašto je dobro vežbati je, o mehanizmu same tehnike i o tome da se jedino može naučiti postupkom kojim se prenosila milenijumima, od učitelja učeniku. Čitajući knjigu, javila mi se jaka želja da naučim tu tehniku. Sledeće pitanje koje mi je došlo bilo gde naći učitelja. Već posle samo nekoliko dana se desila još jedna u nizu „čudnih" koincidencija, koje su me pratile na tom putu sopstvenog razvoja. Saznao sam, od dobrog prijatelja, sa kojim sam se intezivno družio već nekoliko godina, da mu je prvi komšija, vrata do vrata, učitelj Transcendentalne meditacije. Mom iznenađenju nije bilo kraja.


Vrlo brzo sam zakazao uvodno predavanje i naučio tehniku. Tek sam tada shvatio da ona potpuno drugačija od bilo čega što sam do tada iskusio. Lakoća same prakse i efekti koji su odmah počeli da se javljaju su mi jasno govorili da je moja potraga za najefikasnijim sredstvom, koje će mi pomoći u maksimalnom ubrzanju sopstvene evolucije, završeno.

 


Posle kraćeg vremena praktikovanja, shvatio sam da ne postoji verovatno ništa drugo čime bih se bavio i time dao najveći mogući doprinos, ne samo sopstvenom razvoju, nego i razvoju i poboljšanju društava u celini. Sledećih nekoliko godina sam posvetio svojoj praksi meditacije i obuci koja me je dovela do toga da postanem učitelj ove vredne tehnike.

 

 

Osim sto ste Ucitelj TM, kojim srodnim tehnikama i metodama se bavite?

 

Za ajurvedu, najstariji medicinski sistem na svetu, zainteresovao sam se pre nego što sam postao učitelj Transcendentalne meditacije. Čitao sam neke knjige o ajurvedi i stvorila mi se želja da se bolje upoznam sa njom. Mnogo puta, od kada sam počeo da primenjujem ovu tehniku, uverio sam se da je tačno ono što se čuje od učitelja a to je da želje koje podstiču naš razvoj i čine nam dobro, počinju sve više i sve lakše da se ostvaruju kada čovek započne sa praksom meditacije. To se desilo i po mom završetku poslednje faze škole za učitelja Transcendentalne meditacije. Kada sam se, posle pet meseci neprekidne obuke vratio kući, dočekalo me je veliko iznađenje. Za četiri dana su počinjale postdiplomske studije Mahariši ajurvede, prvi put organizovane u jugoistočnoj Evropi! Još jednom su mi se, iznenada i potpuno spontano, otvorila velika vrata. Sa velikim zadovoljstvom sam započeo i posle skoro dve godine završio studije. Tada sam stekao zvanje konsultanta Mahariši ajurvede.


Vrlo brzo po završetku tih studija opet su se, gle iznenađenja, koje to i više nije, otvorila još jedna vrata. Opet se, prvi put kod nas, organizovala specijalizovana obuka za konsultanta u Mahariši aromaterapiji, koja predstavlja sastavni deo Mahariši ajurvede. Sa time što sam postao i Mahariši aromaterapeut, zaokružio sam jednu celinu veoma značajnog i srodnog znanja koje dolazi iz zajedničkog izvora prastarog, najstarijeg postojećeg znanja u današnjem svetu, iz drevne Vedske civilizacije.

Pored toga, obavljam tretmane Rekonekcije Kreativnom inteligencijom. To je postupak koji ne dolazi iz već pomenutog izvora znanja. On je novijeg datuma ali to ne umanjuje njegove fantastične rezultate u brzom isceljivanju kompletnog čovekovog bića. Obavlja se bez dodira, u tri tretmana od po pola sata. To dovodi do aktiviranja samoisceljujućih mehanizama koji postoje u svakome od nas. Rezultat toga je oslobađanja od velikog broja neravnoteža i bolesti koji postoje na bilo kom nivou našeg bića.

 


 

U Beogradu  cete odrzati kurs Transcendentalne meditacije u  julu. Koliko kurs traje?

 

Kurs traje pet dana, tokom kojih treba obezbediti po dva sata vremena.
Počinje se uvodnim predavanjem, na kome se stekne jasnija slika o samoj tehnici, razjasne neke nedoumice i postave željena pitanja. Sledećeg dana, kada se dobiju sva potrebna uputstva za započinjanje sa tehnikom, polaznik je već praktično naučio da meditira i stekao prva iskustva. Sve dobrobiti o kojima smo pričali počinju da se ispoljavaju već tada, od prvog dana meditacije. Sledeća tri dana služe za proveru same prakse i tokom njih se dobija još dosta dublje i šire znanje o mehanizmu same tehnike, o tradiciji iz koje ona dolazi, o mehanizmu oslobađanja od stresa tokom meditacije i odgovori na pitanja koja se u međuvremenu pojavila.
Posle tih pet dana polaznik je osposobljen da da do kraja života obavlja praksu bez ičijeg vođstva ili usmeravanja.
Ova tehnika, kako je neko rekao, za razliku od drugih tehnika meditacije, ne stvara sledbenike već lidere.

 

 

Da li su potrebne neke pripreme ili predznanje?

Za njeno učenje i primenu nije potrebno nikakvo predznanje ili sklonosti, ne zahteva promenu životnih navika ili načina života. Nije čak potrebno ni verovati u dobrobiti koje donosi. Dovoljno je samo je praktikovati, vežbati, svi rezultati dolaze potpuno automatski. To je razloga zašto se ova tehika naziva mehaničkom ili automatskom tehnikom razvoja svesti.

 

 

Da li je tacno da ljekari i zdravstveni radnici u svijetu preporucuju TM kao sredstvo za ocuvanje zdravlja?

 

Da, potpuno tačno. U celom svetu se sve više uviđa vrednost Transcendentalne meditacije. Američka asocijacija za srce ili za bolesti srca je, u poslednjih nekoliko godina, uložila dvadestčetiri miliona dolara u svoja istraživanja o uticaju primene ove tehnike na bolesti srca i krvnih sudova. Rezultat tih istraživanja je, da je tehnika Transcendentalne meditacije postala jedina relaksaciona tehnika za koju su lekari dobili preporuku da savetuju pacijentima njeno korišćenje. Takva preporuka se može dobiti od lekara širom sveta.

Da su uticaji primene Transcendentalne meditacije veoma povoljni za zdravlje govori i podatak da više osiguravajućih kompanija u Americi daju 30% popusta na životno osiguranje praktikantima ove tehnike. Razlog je taj što oni manje oboljevaju, manji su im medicinski troškovi i imaju duži životni vek. To je ono što pogoduje osiguravajućim društvima, pojedinci koji uplaćuju osiguranje a pri tom su zdravi i dugo žive.
Ova tehnika je, zahvaljujući tim svojim pozitivnim uticajima, uvedena u mnoge vrtiće, škole, univerzitete, firme, vojske, policje i zatvore, u velikom broju zemalja širom sveta.
Ono što je zajedničko pripadnicima svih tih organizacija je da im je potreban razvoj svesti, dobro zdravlje, kako psihičko tako i fizičko, oslobađanje od stresa i osećaj sreće i zadovoljstva. To je upravo ono što Transcendentalna meditacija omogućava potpuno prirodno, spontano i lako.

 

Kurs Transcendentalne meditacije u Beogradu od 23. do 27. jula (5 dana, u popodnevnim casovima)

Cena petodnevnog kursa 200 eura

Informacije na  

WhatssApp 00382 67 535 705 , ili

VIBER 00382 67 385 157

 

 

Share

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 41 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN