MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra: Koliko stres i negativne emocije štete zdravlju   "Imam glavobolje od stresa", "Sve me boli od nervoze"... Koliko puta se desilo da izgovorite rečenice poput ovih? Živimo u veoma stresnom vremenu koje zahtijeva vještine Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je kvantna/spektralna analiza?   Svaka ćelija ima svoj spektar sa određenim karakteristikama. Pre svake hemijske promene u ćeliji nastupa fizička promena. To izaziva treperenje ćelijske membrane, a to opet emituje spektar koji može da Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra : Jasan vid bez naočara  Gorica Mijovic i Marijan Brvar su instruktori treninga vida odnosno metode oporavka vida vežbama za oči. Unazad 9 godina bave se edukacijom o tome kako da osobe koje Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u radu, Čudesna moć bio-eterične metode i terapije: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći : "Ono što je posebno potrebno istaći jeste činjenica da Bowen tehnika nema kontraindikacije zato što je u pitanju samoiscjeljenje tj. samo tijelo jeste ljekar koji potpomognut znanjem i radom Bowen Festival - Zdravlje i njega zene 22. i 23. juna u TC Delta City:   Festival pod nazivom "Zdravlje i njega zene", odrzace se u Podgorici, 22. i 23. juna 2022. godine u trznom centru Delta City, od 16h do 22h.   Festival organizuje Udruzenje za holisticku Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!: Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!   Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta

PEAT i Aspektika tretmani online

Individualne online konsultacije
 
Oslobodite se problema poput anksioznosti, strepnje, uznemirenosti, neraspolozenja...
 
Najefikasniji nacin i metoda resavanja emocionalnih problema.
 
Radimo online, putem video poziva preko Vibera, WhatsApp-a ili Hangouts-a (samo ako imate gmail mail adresu)
 
Rešavanje konkretnih tema i problema. Radi se fokusirano i usmjereno na jednu temu koja predstavlja problem. Tretman traje od sat do sat i po vremena.
 
 
Tretmani u toku kojih radimo metode koje su odgovarajuce za vasu temu. Prvenstveno se radi PEAT metoda. Ukoliko dodje do potrebe da se radi neka dodatna ili vise odgovarajuca tehnika ili metoda, to su: PEAT, Aspektika, DP4, tehnika 'Cepelin'. 
 
Dinamika rada je po dogovoru.
 
 

PEAT metoda

„Vi ni ne slutite ko ste. U vašoj najdubljoj srži vi niste pojedinac, već čitavi univerzum." OSHO

 

 

Šta je PEAT metoda?

 

PEAT je praktična energetsko-spiritualna metoda koju je razvio klinički psiholog Živorad Mihajlović Slavinski. PEAT ima za cilj eliminaciju psiholoških problema, promjenu percepcije sebe i svijeta, promjenu ponašanja i generalno povećanje kvaliteta života, i veoma je efikasna u oslobađanju od konkretnih problema. Danas postoje mnoge tehnike uz pomoć koji čovjek može umanjiti lične probleme ili ih u potpunosti prevazići.


Naši problemi, negativna stanja i reakcije, a takođe i neoptimalna ponašanja, uzrokovana su onim što nazivamo mentalni i emocionalni „naboj". Naboj su sadržaji nesvjesnog, potisnute misli i emocije koje smo stvorili tokom života, u različitim iskustvima.

Potisnute misli i emocije aktiviraju se automatski i kompulsivno u različitim životnim situacijama i stvaraju nepoželjne reakcije, stanja i ponašanja, drugim riječima „probleme". Da bismo efikasno eliminisali neki problem, moramo da identifikujemo i osvijestimo sve nesvjesne sadržaje koji su vezani za taj problem.

 

Kada smo otkrili sve djelove nekog problema oni nestaju, tj. bivaju integrisani, a problem zbog kojeg se Peat tretman radio, više ne postoji.

Peat je univerzalna procedura primjenljiva na svaku negativnu odnosno nepoželjnu reakciju ili stanje.

Peat metoda mi je omogućila da budem efikasna.

Duboki Peat integriše negativna stanja i reakcije. A negativna stanja i reakcije se aktiviraju kada usmjerite pažnju na neki svoj cilj ili kada vam je neki cilj ugrožen. Što imate više naboja, tj. negativnih reakcija i stanja, to imate više barijera koje vas razdvajaju od ciljeva i onemogućavaju vas da budete efikasni i preduzmete akciju.

 

 

Zasto sam pocela da se bavim ovim metodama?
 
 
Odgovor je jednostavan. Zbog efikasnosti. 
Dugo sam imala strah od voznje koji je bio uzrokovan saobracajnim udesom. Pokusavala sam dugo i na razlicite nacine da rijesim to. 
Tako sam dosla do PEAT metode. Poslije seta od 3 tretmana u toku kojih je doslo do oslobadjanja od potisnutog straha, pretrpljenog stresa i bola, pocela sam da vozim. To je za mene bio veliki napredak i dokaz o efikasnosti metode.
 
Posle toga sam se obucila za rad, prosla obuke kod terapeuta, edukatora i učitelja iz Beograda, za ovu i ostale metode. To je bilo prije sest godina. 
Od tada, do danas, naucila sam i interesovala se za razne tehnike, i svakodnevno se bavim njima, ali sto se tice resavanja konkretnih problema i tema, nisam naisla ni na jednu tako efikasnu. " Maja Pejović

 

"Funkcionalnost je sposobnost ostvarivanja ciljeva" V. Stojakovic

 

Kada osoba usmjeri pažnju na neki svoj cilj i ima negativnu reakciju, osoba se povlači od cilja.
Reaktivna osoba je zaglavljena, ne radi na svojim ciljevima, već radi samo ono što mora i koliko mora. Nažalost, izgleda da je većina ljudi danas zaglavljena. Što više svojih reakcija integrišete putem Peata, to ćete biti funkcionalnija osoba. Imaćete veću sposobnost rada na ciljevima, a time i veće ispunjenje u životu.

 

Oslobađanje od naboja

 

Osnovna karakteristika primjene PEAT metode je oslobađanje od naboja.


Šta je naboj?

Od dolaska na svijet, mi stvaramo impresije o sebi, drugima i životu uopšte.

 

Te nesvjesne impresije su potisnute misli i emocije, tačnije to su 4 elementa:

- mentalne slike/sjećanja,
- misli,
- emocije i
- tjelesne senzacije.

 

U jednom trenutku razvoja ličnosti količina impresija postaje toliko velika da preuzima kontrolu nad nama i našim životima. To je naše nesvjesno. Impresije utiču na našu percepciju sebe i života i stvaraju naše ponašanje.

Oslobađanjem odnosno integracijom naboja putem PEAT procesa osoba postiže najmanje dvije koristi, praktičnu i duhovnu. Gledano sa praktične strane, što manje naboja, to je bolji kvalitet života. Sposobniji smo da radimo na svojim ciljevima, a i naša percepija sebe i stvarnosti se iz korijena mijenja.
Sa duhovne strane, što manje impresija imamo to smo bliži onome što zaista jesmo, tačnije i istinitije percipiramo sebe i cjelokupnu egzistenciju. Filozofija i neke druge grane nauke imaju za krajnji cilj da otkriju istinu o životu. Putem integracije naboja, ljudsko biće ne samo da otkriva istinu o sebi i egzistenciji već je i direktno doživljava. (Vladimir Stojaković)

 

Necu umjesto vas nista uraditi. Ali cu uraditi za vas i biti uz vas, tako da cemo zajednicki proci kroz proces oslobadjanja od onoga sto vam predstavlja prepreku na putu prema kvalitetnom i slobodnom zivotu.

 

Na cemu cemo raditi?

Radicemo na konkretnim temama odnosno problemima i to do resenja.

Do oslobadjanja od problema dolazi tako sto se oslobodite od naboja koji vas veze i drži kao taoca. Kako da shvatite šta je naboj?

 

Zamislite da ste krenuli autom do nekog odredista. Mjesto sa kojeg ste krenuli cemo nazvati tacka A. Vas cilj je odrediste, nazvacemo ga tacka B. Pokrenuli ste auto, i vozite prema tacki B. Odjesnom primjecujete da ne mozete dalje. Zasto? Na autoputu pred vama primjecujete veliku stijenu. Potpuno je blokirala put i ne mozete dalje. Ta stijena bi bila naboj. Naboj o kojem govorimo. To je ta prepreka koja vam stoji na putu. Dok je stijena na ulici, ne mozete stici do tacke B.

Ovim tretmanima se postize uklanjanje "stijene", prevazilazenje prepreka koje vam stoje na putu. Kada ih otklonimo, vi ste slobodni, mirni, funkcionalni i sigurno stizete do vaseg odredista.

 

Kod kojih problema se PEAT može primjenjivati

PEAT se može primenjivati na sve što ima emocionalni naboj:

strahovi, fobije,

- otpori,

- anksioznost,

- kompulsivnosti bilo kog tipa,

- nepoželjna ponašanja,

- mane, slabosti, itd.

Sve što ima naboj koji mi doživljavamo kao problem.

Na primjer, ljubomora, strah od javnog nastupa, stres, nesanica, depresija, prejedanje, agresivno ponašanje, napetost u prisustvu autoriteta, nedostatak motivacije da radimo na svojim ciljevima, osjećanje niže vrijednosti, potreba za privlačenjem pažnje, neuspjeh, problemi u odnosima i slično.

 

Primjeri tema iz prakse:

- strah od visine, strah od javnog nastupa,
- otpor prema učenju stranog jezika,
- anksioznost osobe koja želi da započne svoj biznis,
- bijes osobe kojoj otac nameće svoja vjerovanja,
- napetost u prisustvu nepoznatih ljudi,
- nesigurnost jer osoba nema dovoljno novca,
- ljubomora kada supruga priča sa drugim muškarcima,
- nervoza u prisustvu autoriteta,
- krivica zbog odnosa prema supruzi,
- osećanje niže vrijednosti...

 

Kao metoda iscjeljenja, PEAT je terapija koja omogućava brzo i lako uklanjanje čitavih lanaca problema. PEAT teži isključivo uklanjanju osnovnog uzroka problema koji imamo.


PEAT je jedinstven i po tome što pored terapije, zadire u domen spiritualnog razvoja. Duboki PEAT omogućava dopiranje do najdublje srži vašeg Bića, do vaših Ličnih Kodova ili Primordijalnih Polariteta. Oni više od bilo kojeg drugog pojedinačnog elementa u našem nesvjesnom određuju našu percepciju, ličnost i ponašanje.
Kako polariteti utiču na vaš život
Događa li vam se da krenete u neku akciju, u početku ste puni entuzijazma i ideja, da biste nakon određenog vremena potpuno izgubili interes, odustali, čak porušili stvoreno?
Ili čeznete za ljubavnim odnosom, koji kad ostvarite, poslije određenog vremena vas počinje gušiti i najednom sloboda za vas ima mnogo veću vrijednost? Ili proživljavate stanja nemira i frustracije iz bilo kojeg razloga, a kada se uspostavi tako željeni mir ubrzo vam počinje biti dosadno i ponovo upadate u nekakvu životnu dramu?


Ne postoji osoba na ovoj planeti koja nije proživljavala neku vrstu klackalice u svom životu, pri čemu je ovaj proces potpuno nesvjestan i prisilan, nešto što se „mora učiniti", bez dubljeg razumijevanja i svjesnog izbora. Zašto se to događa?


Živimo u svijetu suprotnosti, dualnosti, polariteta. Dualni univerzum predstavlja životno igralište na kojem igramo svoje životne igre iz godine u godinu. Njegovu osnovu čine polariteti, suprotstavljene životne sile u nama i u univerzumu izvan nas, pri čemu su ovi drugi odraz stanja u našoj svijesti. Kao i sve u prirodi i ljudska psiha je bipolarna, gdje jedno stanje uma ne može postojati bez svoje suprotnosti. Dvojstvo znači opažati i doživljavati te suprotstavljene sile.


Svijet doživljavamo kao pozornicu dualnosti ili dvojstva jer smo tako naučeni od ranog djetinjstva. Imamo snažnu tendenciju da neku osobu doživljavamo kao dobru ili lošu, neku situaciju kao povoljnu ili nepovoljnu, tačku gledišta kao tačnu ili pogrešnu.


Ono čemu se opireš to postaješ. – Buda


PEAT tretmani


S prvim tretmanom PEAT procesa, otkrivamo i osveštavamo svoje Lične Kodove ili Praiskonske Polaritete. Integracija osobnih kodova rješava vaš fundamentalni životni problem zauvijek.
Negativna, ograničavajuća i samosabotirajuća uvjerenja podrivaju naše namjere i nastojanja. Mogu ograničiti naš potencijal i uspjeh u životu, ugroziti emocionalne odnose ili čak odrediti izbor naše profesije. Čini se potpuno logično ukloniti negativna i ograničavajuća uvjerenja ako želimo živjeti istinski zdrav život.
Ako želimo ostvariti bilo koji cilj, ne možemo očekivati da ćemo ostvariti ikakav značajan uspjeh ako vjerujemo da zapravo nećemo uspjeti, da uspjeh ne zaslužujemo, ili da je njegovo ostvarenje uopšte moguće. Da li osoba koja doživljava takvu realnost, koja se tako osjeća u vezi sa svojim ciljevima može očekivati njegovo ostvarenje? Odgovor znate i sami - ne može.
Stoga je uklanjanje duboko ukorijenjenih svjesnih i nesvjesnih uvjerenja važan i nužan korak u postizanju harmonije i podizanju kvaliteta svakodnevnog života. Tokom PEAT tretmana mi otkrivamo i neutrališemo bilo koja svjesna i nesvjesna uvjerenja koja vas sprečavaju da živite istinski zdrav život.

PEAT tretmani predstavljaju efikasan način za trajno i brzo uklanjanje trauma, problema, neželjenih emocionalnih i fizičkih stanja i reakcija, za ostvarenje vaših ciljeva i trajno unapređenje kvaliteta života.

 

PRISTUP I NAČIN RADA

Koristi se individualni pristup pri tretiranju problema ili cilja. Tretman traje oko sat, do sat i po vremena.
Tretmani funkcionišu na djelotvoran i siguran način.
Tretmani su dostupni lično i online.

 

 

ONLINE TRETMANI

Praktičan, pristupačan, siguran i efikasan način. Radi se putem linka koji dobijete, na racunaru. 
Bez obzira gdje se nalazite, tretmani su vam dostupni putem računara, tableta ili telefona.


Brzi rezultati. Trajne promjene.

 

 

Primjeri iz prakse

 

- Djevojka od 21 godinu je dosla sa temom da stalno dobija otkaze. Po njenim rijecima, gdje god bi se zaposlila, posllije mjesec iili dva, nekad i krace dobila bi otkaz. Kako je mijenjala poslove, uocila je da se to ponavlja. Iznova i iznova osjecala je sve vecu frustraciju, cak je i gubila motivaciju da nadje novi posao. Obratila mi se sa pitanjem da li se ove metode mogu primjeniti na nesto tako. Dogovorile smo prvi tretman. U toku rada, poceo je da izlazi naboj vezan za tu temu. Osjetila je olaksanje, ali joj kako je rekla "nista nije bilo jasno".

Dosla je na drugi tretman. Radile smo istu temu. Oslobodila se od puno ljutnje, bijesa, osjecanja da je niko ne razumije i slicno. Otisla je uz recenicu "kao da joj je neko skinuo brdo tereta sa ledja". Dosla je na treci tretman u nizu. U toku rada, doslo je do prepoznavanja kljucne stvari vezane za ovu temu. Naime, bila je na polovini studija tada a posao je trazila da bi imala prihode dok studira.

Medjutim, u toku rada je "otkrila" da taj fakultet uopste nije bio njen izbor, da je na nagovor oca studirala a da ona sama ima toliki otpor da joj dodje da "napusti sve". Poslovi koje je birala su bili vezani za istu struku i naboj u njoj se odrazavao na spoljasnja desavanja tako sto bi "napustala sve" iako prividno ne svojom, nego tudjom voljom. I tu je, kao i sa fakultetom, kako je kasnije kroz smijeh rekla "igrala kako drugi sviraju". Tada je uvidjela da vise nema osjecanje duznosti kao i to da ne mora da radi ono sto ne zeli, ali i da moze ako zeli.

Tako je postignuta integracija odnosno razrijesen je njen unutrasnji konflikt koji se odnosio na ovu temu. Stvari su se vrlo brzo posle toga promijenile. 

 

1. Klijentkinja se žali da nije zadovoljna odnosom sa suprugom. Tokom PEAT procesa javljaju se različiti sadržaji svijesti koji su relevantni za konkretan problem. U jednom trenutku klijentkinja se sjeća situacije iz davne prošlosti kada je sa drugim emocionalnim partnerom, prije braka, doživjela izuzetno, vrhunsko emocionalno iskustvo. Za nju, to je baš ono što ona želi od svog partnera i njihovog odnosa.
U tom iskustvu iz prošlosti, nesvjesno donosi odluku „neću prihvatiti ništa manje od ovoga". U prevodu, to znači da ukoliko njen emocionalni život nije na nivou tog, sada idealizovanog iskustva, ona neće biti zadovoljna, i imaće negativnu reakciju. Zbog toga, ona nesvjesno poredi svog supruga i iskustva koja ima sa njim, sa jednim iskustvom koje je vremenom idealizovano, i naravno ima negativnu reakciju. Nijedna osoba, koja ima svoje dobre i loše strane, ne može da se poredi sa idealizovanim iskustvom iz prošlosti. Svako pada na tom testu.
Kada je klijentkinja osvijestila ovu kompulsivnu odluku („neću prihvatiti ništa manje od ovoga"), imala je uvid u svoje ponašanje i negativno stanje od kojeg smo počeli proces je nestao.

 

2. Klijentkinja koja se žali da osjeća strah da će je emocionalni partner napustiti. U situacijama prekida emocionalnih veza, ona plače, čak kleči i moli partnera da je ne napusti. Tokom PEAT procesa koji smo primijenili na ovaj problem klijentkinji se spontano javlja sljedeća situacija iz prošlosti: kada je imala 5-6 godina, roditelji su je ostavili samu u stanu i otišli kod susjeda u kratku posjetu. U jednom trenutku je shvatila da je sama i osjetila jak strah jer je pomislila da su je roditelji zauvijek napustili.
Očigledno je da je ona napuštanje u tom trenutku povezala sa opstankom i ta veza se nesvjesno uključuje svaki put kada dođe do raskida odnosa.
Bez obzira što je ona sada odrasla osoba i što njen opstanak više ne zavisi od drugih ljudi, ona ima istu reakciju koju je stvorila u događaju iz djetinjstva.
Kada ga je osvijestila i imala uvid u svoje ponašanje, problem je nestao. Ono što je stvoreno iz percepcije djeteta, proganjaće nas dok je nesvjesno. Kada ovakav problem osvijestimo i sagledamo ga iz tačke gledišta odrasle osobe, problem nestaje.

 

3. Slučaj klijenta koji pati od prisilne kupovine. Skoro svakodnevno osjeća kompulsivnu potrebu da sebi kupi nešto i to postaje problem.
Tokom seanse klijent se spontano sjeća sljedeće situacije iz djetinjstva: jedan član šire porodice sa kojim je dijete bilo blisko je izvršio samoubistvo. Roditelji to nisu rekli sinu, koji je tada imao oko 7 godina.
Otac ga nekoliko nedjelja vodi u grad svaki dan i kupuje mu igračke. Bilo je ljeto, lijepo vrijeme, druženje sa ocem i nova igračka svaki dan. Dijete se osjeća srećno.
Kada se klijent sjetio ovog događaja, imao je uvid da on u stvari prisilnom kupovinom želi da oživi osjećanja koja je imao tada, kada je išao u grad svaki dan i dobijao igračke od oca. Želi da osjeti sreću koju je osjetio tada. Prepoznavanjem ove veze, problem kompulsivne kupovine prestaje.

 

Koliko tretmana je dovoljno?
 
 
Ovo je najcesce pitanje koje cujem kada se ljudi javljaju da pitaju za tretmane.
 
 
 Ima puno primjera da se neki dugogodisnji problem rijesi samo jednim tretmanom. Ali to su najcesce ljudi koji su vrlo stabilni i sredjeni na mnogim zivotnim poljima, ali imaju nesto sto im smeta.
 
Nekome je to strah od letenja, od visine, jednom je to bio slucaj sa osobom koja nije htjela da prodje odredjenom ulicom itd. Dakle, zivjeli su svoje zivote normalno, ovi problemi im nisu predstvljali problem da funkcionisu, a ovo su bile stvari koje nisu morali da rade svakodnevno niti da im se izlazu.
Pa je tako jedan birao da svuda putuje automobilom umjesto avionom, druga je izbjegavala da izlazi na balkon kada je na visim spratovima, treca jednostavno nije isla tom ulicom. Tako da to nije predstavljalo veliki ometajuci faktor za njihove zivote na svakodnevnoj osnovi. 
 
Kada osobe sa takvim problemima dodju na tretman najcesce se desava oslobadjanje od naboja koji je vezan za tu temu, imaju emocionalne reakcije, sjete se nekog dogadjaja i samim tim nestane i problem.
 
Medjutim, u mojoj praksi se mnogo cesce desava da osobe imaju teme koje imaju nekoliko podtema odnosno, postoji vise aspekata vezanih za jedan isti problem.
Zato se rasporedjuju u vise tretmana. 
 
Na kraju, sve je individualno. Kada im ovo objasnim, ljudi pocnu da misle da su oni "teski slucajevi" pa se pitaju "ima li njima pomoci" itd. To je uobicajeno, ali ipak nepotrebno. Ako vam nije dovoljan jedan tretman, to samo i jedino znaci da postoji vise sadrzaja koji je vezan za tu temu koja vas muci. I zbog toga, potrebno je malo vise vremena. Na kraju, ono sto je vazno je da krenete sa radom i oslobodite se toga sto vam predstavlja opterecenje. Tome ovi tretmani i sluze. Odaberite da podrzite sebe umjesto sto se osudjujete. Ionako vam je dovoljno tesko. Oduvijek je postojala potreba za time. Zato su ovakve metode i nastale. Iz potrebe. Da bi pruzile resenje osobama koje su nekada prolazile i nosile se sa problemima slicnim vasim. 
 
I to treba da vam je najvaznije, saznanje da resenje postoji. 
 
Odluka je na vama.
 
 
 - preporuka za svakog klijenta su tri do pet tremana, dinamika rada po dogovoru
 

 

Tretmane vodi Maja Pejović, PEAT procesor, ASPEKTIKA terapeut, praktičar, Reiki Majstor i Učitelj, praktičar Kvantne harmonizacije, autor psihološke metode "Cepelin", promoter holističkog pristupa iscjeljivanju, osnivač i predsjednica Udruženja za holističku medicinu Crne Gore. Od 2010. godine saradjuje sa ljekarima i terapeutima iz Crne Gore i regiona. Njeni klijenti su osobe iz 11 drzava, radi licno i online, zbog svakodnevne posvecenosti u radu sa klijentima postize fantasticne rezultate. 

 

Zakazivanje i sve dodatne informacije na 00382 67 535 705 ili Viber 00382 67 385 157

 

Share

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 33 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN