MONNA - magazin za zdrav i uspješan život

Individualni PEAT i Aspektika radovi u Podgorici od 13. do 21. decembra: Koliko stres i negativne emocije štete zdravlju   "Imam glavobolje od stresa", "Sve me boli od nervoze"... Koliko puta se desilo da izgovorite rečenice poput ovih? Živimo u veoma stresnom vremenu koje zahtijeva vještine Kvantna spektralna dijagnostika u Podgorici od 8. do 12. decembra: Šta je kvantna/spektralna analiza?   Svaka ćelija ima svoj spektar sa određenim karakteristikama. Pre svake hemijske promene u ćeliji nastupa fizička promena. To izaziva treperenje ćelijske membrane, a to opet emituje spektar koji može da Trening vida u Podgorici 26. i 27. novembra : Jasan vid bez naočara  Gorica Mijovic i Marijan Brvar su instruktori treninga vida odnosno metode oporavka vida vežbama za oči. Unazad 9 godina bave se edukacijom o tome kako da osobe koje Bio-eterična dijagnostika i terapija od 5. do 10. novembra u Podgorici: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u radu, Čudesna moć bio-eterične metode i terapije: "Bioeterična metoda je dijagnostika i terapija poremećenog energetskog tela.", objašnjava Lejla Ljubenković iz Novog Sada, farmaceut, hormone healing terapeut, klinički aromaterapeut i radiestezista sa više od 20 godina iskustva u Šta je Bowen tehnika i kod kojih stanja može pomoći : "Ono što je posebno potrebno istaći jeste činjenica da Bowen tehnika nema kontraindikacije zato što je u pitanju samoiscjeljenje tj. samo tijelo jeste ljekar koji potpomognut znanjem i radom Bowen Festival - Zdravlje i njega zene 22. i 23. juna u TC Delta City:   Festival pod nazivom "Zdravlje i njega zene", odrzace se u Podgorici, 22. i 23. juna 2022. godine u trznom centru Delta City, od 16h do 22h.   Festival organizuje Udruzenje za holisticku Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!: Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!   Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode Kurs depilacije, maderoterapije i manikir - pedikir u Podgorici: Obuke u Podgorici za:   - maderoterapiju, klasičnu i brazilsku  - depilacije (sve zone) - 180e - manikir i pedikir (ruski, estetski sa trajnim lakom, nadogradnja, tipse, izlivanje, medicinski)   067 535 705 ili na Viber Tretmani i edukacije Strechink - kozmetičke kamuflaže u Podgorici: Kozmetička kamuflaža je Brazilska metoda kojom kamufliramo trajno sve nedostatke kože.Stretchink metoda - pigment se ubrizgava u kožu mašinicom i ne bledi vremenom. Boja se posebno meša za svakog klijenta

Kineski godišnji horoskop 2014.

AKO STE rođeni u godini

PACOVA ( 1936,1948,1960,1972,1984,1996)


Mnogo bolja godina nego 3 godine unatrag. Osobe iz ovog zodijačkog znaka će napredovati u svim aspektima života, bilo da je u pitanju karijera, ljubav, novac ili odnosi sa okruženjem. Najveći napredak je na polju ljubavi, čak se može reći: za pacova je ovo godina ljubavi.
Bićete fokusirani na sve svoje ciljeve u životu. Dosta možete učiniti na polju karijere. Doživećete velika priznanja od svojih kolega, na radnom mestu, u ovoj 2014. oj, godini Zelenog drvenog konja.
Što se tiče finansija, ovo je godina povećanja prihoda. Takođe, prihodi od lutrije i špekulacija mogu još povećati vaš konto.
Što se ljubavi tiče, bitno je da odnos ne shvatite zdravo za gotovo. Da bi zadovoljili finansijske apetite vašeg partnera, moraćete da uložite malo više truda no što, uobičajeno činite. Flertovanje, u ovoj godini sigurno će vas odvesti na slepi kolosek.
Zdravlju ćete pružiti najbolji tretman ako ne preterujete sa obilnim obrocima i ako redovno upražnjavate fizičke aktivnosti.
Dakle, napred ovo je izvanredna godina za Pacova pod jednim bitnim uslovom: dajte sve od sebe i ne budite lenji.
Spadate u lukave, sposobne, harizmatične i zaljubljive znake. Ovo bi mogla biti za vas naporna godina i na poslovnom i na ljubavnom planu. Ako ste rođeni 1960. ne ulazite u raspravu sa šefom. Ukoliko ste rođeni 1972. pokažite svoju sposobnost za diplomatiju, ne ulazite u konflikt sa osobama koje su rođene u godini koja se završava na 4 ili 5. Pokažite svoje talente. Rođeni u godini koja se završava na 6 I 7 podsticaće vaše talenete. Možete imati komplikovanu emotivnu vezu koja će vas iscrpljivati, partner neće biti sklon popuštanju. Sa Zmajem možete imati takođe poteškoća u razumevanju i slaganju, bilo da se radi o poslu ili ljubavi. Imaćete utisak da vam drugi nameću tempo koji vama ne odgovara. Letnji period je veoma stresan i naporan.Povremeno će vam se činiti da šta god da uradite nije dovoljno dobro niti donosi uspeh. Odnosi sa ljudima zbog vaše preosetljivosti i ambicije biće naporni. Povremeno će vas neko rođen u godini koja se završava na 2 ili 3 razumeti ali uglavnom će vam se činiti da ste ostavljeni sami sebi i usamljeni. Po pitanju novca možete osetiti veliko opterećenje, sebi ćete postaviti nerealne ciljeve. Možete se previše energetski trošiti na potrebu za zaradom ali, da biste uspeli da ostvarite željenu zaradu morate biti i mudri i i istrajni.Muškarci Pacovi biće uspešniji u ljubavi od žena Pacova. Žene Pacovi treba da izbegavaju muškarce rođene u godini Zmije, Konja ili Ovce. Ljubavni život će zahtevati više angažovanja sa vaše strane. Ako ste slobodni moraćete da pokažete više strpljenja i spremnost da proširite krug prijatelja, da idete na društvene skupove. Na zdravstvenom planu treba da obratite pažnju na bubrege i kardiovaskularni sistem.

 

BIVOLA (1913. 1925. 1937. 1949. 1961. 1973. 1985. 1997. 2009.)


Ovo može biti dosta teška godina za Bivola. Možda ćete se suočavati sa mnogim problemima: kako u ličnom tako i u profesionalnom životu. Međutim, ovo se može prevazići sa jakom voljom i napornim radom što Bivolu nije strano.
Na frontu karijere Bivola moglo bi da dođe do mnogo izazova te se, stoga, ne preporučuju eksperimenti tipa promene posla. Promene ostavite za sledeću godinu.
Finansije neće cvetati u ovoj godini - prihodi će biti prosečni. Slabi su izgledi za dodatnu zaradu te je najbolje da troškove stavite pod kontrolu.
Ljubavne prognoze kažu da ovo nije prava godina za pronalazak adekvatnog partnera. Zauzeti neće uspevati lako da uspostave harmoniju u ljubavi. Bivo neće imati adekvatnu podršku od partnera.
Zdravlje će biti ugroženo zbog letargije, depresije i infekcija. Na ove će uticati pojačan stres, te je strategija za borbu protiv stresa od posebnog značaja.
Savet: budite krajnje oprezni u svim svojim aktivnostima. Ne verujte ljudima previse: sve što možete, proverite!
Spadate u mirne, vredne i skromne znake. Vama ništa ne pada s neba, vi smatrate da mora da postoji red u svemu i da se do uspeha stiže nakon velikog napora. Konj hoće sve sada, odmah i u stanju je da zgazi u svom kasu one koji mu se nađu na putu i to radi sa šarmom a vi ste uviđavni. Kako onda da očekujete da će godina biti laka? Nećete podnositi nepristojne, drske osobe I nikako ne treba da ulazite u rasprave naročito ako ste rođeni 1961. ili 1973. godine. Uz malo takta i strpljenja posebno ako budete umeli da izađete nakraj sa Zecom i Zmijom, doživećete uspeh. Mnogi će shvatiti da ste im nezamenljivi. Najuspešniji biće rođeni 1985.ali pazite da vas samouverenost ne odvede na pogrešan put. U ljubavi ćete takođe, naročito ako ste ovo godište biti impulsivni i previše zahtevni. Rođeni 1949. biće najmudriji a rođeni 1997. doživljavaju nezaboravnu ljubav, strastvenu i romantičnu. Imaćete ipak sreće da će mnogi prepoznati vaše kvalitete i vama se otvaraju mnoga vrata. Sa više strana predstoji vam neočekivana pomoć, poslovne ponude od osoba rođenih u godinama koje se završavaju na 4,5,6 i 7. Biće vam potrebno mnogo takta da biste uspeli da na dobar način komunicirate sa onima koji su rođeni u godinama koje se završavaju na 0,1,2 i 3 dok će rođeni u godini koja se završava na 8 i 9 povremeno imati osećaj da ste im konkurencija kako na poslu tako i u ljubavi. Petao i Majmun mogu biti veoma naporni u komunikaciji a Ovcu možete smatrati razmaženom. Burna letnja ljubav može ujesen doneti manje razočranje. Sve što započnete u zimu i proleće, već od februara i marta donosi dobre rezultate. Tigra ćete smatrati veoma interesantnim sagovornikom a Vepar će se na vas oslanjati po mnogim pitanjima.Sa Pacovom oprezno ulazite u finansijske transakcije.

 

TIGRA (1914. 1926. 1938. 1950. 1962. 1974. 1986. 1998. 2010.)


Ovo nije godina izležavanja ičekanja da se nešto desi samo od sebe. Ako želite da budete zadovoljni i uspešni na kraju godine, probudite se pre no što postane kasno. Možete očekivati velike promene, kad je karijera u pitanju.
Karijera i profesionalne obaveze će okupirati pažnju Tigrova u ovoj godini. Možda dođe i do preseljenja u novo mesto stanovanja, prevashodno zbog profesionalnih obaveza.
Finansijske prognoze kažu da ovo nije sjajna godina za ulaganje u poslovne poduhvate ili kupovinu nekretnina. Ne postupite li po ovom savetu, male su šanse da ne pretrpite gubitak.
Za uspeh na ljubavnom planu, morate biti spremni da korigujete dosadašnje stavove. za razumevanje sa partnerom potrebno je ulaganje dodatnog napora.
Zdravstvene prognoze su odlične . Muškarci mogu imati problem sa gubitkom kose ali je on prvenstveno vezan za loš odgovor tela na stress. Probajte da aromaterapijom ili jogom smanjite stres.
Dakle, za neaktivne i lenje Tigrove ovo će biti dosadna godina dok će za one druge ona biti obećavajuća.
Spadate u "opasne" znake. Ljudi vam se dive ili vas ne vole. Drski ste i samouvereni i na poslu i u ljubavi ali posedujete snagu ličnosti kojoj je teško odoleti. Vas nije lako iznervirati, pre vi druge uspete da izbacite iz takta. Neverni ste i strastveni, iznad svega hrabri. Sve vaše pozitivne i negativne osobine mogu doći do punog izaražaja jer ćete biti u godini koja donosi mnogo izazova. Ako želite da ostvarite svoje snove i planove izbegavajte Zmiju ili bilo koga ko je rođen u godini koja se završava na 6 ili 7 a ukoliko ste rođeni 1986. ovo bi mogla biti vaša godina. Ovca vam se divi i pokušaće da bude sa vama u emotivnoj vezi ali vi je možete razočarati zbog svoje nestalnosti i grube iskrenosti. Sa Psom, posebno rođenim u godini koja se završava na 0 ili 1 moguća je romansa i dobar posao. Osobe suprotnog pola koje su rođene u godini koja se završava na 0 ili 1 diviće vam se i pokušaće da vam nametnu svoju volju. Ako ste rođeni 1950.imajte više samopouzdanja i nemojte dozvoliti Zecu ili Zmiji da vas nadmudre. Rođeni 1962. mogu postati popularni a rođeni 1974. neće trpeti konkurenciju čak ni nekih drugih osoba rođenih u godini drveta ( koje se završavaju na 4 i 5) osim ako se ne radi o muškarcima Tigrovima rođenim 1974. koji se mogu zainteresovati za damu rođenu u godini koja se završava na 5. U ovoj godini na poslu ćete se dobro slagati sa Konjem ali ne i sa Pacovom. Ljubavna veza sa ovim znakom može biti zanimljiva, turbulentna. Drugi Tigar će za vas predstavljati veliki izazov na ljubavnom planu kao i jedan Pas. Ako ste skloni rizičnim finansijskim transakcijama, pazite da ne uđete u dugove. Za savet u vezi sa novcem pitajte Bivola. Sa Majmunom predstoje velike scene, naporan odnos i na poslu i u ljubavi a Petla bolje ignorišite. Dobro su aspektovani sektori novca, putovanja a ako tražite stalni posao, pomoći će vam Bivo da ga nađete. Tokom 2014. možete biti skloni povredama na putu, u sportu ili možete imati problema sa varenjem.

 

ZECA  (1915. 1927. 1939. 1951. 1963. 1975. 1987. 1999.)


Ovo je godina intuicije za Zeca. Vaša intuicija će odigrati ključnu ulogu u donošenju ispravnih odluka kako na privatnom tako i na profesionalnom nivou.
Karijera ima sve izglede da bude uspešna i plodonosna. Zakucajte na vise vrata, igrajte na vise karata umesto da čekate na jednu šansu.
Finansijske prognoze su vise nego obećavajuće. Budite, pak, oprezni kad su špekulacije novčane prirode u pitanju: ne ulećite "grlom u jagode" u kombinacije koje nisu proverene i za koje nemate pouzdane i valjane informacije.
Ljubav za Zeca će biti uspešna i uzbudljiva, na ovom polju vas čeka pravo ispunjenje. Možda ćete , čak, pronaći i pravu ljubav, u ovoj godini.
Zdravlje će biti dosta solidno ako se izuzmu manji bolovi sredinom godine kao posledica povišenog stresa usled žurbe i napetosti u izvršavanju poslovnih obaveza. Preporuka je što vise povrća i manji obroci.
Spadate u mirne, osećajne znake koji imaju prvenstveno potrebu da budu okruženi nežnim i uviđavnim ljudima. Strepite da nećete biti pravilno shvaćeni i povlačite se ako vam situacija ne odgovara. Ova godine je, međutim, jedna od boljih u kojoj ćete dobiti želju da budete mnogo aktivniji i na poslu i u ljubavi. Ako se bavite umetnošću ili sportom, predstoji vam veliki uspeh i popularnost. Osobe koje su rođene u godini koja se završava na 0 i 1 mogu vas razočarati, posebno jedan Petao. Rođeni u godinama koje se završavaju na 2 ili 3 pružiće vam podršku a oni koji su rođeni u godinama koje se završavaju na 6 ili 7 umeće da prepoznaju vaše prave vrednosti. Sa Pacovom ili Bivolom mogući su nesporazumi jer će želeti da vam nametnu svoje stavove. Sa Konjem i Veprom moguća je romansa dok bi Majmuna trebalo da izbegavate. Pas može biti previše kritički nastrojen, a Ovca i Zmija mogu pokušati da vas zavedu ili da vam nametnu nešto što vam ne odgovara. Na Tigra ćete želeti da se oslonite a Zmaj će pokazati nestrpljenje u svakoj vrsti komunikacije sa vama, kako u radu, tako u ljubavi. Rođeni 1951. i 1963. Imaće priliku da se dokažu na poslu. Ako je prethodna godina bila naporna, ne odustajete od cilja, nastavite da obavljate svoje poslove. Rođeni 1975.i 1987 čeka veliki uspeh, mogućnost ulaska u brak, romansa, nov posao, veliki novac i velika popularnost. Mogućnost preseljenja I brojnih putovanja biće tokom leta za vas veliki izazov. Rođeni 1939.mogu imati uspeha u nauci ili pisanju. Mnogo intererasntnih susreta, neočekivano srećnih obrta možete očekivati ma koje da ste godište. Možete igrati igre na sreću. Zvezde slave, ljubavi i blagostanja dobro su postavljene prema vašem znaku. Dobićete impuls i podsticaj od najbližih od onih koji vas dobro poznaju da smelo uđete u nove poslove, da svoje talenete istaknete do kraja.Nemojte se izlagati velikom fizičkom i mentalnom iscrpljivanju.

 

ZMAJA (1916. 1928. 1940. 1952. 1964. 1976. 1988. 2000.)


Ovo će biti godina slave za Zmaja. Slavićete napredak na radnom mestu. Porodične prilike kao i druženje u užem krugu porodice, preokupiraće vas tokom cele godine.
Horoskop karijere predviđa neuobičajen rast i dobit u celoj godini Konja. Napredak, promocija i uvećanje plate i svih drugih prihoda, više su nego izvesni.
Finansijska stabilnost će dominirati tokom cele godine ali to nije znak da uopšte ne vodite računa o rashodima. Probajte da nešto i uštedite za teške dane.
Bog ljubavi, Kupidon neumorno će tražiti i pokušavati da usreći usamljene Zmajeve u ovoj godini. Prilika je da se skrasite i nemojte je olako propuštati jer je neće biti u narednih nekoliko godina.
Zdravlje će biti na zadovoljavajućem nivou ako se izuzmu lakše prehlade, kao posledice nagomilanog stresa .
Ovo je godina sreće te nemojte propustiti da započnete nešto novo, što ste planirali duže vreme unatrag.
Predstavnici vašeg znaka imaju nešto kraljevsko u držanju. Vi ste "car" kineskog neba.Imaćete potrebu da se u 2014.izdignete iznad prozaičnih materijalistčkih potreba, težićete velikim idealima ali će prilike za zaradu povremeno biti previše dobre da biste ih ignorisali. U suštini prezirete prosečnost, vi ste lider, strastveni i ambiciozni umećete da iskoristite povoljne okolnosti na svim poljima.Postoji mogućnost da previdite opasnosti koje dolaze kako od neprijateljskih nastrojenih osoba tako i od nekih situacija koje vam neće ići u prilog. Moraćete da sačuvate svoj nervni sistem od stresa jer ćete biti skloni brzopletosti koja se može okrenuti protiv vas. Ako ste rođeni 1976. očekuje vas ljubavni izazov dok će oni koji su rođeni 1952. i 1964. podjednaku pažnju poklanjati kako karijeri tako i emotivnom životu.Jedan Bivo može biti veliki oslonac u svemu a ukoliko se zaljubite u Tigra ili Konja, moraćete da položite oružje. Sa Pacovom možete ostvariti relativno dobru vezu. Ljubavni život nema zaštitu Zvezde ljubavi tako da ćete morati da se prilično potrudite ako želite da osvojite nekog Tigra ili Psa, moguće Bivola koji će vam ulivati sigurnost i biti veliki oslonac u poslu i to u rano proleće, već u martu ili u septembru i novembru. Osobe rođene 1940. i 1988. Mogu biti prilično nerealne u svojim očekivanjima kada je u pitanju zarada. Najveći problem može vam stvoriti impulsivnost i sklonost ka ljutnji. U afektu možete promeniti posao. Rođeni u godini koja se završava na 4.5.6 ili 7 donose vam dobro, mogućnost napredovanja, dobre zarade, naročito ako dolaze sa juga. Vaš znak posebno treba da ojača severni sektor stana, sa figurom plavog slona ili belog konja. Sa novcem oprezno rukujte, a novac možete zaraditi radom u medijima, u IT tehnologijama u svakom poslu koji ima veze sa morem, vodom, transportom i putovanjima ali na zdravstvenom planu upravo možete doživeti povredu u vezi sa vodom, bilo kada je u pitanju sport ili saobraćaj na vodi.

 

ZMIJE (1917. 1929. 1941. 1953. 1965. 1977. 1989. 2001.)


Ovo će biti godina prosperiteta za Zmije. Kineski horoskop predviđa godinu hrabrosti i ispunjenja. Možda se ukažu teške prilike na poslu i kod kuće ali će se to, lako, amortizovati sa malo diplomatije i takta.
Biće dosta rada i on ćebiti uzrok stresa jer ćete biti prinuđeni da ispoštujete ugovorene rokove. Pripazite da stress ne uzme danak u vašem zdravlju.
Finansije kažu da će se zarada povećati ali ni rashodi neće biti zanemarljivi. Uračunajte u rashode i turistička putovanja kojih će ove godine biti sredinom godine.
Emocije će vas odvesti u ljubavne veze. Ovo je godina kada do izražaja mogu doći komplikovani odnosi sa vašim partnerom. Razumevanje i tolerancija od suštinskog su značaja za opstanak veze.
Stres će biti glavni uzročnik svake bolesti koja vas zadesi . Lakša ishrana , meditacija i joga mogli bi vam ,presudno pomoći u borbi protiv stresa.
Ove godine, zbog obaveza, nećete biti u mogućnosti da provedete dovoljno vremena sa svojim najbližima. Probajte da zamaskirate ovaj propust. Vi znate kako.
Godina 2014. biće naizgled slična prethodnoj ali ipak napornija. Nastavlja se isti trend ali možda nešto žešćim tempom.Ako ste uspeli da iskoristite povoljnosti koje su se ukazivale na poslovnom planu u 2013.nastavite da se bavite poslom kojim ste se tada bavili. Spadate u mudre znake koji imaju smisla za biznis, praktičan duh kod vas uvek preovladava ali vaša pomalo snobovska, lenja priroda tera vas da činite samo ono što vama odgovara. Tajnovitost kao vaše najjače oružje neće biti naglašeno pod uticajem elementa drveta i vi ćete imati potrebu da svoje probleme podelite sa drugima, naročito ljubavne prirode. Možete se osetiti pomalo prevarenim ili iskorišćenim ili vaš glavni strah može biti usmeren na zaštitu vaših prava, naročito ako ste 1965.godište. Novac će biti vaše najjače oružje i možete strepeti da bi neko rođen u godini koja se završava na 2 ili 3 mogao poželeti da vas prevari tako da je potrebno da budete veliki diplomata. Za većinu predstavnika vašeg znaka ova godina može biti stresna i vaš nervni sistem nije spreman da izdrži velika iskušenja. Potrebno vam je mnogo ljubavi, putovanja, odmora a moraćete da se bavite finansijama, poslovima, stalno u strahu da vas neko ne prevari ili ne nadmudri. Petao vas može nervirati iako je dobronameran, Pacov će biti sasvim solidan, Zec vam može postati opsesija. Ako ste rođeni 1977. očekuje vas uspeh, ljubav, novac i moguće ulazak u brak. Petao 1957. daje vam šansu o kojoj ste maštali. Vaša inteligencija, znanje i upornost, izdržljivost daju rezultate. Karijera ide uzlaznom linijom.Muškarci Zmije dobijaju šansu o kojoj su maštali a žene Zmije mogu biti izmanipulisane od strane šefa.Sa Tigrom ne ulazite u rasprave, na Vepra se oslonite, biće to osoba od poverenja.Moguće je odlazak na putovanje koje se pamti, posebno ako se radi o bračnom putovanju. Sa Ovcom možete imati romansu ali će zahtevati stalnu pažnju i mnogo razumevanja. Više odmora i manje izlaganje suncu donosi stabilno zdravstveno stanje.

 

KONJA (1918, 1930, 1942, 1954. 1966, 1990. 2002.)


Povoljna godina za ovaj horoskopski znak. Suočite se hrabro sa životom koji je ispred vas ine bojte se: sve iole realno, što ste zamislili, ispuniće se. Ne čekajte da prilike dođu do vas već im , odlučno, krenite u susret. Najuspešniji su i najhrabriji: osobe koje su naučile da kontrolišu strah.
S obzirom da je ovo vasa godina logično je da ćete dosta postići na random planu. Umesto da krenete sa novim projektom, poželjno je da završite stare projekte. Ova godina vam otvara putovanja koja će biti i u poslovnom i u turističkom aranžmanu.
Ovo je godina kada, na finansijskom planu, morate biti izuzetno oprezni: dobro se posavetujte pre no što uložitenovac u neki biznis. imajte kontrolu nad svojim troškovima.
Prava je godina za stupanje u brak. Mislite o tome ako još niste pronašli partnera. Biće dosta romantičnih veza.
Zdravlje će biti odlično ako se zanemare manji problemi sa zubima.
Ovo će biti dobra godina za provođenje vremena sa porodicom i prijateljima. Znači, dobro da bolje ne može biti.
Predstavnici vašeg znaka izazivaju divljenje ali sa vama nije lako izdržati. Najnezavisniji, najbrži i često najdirektniji i najneprijatniji može da bude Konj. Muškarci su mnogo simpatičniji od žena, koje ako su rođene 1954. ili 1966. imaju velika očekivanja od partnera i okoline. O sebi imaju visoko mišljenje i to jasno daju na znanje. Upravo dame rođene tih godina treba da tokm 2014. kontrolišu reči da ne prave skandale i buku jer predstoje neprijatne scene. Godina koja može doneti mnogo toga dobrog onima koji imaju razrađen biznis i koji znaju šta hoće, može, onima koji se ponašaju površno i drsko donesti skandal.Pacovi će vam loviti greške, s njima predstoje sukobi i na poslovnom i na privatnom planu a s Tigrom možete krenuti u avanturu svake vrste, samo nemojte ići zajedno u kladionicu.Vepar vam se može svideti ali niti će on izdržati sa vama niti vi s njim. Bilo koje da ste godište, ma kojim poslom da se bavite, pokušajte da budete ono što niste, što je Konju najteže. Budite staloženi, diplomata, tihi i diskretni da ne biste izazavali loše događaje. Element drveta i vatre do te mere je jak da možete tokom proleća i leta biti skloni ekcesnom ponašanju. Često ćete nailaziti na konkurenciju, na zahteve pretpostavljenog koji vam neće odgovarati. Izbegavajte društvo drugih Konja jer se nećete slagati. Novac vam neće nedostajati, možete dobiti odgovornu funkciju u vezi sa novcem. Mnogi će vam se obraćati za savet. Ipak, možete se osećati usamljenim, nesigurnim ko vam je iskren prijatelj a ko ne. U ljubavi možete biti previše zahtevni i potreban vam je miran, staložen partner, ili neko sličan vama, Tigar koji razume vašu ambiciju. Pas će biti dobar i u ljubavi i u poslu. Osobe rođene u godinama koje se završavaju na 8 i 9 biće za vas glas razuma a rođene u godinama koje se završavaju na 2 i 3 spremne da vam daju korisne finansijske savete. Opasnost vam preti od žurbe, vatre, na putevima, od eksplozivnih naprava.

 

OVCE (ili Koza) (1919. 1943. 1955. 1967. 1979. 2001.)


Za Ovcu je ovo uzbudljiva i zanimljiva godina. Najbolje će doći na kraju godine. Ključni pojam za ovu godinu, vaša je intuicija: verujte joj kad su u pitanju karijera i emocije.
Karijera će krenuti uzlaznom putanjom i pred vama se otvaraju mnoge mogućnosti. Ove godine možetepokrenuti zanimljive projekte i poduhvate a da vam, pritom, sve vreme, duva povoljan vetar u leđa.
Što se finansija tiče, imate šanse da vam se veći deo investicija isplati. Svakako, nije vam preporučljivo,da neoprezno ulazite u projekte sa kojima niste imali iskustva.
Ljubav u godini zelenog Konja ima sve atribute uspešnosti. imaćete dosta romantičnih veza sa, vama kompatibilnim znacima.
Zdravlje je dobro ali ostaje savet da se pripazite stresa jer vam je on veliki neprijatelj. Opasnost vreba u saobraćaju pa se pripazite na putu.
Generalno, radi se o dobroj godini za vas ali ima jedan važan savet: ove se godine pripazite ljubomornih ljudi i držite se dalje od njih.
Preosetljiva, distancirana, prefinjena i veoma zahtevna u ljubavi, Ovca može ove godine imati dosta uspeha i u ljubavi i na poslu. Ipak, previše elementa zemlje ove godine utiče na vas da biste tako lako uspeli u onome što želite. Vaša popularnost biće mnogo veća nego prethodne godine i bićete skloni da promenite nešto u svom stilu života. Shvatićete važnost društvenog života, kontakata sa ljudima.Manje osetljivosti na kritike i spremnost da prihvatite savete ili naređenja šefova, otvoriće vam mnoga vrata ka uspehu. Muškarci Ovce će delovati iz pozadine, dame Ovce će biti u centru zbivanja. Svojim umiljatim nastupom svakog ćete uspeti da pridobijete za sebe, Zmaj će vam biti desna ruka u poslu, Zec vas može smatrati konkurencijom u umetnosti. Ako ste rođeni 1967. doživljavate novu ljubav ali i kritike od Konja i Bivola. Tigar je tu da vas odbrani. Svako će želeti da vas žaštiti od eventualnih problema.Svesni svog šarma umećete da ga dobro iskoristite. Što budete manje upadljivi to bolje po vas ali vas će vas mnogi pozivati u društvo i to je dobro. Nikakvo nametanje s vaše strane neće doneti rezultat. Biće vam potreban novac a često ga nećete imati u onoj meri u kojoj vam je potreban. Osobe koje su starije od vas, možda roditelji ili šefovi, biće vam naklonjeni i ako očekujete neki novac, stići će od rođaka iz inostranstva. Ako tražite kredit, dobićete ga. Mudro planirajte svoje izdatke, ne ulazite u rizične kombinacije sa osobama rođenim u godinama koje se završavaju na 4 i 5. Ako ste rođeni 1991.imaćete prilike da iskažete svoje talnete a ako ste rođeni 1979. možete biti preskromni, previše zabrinuti i opterećeni svojim izgledom, imidžom, skloni da sebe potcenjujete. Rođeni 1955. mogu imati uspeha u umetnosti ili privatnom biznisu. Dobro ćete se razumeti da osobom rođenom u godini Ovce i jedno dugo ćete biti spremni da u svemu podržite. Osetljive Ovce treba da obrate pažnju na digestivni i urinarni trakt.

 

MAJMUNA (1920. 1932. 1944. 1956. 1968.1980.1992. 2004.)


Kineski horoskop Majmunu, u ovoj godini, toplo, preporučuje lagani tempo u skoro svim aktivnostima! Nemoj prenagljivati i nemoj biti nezadovoljan životom. Stvari će se srediti i sve će doći na svoje mesto, budete li za svoje aktivnosti izabrali lagani tempo.
Radne aktivnosti zahtevaju visoku koncetraciju. Svaka greška, kao posledica žurbe, može vas skupo koštati. Veliko stop nepromišljenim potezima i uzimanju stvari zdravo za gotovo. Budi uvek spreman daza svoje aktivnosti izvedeš dodatan napor.
Upravljanje finansijama će biti prioritet u ovoj godini. Biće dosta troškova pa će racionalisanje biti odvelike pomoći.
U ovoj godini morate sa partnerom provoditi vise vremena ili će veza upasti u ćorsokak.
Zdravlje će biti u delikatnoj situaciji. Za napredak u njemu trebaće vam ljubavi i odsustvo briga. Odsustvo ljubavi će vas oterati u emotivnu nesreću a ona u bolest.
Dakle životu priđite polako i probajte da uživate u svakom trenutku, bez preteranog razmiljanja o prošlosti i budućnosti.
Veoma ste veseli i najvažnije vam je da imate dobru komunikaciju sa saradnicima, kreativni ste i zabavni. Možete da budete sami i u društvu, ali samo po vašem izboru.Dobar ste prijatelj iako delujete konformistički i ne volite da vas niko zamara. Veoma ste određeni u onome što želite i tokom ove godine možete prosperirati ako budete spremni na promene, naročito ako budete spremni da prihvatite neki nov posao, bilo u drugom gradu ili u drugoj državi.Sve što se loše dešavalo u prethodnoj godini, može se pogoršati ako ne promenite stav u odnosu na probleme. Ne donosite odluke u afektu. Vaša inteligencija je vaše glavno oružje. Novac vam neće stići sam od sebe. Uz Ovcu, Konja ili Zmaja možete doći do dobre prilike za zaradu. Moraćete da napravite neke ustupke, da se ponašate suprotvno od vašeg uobičajenog stila i da budete spremni na compromise. Jedan Tigar ili Zec mogu vas lako provocirati I na poslu i u ljubavi.Rođeni u goidnama koje se završavaju na 2 ili 3 mogu vam biti od koristi a ako ste rođeni 1980. morate biti strpljivi. Najuspešniji biće rođeni u godinama 1944. i 1956. dok će rođeni 1992. biti diskretni i spremni da sačekaju svojih pet minuta da bi njihovi talenti došli do izražaja. Ljubavni život neće doneti neke velike i značajne promene tako da većina predstvnika vašeg znaka neće biti u prilci da doživi velike ljubavi osim rođenim 1992. Dame rođene ove godine mogu biti fatalne zavodnice upravo za nekog Konja koji je mnogo stariji od njih ili za nekog Tigra i Zeca. Ostali će tražiti mirnu vezu, i partnera koji će im pružiti osećanje sigurnosti.Oni koji su u stalnoj vezi ili braku mogu biti skloni da preosetljivo reaguju na kritike partnera. Ne bi trebalo da budete previše neozbiljni ili da se branite od partnerovih kritika humorom. On će očekivati od vas više poštovanja, naročito ako je rođen u godini koja se završava na 0,1, 8 i 9. Sklonost ka povredama i upalama može biti naglašena tokom leta.

 

PETLA (1921. 1933. 1945. 1957. 1969. 1981. 1993.)


Ovo je godina puna odličnih prilika. Kineski horoskop vam predviđa puno odličnih prilika tokom godine i to na svim životnim frontovima. Čuvajte se ljubavnih afera jer su one, itekako moguće.
Karijera i biznis ćedoživeti rast. Bićete uključeni u mnoge nove projekte i poduhvate, budete li, naravno, to želeli.
Mogućnost zarade novca u špekulacijama ili trgovanju akcijama.
Otvoriće se dosta novih mogućnosti po pitanju ljubavnih veza. Veze ćedobro funkcionisati.
Zdravstvene prognoze su dobre. Zbog sklonosti stresu, kontrolišite svoj apetit i jedite samo kad je neophodno. Skidanje kilaže će vam oduzeti dosta neophodnog vremena.
Dakle, mogućnosti su odlične, skupite hrabrost i krenite aktivnim pristupom ka svim problemima.
Vaša samouverenost, uzdržanost, nadmenost mogu biti manje naglašeni pod uticajem elementa vatre i drveta u ovoj godini. Na mnoge ostavljate utisak preterane samouverenosti i egocentričnosti. Ipak, vaša najvažnija karakteristika, praktičan duh, dolazi do punog izražaja u godini drvenog Konja.Ovo bi mogla da bude sjajna godina ako ste spremni da budete otvoreniji, komunikativniji i ako ne budete previše držali do sebe. Vatrena komponenta znaka Konja udružena sa elementom drveta koji vlada godinom podstiče kod vas želju za privatnim poslom ali najerovatnije ćete morati da budete mnogo popustljivji i prilagodljivji. Rođeni 1945. i 1957 biće najambiciozniji u poslovima sa javnošću dok će rođeni 1981. biti izloženi konfliktnim situacijama na poslu, posebno u radu sa Konjem ili Ovcom. Oni koji su rođeni 1993.doživeće romantičnu vezu sa umetnikom ili osobom koja radi u banci. Od prijateljskih i kolegijalnih veza i vaše strpljivosti, posebno u radu sa osobama rođenim u godinama koje se završavaju na 4.5.6 i 7 zavisi vaš uspeh. Potrebno je da budete spremni da napravite značajan zaokret u svom stavu prema mnogim stvarima. Sa Konjem, Veprom i Tigrom teško ćete ostvariti dobru komunikaciju i na poslu i u ljubavi. Zmaj i Zmija mogu biti osobe u koje možete imati poverenja. Zecu se možete diviti i moguća je romansa, naročito ako ste vi muškarac Petao. Dame rođene u znaku Petla mogu biti zaljubljene u muškarca Bivola i mnogi Petlovi će tokom ove godine ući u brak ili u ozbiljnu vezu koja vodi ka braku. Muškarci će biti uspešniji u ljubavi od dama Petlova.Imaćete poverenja u osobe rođene u godinama koje se završavaju na 8 i 9. Preko njih možete dosta zaraditi.U februaru i junu možete biti izloženi preteranom stresu i velikim ambicijama. Ne ulazite u sudske sporove, naročito ne sa onima koji sun a višem položaju od vas. Na zdravstvenom planu možete biti skloni virusnim infekcijama, posebno bolestima vezanim za pluća a imunitet može oslabiti usled velikog stresa.

 

PSA (1922. 1934. 1946. 1958. 1970. 1982. 1994. 2006.)


Predstavnici vašeg znaka su poznati po fer igri, ponašate se uvek korektno i veoma ste odani. Vi ste jedan od onih na koje drugi uvek mogu da računaju. Principijelni ste i znate šta hoćete. Ipak, sa vama nije lako jer ste prilično tvordoglavi, ne pokazujete svoja osećanja i to vam otežava mogćnost ostvarenja uspešne ljubavne veze. Tokom 2014. imaćete razne mogućnosti za uspeh. Karijera će ići uzlaznom linijom ako poštujete pravila. Često ćete se osećati iscrpljenim naročito ako ste rođeni 1982.dok će oni rođeni 1970. često biti spremni da se upuste u borbu za svoje mesto pod suncem uz sav rizik da budu i kritikovani ili da budu gubitnici. Pacov 1972. biće diskretan i pomagaće vam kao i neki Tigar, moguće rođen 1962. ili 1964. Sa Zmajem takođe možete naći lako zajednički jezik. Neko ko se nalazi na položaju može vam pružiti šansu da napredujete. Društveni kontakti su veoma važni i što je sadržajniji vaš društveni život, to ćete imati više uspeha u poslu jer ćete upoznati one koji će vas podržati i prepoznati vaše vrednosti. Umetnici mogu biti posebno veoma uspešni. Rođeni 1994. dobiće šansu da se zaposle. Pomoći će im neko rođen u godini koja se završava na 6,7,8 ili 9. Finansijska situacija će biti prilično nestabilna ako nemate stalno radon mesto jer ćete, ma koliko da zaradite od honorarnog posla lakše trošiti nego ako budete imali fiksnu platu. Privatan posao će sporo napredovati I ako budete želeli da započnete nov posao biće vam potreban finansijski stručnjak. U ljubavi će bolje proći dame rođene u godini Psa ili muškarci koji se bave umetnošću nego inženjeri ili sportisti. Muškarci rođeni u godini Psa ne bi trebalo da se plaše konkurencije i trebalo bi da imaju više samopouzdanja kada je u pitanju ljubavni život. Oni koji su u braku, mogu očekivati stabilnu vezu. Na zdravstvenom planu, trebalo bi da izbegavate uzimanje previše slatkiša i da korigujete ishranu jer biste mogli imati problema sa stomakom i urinarnim traktom.

 

VEPRA (1923. 1935. 1947. 1959. 1971. 1983. 1995. 2007.)


Kineski horoskop za ovaj znak predviđa preseljenje i kretanje. Samo kretanje ne bi trebalo da protumačimo samo kao putovanje već se to odvijati i u mislima i u aktivnostima. Ovo će, prvenstveno biti veoma radna godina, tako da bi to trebalo da imate u vidu ne bi li, na vreme, predupredili dolazeći stres.
Karijera će zahtevati dosta poslovnih putovanja. Biće dosta uspeha ali budite spremni da, na ovom planu, ne stoprocentan uspeh. Biće, dakle, i manjih neuspeha.
Novca će biti dovoljno ali to ne znači da bi trebalo nemilice da trošite. Biće i nekih potpuno neočekivanih troškova.
Ljubav i partnerski odnosi će na sebi imati priličnu senku. Pokušajte da poboljšate komunikaciju sa okolinom, prvenstveno sebi najbližima, ne bi li zadržali unutrašnji mir.
Povedite računa o svom zdravlju: ne uzimanje obroka na vreme, može imati, u ovoj godini, ozbiljne posledice po vaše zdravlje.
Putovanja će, dakle, biti kod vas u prvom planu: službena, porodična kao i odmori sa prijateljima zauzeće dobar deo vašeg vremena. Srećno vam bilo.
Spadate u najveće hedoniste u kineskom zodijaku, teško vas je pokrenuti na nepotrebnu akciju, posao uglavom birate ako možete i najvažnije vam je da se lepo provedete ili da imate dovoljno vremena za hobi ili odmor.Iako ćete imati potrebu da budete što manje eksponirani, ipak, moraćete da se mnogo više aktivirate naročito ako ste rođeni 1959. ili 1983. godine. Iako spadate u vodene znake koji nisu kompatibilni sa vatrenim elementom koji vlada Konjem zbog čega ćete morati da uložite mnogo veći napor od uobičajenog. Kako vaš element vode pomaže elemntu drveta koji vlada godinom, tako ćete i vi biti diskretan pomagač nekom ko će umeti da vam uzvrati dobrotom i plemenitošću, moguće i dobrim honorarom.Iako prividno suprotstavljene energije Vepra i Konja u ovoj godini pod uticajem elementa drveta upravo će doneti velike šanse. Situacija će oscilirati od povoljne ka nepovoljnoj, naročito ako budete skloni intrigama i biće vam potrebno mnogo mentalne energije i hladnokrvnosti jer ćete često biti skloni provokacijama.Moraćete da vodite računa o sebi, svom zdravlju kondiciji da biste mogli da iskoristite prlike za zaradu.Rođeni u godini koja se završava na 4 i 5, 8 i 9 doneće vam neke nove mogućnosti za eksponiranje i uspeh. Moguć je veliki dobitak, čak i neočekivan. U ljubavi će imati više sreće slobodni Veprovi dok će oni koji su u braku želeti da svoj brak učine stabilnim.Može vam se dopasti jedan Konj koji bi mogao da bude deo ljubavnog trougla, i preti vam opasnost od vatre i u bukvalnom i u prenosnom smislu reči. Može izbiti požar u vašem stanu ili možete imati problem zbog loših instalacija ili možete biti "žrtva" emotivne "vatre" koju kod vas može provocirati jedan Tigar ili Konj. Zec že takođe biti veoma zaintesovan za vas. Na zdravstvenom planu, morali biste da obratite pažnju na razne vrste tegoba.Potrebno je da budete u odličnoj kondicji a povremene tegobe vam doneti pad energije, naročio u aprilu i maju.

Jasminka Holclajtner

Share

 

Karakteristike žene u znaku Ovna

Karakteristike žene u znaku Bika

Karakteristike žene u znaku Blizanaca

Karakteristike žene u znaku Raka

Karakteristike žene u znaku Lava

Karakteristike žene u znaku Device

Karakteristike žene u znaku Vage

Karakteristike žene u znaku Škorpije

Karakteristike žene u znaku Strijelca

Karakteristike žene u znaku Jarca

Karakteristike žene u znaku Ribe

 

Prijavite se za novosti!

* indicates required

Kolumna


Ko je online

Ko je na mreži: 28 gostiju i nema prijavljenih članova

Online shop - MONNA narukvice za sreću

Copyright MONNA magazin Podgorica Izjava o odgovornosti: Redakcija Monna magazina ne odgovara za sadržaj oglasa i plaćenih reklama

Login or Register

LOG IN