Monna - magazin za zdrav i uspješan život

    

 

Radionica Muzika sfera u Podgorici 26. aprila: O radionici „Muzika sfera" Budući da se nalazimo u vremenu buđenja svesti, konačno shvatamo važnost mudrosti koja živi u starim znanjima. Svesni ove situacije, pokrenuli smo radionicu pod nazivom „Muzika sfera" Homeopatske konsultacije u Podgorici 25. i 26. aprila: Homeopatske konsultacije/pregledi sa homeopatom Tatjanom Karajanov u Podgorici 25. i 26. aprila. Konsultacija traje sat vremena, obuhvata pregled i homeopatske preparate. Cijena 60 eur. Uvodno besplatno predavanje 24. aprila u hotelu "City" Ljubavna priča koja traje već 70 godina: Zamislite da ste u braku 70 godina. Ovaj par iz Toleda, Ohajo, Džon i Loret Majers, će ove godine, tačnije 12. aprila proslaviti 70 godina braka. Upoznali su se kada je Dvodnevna Igra transformacije u Dubrovniku 26. - 27. aprila: Dvodnevna Igra transformacije u Dubrovniku zakazana je za 26. i 27. april 2014., a radionicu vodi Snežana Radusinović, akreditovana facilitatorka Igre transformacije. O homeopatiji sa Tatjanom Karajanov: Danas, nakon deset godina praktikovanja homeopatije i preko 3000 duša koje su prošle kroz moju praksu, predajući homeopatiju u jednoj školi homeopatije u Novom Sadu Djedovo pismo unucima:   15. Živite u skladu s prirodom: izađite napolje, obiđite šume, planine, mora, pustinje. To je izuzetno važno za dušu. O radionici Muzika sfera: "Aktivnim" slušanjem posebno kreiranih harmonija, uz odgovarajuće energetske vežbe, pokrećemo sve nivoe svoga bića: fizički, emotivni, mentalni i energetski. Čorba sa šampinjonima: Sastojci: 500 g šampinjona2 krompira2 šargarepe1 luk3 kašike maslinovog ulja3 češnja bijelog luka1 šaka nasjeckanog svježeg peršuna600 ml vodesopapar   Priprema: Na ulju prodinstajte nasjeckan crni luk, bijeli luk i šargarepu. Dodajte krupno narezane Moć izgovorenog NE: Koliko „ne" je previše? Ko odbija prijatelja kome je potrebna pomoć, da bi sređivao sopstvenu baštu? Piriformis sindrom - simptomi, uzroci, liječenje: Piriformis sindrom Piriformis sindrom je stanje kada je nerv "ischiadicus" kompresovan ili, na neki drugi način, iritiran od strane mišića koji se zove piriformis.   S obzirom da nerv ischiadicus prolazi ispod piriformisa,

Godišnji horoskop 2014. Ovan

Tokom 2014. Ovnovi se tokom 2014. godine bore u prvim redovima u revoluciji Urana i Plutona. Dok su pripadnici I dekade tokom 2013. već pokazali svoju hrabrost i radikalan pristup rešavanju problema, pripadnici II dekade počinju svoj proces oslobadjanja koji će biti aktulan tokom čitave 2014. Za pripadnike ovog znaka čitava godina će proteći u duhu borbe za oslobodjenje od okova, od problematičnog šefa ili neodgovarajućeg partnera, a imaće priliku i konačno da harmonizuju odnose sa roditeljima. Retrogradna Venera koja početkom godine tranzitira vašom X kućom pojačaće potrebu da procenjujete svoj odnos sa jednim roditeljem, i sekundarno vaše odnose sa nadredjenima. Bićete primorani da prestanete sa detinjastim odlaganjima i neozbiljnim izgovorima ukoliko zaista želite napredovanje u karijeri. Pripadnicima II dekade znaka Ovna će biti izuzetno teško da svoje emotivne partnere privole na prihvatanje novih, većih odgovornosti, pre nego što su i oni sami spremni da to učine, ali se mogu naći i na drugom kraju u ulozi žrtve koju šikanira preambiciozni partner.


Stacionirana Venera pod udarom Jupiter/Pluton opozicije kvadriraće srednje stepene vašeg znaka, pa će ova godina biti najteža ukoliko u natalnom horoskopu ima ličnih tačaka (Asc, Desc, Mc, Ic) ili planeta u odsečku od 10° do 20° znakova Ovan, Rak, Vaga i Jarac. Kardinalni T kvadrat će se odraziti na životne tokove svih pripadnika znaka Ovna, ali najdramatičnije će to osetiti pripadnici II dekade.

Ovnovi bi u 2014. trebali da se ponašaju vrlo pažljivo i savesno prema svojoj profesiji. Tako će ostvariti veoma visoke ciljeve na polju karijere. Ovnovi, očekuje vas naporan posao, istrajnost, poboljšanje odgovornosti, ali i velika nagrada za postignuto. Po kineskom horoskopu, 2014 je godina Plavog Vodenog Konja i to Ovnovima donosi burni privatni život. Očekuju Vas svađe, sukobi, posle emocionalnog pomirenja, pa ponovo svađe i tako tokom čitave godine, te vam Dan zaljubljenih neće biti omiljeni praznik. Tek na kraju 2014 godine, na početku 2015, strasti će postepeno da jenjavaju, i to će označiti početak drugog perioda stabilnih i ravnopravnih odnosa.

Godišnji horoskop nastavlja da pokazuje napredak, kao i mogućnost da se sav napor Ovna u 2014. konačno isplati. Jaka godina za karijeru i prihode, kao i za pozitivnu unutrašnju motivaciju. Naravno, Jin i Jang zahtevaju od Ovna da radi malo više u nekim područjima koja su izašli iz ravnoteže.
Na profesionalnom planu za očekivati je napredak. Planetarne prilike ukazuju na povoljne okolnosti što se tiče zdravlja, ali morate naučiti kako da kontrolišete svakodnevni priliv stresa jer je on za vas najveći neprijatelj, kada je zdravlje u pitanju. Što se tiče karijere, budete li ulagali želju i minimum napora, to će vam se vratiti, višestruko uvećano.
Sve finansijske odluke koje donesete moraju biti plod dubokog promišljanja i savetovanja sa osobama u koje imate puno poverenje. Usamljeni Ovnovi će imati priliku da sretnu drugu polovinu i da spoznaju pravu ljubav, dok će zauzeti osetiti sva blaženstva bračnog zajedništva. Putovanje u ovoj godini bi trebalo izbegavati ukoliko nije zaista neophodno i nije u funkciji profesije kojom se bavite, a za odmor birajte najbliže destinacijer.
Pozitivno razmišljanje i optimizam pomoći će stabilan napredak na svim životnim poljima. Organizujte više prilika za odmor tokom godine jer je zbog stresa ugrožen centralni nervni sistem.

 

GENERALNO:


Prvi deo godine je pogodan za učenje, pohađanje praktičnih kurseva, upoznavanje ljudi i razmenjivanje ideja.
Drugi deo godine je okrenut domu i porodici. Mogli biste da preuređujete, gradite, preselite se u veći prostor, kupite kuću, zemljište ili neku drugu vrednu nekretninu. Vaša porodica može da se uveća dolaskom prinove a roditelji i rođaci će Vas podržavati.

 

POSAO


Ovnovi, ne počinjite da trošite novac još uvek, ali 2014. izgleda kao odlična godina što se tiče novca. Dosta ste radili, spremite se za naplatu! Mnogi od vaših projekata, ideja i poslovnih poteza će dati rezultate u 2014. To može da znači da je vreme za unapređenje, skok u karijeri ili čak dalje razvijanje poslovnih ideja i planova. Kada je reč o poslu i novcu, 2014. je vaša godina. Većina vaših sposobnosti će doći do izražaja još u prvom delu godine, pa zato pucajte na visoko. Gledajući godišnji horoskop za Ovna 2014., može se sa sigurnošću reći da nema razloga za oklevanje kada sve što zamislite zvuči kao sjajna ideja.
Astrološka prognoza za Ovna u 2014 godini savetuje Ovnove da se ponašaju prema svojoj profesiji vrlo pažljivo i savesno. U tom slučaju, više nego ikada ćete ostvariti veoma visoke ciljive. Vas očekuje dovoljno naporan posao, istrajnost, poboljšanje odgovornosti, ali će i nagrada biti veoma dobra.

 

FINANSIJE


Pasivnost i očekivanje da će materijalno bogatstvo samo, bez ikakvog napora sa vaše strane doći u vaše ruke je velika zabluda. Zvezde vam savetuju biti više aktivnim tokom 2014 godine, biti spremnim za poslovna putovanja, prekovremeni rad i tako dalje. Tek tada vaše finansijsko stanje će se prilično poboljšati. Novac i karijera će biti najzahtevnije oblasti za Ovnove u 2014.-oj. U tom pogledu, ništa nije jednostavno i ništa ne dozvoljava brzinu u rešavanju. Međutim, uz odgovornost i istrajnost, planetarne energije u ovim sektorima mogu doneti dobrobit i uspeh.

 

LJUBAV


Ponekad, uspeh u jednoj oblasti znači malo više angažovanja u drugoj. Godišnji horoskop za Ovna 2014. pokazuje da će porodični i intimni odnosi biti zategnuti u prvom delu godine. U stvari, mogu i da izmaknu kontroli. Budite spremni da čvrsto držite u rukama čak i najmanju nesuglasicu vezanu za porodicu ili voljenu osobu. Ignorisanje malih znakova upozorenja može dovesti do velikih problema. Ako želite harmoniju 2014., budite spremni da razgovarate o problemima. Budite voljni da rešavate probleme koji nailaze, ne prepuštajte ništa slučaju. Godišnji horoskop za Ovna 2014. pokazuje da postoji realna mogućnost da, ukoliko prevaziđe dramatične trenutke u prvom delu godine na ljubavnom planu, ostatak godine neće nailaziti na prevelike prepreke.
Godina Plavog Konja za Ovnove u ljubavnom polju će biti veoma emotivno, pripremite se za burni privatni život. Vas očekuju svađe, sukobi, posle emocionalnog pomirenja, pa ponovo svađe i tako tokom čitave godine. Tek na kraju 2014 godine, na početku 2015, strasti će postepeno da jenjavaju, i to će označiti početak drugog perioda stabilnih i ravnopravnih odnosa.

 

ZDRAVLJE


Godišnji horoskop za Ovna 2014. pokazuje da stvari izgledaju sjajno u pogledu zdravlja. Iskoristite ovo stanje da još više vežbate svoje telo, srce i um. Hranite se zdravo, vežbajte i obezbedite svom organizmu dovoljno sna. Ovo je godina kada možete da se isprobate u novom sportu o kom ste u poslednje vreme razmišljali ili da odvojite malo vremena za sebe i izbacite negativnu energiju u teretani. Pronađite način da kanališete tu energiju, brinite o svom telu i 2014. će se pokazati kao dobra godina za vaše zdravlje.

Uranova potreba da eksperimentiše ne bi trebala da bude potisnuta. Dobro je uvek isprobavati novo, unositit neočekivane faktore u okruženje, način života, pa čak i Vaš izgled. Osvežavanje, prilagođavanje i modernizovanje! Ipak, nemojte praviti nagle i rizične poteze. Zadržite dobre navike i oslobodite se štetnih.
Neptun u dvanaestoj kući Ovna će proizvesti „zonu sumraka" koja treba da se drži pod kontrolom: granica između morala i nemorala, legalnog i ilegalnog, zavisnosti i slobodne volje. Klonite se primamljivih stvari koje svojom suptilnošću pokušavaju da se probiju i uhvate Vas u mrežu iz koje se teško izlazi.

astrolog Jasmina Drašković

http://www.spicum.com

Share

Kolumna


     

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama